Ntvspor Fenerli mi ?



Bugün yine nontvspor hastalığı hortlamış, malum Fenerbahçe başarılı olunca diğer taraftarların nefret ihtiyaçları için günde iki doz bir Fenerbahçe'yle ilişikli nefret objesi bulmaları gerekiyor. Ntvspor'un bin tane eleştirelecek yönü varken bu kanalı protesto edenlerin en büyük gerekçesi Ntvspor'un Fenerbahçe lehine yayın yapması. Son Selçuk İnan transferinde Ntvspor Selçuk'un maliyetini yüksek gösterdiği gerekçesiyle Fenerbahçeli oldu. Gerçi Galatasaray'ın "sehven" eksik bildirimde bulunmasıyla tez havada kalacak ama tabi Fenerbahçelilik öyle bir günah ki her an bir yerlerden zuhur edebilir. (bkz: galatasaray'dan selçuk inan açıklaması)

Yahu bu Ntvspor bu kadar sıkı Fenerliyse Allahın her günü Fenerbahçe'yi ligi, rakip kalecileri, hakemleri, federasyonu, BM Genel Sekreterini satın almakla suçlayan Hıncal Uluç'a nasıl program yaptırıyor. Karabük kalecisinin açıklamalarına "üzerinde baskı var, normal", nüktedan başkan Şener'in Volkan Babacan'a yönelik şike imalarına "e çok baskı var başkan da bir şeyler söyleyecek" diyen Demirkol'un demirbaş olduğu bir kanal mı Fenerbahçe yanlısı kanal?

Fenerbahçeli Rıdvan yorum yapıyor diye özel şirket olan Ntvspor tarafsız değilse, o zaman benim verdiğim vergilerle Beşiktaşlı Sergen ve Galatasaraylı Hakan Şükür'ün yorum yaptığı devlet kanalı TRT de Fenerbahçe düşmanı oluyor bu mantıkla. Kanalların objektif olup olmadığını içinde bulunan yorumcuların ağırlığının hangi takımlı olduğuyla mı ölçeceğiz?

Mevzu aslında yine dönüp dolaşıp Fenerbahçe düşmanlığına geliyor. İnsanlar Fenerbahçeli bir kimlik gördüler mi onu bir şekilde büyük komplonun bir parçası olarak görme eğilimindeler. Fenerbahçeli olup da kirli olmayan hiç bir şey yok bu algıya göre. Sivasspor Başkanı Fenerbahçeli diye iki dakikada Fener'e maçı satacak adam diye yaftalanıyor, NTV'nin sahibi Fenerli diye Doğuş Grubuna ait arabaların birine binen Deumi'nin maç satacağından dem vurulabiliyor.

Bir kurumda Fenerbahçeli bir özne görmek o kurumun en ufak bir hatasının Fenerbahçe yanlısı olmasıyla açıklanabiliyor. Ntvspor'u eleştirecek bin tane yön varken, çok fazla futbol odaklı bir kanal olduğu, Euroleague'i eline yüzüne bulaştırdığı için eleştirmek dururken Fenerbahçelisiniz siz diye boykot etmek kör bir nefretin ürünü. Bu durum tekil ya da geçici bir durum değil. "Fenerli medya" geyiği yıllardır devam eden bir şehir efsanesi, daha önce de yazmıştım bu mesele medyada bizzat çalışanlara da öyle bir yük bindiriyor ki gerçekten Fenerbahçeli olan medya mensupları bu günaha ortak olmadıklarını ispatlamak için Fenerbahçeli olduklarının imasını bile yapamıyor hale geliyorlar.

Daha geçen yıl o zamana kadar takım sporlarının en büyük başarısını kazanmış Fenerbahçe Acıbadem için Bergamo maçından sonra "Fener'e Avrupa'da kupa hayal" diye manşet atan medya mı, twitter hesabında Fenerbahçe-Gaziantep maçı sırasında Fenerbahçe'yi yerin dibine sokan, şikeyle suçlayan adamın olduğu medya mı, 1959'dan beri Fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar diye her hafta bağıran adamın olduğu medya mı Fenerli medya?

Elinde çekiç olanın her şeyi çivi olarak görmesi gibi kafanızda bir Fenerbahçe nefreti varsa hangi kanalı açsanız o nefreti körükleyecek bir şeyi bulabiliyorsunuz. Hiçbir kanalda hiçbir Fenerli kalmasa bu sefer de Fenerbahçe Televizyonu taraflı yayın yapıyor diye kampanya başlatırlar.

Ntvspor bahane Fenerbahçe nefreti şahane.


8 comments:

  1. Sinan dedi ki...

    "Gerçi Galatasaray'ın "sehven" eksik bildirimde bulunmasıyla tez havada kalacak" demişsiniz ama eksik bildirilen miktar 1.2 milyon euro. onu da ekleyince 11.2 milyon euro ediyor. maç başına alacağı para neden hesaplanmıyor diyecek olan olursa da, ben hiç hatırlamıyorum bir sporcunun -gerçekleşmesi şarta bağlı olan alacakları da dahil olmak üzere- tüm alacaklarının hesaplanıp bir maliyet hesabı yapıldığını; klüp yapar o ayrı. bu tür haberlerde miktar alacağı yıllık para ve imza parası toplanarak hesaplanır genelde ki senede - iyimser bir tahminle- 40 maç oynasa dahi 4 milyon euroluk bir fark söz konusu. fenerbahçe'yi bağlamamakla birlikte, haberi veren kişi "selçuk gs'yi para için seçti" izlenimi yaratmak istemiş olabilir. diğer dediklerinize bir itirazım yok. itirazların fenerbahçe düşmanlığı halini alması saçma gerçekten. bir sorun varsa gs ve ntvspor arasında ki bu haberde de ntvspor'un -fenerbahçe fedailiği değil- gs düşmanlığı yaptığı söylenebilir.

