Sahaya Yabancı Madde Atan Güvenilir Futbolcu



Bunun daha önce geyiğini yapmıştım, "futbolcunun birisi sahaya yabancı madde atsa ne olur?" demiştim. Gerçek oldu. Karabükspor kalecisi 61 numaralı Bülent Ataman bir pozisyonu protesto etmek için ayakkabısını sahaya fırlattı. Önce tribünden atılmış gibi görünse de Telegol'e bağlanan Bülent, kendisi söyledi: "Yoo normal bir tepki oldu da ayakkabım bağlı değildi, dördüncü hakemle orada yanlış anlama oldu, belki kart gösterebilirdi hakem, sağolsun göstermedi." Ne anlatmak istediği tam belli olmasa da belli ki şakacılık kaleci Bülent'e de bulaşmış, ayakkabısı bağlı değilmiş o yüzden sahaya fırlamış.

Daha sonra yaptığı açıklamalar daha şahane. Önce şunu söylüyor "Trabzonluyum, Trabzonsporluyum ne var bunda, ne var?" Trabzonspor'la oynayan bir takımın oyuncusunun maçın bitiminden 5 dakika sonra "Fenerbahçeliyim" dediğini düşünün. Bir de o takımın 2 hafta sonra Fenerbahçe ile maçı olduğunu düşünün. Üstüne şunu da söyledi "Fenerbahçe saha içinde formda, ama saha dışında da formda. İki tarafta da iyi oynuyorlar. Bizim takımı karıştırdılar, yok teşvik, yok Deumi, yani Fenerbahçe demeyelim de basın yazdı." Açık seçik "Fenerbahçe saha dışında da iyi oynuyor" dedi, bunun ne anlama geldiği çok açıkken bir cümle sonra "Fenerbahçe'yi karıştırmayalım da basın yazdı" diyor. Deumi bu sezon oynadığı en iyi maçlardan birini çıkarmışken bu iddiaları dillendiren orta sıra takımı taraftarları ne diyecek bilemiyoruz. Bu iddianın bile Fenerbahçe'ye ihale edilmesi hangi akla mantığa sığıyor onu da bilemiyoruz. Bülent'in bir cümlesi diğerini tutmuyor zaten.

Emenike'yi de dolaylı yoldan suçladı. "Bugün sahaya çıkan -ama sahaya çıkmayan değil- herkes şerefiyle mücadele etti." Böyle Emenike'yi suçladıktan sonra kendisine Emenike hakkında sorulan soruya "Ben bir şey demedim, kamuoyunun takdirine bırakıyorum dedim." diyordu. Heyecanlı ergenler gibi bir insanı şikeyle, şaibeyle, şerefsizlikle suçlayıp sonra "ben demedim, ama anlayana..." diyor. Kendi ağzıyla "Emenike 1 hafta idmana çıkmadı ama oynamasını bekliyorduk" diye fantastik bir cümle daha kurdu. Her cümlesinde ayrı bir çelişki. En sonda da sürpriz olmayan şekilde "Anlayan anladı..." diyerek bitirdi cümlelerini.

Bugün Karabükspor kadrosunda yedek kaleci olarak bulunan Bülent, Trabzonsporlu olduğunu ifade ediyor. Daha sonra maç içinde sahaya ayakkabı fırlatarak tarihe geçiyor. Fenerbahçe'yi hiçbir iddia bile dillendirmeden şike yapmakla, saha dışı olaylarla suçluyor. Bir takım arkadaşını bir hafta idmana çıkmamasına rağmen maça çıkmadığı için şikeyle suçluyor. Bu insan 2 hafta sonra Trabzonspor'a karşı da kadroda olacak, belki oyuna girmesi gerekecek. Bu insanın "anlayan anladı" seviyesindeki iddialarına güvenip Fenerbahçe'yi suçlayabilen insanlar var. Yani elimizde şu var, bu takımın bir oyuncusu resmen Trabzonsporlu olduğunu duyuruyor, bu oyuncu sahaya ayakkabı fırlatıyor, bu oyuncu üstelik kadroda. Bunlar gerçek, bunlar yaşandı. Diğer taraftan kanıtsız, belgesiz, desteksiz bir iddia var ve ona inanmak istiyorlar. Kimse bütün bunlara bir ses etmiyor ama geçen hafta sakatlanıp maçı bırakan ve bir hafta idmana çıkmayan başka bir oyuncuyu Fenerbahçe tarafından satın alınmakla suçluyorlar. İyi ki maça çıkıp bir gol falan kaçırmadı. Yoksa bu densizliğin ne sınırı ne limiti kalacaktı.


