Ayıp, Günah


Kuddusi

Alex'e kart uydurdu, Alex 3 kart oldu. Gökhan maç boyu Gençlerin 20 kere yaptığı faulü yaptı, kimse kart görmedi o gördü, 3 kart oldu. Gelecek haftaya iyi orta yaptı Kuddusi. Antep'e de Selçuk Dereli versinler, bu ortayı en iyi o değerlendirir.

Hepsini geçtim, sonuçta Kuddusi bu, Türkiye'nin en kötü, en yeteneksiz hakemi. Peki 73. dakikada sarı kartlı İlhan, Guiza'yı formasından çekip durdurunca neden kart göstermedi? Haydi bizi geçtim, gelecek hafta Gençlerle oynayacak Sivasspor'a yazık değil mi? Açık ve net sarı kartı neden göstermedi, neden gösteremedi Kuddusi? Fenerbahçe zaten 2-0 önde, yazık bu çocuğa atmayayım diye mi düşündü? Sivasspor maçında oynamaması gereken İlhan haftaya sahada olacak. Ayıp, günah değil mi Kuddusi? Bu yeteneksizi, bu eyyamcıyı hâlâ Süper Lig maçına verenler... Ayıp, günah değil mi?




33 comments:

  1. Metonet dedi ki...

    resim süper

  2. Daima Fenerbahçe! dedi ki...

    aynen öyle renktaş.

  3. Son_Silahsor dedi ki...

    Arkadaki fotoğraf da çok anlamlı...

  4. Adsız dedi ki...

    Yüzde yüz haklısın

  5. Adsız dedi ki...

    helal olsun resim mükemmel

  6. tamchee dedi ki...

    Bu akşam stadda boşuna bağırmadı(k) bu taraftar "götün başın oynuyo" diye..!!

  7. aethewulf dedi ki...

    rıza çalımbay bu hafta kayseri - eskişehir maçından sonra "ben eskişehirspor'un selçuk dereli ile maç kazanacağına kesinlikle ihtimal vermiyorum" dedi. gene kötü maç yönetmiş, haftaya fener maçına gelebilir.

  8. Unknown dedi ki...

    eee lugano'yu daha macin basinda kirmiziyla soyunma odasina yollamasi gerekmiyor muydu? o pozisyona dair tek bir ima dahi yok, nasil olacak bu isler?

  9. Ortega dedi ki...

    Hastayım böyle "şundan niye bahsetmediniz" yorumlarına. Arkadaş, onları zaten birileri mal bulmuş magribi edasıyla saldırarak yazıyor. Yukardaki yazıda olanı ise aynı kişiler yazmak istemiyor. Şu farkı görün artık. Bi zahmet.

  10. aethewulf dedi ki...

    yahu lugano ne yapmış? ben mi kaçırdım? böyle lugano'nun yaptığından bahsedin diye gizemli bir olay anlatır gibi konuşacağına anlatsana kaya, ne oldu, görüntüsü varsa onu da gönder yorumlayalım. kabalayı çözer gibi, kriptolojist gibi gizli saklı mesajlar vermeye çalışmasana.

  11. Tuner dedi ki...

    Yazılanlar harfi harfine dogru olsa da lugano'nun pozisyonunu atlayarak bunları yazmak hakemin yaptıgı eyyam'ın tam karşılığı işte. Gerçekleri eksik yazmak nasıl bir eyyamsa bu hakemlerin takımlara yaptıgı da aynısı...

  12. Mithgor dedi ki...

    hakem resmen kurulmuş.
    "bu maç kimseye kırmızı vermeyeyim ama 2 sarı kartı olanları 3'leyeyim. en azından kırmızı vermedim diye kasti birşey yaptığımı söyleyemezler."
    lugano'nun pozisyonu kırmızı kartlıktı evet. hatırlamayana hatırlatayım, hani avantaja bırakıp sonradan dönüp sarı kart verdi lugano'ya.
    ama alex'in kartını resmen kendi yarattı, gökhan'ın kartı da öyle. Gençler'de de 2 tane kırmızı kart vardı. Biri 2. sarısını gösteremediği ilhan; diğeri de baroni'ye maçın sonlarına doğru topla alakası olmayan bir pozisyonda arkadan tekmeyi basan oyuncuya (sanırım tozo idi emin olamadım)
    neyse haftaya alex ve gökhan ekstra dikkatli olursa gs maçına tam kadro çıkabiliriz.
    Ama şu anda hedef gs maçı değil. Şu anda hedef: 9'da 9

