Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'yi Yenme Planı


Ersun Yanal Istatistikleri

Fox'ta fantastik bir futbol programı başlamış. Ersun Yanal hocamız Fenerbahçe'yi çözmüş, Fenerbahçe'yi yenmenin yolunu açıklıyorum diyor. Bekliyoruz, taktiği "Fenerbahçe'yi yenmek için mücadele etmek gerek"miş. Bir futbol takımını yenmek için mücadele etmek gerektiği sırrını futbol dünyasına açıklayan teknik adamımıza minnettarız, bu formül mutlaka kullanılmalı. Bir de programda istatistikler veriyor, verdiği rakamlar ayrı bir fantastik. Yukarıdaki fotoğrafta Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maç başına bulduğu gol pozisyonu sayısı var. Beşiktaş her maç 16 tane gol pozisyonu yakalıyormuş. Maçları izlemesek Beşiktaş'ı yeni uzay takımı ilan ederiz. Fenerbahçe de ortalama 5-6 pozisyon buluyordur, 13 olması imkansız. Geçen haftalarda da Fenerbahçe'nin maç başına 20 tane pozisyon verdiğini söyleyen bir istatistik göstermişlerdi. Bu durumda Alex değil de 160 pozisyon veren Fenerbahçe'nin sadece 3 gol yiyen kalecisi Volkan'ın heykeli dikilmeli. Pozisyonun anlamını mı bilmiyorsunuz, yoksa istatistik tutan elemanınıza Süper Lig maçı diye halı saha maçı mı izletiyorsunuz? Hangi Süper Lig takımı tek maçta 15 pozisyon bulup 20 pozisyon verir yahu?


7 comments:

  1. Ortega dedi ki...

    Fenerbahçe iyi koştu, mücadele etti diyemedi bu adam bir türlü. Sürekli Gençlerbirliği kötüydü demiş durmuş. Gençlerbiliği neden kötü gözüktü acaba?

  2. Son_Silahsor dedi ki...

    Herhalde her yarı sahayı geçildiğinde pozisyon sayıyor/sanıyor salaklar...

  3. Adem dedi ki...

    Ben biliyorum bu istatistik masalını. Hava sıcaklığına göre değişiyor. Sivas'ın yollarına diyorum Ersun hocam, saygılar.

  4. Turklerklani dedi ki...

    Fox Futbol pazarı adlı program tamamen bir saçmalıktır saçmasapan bir programdır :) fox ta yayınlanan programlarda böyle olur :D

  5. Adsız dedi ki...

    bez bebek'in futbollu versiyonu

  6. mcD dedi ki...

    bez ersun

  7. aksilaz dedi ki...

    "Bu durumda Alex değil de 160 pozisyon veren Fenerbahçe'nin sadece 3 gol yiyen kalecisi Volkan'ın heykeli dikilmeli "

    :) çok güzel bir tespit. Ersun kendine hedef olarak bi anadolu klübünü koymus o kesin. Beni alın feneri yenerim havası oluşturuyor.

Yorum Gönder