Derbi Günü ve Sükûnet


Fenerbahce-Galatasaray(1977)

Yine yeniden herkesin konuştuğu büyük gün... Stereotypeball blogu derbi için "derby weekend" temalı yazılar, anılar yayımlıyor bu hafta sonu. Buradan takip edebilirsiniz. Bizden de Galatasaray maçlarına dair hissiyatımızı anlatacağımız bir yazı yazmamızı rica ettiler, bu güzel temanın Fenerbahçe kanadına bizim de katkımız olsun istedik ve yazımız İsyan başlığıyla derbi hafta sonunun bir parçası oldu.

Fenerbahce-Galatasaray(1980)

Derbinin ve rekabetin anlamını, galibiyetin önemini tekrar tekrar yazmaya gerek yok. Bu maçtan çok yüksek beklentiler olması da normal. Yalnız Fenerbahçe camiası belki yüksek yüzdeyle başlanan ligin getirdiği baskıyla, belki basının başarıya rağmen bitmek bilmeyen eleştirileri sebebiyle maçı ölüm kalım maçı gibi görmeye başladı. Ligin bu iki takım arasında geçiyor olması da bir etken tabii fakat daha ligin 10. haftası. Kendi sahamızda kaybedilen her maç tabii ki bir şeylerin yanlış gittiğine işarettir fakat bu maçı kaybetsek de sadece bir puan geriye düşüyoruz. Üstüne Galatasaray deplasmanında da kaybetsek de sadece 4 puan fark olur, geriye 21 maç ve 63 puan kalıyor. İki takım için de son haftaya kadar hiçbir şey bitecek, yıkılacak, mahvolacak değil. Geçen hafta alınan mağlubiyetin ardından bu maçta da puan kaybı olursa camia sallanacak gibi bir hava var. Hiç gerek yok. Puan da kaybetsek, net farkla da kazansak puan farkı ya 1 ya 5 olacak, ligin bitmesine daha 22 hafta kalacak, üstelik Galatasaray'la bir lig maçımız daha olacak. İnsanların sakin olması, olacaklara dengeli tepki vermesi gerek. Galatasaray galibiyetleri elbette ayrı bir keyiflidir fakat kimsenin bu keyiften yoksun kaldığı için 9 haftada 8 galibiyet almış takımı ve hocayı asıp kesmeye hakkı yok. Biz yine o keyiften yoksun kalmayalım, şampiyonluk kremasız olmasın.

Fenerbahce-Galatasaray(1990)


Fotoğraflar: Milliyet Gazete Arşivi


1 comments:

  1. aethewulf dedi ki...

    ilk fotoğraftaki galatasaraylı futbolculardan havada zıplayıp yüzü bize dönük olanı galatasaray neanderthal idman yurdundan transfer etti herhalde. yerdeki abi ise kariyerine mhp bolu 1. sıradan milletvekili adayı olarak devam etmiş olabilir. ne çirkin bir moda varmış arkadaş, maç fotoğrafı bile koçero ayaklanmasının silüeti gibi.

Yorum Gönder