  2. solo dedi ki...

    Ben Burcu Hakyemez'in bu kanalda çalıştığını hatırladığım hergün kalbim sıkışıyor, ortalama taraflı bir insandan daha taraflı olduğundan değil, bu kadar yetersiz bir kişi bu kurumda nasıl çalışır, cevabı basit aslında.
    Bir de, medya fenerbahçelidir geyiği var ki; insanlar artık nasıl bu kadar gerizakalı olabilir, anlamıyorum. Her maçı şikeyle alabilecek güçte olan Fenerbahçe'nin iki şampiyonluğunu kaybetmesini yine kendi icatları olan ahlaksız güce bağlayabilecek kadar gerizekalılar. Utanmadan, sıkılmadan, altını doldurmadan, popülizmi arkalarına alarak, yüzleri kızarmadan... Ama normal bunlar, kendileri ahlaksız oldukları için herkesi öyle sanıyorlar.

  3. jbck dedi ki...

    Fatih anlamazlar, geçen sene her başkanla program yapılmıştı, aynı düzende hafta içinde tekrarları yayınlanmıştı. Ne Adnan Polat sorun oldu, ne de Yıldırım Demirören, sıra Aziz Yıldırım'a geldiğinde yer yerinden oynadı. İstiyorlar ki her akşam bir Hıncal çıksın, kinini kussun. Bak o zaman bunlardan mutlusu var mı? Neymiş efendim pazar, pazartesi hep Fenerbahçe yayını yapılmış. Ee gerizekalı senden mi bahsedecekler, şampiyon takımın yerine, insan az biraz utanır şunu söylemeye.

  4. Metonet dedi ki...

    FB Acıbadem için takım sporlarının en büyük başarısı derken? Fenerbahçe adına mı Türkiye adına mı?

    bir de sorun sadece selçuk transferi değil. Kenan Onuk rahmetli olduktan sonra belirgin bir kayma var eksende. Galatasaray skandallarıyla verdiği desteği de eklemek gerek. Sonuçta bir Marca kadar değil ama can sıkıyor.

    Bu arada Haşmet Babaoğlu'nun 90 dakika yayından kalktıktan sonraki yazısını okuyunca bu kaymanın nedeni açıkça çıkıyor ortaya.

  5. aethewulf dedi ki...

    hay ağzına sağlık fatih, ben yazacaktım sen yazmışsın.

  6. Cengiz dedi ki...

    Benim anlamadığım bir nokta var. Bu ntvspor değil mi ki 6 aydır Galatasaray nasıl kurtulur temalı programları ile Galatasaraylı olmayanları bırak Galatasarayıları bile canından bezdiren. 2010 dünya şampiyonasında 12 dev adamla zıplarken görmeye aşina olduğumuz ve basketbol muhabiri bildiğimiz Irmak Kazuk'u 24 saat kulüp kapısında GS muhabiri olarak istihdam edip Adnan Polat hapşırsa, Ünal Aysal yellense, Hayri Kozak burnunu kaşısa canlı bağlantı yapıp GSTV'den çok Galatasaray haberi yapan bu kanal değil mi? Ben şahsen bu kadar çok GS yayını izlemekten sıkıldığım için uzunca bir süre ara vermiştim bu kanalı izlemeye.

    Bir de hatırlatma yapayım; ntvspor.net, Fenerbahçe yüzmede takım halinde şampiyon olduğu halde Havuzda Galatasaray Damgası diye haber yayınlamıştı. Al sana nontvspor...

  7. jbck dedi ki...

    Cengiz,

    Hay eline sağlık. Biz Ocak ayından seçimlerine kadar her gün bunların haberlerini dinledik, adamlar şampiyon olmuş takımın haberlerine iki gün tahammül edemediler. Haşmet Babaoğlu'nun da dahil olduğu muhteşem dörtlü Fenerbahçe karşıtı oldukları için değil, gayet sıkıcı bir program yaptıkları için 90 dakika sona erdi yoksa Hıncal Uluç her hafta yarım saat Fenerbahçe'ye sallamaya devam ediyor.

  8. Cengiz dedi ki...

    Dahası da var. Örneğin geçenlerde Fenerbahçe resmi internet sitesinden Milliyet gazetesi ile ilgili olarak "taraftarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz" ifadesi Sabah denen gazetenin internet sitesinde "Fenerbahçe'den Medyaya Tehdit" başlığı ile yayınlanırken bugun bir haberin içeriği ve başlığı bana pek manidar geldi.

    Yorum yapmadan linki vereyim.
    http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Spor/2011/05/27/trabzonda-tepki-cig-gibi-buyuyor

    Bunlar Fenerbahçe'nin ve Aziz Yıldırım'ın dümen suyundaki medyada cereyan ediyorsa Allah razı olsun medyayı kontrol edenlerden, yoksa ne haberler görürdük...

Yorum Gönder