  13. Turklerklani dedi ki...

    Evet lugano aptığı hareket kurallara göre kırmızı kart ancak aynı kurallara göre Gençlerin oyuncularıda kart görmeliydi acaba Gençler oyuncularına kart göstermekten mi korktu bu kuddisi Türkiyenin en berbat hakemi ki ceza verilmeli.Sezonu kapatmalı.Kart göstermedi çünkü galatasarayı zor duruma sokmak istemedi Fenerbahçe haftaya yedeklerle çıksın o maçıda aslanlar gibi oynar şu bir takım kuruluşlara ders verilmeliki ne ve kim olduklarını öğrensinler.Fenerbahçem ile uğraşılamayacağını öğrensinler.

  14. DenizEr dedi ki...

    Resim supermis, sevince katilmamak icin de kendini zor tutuyor.

  15. Sekhranikos dedi ki...

    Bu lugano kadar kart görenimiz mi mevcuttur da bir maçlık ıskalama üzerine kıyamet kopuyor. Kuddusi gibi kapasitesiz bir hakem ki yine unutmadı o kafasıyla avantaj sonrası sarıyı verdi. Fanatiklik zor iş.

  16. solo dedi ki...

    @ tuner; lugano'nun verilen verilmeyen kartları ve bundan bahsedilip behsedilmemesi kuddusi gerçeğini değiştiriyor mu? zaten size göre lugano'nun her maç kırmızısı var, iyisi mi her maç daha başlamadan verelim kartı gönderelim kulübeye, merak etme kuddusiciim bile göstermemişse çok şey kaçırmamışsınız demektir, onun kırmızısını da gaziantep maçında verelim de içiniz rahat olsun, ama yorumlar "şundan niye bahsetmediniz" diye devam edecekse buralara yorum yazmanın bir anlamı kalmayacak, kapatalım buraları gazetelerin sayfalarına yorum yazan anynomouslar gibi birbirimize küfredelim bari.

  17. Unknown dedi ki...

    @aethewulf: Oncelikle terbiye, meramini dogru durust soylemek onemli ama madem sordunuz soyleyeyim: Lugano adli kasabin (evet kasap!) macin basinda bizim elemana dalisi kirmizi kart mi degil mi? Lugano adli kasabin topla, oyunla alakasi var mi yok mu? Yok degil mi? Direk daliyor degil mi? Kirmizi kart degil mi? Daha macin basinda o kirmizi ciksa bu mac boyle mi biterdi? Simdi ama Ilhan'a da 70 kusuruncu dakikada ikinci saridan vermedi kirmiziyi Kuddusi diyenlere: Lugano adli kasap macin basinda yememis kirmiziyi, yese oyunun sekli semali, akisi degisecek, Ilhan'in o pozisyonu vuku bulmayacak ama hala n'olmus, kabbalamiymis, kriptoloji, numerolojimiymis!

  18. aethewulf dedi ki...

    @kaya, yukarıda sana bir çok cevap verilmiş, sen hiç biri yokmuş gibi davranmaya devam etmişsin. ismiyle müsemma olmak böyle bir şey demek ki.

  19. Unknown dedi ki...

    @aethewulf, duz bir insan olmalisin: hani ismiyle musemma olmak gibi zeka fukarasi espriler yapmandan bu anlasiliyor! insanlarin gorunusunden, adlarindan, hemen goze carpan yani sathi, yani yuzeysel ozelliklerinden (ismimi ben mi sectim mesela? biraz dusunelim degil mi abuk sabuk laf sokmalardan once!) "espri" uretebilen kafaya ne anlatayim! evet adim kaya, simdi saz arkadaslarinizla "al bi kaya, nerene dayarsan daya" esprisini ilk hanginiz yapacak onu bekliyorum... yazik!

    konuya donersek: lugano adli kasap macin basindaki hareketinden oturu kirmizi kart gormeli miydi? gorseydi macin gidisati, ondan sonraki kartlar filan ayni olacak miydi? olmayacakti degil mi? bitti!!!

  20. PVH dedi ki...

    Kasap babandir diyerek espride yeni bir boyut acayim o zaman ben de. O degil de baba hakikaten kasapsa espri komik olur. Konuya donelim, o pozisyonda sert girdi ama kasti vurmadi, kirmizi kart degildi.

