Kibir



Şu yukarıdaki fotoğrafı koymuşlar, altında yorumlar:

"Derbinin bileti...
Sadece Fenerbahçe logosu var üzerinde...
"Sendeki de ne kompleksmiş be hacı...
"

Devam ediyor:

1- kompleks bile değil, bu bambaşka bir şey. adını koyamıyorum. neyse senelerdir söylerim, bizim rakibimiz değiller

2- E yuh artık,ben böyle kompleks görmedim yahu..

3- Fenerbahçe'yi Kadıköy'de neden yenemediğimizin özetidir şu fotoğraf. Sadece Fenerbahçe logosu var biletin üstünde gördüğünüz gibi. Bu nefret sayesinde bu rekabette her zaman öndeler. Tersini iddia eden?




Hayatlarında maça gitmemişler. Öylesine cahiller. Ellerindeki bileti, biletlerin nasıl hazırlandığını, standart uygulamaları bile bilmiyorlar. Bilmemeleri sorun değil, bu memleketin temel hastalığı, insanlar bilmedikleri konuları da bildiklerini sanıyorlar. Herkes biolog hayatını evrim teorisine vermiş, hepimiz jeofizikçiyiz, deprem mütehassısıyız, herkes iktisattan anlar, sokakta yürüyün herkes avukat, hukukçu, anayasa profesörü. 4 kişilik Aile başına 2 teknik direktör, bir iktisatçı, üç tarihçi, 2 biolog düşüyor. En nihayetinde "Cahilin cesareti" diye bir deyim, "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" diye bir yerginin varolduğu tek coğrafyadayız.

Ama bu ne kibir kardeşim? Madem hiç maça gitmemişin, gitmişsen de bir kere bile bilete bakmamışın, google diye bir şey var, az ara diğer maçlarda nasıl oluyor ona bir bak. O da yok. O kadar eminler ki, o kadar kendilerine itimadları var ki, dünyanın kurguladıkları gibi olmasına öyle biat etmişler ki, rahat rahat şu bileti "nefret"e, "kompleks"e bağlayabiliyorlar. Sanki Fenerbahçe basıyor bileti, kendi matbaasına gönderiyor, tasarım yaptırıyor. Onu bile düşünemeyecek kadar "inanmışlar", "cesurlar"

Bunun adı kibir. Öylesine kibirliler ki, dünyanın kendi düşündükleri gibi olmayabileceğine ihtimal bile vermiyorlar. O dünya da şu: "Fenerbahçe'nin Galatasaray kompleksi vardır, durup durup laf sokmaya çalışır, gene "ezikliklerini" göstermişler." Bundan mürekkep. Halbuki bu kibir onları teslim almış, Fenerbahçe kompleksinden gözleri dönmüş. Bir yorumcuya sırf Fenerbahçe'li diye demediklerini bırakmazlar, hakaret ederler, geri vites yaparlar, metrobüsle geliyoruz diye pankart açarlar, sosisli diye afişler yetmez. Bilmedikleri konularda böyle rahat atıp tutarlar, sonra Fenerbahçe her zamanki tarifeyi uygulayınca hepsi sahada Sabri olur, ağlak yazılar, veryansınlar. Buralarda kocaman kocaman laflarla güya "objektif" analizler, "tespitler", hakaretten mürekkep bir dilin "fikir" olduğunu zannedecek kadar şaşışehla düşünceler.

Bu kibri aşmanın yolu yok. Lafla sözle olacak şey değil. Ondan işte yukarıdaki fotoğrafı koyuyoruz, onların anladıkları lisanla düşünceye davet bildirimi:

Galatasaray'ın BJK kompleksi var, nefret ediyor, yakında 8taş diye de yazarlar bilete. He mi?



43 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Nufus cuzdanlarina din hanesi kaldirilip yerin "Internete deplasman bileti fotografi koyup altina GELIYORUZ yazan" hanesi konmali. Hane ilk vukuatta isaretlenmeli, hanesi isaretlilere omur boyu bilet satisi yasaklanmali, hali saha maci izlemeye gitmeleri bile yasaklanmali.

