Emenike Şikesini Biz Yaptık :(



Esasında hepsi bizim fikrimizdi. Bundan 2 ay önce PVH ile konuşuyoruz, dedim "lan PVH esasında ligin bütün maçları fındık fıstık, tek bir maç ve tek bir oyuncu önemli olan." O tabi zehir gibidir, hemen anladı:
"Emenike!".

Elbette Emenike'ydi. Gerçi Fenerbahçe yönetimi Emenike ile taa Kasım ayında görüşmüş ancak Emenike "Ne Galatasaray Ne Fener babam ne derse o!" [1] demişti ama buna güvenemezdik. Açıkça gereğini yapmalıydık.

Telefon rehberimi karıştırdım, Deniz Akkaya? Hayır bu işleri bağlayamazdı. Lerzan Mutlu? Ondan bu konuda yardım beklemek doğru değildi. Acun Ilıcalı? Kamer Genç? Tanıl Bora? Rasim Ozan Kütahyalı? Belki iki saat evinde ağırlasa ve her şeyin ne de süper olduğunu anlatıp biraz yüzüne doğru bağırsa Emenike demoralize olabilirdi ama yani bu da maça çıkmayıp, takımını satmayacağının garantisi değil.

Emenike kesinlikle maça çıkmamalıydı. Çıksa kesin maçı alamazdık. Emenike dünyanın görüp görebileceği en muhteşem süper ötesi futbolcuydu ve tabi parayla, şikeyle şampiyonluğa yürürken, hakemleri satın alsak bile Emenike'li bir Karabük'ü yenemeyebilirdik. Hakem diyelim 4 penaltı verdi, 3 atağı ofsayt gerekçesiyle kesti, Emenike'nin 8 gol atmayacağının garantisi mi var? Bu sefer federasyon, hakemler ve medya da yetmiyordu. Diyelim bütün bunlar Galatasaray'ı yenmek için geçerli olabilir, Beşiktaş filan hepsi öyle, hatta Trabzonspor'u da yenebilirsiniz. Önemli değil, Emenike'li Karabük böyle yenilemez.

Lanet. Telefonumda bu işi bağlayacak kimse yoktu, ben de PVH'yi aradım. Dedim abi böyle böyle Lerzan Mutlu bu işi halledemez. O zaman dedi ki ya bizim buralarda bir Michael var, Corleone reyis, onu arayalım.

O an bu işin olacağına inanmıştım.


Michael Corleone bir italyan. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımız. Ona babasından bir mafya miras kaldı. Sicilyalı bir ailenin sessiz bir çocuğu. Amerika'da yaşıyor. Karısının yüzüne kapıyı kapatmadığı zamanlarda ihale bağlamak, adam öldürmek gibi daha sakin işlerle uğraşıyor. Dedim arayalım o halleder.

Aradık. Michael tabi sağolsun bizi kıramadı. Emenike ile buluştuk. Reddedemeyeceği bir teklif yaptı. Emenike Fenerbahçe maçına çıkmayacak, bu sayede Fenerbahçe kesin yenecekti. Ben biraz ya abi esasında Trabzon maçına çıksa da onlara 3-5 çaksa rahatlasak filan dedim. Ama Michael kurnaz olduğundan tabi dedi ki "yok ya o zaman şike filan derler, çaktırmayalım."

"Abi o zaman bizim maça da çıksın ama hani golleri kaçırsın, Trabzon'a sallasın."

Michael çok ikna edici biridir. Elinde zipposuyla biraz oynadı. Sonra yanındaki bir adama baktı, o adam da bana bakınca ben de "ya boşver dediğin gibi olsun" dedim. Canımı sokakta bulmadım amına koyayım, Emenike de olsa can tatlı.

Öyleyken öyle, Emenike ikna oldu. Michael cebine bir harçlık sıkıştırdı. Maça çıkmadı. Bülent Ataman'ın bütün bu hin oyunları çözüp, birbirinden deha arkadaşların da buradaki şikeyi görebileceğini nasıl tahmin edebilirdik?

Çünkü yetenekli bir forveti, bu sene forvet ihtiyacı olan bir takım başka hangi sebeple istesin? Başka neden sezon ortasında görüştüğü insanı transfer etmek için kulüp yöneticileri diğer kulüp yöneticileriyle temas etsin? 7 milyon € gibi ufak bir rakam karşılığında diğer kulüp neden futbolcusunu elinden çıkarmak istesin? İyiniyetle, sırf söylenti şaibe olmasın diye, Emenike maça çıkmak istemesin? Hep puştluk.

Corleone'lere buradan teşekkür ederim, bir dahaki sezon da işbirliğimizi sürdüreceğiz.