    (Lugano'nun oglu mail atti, o gondermis bu yorumu, babasina kasap dendigi icin sinirlenmis)

  21. solo dedi ki...

    @tamchee

    takım 40.000 TL ceza almış yorumu sil bence,
    yönetim peşine düşmesin sonra ;)), 55 tl'den sonra bi de sana destek için site açmayalım :).

  22. aethewulf dedi ki...

    @kaya,

    şuraya geliyor, bana ve lugano'ya hakaret ediyor, düz insan, kasaptan mütevellit bir dille konuşuyorsun, bu yazılarını yayınlıyoruz, kendi düzlüğünün farkında olmayan, ağzından çıkan hakaretleri bir normal sanan şaşalamış bir zihniyeti uyarmak için kendi yazısından önceki yazılara referans veriyor, kaya gibi olmasan, taştan ibaret bulunmasan şu yukarıdakileri bir okur, en azından onlara adabıyla bir cevap verirsin diye umuyoruz, bir utanç, bir gıdım sıkılma, azıcık da olsa normal bir laf beyan etme isteği göremiyoruz.

    hakareti normal sayan, başka insanlara hakaret etmeyi, aşağılamayı bu tip bir lisanla betimlemeler yapmayı kendi hayatının göbeğine oturttuğu için ne kadar abes gözüktüğünü farkedemeyen zihniyetini kaya ile dağ ile dahi benzeştiremeyiz halbuki. biliyoruz ki, kayanın da dağında yerdeki taşında çevresine bir zararı yok etrafa bir hayrı var. senin yalıyar biçimindeki üslubun ise ancak bu tip gergin ve gerilimli cümlelere neden oluyor, bizzatihi seni ele almamızı, analiz etmemizi gerektiriyor.

    lugano kırmızı kart almalı mıydı? bence almamalıydı, sence almalıydı. senin almalı demek için kasaptan, mübalağlı betimlemelerden başka gösterebileceğin bir şey yok. ben de o zaman daha makul, daha üsturuplu olan iddiayı esas alırım, gerçeğe tekabül ettiğini öne sürerim.

    bu kadar hıncına esir olma, insanın ümidi kendisini yanlış yönlendirebilir.

  23. Unknown dedi ki...

    arkadas bambaskaymissiniz siz, gercekten! bundan sonra hincimin esiri olmayip umidimin beni yanlis yonlendirmesine engel olacagim sahip:) ayrica onceki yorumlarimi yayinlayarak ne kadar demokrat oldugunuzu gosterdiniz, bravo demokratmissiniz! takdir ve sukran hislerimle beraber bunu yayinlamamanizin demokratliginiza bi halel getirmeyecegini de eklemek isterim ama demokratligimiza halel gelmesin derseniz yayinlayin, takdir edilirsiniz, e istediginiz, audience'tan beklediginiz de bu :) hangi siktir boktan bilgece laflar, aforizmalar kitabindan apartilmis bilmiyorum ama sabah sabah iyi guldum, zaten "insanimiz"in ulan du bi agir laf edeyim diye godiklik etmesi yok mu :) cok yasayin demokrat aethewulf bey!

    yahu lugano adli kasabin (PVH nickli sahsa: bi topcuya kasap dendiginde onun sert, acimasiz ve oyunla alakasi olmayan fauller yaptigi anlatilmak istenir!) kirmizi kartlik hareketine bana gore degil diyosan ben senle daha neyi tartisacagim allasen! lugano adli kasap cubukluyu degil baska bi formayi giyiyor olsaydi ve ayni hareketi fenerli bi topcuya yapsaydi esprituel arkadasin PVH ile beraber ortaligi yikmistiniz! gelmissin bana gore degil kirmizi, umid insani yanlis yonlendirebilirmis diye bilge insan pozunda tuhafliklar yapip ne kadar demokratim bi bilsen biciminde tuhafliklar yapiyosun... zivanadan cikartiyosunuz, yok kaya ismiyle musemma diye, obur PVH nickli esprituel kasap babandir gibi genius sakalar patlatir, nesiniz arkadasim siz? Bi fatih vardi burda "sol"dan analiz attirirdi iste baskanlarin (ama dikkat Schmitt'cinin, soyleminde friend-foe'nun allahi Aziz Yildirim nedense gecistirilmisti, fatih efendi bu konuda laf edeceksen Aziz Yildirim'in siyasetinin Schmittcilik'in mukemmel ornegi oldugunu da yazacaksin ki ciddiye alalim, Demiroren'e, cimbom'un basindakine sallamak kolay, PVH gibi ortalama fenerliyle de arayi bozmayi goze alacaksin, parrhesia oyle ucuz degil efendi!)

    ha son olarak: Lugano adli kasabin hareketine kirmizi degildi diyen birine benim cidden bisey anlatacak halim yok!

    hadi kalin saglicakla aforizmik demokrat esprituel bilge insanlar!