    Uzerine bir de su yukaridaki yorumlari yapanlari gorup Dunya'nin gelecegi hakkinda karamsarliga dusenler olmasin, evrim diye bir sey var ve bu turler yavas yavas eleniyor, sadece biraz sabir.

  2. Fabio Luciano dedi ki...

    klorofil bunların hepsi PVH.Böyle demişti NYG blogunda.Yeşilleniyorlar yavaş yavaş.

  3. trapano dedi ki...

    bravo hocam ya, yazının linkini keyifle gereken kişilere iletecem.

  4. Sekhranikos dedi ki...

    Biz gene çocuğu koyalım gerisi mühim değil. Benim tüm yıl tek eğlencem bu maçlardan ibarettir netekim. Gerisi hikaye:)

  5. Adsız dedi ki...

    Uyardığınız için teşekkürler, hayatımda bir kez maça gittim ve o bilette iki tarafın da logosu vardı. Araştırmadan yazdığım doğru, ama kimsenin de haddini aşıp da "cahil" yakıştırması yapması gerekmez. Bu cehaletle alakalı değil, çünkü sahip olduğum tek bilette iki tarafın da logosu vardı. Kibir olgusu bu durumda sadece sizin gibi hayatını tribünde geçirdiğini ima edip de maça gitmeyenlere sallayanlar için geçerli. İyice araştırmadığım için haksızım, ama bir maç bileti yorumumdan yola çıkıp da dünyanın etrafımda döndüğünü sandığımı iddia etmeye de kimsenin hakkı yok. Objektif olduğumu de hiçbir zaman iddia etmedim, amacınızı aşıp belden aşağı vurmayın.

  6. Adsız dedi ki...

    Her yıl tarihin en iyi kadrosu yılıdır.2095'te Barcelona seviyesinde kadroları olacak.

  7. aethewulf dedi ki...

    @chao:

    esasında tek bunun üstüne o yorumda bulunmadım. genel olarak böyle bir şey var. terbiye sınırlarını zorlayan bir şey, insanlar hayatlarını futbola vermiş, önemli yerlere gelmiş insanlara farklı fikirleri yüzünden edepsiz, ahlaksız diyor, bir yazarın sinsi olduğunu iddia edebiliyor, samimi bir şekilde fenerbahçe'nin galatasaray kompleksi olduğuna inanıyor ve bunu süreki vurgulamaya gayret ediyor, bununla aksini gösteren verileri de asla kata dikkate almıyor. yani ne oluyor? inançla çelişen verilere gözler kapanıyor, inanışı destekleyen veriler öne çıkarılıyor.

    kibir tam da bu noktada. makul düşünmeye, aramaya, veri edinmeye filan zahmet bile edilmiyor. "nasılsa böyledir", "laf soktum"dan mürekkep bir dil.

    e sen de yapıyorsun? fenerbahçe hakkında yazdıklarına, beyanlarına, değerlendirmelerine bir bak, sanki karşıda fenerbahçe yok da saruman'ın orc ordusu var, dünyayı yok etmeye geliyorlar. fenerbahçeliler kompleksli, ezik, galatasarayı çekemeyen, kıskançlıklarından deliye dönmüş insanlar, sinsi sinsi oyunlar, medya manipulasyonları ile galatasarayı küçültüp yok etmeye çalışıyorlar, ama necip galatasaray her daim dürüstlüğün ve ahlakın simgesi olarak bu orc saldırılarına dayanıyor. öyle bir alem. böyle bir kurgu.

    benim kızdığım bir sana olaydı, dert etmezdim. şu yazıyı da yazmazdım. bu o kadar genelleşti, galatasaraylılar da o kadar yaygınlaştı ki, herkes hıncalesk bir evrenden bizimle irtibat kuruyor. hadi sen bir kere maça gitmişsin, bilete de dikkat etmemişsin, şu yazının yayınlandığı mecralarda hiç kimse yok mu "kardeşim o iş öyle değil" diyen. orada görüyorum "red" rumuzlu biri bir örnek vermeye çalışmış, yorumunu yayınlamışsın, kendi yazını tahvil bile etmemişsin. bu nasıl bir inanç? bunu neyle ifade edelim?

    o bakımdan, şu dediklerime ağır deme, hayırlı de, hepimize faydası olur bu emsalin.