[1] http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=16337093


22 comments:

  1. Okan Akan dedi ki...

    Nijerya'dan aldığı pasaportuna fotoğrafı sporx sitesinde çektirdiği fotoğrafı koyarak hepimizi ketenpereye getiren Emenike'den beklenir walla :D

    http://tribunselsevda.blogspot.com/2011/05/iste-emenikenin-gercek-yas.html

  2. erdem dedi ki...

    Evet gerçekten komik olmuş, hatta bence yucel ildiz ve bulent atamanı da carleone konuşturmuştur... Gece gece şunu okuyup sinirlendim, olayı "ti" ye alınca bitti gitti yani öylemi !!. Yucel ildiz'in "emenike sakat değildi 3 kere oynamasını istiyorum, 3ünde de emenike kendi oynamak istemediğini soledi demeçini hatırlatıyorum size. Aziz yıldırımın, "carleone"( hah bak cok komik oldu yine .. ) olmasada bazı pis mafya bağlantılarıyla transfer yaptığını hepimiz bilioruz. aaa pardon doğru mehmet topuz transferinde de birileri carleone geyiği falan yaptı o transferde tertemiz di aslında... Adamın çıkıp bas bas BJK de oynamak istiyorum demesi falan hepsi mizah olsun diyeydi.. Bide suraya tarafsız yazıo falan diyolar ya, bence sen mizah yazmaya falan çalışma, zira normal halin daha komik !!

  3. PVH dedi ki...

    erdem reis sert cikti: "Bir daha mizah yapmayacaksin."

  4. erdem dedi ki...

    Bak bu daha komik mesela, ciddi konularda hemen geyiğe al.. Tahmin ediyorum Cem yılmaz mı yoksa !!!

  5. PVH dedi ki...

    Arkadaslar ciddi bir sey konusuyoruz, ciddiyeti bozmayalim. aethewulf isimli blog yazari sana sesleniyorum, bu isi baslatan sensin, bir an once kendine gel !!!

  6. jbck dedi ki...

    @erdem

    Madem ciddiyiz, bir Erman Kılıç araştırması yapıp bize döner misin? Trabzonspor ne zaman görüşmeye başlamış bu oyuncuyla? Bu görüşmelerde Fenerbahçe maçında iyi oynaması karşılığında birşeyler teklif edilmiş mi? Bu görüşme neden medyada Emenike kadar ses çıkarmamış? Halbuki Sivasspor'un en golcü oyuncusu.

    Bir de şimdi benim içime bir kurt düşürdün, geçen sene Beşiktaş son maça 10 eksikle gitmişti, acaba hepsi sakat mıydı yoksa bilerek mi oynamadılar? Dur cevap verelim hemen iddiası kalmamıştı değil mi? Peki Karabük'ün iddiası ne, Fenerbahçe'yi mi yenmek? Yenseydi Trabzonspor, Beşiktaş ya da Galatasaray, Karabük'e ve nicelerine bu ulvi görevi verene kadar.

    Şu suçlamaların hepsini sizin de aleyhinizde yapmamızı sağlayacak örnekler var. Yeter artık, ya zamanında bunları yaptığınızı kabul edin ya da suçlamaktan vazgeçin.

  7. aethewulf dedi ki...

    ahaha lan şunla dalga geçmeyelim de ne yapalım? bahsedilen senaryonun bizim corleone senaryosundan daha ciddiye alınır bir tarafı olsa da gitsek ciddiye alsak.

  8. steven_stiffler dedi ki...

    Muahahahah, zuahahaha, puahahaha ve türevleri abi... :) Müthiş bir anlatım.

  9. Ortega dedi ki...

    Tarafsız yazılar mı yazılıyor lan burada? Bilsem en baştan hiç okumazdım. :(

  10. Miles dedi ki...

    yetmedi yetmeyecek sanırım,lig açılana kadar fenerliler ne temiz şampiyon olduğu ispatlamaya çalışacak,karşısını idda edenler başka tez sürecekler...
    evet emenike transferi biraz garip oldu diyip işin içinden çıkılsa olmuyor,illa her şey normal ve etik gibi söylenmeye neden çalışılıyor ki..

    duvarlarınızı kendiniz örmediniz belki ama sizler büyütüyorsunuz

  11. aethewulf dedi ki...

    @miles, ben hakikaten bu transferde ne gariplik olduğunu anlamıyorum? zaten sezon ortasında görüşülmüş, kulüp başkanları daha sonra tekrar görüşmüş el sıkışmış, futbolcu da herhangi bir söylenti olmaması için hem fenerbahçe hem karabük maçlarında oynamamış. adaleti sarsan bir nokta var mı? yok? ama bu konuda bu kadar efkarlanan arkadaşların bir hassasiyet gösterdiğini kabul edelim ve varsayılım ki bu "etik"ten kaynaklı bir hassasiyet olsun, buyur kardeşim bu konularda arkadaşlar ne diyorlar?

