Haram Puanlar Tespit ve Takdir Komisyonu



Trabzonspor Yöneticisi Hasan Yener’in “Fenerbahçe’nin haram puanları olup olmadığını sizlerin takdirine bırakıyorum” demecinin ardından Trabzon Valiliğince görevlendirilen İl Müftülüğünden bir görevli, Trabzonspor yönetiminden iki üye, il garnizon komutanı, sivil toplum kuruluşlarından üç kişi, il bayındırlık müdürü ve dört il genel meclis üyesinden oluşan komisyonumuz Fenerbahçe’nin oynadığı 33 maçı izledi. Buna göre Fenerbahçe’nin oynamış olduğu 33 maçta elde etmiş olduğu 79 puanın 14’ünün İslami usullere uygun olmadığı, 7 puanınsa Hanefi mezhebince sahih ama Şafi mezhebince haram sayıldığı sonucuna varılmıştır.

Ayrıca Fenerbahçe’nin ligde attığı gollerin yarısından fazlasını atan Alex, Niang ve Lugano namlarıyla maruf gayrimüslim tebaaya mensup kimselerin attıkları gollerle kazanılan puanların haram sayılıp sayılmayacağı yönünde tartışma sonucunda İl Garnizon Komutanı’nın laiklik uyarısı yapıp çekimser kalmasına rağmen El Ezher Üniversitesi’nden görüş alınmasına karar verilmiştir.

Söz konusu komisyon görüşüne dayanılarak Fenerbahçe’nin puanının 82’den 68'e indirilmesi için Federasyon’a yazı yazılmasına, haram puanların bu sene çok kötü bir sezon geçirmekte olan Galatasaray’a bağışlanması yönünde tavsiye kararı alınmasına, oy çokluğuyla Fenerbahçe’den nefret edilmesine oy birliği ile karar verildi.


5 comments:

  1. jbck dedi ki...

    Dalga geçiyoruz ama durum vahim. Yarın haber olabilir bu, bir tarafta Müslüman evladı, her yaptığı Kuran'a uygun Burak Yılmaz, diğer tarafta bu gayrimüslümler.

    Yaşamadık mı üç sene önce benzerini. Bir tarafta Türk çocukları diğer tarafta Brezilyalılar diye. Aykut Erçetin denen adam demedi mi biz Türk takımıyız, bunun gücüyle şampiyon olduk diye. Beyefendi o günden sonra kaleye geçemedi orası da ayrı bir hikaye aslında sormak lazım kendisine noldu Türk'ün gücü? Hocalarının ayağını kaydırmak için harcadılar güçlerini ve başardılar, başka bir Türk büyüğü Fatih Terim geldi.

  2. feneraki dedi ki...

    On numara yazı olmuş valla. Takdir ediyorum. Ayrıca, Burak bile kendisinin yaptığı hareketi sarı kart olarak yorumlarken, "Hıncalım" komplo diyor bu olaya... Son 10 yılda 7 final maçı kaybetmişiz. 5 kupa 2 lig. Bunların tamamında komplo teorisi vardır "Hıncalım"a göre ama bu finallerin sonrasında yerin dibine girip te 1 defa olsun yanılmışım demedi, diyemedi nefret adamı.

  3. jbck dedi ki...

    Bir de Umre ziyaretini unutmamak lazım milletin gözüne sokar gibi. Alet edilmeyen birşey kaldı mı geriye merak ediyorum siyaset, din, soy kütüğü.

  4. Sekhranikos dedi ki...

    Sivas nezdinde alayının .... koysakda bizde rahatlasak onlarda:D

  5. tüm hakları yalnızlığıma aittir dedi ki...

    yazı enfes ama niang müslüman değil mi yahu ?

Yorum Gönder