  8. Schumy dedi ki...

    Yani olayı ezikliğe kadar getirmişsin bravo. Şimdi siz de şunu yaptınız desem sabahlara kadar sürer bu olay.

    Hata yapmışım evet. Ben İzmir' de ikamet ettiğim için biletlerine üzerine bakma gibi bir şandım da yok açıkçası. Zaten hata yaptığımı da blogumda yazdım. Olayı "eziklik" çerçevesine getirmeye hiç gerek yok bence. Çünkü eziklik olayı görecelidir, kime göre neye göre ?

    Bu yüzden yukarıda yazdığın yazıyı bir anlık tepki olarak görüyorum, nasıl ki biz de aynı şekilde bir tepkiyle yazdıysak.

    Derbi için de tarife marife olayına girilmiş yine bakıyorum. Bizim Kadıköy' de kaybetmemiz değil de sizin kaybetmeniz çok şey değiştirir. Şimdiden tarife marife olaylarına girmeye gerek yok derim.

  9. Adsız dedi ki...

    Ben Rıdvan Dilmen "Nerede ha o Neeskens'in not defteri?" lafına nasıl iyi niyetle bakabilirim? Ya da "Arda Fener'e şükretsin, yoksa burada olamazdı" diyen Selçuk Yula'ya? Fenerbahçeliler'e sırf Fenerbahçeli olduklarından dolayı saldırdığım tamamen yalandır. Benim sinirim alttan çalışanlara, objektif görünenleredir. Bizden nefret etmeyen bir camia nasıl olur da "gerçek Fenerli" olmayı tek bir gole bağlar? Ya da Galatasaray lafını ağzına almaktan korkup da hep 6Saray der? İlla ki farklı olanlar var, ama bu insanların Fenerbahçe'de çoğunlukta; Galatasaray'da ise azınlıkta olduğu gün gibi ortada. Sen bile yukarıda "sonra Fenerbahçe her zamanki tarifeyi uygulayınca hepsi sahada Sabri olur, ağlak yazılar, veryansınlar" demişsin, konuyu hemen oraya getirmişsin. Benim başkanım Roberto Carlos Türkiye'ye geldi diye seviniyor (ben de çok sevindim), Fenerbahçe yöneticisi "istesek Rijkaard'ı alırdık" diyebiliyor; yorumcusu Elano'nun Deivid'den iyi olmadığını savunabiliyor. O yüzden, kimse kandırmasın kendini. Çoğu Fenerbahçeli için, her sene iki maçtır lig. Çoğu Galatasaraylı için de "Türk olmayan takımları yenmek"tir vizyon.

  10. hagininsolayagi dedi ki...

    Biz İstanbul'da yaşamadığımız için doğal olarak oradaki maçlara gidemiyoruz, ama ister inanın ister inanmayın, gittiğim maçların tümünde biletlerde her iki takımın logosu vardı. Şimdi bu hatayı cımbızla çekip hakkında satırlarca yazı yazarak konuyu genişletmişsiniz, teşekkür ederiz uyardığınız için.

  11. aethewulf dedi ki...

    schumy: hadi bilet yok, okuduğunu da mı göremiyorsun? eziklik nerede geçiyor? şu cümlede: "O dünya da şu: "Fenerbahçe'nin Galatasaray kompleksi vardır, durup durup laf sokmaya çalışır, gene "ezikliklerini" göstermişler." sizin de yansıttığınız bir görüşü kısaca aktarmışım. sana ezik demiş değilim de, senin dilin çok alıştığından sana da dendi sandın herhalde.

    @chao: yahu çok ciddiye almışın o geyiği. git aç bak 1970 tarihli gazeteleri, milliyet arşiv var, taa o zamanlardan başlayan bir şaka, takılmalıdır bu. fenerbahçeliler galatasaray'a gol atınca, galatasaraylılar fenerbahçe'ye gol atınca "gerçek" fenerli, cimbomlu olurlar. yoksa fenerbahçe forması giyenler arasında gerçekler, sahteler, gol atmışlar, atamamışlar diye ciddi ciddi ayrıma gitmiyor, tony schumacher'i veya cihat'ı sırf galatasaray'a gol atamadığı için fenerbahçeli saymamazlık etmiyoruz.