    1- http://www.milliyet.com.tr/2006/07/28/yasam/axyas02.html
    2- http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=414724

    yani alenen belgeli şikeler karşısında sessiz kalıp, bir futbolcunun üstelik de kimseye eşitsizlik yaratmayacak bir şekilde transferinden bu kadar "şaibe" üretebilmek de büyük başarı. örneğin selçuk inan'la bu kaygı taşınmış görüşülmemiş, neden çünkü selçuk şampiyonlukta yarışılan takımın temel oyuncularından bir tanesi. görüşülmesi halinde selçuk'un performansı sorgulanacak, karşı takımın bütünlüğü / kimyası bozulacak. şampiyonluğa giden / yarışan bir takım hassastır. karabükspor'un neyi var? bir iddiası yok, bir şeyi yok. üstelik fenerbahçe'den iki hafta sonra trabzonspor ile oynuyor yani şayet bir bozulma olursa bu fenerbahçe'den çok senenin son maçına, hiçbir iddası olmadan çıktığı için trabzonspor'a yarar. e burada gayri ahlaki ne var? insanlarda biraz yüz olması lazım. cemal nalga'yı tufan formasıyla sahaya çıkartan, 17 yaş altı takımına saldıranları kollayan, malatyasporlu futbolculara teşvik olarak araba alan, teşvik primi vardır diyen yöneticilere sahip, süleyman sebayı şike yapmakla suçlayıp sonra zalad olayını yaşatan adnan polat - ergun gürsoy galatasarayı, mehmet ağar - fatih terim - haluk ulusoy dönemi, sinan engin - çakıcı ilişkileri, vedat peker'in sergen'e talimatları, akçaabat, rize maçları, bursa maçına 10 kişi eksik gitmek filan "şike" değil de, emenike'nin transfer olup, hem trabzonspor'a hem fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkmaması mı şike? edep yahu? hala duvar muvar diye konuşmak ayıp oluyor artık.

  12. Miles dedi ki...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
  13. Miles dedi ki...

    aethewulf
    *Şike yok yazımda,"ETİK" var
    *Emenike oynasa golunu atsa Fener formasını giyiyor olur muydu şimdi?
    *Dayanamayıp mehmet ağardan girip;sergenden çıkmışsınız...haklısın bu duvarlarınızın dışındaki herkes kirli....
    çok mu zor anlamadım,evet bu adam hata yaptı ikisinde de oynamalıydı deseniz? yok her şey normal diyorsanız ; ilk sorumun cevabı ne olur sızce?

  14. aethewulf dedi ki...

    yahu neden ikisinde de oynamalıydı diyeyim, allah muhafaza fenerbahçe'ye gol kaçırıp trabzonspora mazallah bir tane atsa neler olur bu ülkede düşünebiliyor musun? bugün trabzonspor yönetimi alenen şöyle dedi: "Yaygın medyanın, yıllardır Güneydoğu insanının köşeye sıkıştırılmasının bugün karşımıza çıkardığı sonuçların bir benzerini Trabzonsporlular’a yaşatması ihtimalinin vebalini taşıyıp taşıyamayacağını sorgulamasının zamanı gelmiştir."

    psikoloji bu noktada. adamlar güneydoğuda yaşanan olaylardan bahsediyor. korcan top tutamdaı diye vatan haini ilan edildi, kayseri'de eski fenerbahçeli oyuncu gol yediği için şikeci olarak lanse edildi, buca maçında verilen bariz penaltıya, ankaragücü maçında verilen penaltılara şaibe dendi? sen nerede yaşıyorsun yahu? tabii ki emenike bu maçlarda oynamamalıydı, oynamaması bile sorun olurken bir de oynayınca olabilecekleri düşünmüyor musun?

    tövbe estafurullah ya, sanki nba'den bahsediyoruz. vaziyet bu raddede, trabzonlular şampiyonluk kaçınca akp ofislerini basmışlar, ortalığı taşlamışlar, başkanından teknik direktörüne hepsi kesif bir nefret diliyle konuşuyor, sonra emenike oynasaymış. bırakın allah aşkına yahu.

  15. Miles dedi ki...

    @aethewulf
    dert etme belirttiğin olayları tüm trabzonlular yaptıysa emenike oynasaydıda aynısı yapılırdı,canını sıkmana gerek yok..

    ilginç adam sakatım diyor,madem başkanlar anlaştı çıksalar ya deseler biz anlaştık kardeşim oynamasındada sıkıntı var.Adam teknik direktörüne yalan söylüyor,siz hala bu işte ETİK dışı bir şey yok diyebiliyorsunuz..