10 comments:

  1. Recoba dedi ki...

    Artık o kadar alıştık ki bu densizlere. Seviyelerine inipte onlardan olmayalım. Sadece tüm Fenerbahçe düşmanlarına şu söylüyorum az kaldı azzz.

  2. A . A dedi ki...

    buca'nın yediği ikinci golü bekliyorum senden...

  3. PVH dedi ki...

    Bence tek tek boyle pozisyonlari degerlendirmek hata. Cok normal bir gol degil ama Buca da cok normal bir takim degil zaten, ligin en cok gol yiyen ikinci takimi. Kayip dusen oyuncu 92'li bir cocuk. Elimizde bir sey olmadan kimseyi suclamamak lazim. Kendi kendimize kuskularimiz olabilir ama sportif boyle bir hata da olabilir, tutup kamuya dillendirmek icin elle tutulur bir sey gormek veya bilmek gerek.

    Bir lisansli futbolcunun baska bir takimi tuttugunu ifade etmesi, hicbir iddia bile soylemeden Fenerbahce'yi suclamasi ise baska bir olay. Cok ciddi bir olay ama ciddiye alinmiyor suclanan takimin rengine bakilip.

  4. mustafa halıcı dedi ki...

    Caner, sana yaptığın açıklamalardan dolayı çok kızmıştım. Dün insana çok benzeyen biri çıktı adı Bülent'miş (ama hakikaten çok benziyordu insana) hatta konuşabiliyordu da. Uzun lafın kısası senden çok özür dilerim Caner...

  5. gofis kralı dedi ki...

    2 sezon önce Konyaspor'la Trabzonspor'u 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda büyük darbe indiren ve maç sonunda Trabzonsporun şampiyon olmasını isterim diyen Giray Bulak da, muazzam bir maç çıkaran 61 numaralı kalecisi Oğuzhan da,
    Kiralık gönderildiği Ankaragücü'nde sevinemediği beraberlik golüyle sizle aramızdaki puan farkının 7'ye inmesini sağlayan Drago Gabric de,
    Maç öncesi bütün takımlarda 61 giyiyorsun diye sorulduğunda gözleri dolan ancak çıkıp adam gibi futbolunu oynayıp Trabzonla 0-0 berabere kalabilen Mehmet Yılmaz da,
    İkinci memleketim ve herşeyimi borçlu olduğum yer olarak nitelediği Trabzon'a takımı Trabzon'da 3 gol atarken sevinemeyen Şota Arveladze de Trabzonsporluydu.

    Öküz altında buzağı aramaya gerek yok. Suçu işleyenin değil de ihbar edenin suçlu sayıldığı bir ülkedeyiz maalesef.

  6. Adsız dedi ki...

    kendisi hakkinda kulubumuz suc duyurusu gibi bir aksiyon alacak mi acaba?
    ya da bu soylenenler neticesi federasyon soz konusu futbolcudan bir savunma ister mi?

    yoksa her zamanki gibi gundeme sadece 1 hafta bomba gibi dusecek ve sonrasinda uzayda kaybolup gidecek mi.. hic merak etmiyoruz, hem de hic.

  7. juvenal dedi ki...

    trabzonspor'Un iki maçı garanti. ekşisözlükte dün birisi yazmıştı şuan 3 maç eksik 9 puan gerideyiz hepsini kazanırsak şampiyonuz diye. sonuna kadar haklı bence. dün karabük kalecisinin 90+ da gol aramasından belli herşey.

  8. Miles dedi ki...

    selçuğun atılmamasını bekliyorum senden

  9. Unknown dedi ki...

    61 nolu forma ile Buca'da oynayan ve 3 hafta sonra sözleşmesi sona erecek olan 33 yaşındaki RAGIP BASDAĞ hakkında ki yorumlarınız nedir?

  10. A . A dedi ki...

    kayıp düşenden ziyade ragıp ve musa'nın santra esnasındaki diyalogları sonraki tavırları, ragıp'ın eskortluğu falan filan. haklısın neresinden bakarsan bak havada kalıyor, ben adım gibi eminim ya ne gam.
    buca yattı buca sattı değil. birkaç futbolcunun insiyatifiydi...

Yorum Gönder