    - r. carlos, rijkaard meselesi: beğenmediğim yönetici de bol. haldun de mahmut uslu'ya ben seni evden aldırırım diye bağırıyordu. böyle düşük düzeyli insanlar kulüplerde belirli yerlere gelebilmişler. adnan polat'ın da çok farkı yoktur, geçmiş demeçlerine bakarsan. türkiye'deki futbol üstünde yetki sahibi olanlar o yetkiyle uyumlu bir beceriye de sahip değiller. yalnız bunu hasete bağlamamak lazım, daha doğrusu sırf fenerbahçelilerde gözlenen türden bir haset değil, galatasaraylılar da da gani gani var bu türden bir haset, yıldırım demirören sağolsun beşiktaş'ta da bulunuyor.

    - chao, biz galatasarayı yeniyoruz. bu haftasonu yenilsek de gani gani yenmişliğimiz var. yani rahatız. yalnız galatasaray taraftarında gözlemlediğim bir durum var, maçtan önce afişler, geliyoruz pankartları, cihat armaları, sonra maç bitiminde kaybolmalar, hakeme veryansın, "uefa kupası olm" geyikleri filanla gözlenen bir savunma mekanizması. ona gönderme yapıyorum. sen de şahit olmuşundur, hak vereceksin.

    - üstelik bu avrupa takımlarını yenme vizyonuna da ali sami yen'İn bir cümlesinden sonra çok inandı galatasaray taraftarı. fenerbahçe için lig 2 maçtan ibaret değildir, 2 maçın 2sinde de yenip şampiyonluğu kaybettiğimiz de oldu. istediğimiz daha büyüktür, fenerbahçe gs'yi de yensin, şampiyon da olsun, şampiyonlar ligi şampiyonu da olsun. gs de türkiye ligi umrumda değil, fener de yensin, beşiktaş da gelsin yensin diyen bir camia değil. abartmayın, avrupa vizyonu için önce yerelde başarılı olmak gerekiyor. böyle bir efsane yaratılmış, ona din gibi inanıyorsunuz. özetle söyleyeyim, galatasaray taraftarı fenerbahçeyi yendiğinde tromsöyü yenmekten de manchesterı yenmekten de daha büyük keyif alır. aksi halde bunun adı derbi olmazdı zaten.

  12. Adsız dedi ki...

    Ilk iki paragrafin altina imzami atarim. Cok guzel tespitler. Ben de oldu bitti ayni sekilde dusunurum keza bloglarin kalitesi de tribunler gibi yer alti seviyesine dogru hizla inmekte. Geri kalanin da ise malesef o kisimla bir celisme var. Renklerin gozu kor etmesi buyuk problem. Ayni ciddiye almamak yerine cevap verme geregi hissetmek gibi.

  13. gattuso08 dedi ki...

    @chao @schumy. Cahil olmasanız "bu cehaletle alakalı degil, cunku sahip oldugum tek bilette iki tarafın da logosu vardı" ve "izmir'de ikamet ettigim icin biletlerin uzerine bakmak gibi bir sansım da yok" gibi cümlelerle kendinizi savunmazdınız. Cehaletiniz kendinizi savunmanızdan belli. Cahil olmayan insan kendi kendine "ulan elimdeki tek bilete bakarak yorum yapıyorum belki bi değişiklik olmuştur" der. Cahil olmayan insan "ben izmir'de yaşıyorum her olanı biteni takip etmem zor bari biraz araştırayım internetten" der. Sizin gibi cahiller önce hatayı yapar, sonra da aynı cehaletle savunmaya devam eder. Cehaletinizi münferit bir hata gibi göstermeye çalışmayın. Bunu anca sizin cehaletinizdeki insanlar yer.

    @aethewulf. Tanımlamanda bir eksik var bence. Başlık sadece "kibir" değil, "cahil kibiri" olmalıydı. Bunlar cahil olduklarından kibir deyince aristokrat olduklarını falan sanırlar.

