Gaziantepspor 2 - Fenerbahçe 1
tsl2009-2010



PAPAZINÇAYIRI – Ajans Papazınçayırı olarak dönüşümüzün muhteşem olmasını isterdik ama olmadı.
Sezonun sekizinci haftasında çubukluya gönül verenlerin trübünlerde açtığı ‘Kendi rekorumuzu kendimiz kırarız’ pankartı gerçek olmuş, sıra kırılan rekoru geliştirmeye gelmişti. Alex’ in yokluğunda Semih’ in golüne Julia Cesar Souza iki golle karşılık verince Fenerbahçe’ nin bu sezonki ilk puan kaybı 2 -1 lik yenilgi ile geldi.

5’ te Fenerbahçe geliyormuş gibi yaptı; Semih’ in ceza sahası dışından sert şutunda top defansa çarpıp kornere çıktı.

16’ da Vederson’ un kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde boş durumdaki Mehmet Topuz’ un vuruşu hiç de iyi değildi.

18’ de cevap verdi Gaziantepspor; Juilo Cesar Da Silva ceza alanı içinde boşluğu görür görmez vurdu ama top az farkla auta gitti.

25’ te Roberto Carlos sol kanattan klas bir orta yaptı defansın arkasına sarkan Mehmet Topuz’ un gelişine vuruşu güzeldi ama yeterince değil; az farkla aut..

26’ da top sağ kanattan sol kanada geçen topta Vederson ceza sahasına güzel ortaladı. Bu ortaya iyi yükselen Semih’ in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1

30’ da İvan’ ın kullandığı serbest atışta iyi yükselen Zurita’ nın kafa şutunda top yandan auta gitti.

34’ te rakibine sert giren Correira sarı kart gördü.

40’ ta bu defa sarı kartı gören ‘Julio Cesar’ gillerden Souza’ ydı.

37’ de Mehmet Topuz’ un ceza sahası dışından sert şutunda top Gaziantepspor defansına çarparak kornere çıktı.

42’ de ceza alanının sol tarafında kazanılan serbest atışı Emre doğrudan kaleye gönderdi, Mahmut üzerine gelen topu kornere çeldi.

İlk yarı Fenerbahçe’ nin 1- 0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Gaziantepspor daha istekli başlayan taraftı. Ama bu baskıyı iyi karşılayan Fenebahçe pozisyon vermedi.

56’ da Roberto Carlos’ un zamanlama hatası rakibine sert bir müdahaleye dönüştü. Hakemin eli sarı kart için cebine giderken o da hatasını kabul ediyordu.

76’ da Gaziantepspor maç başında bu yana ilk defa bu kadar etkili geldi; sol kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Olcan’ ın kafa şutunda top üst direkten döndü.

Koskoca bir ikinci yarıyı sadece idare ederek geçiren Fenerbahçe için uyarı olması gereken bu dakikalar, aynı zamanda Gaziantepspor’ un oyun arzusunu kamçılayan dakikalardı. Bu kadar kötü oynayan Fenerbahçe’ yi futbolun adaleti cezalandırmakta gecikmedi.

84’ te oyuna sonradan giren Erman Özgür' ün getirdiği topla ceza sahası içerisinde buluşan Julia Cesar ‘golcü’ Souza’nın plase vuruşunda skora denge geldi: 1-1

Golden sonra Fenerbahçe biraz canlanır gibi oldu. Sadece biraz.

85’ te Kazım’ın ceza sahası dışından sert şutunda top farklı şekilde auta gitti.

90+2’ de arzulu oyununu golle süslemek isteyen Olcan’ ın sert şutunda meşin top az farkla auta çıktı.

90+4’ te serbest atışı kullanan Juilo Cesar ‘golcü’ Souza mükemmel bir vurdu: 2-1

Başta da dediğimiz gibi dönüşümüzün muhteşem olmasını isterdik. Olmadı. Ama hiç olmazsa elimizde bir sonbahar öğleden sonrası, mükemmel bir zeminde maç izlemenin hazzı kaldı. Eminim aynı hazzı yayıncı kuruluşun arzularına göre fikstür ayarlayıp, maç saati belirleyenler de almıştır.

GAZİANTEPSPOR: 2 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Kamil Ocak

Hakemler: Bülent Yıldırım, Erdinç Sezertam, Hüseyin Fidan

Gaziantepspor: Mahmut, Murat Ceylan, Erkan Sekman (Dk. 65 İbrahim Ferdi), Zurita, Jorginho (Dk. 80 Beto), Hakan Bayraktar (Dk. 78 Erman Özgür), Tolga Seyhan, Olcan, İvan, Correira, Julio Cesar

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Roberto Carlos, Emre, Vederson (Dk. 75 Andre Santos), Kazım, Christian, Önder, Semih, Bilica, Mehmet Topuz (Dk. 88 Özer Hurmacı), Gökhan Gönül (Dk. 81 Bekir)

Goller: Julio Cesar (83, 90+4) / Semih (25)

Sarı kartlar: Correira, Julio Cesar / Roberto Carlos


1 comments:

  1. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Maçı tam 90 dakika izleyemedim,ama bizim de onlardan kalır yanımız yok,daum,yalnış oyuncu değişiklerine gitmiş.Daum'un umarım bu defa gerçekten aklı başına gelmiştir.Bu bizim için belki de iyi oldu.Galatasaray maçı çok farklı olacak.

Yorum Gönder