  24. PVH dedi ki...

    Once ismiyle musemma olmayi hakaret gibi algiladi, sonra benim yazdigimi ciddi ciddi espri olarak algilamis, simdi de psikolojik cozumleme yapiyor. Bes kelimelik cumleleri anlayamamak beceriksizliginden muzdaripseniz baska insanlari cozmus pozisyonuna girmek en fazla komik yapar sizi, ustelik hakkinizda espri yapmaya bile gerek kalmaz. O pozisyona kirmizi kart degil diyene ne anlatacagim dedikten sonra kendi kendine uydurdugu teorileri bol unlemle bombalamis.

    Aziz Yildirim hakkinda neler yazdigimizi bile okumamis, su yukaridaki arama kutusuna aziz yildirim yazmaya bile tenezzul etmemis, ama Aziz Yildirim hakkinda ne dusundugumuz konusunda kesin yargilar verebiliyor. Ofkesini kontrol edemeyen, dusuncelerini ifade etmekte zorlanan, on yargilarindan kesin yargilar yaratan tipik bir kustah, zayif bir karakter buraya gelip psikolojik cozumleme yapiyor. Gercekten zivanadan cikmis yalniz, tek yerinde tespit bu.

    Yorumda iki kere gecen "umid yolendirmesi" ne anlama geliyor onu da anlamadim, adi Kaya degil Umid miymis? Aslinda Umit olacakmis nufus memuru hatali mi yazmis? Bu "umid" olayini cozersem yorumu cozerim gibi geliyor, hayirlisi, ugrasacagiz.

  25. aethewulf dedi ki...

    @kaya,

    tabi böyle okurlarımızın olması güzel değil. biz vatan gazetesi değiliz ki okurlarımızın ilkokul seviyesindeki kitlesinden memnun olalım.

    ancak kaya, bir tek, tek bir tane doğruya tekabül eden eleştirin olsa şu lafı yemeyeceksin.

    bak bu fatih'in yazdığı: http://papazincayiri.blogspot.com/2008/06/this-is-summary-this-is-rest-of-post.html

    bunlar da diğer yazılar
    http://papazincayiri.blogspot.com/2009/02/azizsilin.html

    http://papazincayiri.blogspot.com/2009/04/baska-unluler-de-aziz-yldrm-devam-dedi.html

    http://papazincayiri.blogspot.com/2008/10/verimsiz-tek-adam-diktas.html

    http://papazincayiri.blogspot.com/2008/10/eref-tribnnde-45-dakika.html

    http://papazincayiri.blogspot.com/2008/09/birey-klt-stne.html

    aziz yıldırım üstüne o kadar şey yazdık ki, sencileyin bir kaya bile bunlar karşısında bu konuda laf etmemeyi kendine şiar edinmeliydi. ancak kaya olmak, kayalıktan bile daha katı bir varoluş durumuna tekabül ediyor olmalı ki, kendinden mündemiç varlığın içerisinde herhangi bir dış dünyadaki hakikate gerek görmüyor, paranormal senaryonda yaşamakla mutlu mesut oluyor, oradan bize haberler veriyorsun.

    başka galaksilerden haber alacaksak, bu kaya fenomeninden ve onun kendince yaşadığı ıssız evrenden olmayacak kaya, seni gerçekten maymunumuz yapmak, şurada dalga geçmekten başka bir sebeple tutuyor değiliz.

    sen de madem çok sevdin bu pozisyonu buyur devam et, alkış tutmasını da, senin nereye kadar düşebileceğini de görmeyi isteriz. o da bir ibret vesikası, allah muhafaza, yakınlarımıza nasip olmaya.