  14. Adsız dedi ki...

    Ali Sami Yen'in o cümlesi bizim mottomuzdur. Elbette Fener'den ölümüne nefret eden Galatasaraylılar da var, ama dediğim gibi çoğunlukta değiller. Galatasaraylılar zaten "BJK de yensin, Fener de yensin" demiyor; ama bunu saplantı haline de getirmiyor. Getirenler zaten bana göre dar görüşlüler.

  15. PVH dedi ki...

    Bu taraftarin bictigi "gercek Fenerbahcelilik" payesini kurumsal kimlik olarak gorenler var anladigim kadariyla. O isin esprisidir desem de anlami olmayacak cunku gitmedigi tribunu, gormedigi bileti herkesten iyi bilenler Fenerbahce taraftarinin hissiyatini ve dusuncesini de bizden iyi bildiklerini iddia ediyorlar, sasirtici mi? Degil.

    Hogh hangi Fenerbahceliye sorsan guzel kelimelerle anilacak bir futbolcudur, Galatasaray'a gol atmisligi falan da yoktur. Ceyhun Eris'in, Yusuf Simsek'in, Ali Gunes'in heykelini yapip kulubun muzesine koydugumuz, alinlarina ash cross batigimiz falan mi dusunuluyor acaba? Esprili bir guzellemeden genelleme cikarip "iste bu da gun gibi ortada"ya varmak yazida tarif edilen hastaliga tutulmuslugun kaniti degil mi?

    Ridvan'in "o defter nerede derken" cumlenin baglamdan soyut degerlendirilmemesi gerektigini, hangi icerigin icinde ne demek istedigini; Rijkaard'i istesek gercekten alabilecegimizi ve bunda kizacak bir sey olmadigini falan anlatip bosuna cene yormayacagim. Irdeleme ve anlamada en temel noktada, basit mantiksal cikarimda, farklilik var cunku.

  16. Adsız dedi ki...

    @PVH,

    Fenerbahçe taraftarını kimseden iyi bildiğimizi iddia etmedik, tecrübe ettikçe gördük bunları. Konuyu ikide bir "tribüne gitmeme"ye getirmeye gerek yok. Rıdvan'ın o hastalıklı düşüncelerini savunabilmek de ayrı bir hastalık. Ayrıca Rijkaard'ı Fenerbahçe'nin alabilecek olması değil sorun, bunun hazımsızlıkla dile getirilmesidir.

  17. Adsız dedi ki...

    @gattuso08

    Bunun cehaletle alakası yok, çünkü anlık bir sinirle yapılmış harekettir benimkisi. Ben buna sabırsızlık derim, sen ne dersen de.

  18. PVH dedi ki...

    Ikide bir konu Ridvan'in bir iki cumlesine geliyor, ustelik tamamen baglamdan soyutlanmis, koparilmis, anlamlari bile cozulememis cumlelerle fakat konuyu yazida anlatilan kabak gibi hataya getirmemek gerekiyormus. Ridvan konusunda geri adim atmaz uzerine bir de utanmadan "hasta dusuncelerini savunan hastasiniz siz" derler cunku o konuda cumleleri egip bukerek anlam kaymasi yaratabiliyoruz, elimizde yukaridaki gibi somut bilet resmi yok, ne demek istedigini acikliyorsun ama sonunda "ya oyle demedi, Ridvan hasta" diyor. Buradaki gibi "ya yanlis yapmisim, olur boyle" diye geri vitese takip son gaza bastiramiyorsun.

    Cok normal ama, sen Ridvan'in futbol bilgisini elestirirken total futbol diye iki kelime ogrenip onlara tapiyorsan, Rijkaard'i, Neeskens'i futbolu icat eden adamlar saniyorsan, kendi kendine verdigin gazla bu adamlarin her gun ruyalarimiza girdigini dusunuyorsan Ridvan'a hasta demeye cesaretin oluyor. Sonra Dunya etrafinizda donuyor saniyorsunuz diyince ofkelenmeler, kibir nobetlerine donus, suclamalar.

