Oyuncuların Durumu ve Muhtemel Kadro


Sevinc

Biraz geç oldu fakat ancak vakit buladildim. Gaziantep maçında bazı futbolcuların neler yaptığına tek tek bakmak gerek. Eksik kadronun da etkisiyle özellikle ikinci yarıda çok dağınık oynadık. Bu dağınık oyuna rağmen kazanabilirdik fakat Daum geçen hafta sonu gerçekten çok formsuzdu. Yaptığı ve yapmadığı oyuncu değişiklikleri başımızı yaktı. Bunlar üzerinden bu hafta derbiye nasıl bir kadroyla çıkarız ona da bakalım.

Kazım

Kazım, takımda driplingle ilerleyebilen az sayıda oyuncudan olduğu için Daum tarafından as olarak düşünülmesini garipsemiyorum, fakat geçen hafta en geç 45. dakikada değişmeliydi, takımın açık ara en kötü oyuncusuydu çünkü. Sadece aldığı bütün topları ezip hücumun ritmini bozmakla kalmadı, takım savunmasına da çok büyük zarar verdi. Aşağıdaki 20 saniyelik video Olcan'ın direkten dönen topu. Pozisyonun biraz daha gerisi görüntülerde yok, fakat 3-4 saniye daha geri gidersek sağ kanatta Kazım'ın topu kaptırdığını görecektiniz.


Pozisyon bu. Kazım sağ kanatta topu kaptırıyor, o kaptırılan top bizden dönen topla başlatılan bir kontra olduğu için oyuncularımız hâlâ arkada. Topu kaptırması normal, muhtemelen kalabalık savunma arasında yardım alamadı ve kaptırdı denilir. Fakat pozisyonun devamında gördüğünüz gibi topu kapan adamın önünde 40 metre boşluk var, orayı geçiyor, Gökhan tarafından karşılanıyor. Sağda bir oyuncu daha bomboş. Top 60 metre yol alıyor fakat Kazım kadraja giremiyor. Videonun sonunda en son top giden oyuncu Kazım, yerine bakıyoruz, top gitmiş, kendi kanadından ortalanmış, direkten dönmüş ve Kazım 5 metre geri yürüyerek izlemiş. Topu kaptırabilirsiniz fakat bu kadar gamsız olmak yıkım getirir, getirdi.

Andre Santos


Burada da ilk gol öncesi Andre Santos var. Kendini taca atma hareketinin anlamı nedir? Neden yaptı bunu? Pozisyonun devamında gol oluyor. Pas yapıldıktan sonra taca atlamayıp hemen dönse ve devam etse gol pasını rahatlıkla engelleyecek. Golde Önder'in durduğu yer de facia fakat o kademe hatası der anlarız. Andre Santos ne yapmaya çalışmış onu anlamıyoruz.

Selçuk

Sene başından beri oynadığımız bütün rakiplerin bize havadan üstünlüğü var. Gaziantep maçında da bu değişmedi. O yüzden kimsenin sevmediği bir oyuncu olsa da Selçuk'un bütün maçlarda son 15-20 dakika oynaması gerek, özellikle de son bölümüne önde girilen maçlarda. Selçuk'un bir tane üstün özelliğini söyle deseler "hava hakimiyeti" olur. Takımda Lugano ile birlikte hava hakimiyeti olan bir iki oyuncudan, böyle maçlarda kesinlikle kullanmak gerek. Pas zaafiyeti yüzünden ana iskeletin bir parçası oup 90 dakika oynayamaz fakat havadan tehlike başladığında iyi bir savunma alternatifi olur, hem orta sahada hem ceza alanı içinde.

Guiza ve Kadro

Sene başından beri düzenli olarak güncellediğimiz bir istatik sayfamız var. Oyuncuların ne kadar süre alıp ne kadar skor katkısı verdiklerini görmek açısından faydalı. Aynı zamanda blog yazarları olarak maç sonları kendi aramızda oyuncuları oyluyoruz ve her hafta o puanları da güncelliyoruz. Tabii objektif bir ölçü değil fakat az çok fikir vermesi açısından faydalı oluyor.

Oradaki tabloya bakınca ilk dikkat çeken şey sene başından beri büyük tepki alan hatta benim bir ara "tek zayıf halka" ilan ettiğim Guiza. 8 maça 11'de başlamış, tek maçta yok. 11'de başladığı 8 maçta 8 galibiyet, oynamadığı tek maçta tek mağlubiyet. Futbol tanrıları belli ki çok seviyor bu adamı. Galatasaray maçına yetşisse iyi olacak.

O tabloya bakarak mevkilerinde en fazla süre alan oyuncularla muhtemel Galatasaray maçı 11'i yaptım. Oyuncuların yanlarında da bizim 10 üzerinden verdiğimiz puanlarla 9 haftada aldıkları ortalama puan var. Takımın en iyi 5 oyuncusu Alex, Emre, Bilica, Gökhan, Volkan. Herhalde 100 Fenerbahçeliye bunu sorsak doksanından aynı cevabı alırız, o yüzden puanlar tutarlı gibi görünüyor, içimiz rahat diyelim; kadroyu ve oyuncuların durumunu yorumlamayı size bırakalım.

formasyon



6 comments:

  1. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Bunlara ek olarak memet topuz'u yapmak istiyorum,çok top kaybediyor ,dünkü maçta kaybetti,o pozisyon'da az kalsın gol oluyordu,dos santos'ta bir düşüş olduğu ortada.Bilica çok topla oynuyor ,defans adamı böyle şeyler yapmamalıdır,Edu'yu arıyor muyuz ne,ayrıca Lugano bu sene biraz farklı sanki,umarım ileride düzelir diyelim.

    Volkan

    Roberto Carlos Lugano Önder Gökhan Gönül

    Uğur Boral Emre Christian Kazım

    Alex

    Semih

  2. Adsız dedi ki...

    volkan
    önder-lugano-bilca-wederson
    baroni-emre-gökhan-özer
    alex-kazım
    olamaz mı acaba.

  3. blacklebron dedi ki...

    Kazım'ın oynamasını isteyenler el kaldırsın,
    Topuz oynasın diyenler baş kaldırsın !!!
    Sevgiler ..

  4. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Mehmet kaç maçtır kötü,ama daum bunu görmüyor mu ne,kazım aslında iyi futbolcu,ama canı istedğinde oynuyor yani.Ama bu sene yükselen grafiği var.Geçen sene aragones ile kavgalıydı,o yüzden tam performansını yansıtamadı.

  5. Unknown dedi ki...

    ikinci videoda,ben de tam emin değilim ama santos heralde antepli oyuncunun duvar pası yapacğını düşünmüş galiba.o yüzden ilk pası veren oyuncunun önüne geçmek için oraya atlamış olabilir.tabi o oyuncu da önü kapandığını için yönünü değiştirmiş.ancak orada bence asıl önemli olan 6 pas civarında,topun,önünde kimse olmadan julio cesarın sol ayağına gelmesini engelleyememek ve müdahale etmemek...

  6. Adsız dedi ki...

    santos'un oynamasina taraftar degilim. cok formsuz cünkü.

Yorum Gönder