  16. aethewulf dedi ki...

    hala yaptıysa diyorsun, yaptıysa değil yaptılar, bunlar oluyor, gözümüzün önünde görüyoruz.

    olayda da ahlak dışı bir durum yok, emenike iki takıma karşı da oynamamış, bir adaletsizlik yaratmamış. sahaya ayakkabısını fırlatıp "trabzonum trabzonluyum" diye gürleyen bülent ataman'ın iddialarını bu kadar ciddiye alıp bunun üstünden konuşmak da ayıptır. memlekette iftira atmak, çarpıtmak ahlaksızlık değil, iftiraya uğrayanın kabul etmemesi ahlaksızlık oldu, çıldırmış zamanlardan geçiyoruz hakikaten.

  17. jbck dedi ki...

    @Miles

    Peki Emenike tartışılırken Erman Kılıç neden tartışılmıyor? Trabzonspor mayısın ortasında görüşüyor bu oyuncuyla, Emenike, Ankaragücü'nün geçen sene yaptığına benzer hareketlerle ortalık bulandırılırken. Diğerleri gibi bakarsak belki Trabzonspor da Erman'a birşeyler teklif etti bu transfer sırasında, bu da tartışılsın. Aslında bu senenin özeti benim için Can Arat vs. Korcan ve Volkandır. Hele Korcan ölüm tehditi dahi almışken kimseler Can Arat'ı hedefe koymamıştır Trabzonspor lehine hata yaptığı için. Volkan'ın en azından arkasında Şota durmuştur. Bu edepsizliktir başka birşey değil.

  18. A . A dedi ki...

    miles bir ütopyadan bahsediyor. emenike bizimle anlaşmış olmasına rağmen fb ve ts maçlarında, nasıl biliyorsa öyle oynamalıydı diyor. oyuncuyla anlaşıldığı için her iki takıma karşı da oynamamış bile olsa ahlaki açıdan sıkıntılı diyor.

    evet isveç ligi için belki gayet makul. ama iki takıma bile oynamaması bu kadar yaygaraya sebep olurken, her iki maçta oynayan emenike'nin girdiği/girmediği pozisyonlardan ziyade attığı her adım tartışılırdı sahada.

    bu yüzden, miles'in istediğini her gerçek futbolsever ister. ama olasılıklar içinde olabilecek en etik şekilde halledilmiştir bu transfer. fenerbahçe'ye karşı bir avantaj durumu yaratılmadan bitirilmiştir.

  19. ersoy dedi ki...

    ETİK den konuşacaksak;

    Şu son 1 ay içinde konuşulanlar, söylenenler çok fazla ETİK herhalde ki, Emenike transferinden sonra ETİK kelimesi birden ortaya çıkıverdi. Bazı saflar binlerce komplo teorisine EPİK diyebilir:)aman ne olacak diye geçiştirebilir, ama sokaklarda gencecik cocukların üzerindeki Fenerbahçe formasına göz dikmiş yamyamları yaratan EPİK diye dinlediğiniz akıl dışı hikayeleridir. İnsanlar bu kadar pisliği kafalarının içinde nasıl düşünebilir anlayamıyorum. bu pislikler EKİP işidir. Bu EKİP işi kotaramayınca ETİK der durur. Bunlar için ETİK olan Fenerbahçenin şampiyon olmamasıdır, bakmayın bu EKİP in futbol, güzellik ıvır sıvır demesine, tek amaçları nedir öğrendik, şifrelerini çözdük. Geçelim ETİKi MEKİKi artık. haha :)

  20. Miles dedi ki...

    @aethewulf
    anladım ; sızın dışınızda sızın sampiyon olmanızı çekemeyip saldırıda bulunanan ve taraftarlıkdan nasibini almamış her kendini bilmeze duyduğun nefreti anlıyorum..
    ama hala emenike olayını ayakkabı fırlatan adama bağlıyosun,başkanlar anlaşmış mı? anlaşmış.Çık açıkla,he oda mı olmuyor bu işin adeletini futbolcu mu sağlar? Çok basit oynayıp gol atsa fener almazdı.
    Ayakkabı atanın değil İdizin açıklaması da yeter sanırım

  21. Miles dedi ki...

    A . A
    dediğin doğru belkide bizim ligimize fazla bu davranış,lakin önceden anlaştıysan çok net bir davranış var.Biz anlaştık dersin oynatmıyorum deseler ;eminim ne başkan ne futbolcu ne menajerinin yok böyle bir anlaşma lafları,sonrasında bir önceki maçta sakatlanması vs lerinden daha az konuşulurdu...neyse hayırlı uğurlu olsun

  22. maria lopez garcia dedi ki...

    İdiz denip durulmus da Karabuk doktorunun raporu var. Zaten Başkan Feridun Tankut da bundan bahsetmisti. Aha pardon doktor da ceteden atlamsim.

Yorum Gönder