    Durun 4-3-3'lu, total futbollu bir futbol yazisi yazayim ben, yaziya 1970lerin Ajax'ini katar, Hollanda der hatta Cruyff bile yazarim Ridvan'in futbol bilgisine havada koyar, takla attirim. Tribune gitmesem de tribunu, bileti gormesem de bileti, futboldan anlamasam da futbolu Ridvan'dan iyi biliyorum ne de olsa.

  19. Adsız dedi ki...

    Bunun bir yere varacağı yok. Rıdvan'ı savundun, ben de cevap verdim. Her şeyi o kadar iyi biliyor ki Pique'den daha geçen sene haberi oldu bu adamın, savunacaksanız meydan sizin. Konuyu hala tribün meselesine getirip de temcit pilavı yedirmeye çalışan da sensin. Total Futbol bir ütopyadır evet, Galatasaray tabii ki Total Futbol oynamıyor; ama oynamaya çalışıyor en azından. İlk maçtan beri 4-3-3 oynadığını söyleyen bir hocamız var, e biz ne deseydik yani? Siz de yazın bir Total Futbol yazısı, okuyalım. Benim futbol bilgim Total Futbol'a tapmaktan ibaret değil ayrıca, her ne kadar aksini iddia etsen de. Rijkaard'ın futbolu icad ettiğini sandığımı iddia edecek kadar da kendini kaybetmişsin ne yazık ki. Bu adamların Türkiye'de yaşadığına inanmak zor geliyor bana, bir Galatasaraylı olarak bu en doğal hakkım. Ama Zico'nun bir zamanlar Türkiye'de yaşadığına inanmak da zor geliyordu.

  20. tosun dedi ki...

    AHAHAHAHAHAHAHA :))

    Sabah sabah ofiste insanlar o kahkaha nereden geldi diye etraflarina bakiniyorlar, hemen masanin altina saklanmam lazim :D

    Toplu histeri bu, baska bir isim veremiyorum ben.

    PVH, birak total futbolu, paranoid sizofreni hakkinda bir yazi yaz bence :))

  21. PVH dedi ki...

    Asil fotoyu koymayi unutuyordum neredeyse.

    Buyurun

    http://i926.photobucket.com/albums/ad101/papazincayiri07/IMG_2741.jpg

  22. aethewulf dedi ki...

    chao, rıdvan senden iyi futbolu biliyor, senin bir kere adım atmadığın stadlarda şovunu yapmış, mabed denilen yerlerin harcını karmış, zekasıyla, nezaketi ile, efendiliği ile senin uçurtma olsan erişemeyeceğin yerlerde gezinen bir adama "hastalıklı düşünce sahibi" diyebiliyor, senden farklı bir fikri olmasını "hastlalıklı" olarak kabul edebiliyorsun da, bilmediği konuda elinin altında tüm imkanlar varken hiç bir merak göstermeden başkalarına hakaret eden adama "kibirli" denmesini anormal karşılıyorsun.

    sen pique biliyorsun ama iki dakika araştırma yapmayı, bir fikir üretmeyi, veri sunmayı, veri araştırmayı, söylediğinin doğru olup olmadığını teyid etmeyi, kendinden şüphe etmeyi bilmiyorsun. sen eto'o'nun neden sağa sola kaçtığını anlayabiliyorsun, ama nerede hata yaptığını, cehaletinin seni nasıl kabak gibi apaçık ortada bıraktığını göremiyorsun.

    geldiğinden beri, gerçek fenerbahçelilik geyiğine sarılıyorsun, sonra dönüyorsun rijkaardı alırdın denmesine giydiriyorsun, olmuyor rıdvana dönüyorsun, her biri hakkında bila istisna yanlış biliyorsun, hiç birini savunamıyorsun, ama kör inat, devam ediyorsun.

    madem özür dileyerek, teşekkür ederek başladın, hayatında da bir kere maça gitmişsin, öyle devam edelim, milli eğitim bakanlığına bağlaı değiliz biz de bilmediği konularda bildiğini zannedenlere kucak açalım, yollarına çiçek derelim.

  23. Adsız dedi ki...

    Antifenerbahçelilik neler yaptırıyor insana: ) Hiçbir zaman Antigalatasaraylı olmadım. Sadece Fenerbahçeliyim.