  26. Unknown dedi ki...

    @ PVH birader sen bu yasa kadar bu Turkce bilgisiyle nasil geldin? Umit "yolendirmesi" ne? Insanin umidi kendisini yanlis yonlendirebilir gibi sikindirik aforizmik zimbirtiyi kim patlatmis bi anlat bakalim, kim demis bunu? simdi sen onu da anlamayacagin icin sana bi hayrim dokunsun; bunu diyen aethewulf! Simdi sor bakalim baba ne demek istedin? kaya'nin umidi neydi? bu umit onu nasil yanlis yonlendirdi? yanlis ne burada diye bi sor, o da aciklasin, biz de gulelim, e malum zekanizla maymun ettiniz beni, eglenmek icin ve tabii demokratliginizdan yayinliyosunuz soylediklerimi! sevsinler :) maymun etmisler beni, walla cok incindim, yok mu bu durumu anlatan bi aforizma heybende aethewulf :) harbiden komik cocuklarsiniz!

    PVH okudugunu da anlamiyorsun ama yazi yazabiliyorsun. Bak ne yap biliyo musun? Yilmaz Ozdil adli buyuk turk haikucusu ve dusunuru gibi ol! En buyuk fener, herkes kalles, bire karsi on yedi gibi cumleleri at bi torbaya, sonra randomly cek, arka arkaya diz, nasilsa gider burada, olmadi aethewulf aforizma destegi atar, espri yapar, guler eglenirsiniz...

    lugano adli kasap o hareketinden dolayi kirmizi kart gormemis macin basinda, gorse, o begenmedigin, cinlik yaparak galatasarayli topcularla bi arada resmini koydugun (vatan gazetesi tarzi bu aethewulf ya da herhangi bi bulvar gazetesi tavri, uyanikligi, cigligi...) kuddusi cikarsa kirmiziyi oyunun akisi degisecek, bambaska seyler olacak ve o kuddusi de biliyor bunu ve yedigi haltin farkinda oldugu icin macin ilerleyen bolumlerinde ilhan'a da cikaramiyor kirmiziyi ama kuddusi fener'i yakmis oluyor, bunu anlatmak icin de cimbomlu topcular ile resmi kullaniliyor... yani ortada genclerbirligi yok, lugano adli kasabin kirmizi yok: savas cimbom ve fener arasinda! dezenformasyonun, yalanin, manipulasyonun bini bi para! sordugunda e guzelim macin basinda lugano'nun kirmizisi var, o n'olacak diye... gelsin espriler, aforizmalar, sacma sapan "ghhhheeeecirrrrdimmm"ler...

    devam devam...

  27. fatih dedi ki...

    @kaya
    aziz yıldrım a küfür köşesi diye bir köşe açsak herhalde artık eleştiri konusunda objektif bulacaksınız. biz sonuna kadar aziz yıldırım'ı eleştiriyoruz, takım iyi giderken de,100. yılda bütün branşlarda şampiyon olurken de, başarısızlıkta da aziz yıldırım tipi yöneteciliği tek adam figürünü, diktatörlüğü eleştirdik,
    antik yunan felsefesi konusundaki vukufiyetinizi fenerbahçe nefreti konusunda değil de başka alanlarda kullansanız keşke aristo'nun lugano hakkında bir sözü falan da var mı bir bakın bakalım felsefe tarihine bir şeyler daha bulursunuz belki

  28. belluschi dedi ki...

    ılgaz anadolu'nun sen yüce bir dağısın.

  29. Adsız dedi ki...

    İşte Fenerbahçe'li olmak böyle bir şey . Kuddusi gibi bir tescillinin saçmaladığı, resmen 6s maçına eksik çıkmamız için sarı kart sınırna adam apardığı maçta bile biri çıkar " Lugano kasap , Baroni bakkal bık bık bık eder durur , biz de burada bu saçmalıklara laf yetiştirmeye çalışır dururuz , yayınlamayın kardeşim şu saçmalayanların saçmalıklarını .

  30. aethewulf dedi ki...

    @kaya: böyle bir duruma uyan aforizmam olmaz mı, hiç bir şebek, şebek olduğu söylense de şebek olmaktan vazgeçemeyecektir.

