Fenerbahçe 2 - İBB 0
STSL 01/05/2011


NTVSPOR
Spor Toto Süper Lig'de son haftalara gelindikçe heyecan giderek artıyor. Lider Fenerbahçe, 31. hafta mücadelesinde sahasında İstanbul Büyükşehir Belediye'yi konuk etti. Trabzonspor ile amansız bir şampiyonluk mücadelesi içinde bulunan sarı-lacivertlilerin puan kaybına tahammülü yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediye ise kendisi için prestij mücadelesi olsa da elinden geleni yapmak istiyordu. Sarı-lacivertliler 2. dakikada bulduğu golle maça iyi bir başlangıç yaptı ve maçı da 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu.

Maça Fenerbahçe müthiş istekli başkadı ve henüz 2. dakikada golü buldu. Sol çaprazda topla buluşan Miroslav Stoch, güzel bir hareketle rakibinden sıyrıldı, topa sert vurdu ve takımı 1-0 öne geçirdi. Bu gol sarı-lacivertlileri daha da hırslandırdı. 10. dakikada Santos'un pasında ceza sahası içinde Alex zor pozisyonda vurdu, top az farkla auta çıktı. 23. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Alex'in şutunda Oğuzhan gole izin vermedi

30. dakikadan sonra ise işler değişmeye başladı. İlk 30 dakikadaki baskıdan dolayı yorulan Fenerbahçe karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye daha etkili olmaya başladı. 34. dakikada Holosko'nun girdiği pozisyonda top yandan auta çıkarken, 38. dakikada Helve Tum'un kafasını Volkan iki hamlede kontrol edebildi.

İŞLER KÖTÜYE GİDERKEN ALEX SAHNEYE ÇIKTI
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un baskını arttırdığı anda golü bulan taraf yine Fenerbahçe oldu. Sağ kanattan güzel haraketlerle son çizgiye inan Gökhan Gönül'ün ön direğe ortasında Can Arat'tan önce davranan Alex de Souza kafayı güzel bir şekilde vurdu ve takımını rahatlattı. İlk yarı bu golle Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI RAHAT GEÇTİ
İkinci yarıya Fenerbahçe rahat başladı. İlk yarının son dakikalarında buldukları golle rakibinin direncini kıran ev sahibi ekip önce Cristian'ın serbest vuruşuyla gole yaklaştı. Daha sonrasında Semih ve Gökhan Gönül'ün son vuruşlarda istediklerini yapaması sonrasında golü bulamadı. 67. dakikada Alex'in güzel pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Andre Santos sert vurdu ancak Can Arat son anda ayağını uzatarak mutlak bir golü önledi.

STOCH ÇIKTI GUİZA GİRDİ
Fenerbahçe'de ilk yarının yıldızlarından Stoch 71. dakikada yerini Guiza'ya bıraktı. İspanyol golcü oyuna girerken taraftarlardan büyük bir destek aldı.Bu dakikadan sonra Fenerbahçe daha çok kontrataklarla etkili olmaya çalıştı.

HOLOSKO HEP AYNI YERE VURDU
İstanbul Büyükşehir Belediye ikinci yarıda Holosko ile etkili olmaya çalıştı. İki kez sol çaprazda topla buluşan Slovak golcü, pas verecek arkadaş bulamayınca kaleye vurmayı tercih etti. Ancak iki şut da sağdan auta çıktı.

Bu dakikadan sonra iki takım da gol atmayı başaramayınca 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile bitti. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 73'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

Ev sahibi ekipte özellikle maçın ilk 30 dakikasında Stoch çok etkili bir oyun sergiledi. Slovak oyuncu 2. dakikada attığı gollede belki de maçın takımı için gergin geçmesini de engelledi. Ancak Fenerbahçe için yine en kritik anda sahneye çıkan isim kaptan Alex oldu. Brezilyalı yıldız tam rakibi maçta etkinliği yakalamış ve gol pozisyonlara girmeye başlamıştı ki attığı kafa golüyle rakibinin bütün direncini kırdı.

FENERBAHÇE: 2 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Stoch (Dk. 71 Güiza), Ale (Dk. 87 Gökay ?), Semih (Dk. 71 Caner)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan, Rızvan, Can, Metin, Ekrem, Mahmut, İbrahim Akın (Dk. 59 Ali Güzeldal), Cihan (Dk. 67 Efe), Holmen, Holosko (Dk. 81 Tevfik), Tum
Goller: Dk. 2 Stoch, Dk. 45 Ale (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 81 Ekrem (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)


0 comments:

Yorum Gönder