  24. Arkhe dedi ki...

    "Ali Sami Yen'in o cümlesi bizim mottomuzdur" demiş Chao, tüzükte geçen kulübün kuruluş amacı oluyor sanırım..

    Bunu söylerken bizim mottomuzun da Galatasaray'ı yenmek olduğunu ima etmiş.. Bilmez,hatırlatmakta fayda var;

    Kulübün takip ettiği maksat ve gaye; memlekette terbiye-i bedeniye ve fikriyenin tamimine çalışmak ve şübbân-ı vatanı mübâreze-i hayata ve meşâkk ve esfâr-ı askeriyeye alıştırmaktır.(Kulübün takip ettiği amaç ve gaye; memlekette bedeni ve fikri terbiyenin yayılmasına çalışmak ve vatan gençlerini; vatanın korunmasına, zorluklara ve askeri seferberliklere alıştırmaktır.)

  25. Gattuso08 dedi ki...

    @chao. Iste cehaletin sabirsizligina da yansimis. Cahil olmasan iki arastirayim da oyle atayim sonra rezil olmayayim derdin. Cunku tipik cahil tepkisidir, laf etme ihtiyaci duydugunda yalan yanlis ne olursa olsun aklina ilk geleni ortaya atmak. Hadi sabirsizlik diyelim. Fenere sallamaya oyle ihtiyac duymussun ki mantikli sallamayi bile bekleyememissin. Cehalet adama bunu da yaptirir.

  26. Adsız dedi ki...

    Tamam güzel kardeşim; Rıdvan Türkiye'nin en güzide yorumcusu, siz de en güzide ve rakibe en saygılı blogcularısınız. Ben de bir kez araştırmadan post attığım için aforoz edilmeyi hakediyorum. Özür dilerim, tüm hata bende. Pique'yi tanıdığıma şükretmem lazımken, utanmadan Rıdvan'ı eleştirdim. Gerçekten kibirliymişim. Özürle başladım özürle bitiriyorum. Özür dilerim yeniden.

  27. Adsız dedi ki...

    Arkhe;

    "Fener zaten kuruluşundan böyle" demedim ki. Benim gözlemlediğim durum budur şu an itibariyle.

  28. Turan dedi ki...

    Bu sene itibarıyla böyle bir uygulaması yok Galatasaray'ın. Rakip takımın da logoları var biletlerin üstünde. Yukarıdaki verilen örnek biletler de 2004 yılına ait. Hata Biletix'indir eyvallah ama o zaman sadece Fenerbahçe biletlerinin üstünde yapıyorlar bu hatayı. Dediğim gibi Galatasaray'da böyle bir durum yok. Eğricik büğrücük alfabesi olan Tobol'un bile logosu vardı. :))

  29. berker dedi ki...

    Evet bizim için 2 maçtan ibaret lig..Avrupa takımı ne ki.

  30. PVH dedi ki...

    Fenerbahce'nin 2004 biletlerine bakiyorum sadece Fenerbahce logosu var, ayni sene sampiyonlar ligi maclarina bakiyorum rakibin de logosu var. Bir sene sonra ligdeki maclarda da rakip logo var. Ortada hata falan yok, kulubun ya da biletix'in, her kiminse, uyguladigi standart bir prosedur var.

  31. Turan dedi ki...

    Biletix'in standart prosedürü dememiz için her kulübün iç saha maçlarında sadece kendi logosu olması gerekir. Oysa Galatasaray'ın biletlerinde bu yıl itibarıyla iki takımında logoları yer alıyor. Demek ki Biletix her kulübe ayrı uygulama yapıyor. Yani ortada standart bir prosedür değil opsiyonel bir prosedür var.

    Bizim genç arkadaşlar biraz fazla heyecan yapmışlar. Logo var veya yok çok da önemli değil açıkçası. Yeter ki maç öncesi resmi siteden ''Cimbom'a koymaya az kaldı.'' seviyesizliği tekrarlanmasın. ;)

    Başarılar size de..

  32. warblood dedi ki...