    şebekliğin doğası, içinde bulunduğu ortamdan bağımsızdır, şebek şebek olmaklığı ile şebekçe davranacak, doğa içerisinde de şebekliğini mutlaka devam ettirecek, doğadan reddiye de gelse, kendisine şebekliği tebliğ de edilse, bu oluşundan mutlu mesut devam edecektir. bu ister afrika sahanlarında bir şebek olsun, ister dans pistinin maymunu olmaya aday olan, sen abi ne yaptın dediğinde o bildiği tek şeyi yapacaktır. bizlere de izleyip gülmesi kalır.

    ben şahsen ortam maymunlarını tek bir şeyle gayet kerteriz ayırırım, söylediğinin bilincinde değildir dolayısıyla söylediğinin sorumluluğu yoktur. aziz yıldırım'a laf etsenize uleyn diye çıkıp zaten edildiğini görünce bu konuya girmeyecek hicap duymayacaktır, kendisine olayın kırmızı kart olmadığı defaten de anlatılsa elindeki muz bellemiş yemeye çalışır gibi hababam ona dönecek, vallahi elindeki muz değil odun desen de tınmayacak soymaya gayret edecektir.

    dağadaki maymunlardan bu tip maymunların çok keskin bir farkı var gene hakkını yemeyelim, doğadaki maymun tuttuğunun ne olduğunu da nereye zıpladığıı da bilir. bilmediğine atlamaz, tutmuş bulundum diye her silindiri ağzına almaz. diğer maymunlar bir kere tutmuş bulunduk aman bırakmayalım diye ağzına da alır, yüzüne de sürer, vallahi muza odun dediniz o zaman önce neden çöller var diye konu değiştirip sıyrılmaya da çalışır.

    ben insana, hicap duygusu olana, arkasında duramayacağı lafı etmeyi yakıştırmam. es kaza hatalı bir şey söylerse "o konuda yanılmışım" demeyi insan olmanın gururuna yakıştırırım. aksine de ne yapalımi, insanız gülüyoruz, makaraya sarıyoruz, yılmaz özdil, genius, mesnetsiz-suçlarım-ama-suçlamamın-doğru-olup-olmaması-kata-umrumda-değil-devam-edersem-ciddiye-alırlar insanını uzun uzun tasvir etmek yerine maymun diyip geçiyoruz.

    sen gene gel, gene yorum yap kaya, isminle müsemma olduğuna şahadet ettik, başka neler olabileceğini de görmek isteriz.

  31. Unknown dedi ki...

    burayi her fenerli antu'da gordugun tiplere benzemez diyen (ben de oradaki tiplere benzemeyen akli basinda pek cok fenerli oldugunu elbette biliyorum) fenerli bi arkadasim yanilmiyosam bi kac ay once fatih'in turk kluplerinde birlik ve beraberlik soylemi gibi bi basligi olan (tam hatirlamiyorum basligi) bi yazisini forward edince ogrendim, sonra diyarbekir'e reva gorulene karsi fener o maca kurtce pankartla cikmali onerisini forward edince ayni arkadasim belli burada akli basinda adamlar var diye takip etmeye basladim. bunlari anlattim ki burayi nasil bulduguma, nasil haberdar olduguma dair arkaplan ciksin ortaya ve abuk sabuk sorularla cinlik yapilmasin. sonra bir genclerbirligi taraftari olarak acaba ne demisler diye bakmak geldi aklima ve ne goreyim: bulvar gazetesi ucuzlugunda bi post! kirmizi kartla atilmasi gereken adami savunan ve cimbom'un komplosunun aleti olmus kuddusi adli hakem diyen, daha dogrusu bunu ima eden bi cinlik! lugano adli kasabin karti kirmizi degil, karar dogru diyebilen insanlar var aramizda, izah etmislermis de ben niye yani vermemisim! yahu senin abuk sabuk zirvayi tevil cabana mi itibar edeyim, gozumle gordugume mi?

    gelelim fatih'in bahsettigim postuma. simdi "insanimiz"da soyle garip bi okuma bicimi gelisti: misal bi adamin yazisindaki biseyi elestiriyosun, bi takim adamlar cikip iyi de biz sunlari bunlari soyledik, bu bize edilecek laf mi? kardesim senin bibliyografyana mi bakacagim ben? yazi onumde ve gordugum sorunu soyluyorum, bana ne senin tevarihinden, tevelludunden!

    bahsettigim yazida memleketin sagci/milliyetci sikindirik politik kulturunun temel klisesi "birlik ve ve raberlige en cok ihtiyac duydugumuz su gunlerde"ye salliyordu hakli olarak fatih futbol kluplerimiz uzerinden ama bu isin piri, bu soylemin aga babasi aziz yildirim ve onun schmitt'ciligine dair bi nane yoktu, sasirdim! oysa bu konuda laf eden birinin ilk elestirmesi ve uzun uzun elestirmesi, ipligini pazara cikarmasi gereken adam aziz yildirim'dir, soylemi bu kadar fasizan, bu kadar dislayici biri gelmemistir. ya dostsun ya dusman, alem kalles, bire karsi onyedi nedir mesela? bu kadar hasta bi kafa boyle bi yazida ilk zikredilecek sey degil midir? nerde konustugun kadar nerde sustugun da ne oldugunu ele verir... benim de fatih'e elestirim buydu! yoksa sallamis aziz yildirim'a, yonetim bicimini begenmis begenmemis bana ne...

    ha bu da son yanitimdir, bi daha cevap vermeyecegim, eglencenize devam edin, anlasilan o ki aranan akli basinda fenerli burada da namevcud...

  32. PVH dedi ki...

    Kaya, fevri hareket ettigin son mesajindan da belli. En sakin uslubunda bile fevrilik var.

    Bak bu Gencler maci ile ilgili yazi

    http://papazincayiri.blogspot.com/2009/10/daha-snr-var-m.html

    Macta bizi zorlayan bir etkenin hakem oldugunu dusunsem o yazida da gecerdi, oysa yok. Bu yukaridaki de sahada Genclerbirligi lehine calisan bir hakem vardi yazisi degil, Kuddusi yazisi. Ya Gencler'i sevdigin kadar Kuddusi'yi de seviyorsun ya da yaziyi dogru durust okumadan sinirlenmis ve fevri hareket etmissin. Hani bu Kuddusi ile aramizdaki meseleleri bilmiyorsan olabilir diyecegim de son cumle, diger yorumlar falan hep onu anlatmis. Yine ayni yere cikiyor, muhtemelen okumadan, anlamadan sinirle oturup cevap yazmissin.

    Yetmemis aethewulf'un ilk cevabini hakaret olarak algilamissin, oysa sakince okusan hakaret etmedigini anlarsin.

    Aziz Yildirim'in yonetimini Stalin diktasina benzeten bir yazi var, sen hala "bu kadar fasizan, bu kadar dislayici biri gelmemistir ama siz yazmiyorsunuz" diyorsun. Yahu tamam Fatih'in yazisinda sadece Demioren var ama gozlemledigi bir durumu yazmak icin surekli kendi kulubundeki ayni durumu yazmak zorunda degil ki. Daha once defalarca yazmisiz cunku. Yetmiyorsa al bak sunu oku, ben yazdim

    http://papazincayiri.blogspot.com/2009/09/milli-guvenlik-kitabndan-intihal-yapmak.html

    Uc buyuk kulubun baskanini da tam olarak soyledigin seyden dolayi elestiriyor. Bunu da oku ve artik gercekten cevap verme, ama istedigin gibi Fenerli bulamamaktan degil utandigin icin cevap verme. Biraz sakin kalmayi, fevri cikislar yapmamayi da ogrenmen lazim, artik nasil yaparsin bilmem.

  33. Adsız dedi ki...

    Çok ilginç gerçekten . Bir geçlerbirliği taraftarı . Demek bu klübün de taraftraı varmış , hatta 2-3 lafı bir araya getirip " antu'daki tiplerden "bile bahsedebiliyormuş.
    Lugano'nun kasaplığından dem vuran şahsiyet acaba Fenerbahçe'ye yapılan faul sayoarını hakemlerin bu fauller karşısında rakiplere ne yaptığını da takip ediyor mu ?
    İlk yaptığı faulde kart gören Fenerbahçe'lilere karşılık 2.3. faulünde uyarılan gençlerli topçuları görmüyor mu ?
    Lugano kırmızı görseymiş maç böyle bitermiymiş ? Hayır bitmezdi . Attığı golü yok saymak zorundayız o durumda maç 2-0 biterdi doğru.
    Peki kuduzinin " birdaha yapma çekerim kulağını " uyarıları olmasdaydı da sarı kartlar Fenerbahçe'ye gösterildiği gibi gösterilseydi cavcavın topçularına ne olurdunun cevabı var mı ?
    Gökhan Gönül'ün gördüğü karttın kriteri tüm maçöta uygulansa kaç kişi kalırdı gençler sahada .
    Bu diğer takımların da kendilerini hakem mağduru gösterme çabalarına hastayım . Bu ülkede hakem kararıyla maç, kupa, şampiyonluk kaybeden Fenerbahçe'den başka kim var?
    6saaayın oluşturduğu çetelere karşı kendi olabilen kim var ?
    gençler mi !

Yorum Gönder