    Bir kişinin yaptığı hatayı,nerdeyse tüm Galatasaray'lılara bağlamaya ne denir peki?Chao hatasını kabul etmiş ve özür dilemiş,fırsat buldunuz ya üstüne gidip,kendinizce sıfatlar (cahil,kibirli) kullanıyorsunuz.Kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir,fenerlilerin genelinin söylemleri,çok daha kibirli ve cahildir.

  33. gattuso08 dedi ki...

    @Turan: Buyurun arkadaşlar. Panathinaikos ve Hertha Berlin de sizi çekemiyor anlaşılan. Egonuzu tatmin edebilirsiniz:
    http://images.gittigidiyor.com/1752/HERTA-BERLIN-GALATASARAY-UEFA-2008-MAC-BILETI__17529673_0.jpg
    http://images.gittigidiyor.com/2119/PANATHINAIKOS-GALATASARAY-BILETI__21195588_0.jpg

  34. PVH dedi ki...

    Butun Galatasaraylilara baglanan bir sey yok ortada, sadece yorumlari yapanlar ve benzer hareketleri daha once sanal ortamlarda yapanlara getirilen elestiriler var. Element uydurmayin. Fenerlilerin genel olarak cahilce soylemleri oldugunu iddia edip sonra hic yapilmayan bir sey uydurup Galatasaraylilarin geneline baglanmasindan sikayet edilmesi de ne ola ki? Dalga mi geciyorsunuz? Jedi mind trick mi yapiyorsunuz, sacmalayip kafa mi karistirmaya calisiyorsunuz, ne bu?

  35. warblood dedi ki...

    Dikkat ettiyseniz bende bütün fenerliler çirkeftir,kibirlidir demedim.Geneli öyledir dedim.Bu tartışmalar ömür boyu devam eder.Kimse ben kötüyüm sen iyisin de demez.Ama en azından birbirine saygılı olabilir.Chao'nun hatasından yola çıkarak,olayı farklı yerlere getirip saçma sapan sıfatlar takarak,derbiye 1 gün kala ortamı germek ne oluyor peki.Adam özür dilemiş,hatasını kabul etmiş.Bu da bir erdemdir.Ama bu hatanın karşılığı kibirli ve cahil olmak değildir.Benim karşı çıktığım olay bu.Yoksa her 2 taraftada aynı tipte çirkef ve adamakıllı taraftar tipi var.

  36. aethewulf dedi ki...

    warblood, chao ile ilgili bir problem yok zaten. biz onun hata yaptığını söyledik, o da hata yaptığını kabul etti, durum bu seviyede, sana ne oluyor? müfettiş misin, komiser misin? ortama aniden ışınlanıp "derbiye 1 gün kala ortamı germek ne oluyor" peki diye sabriye küfredildiğine kulak kabartan ultraslan dublajıyla konuşuyor, efendi ollar çekiyorsun?

    hatası sebebiyle kendisine kibirli ve cahil denmedi, bu hatayı yapmasına sebep olan şeyler bilgisizlik ve kibirdi, böyle olmayaydı biraz araştırabilir, kendisine bu kadar güvenmez ve koca camianın kompleksli olduğunu böyle basit bir şeyden iddia etmezdi. o anladı, sen de anla artık, 500. yorum oldu.

    -
    turan: dün chao'nun blogunda tayfunun yazdığı gibi,

    "Pas geçtiğiniz bir şey var bütün klupler biletlerini aracı kurumlar ile satışa çıkarıyor 3 büyüklerin biletlerini biletix Anadolu kluplerinin çoğunluğunu Tıcket Turk
    Biletleri basan ,satan aracı kurumlardır tıcketturk biletlerinde 2 tarafında logosu var en azından kendi şehrimdeki biletlerde o şekilde biletix'in kendi sattığı biletlere has uygulama sanırım bunu direk kluplere bağlamayın biletix le alakalı bir durum"

  37. warblood dedi ki...

    Efendi ollar falan çekmiyorum.Olayıda gayet iyi anladım.Ayrıca her hoşunuza gitmeyen yoruma,sana ne oluyor peki?Komisermisin? gibi benzetmelerle cevap vermeniz hoş değil.Düşüncelerimi söyledim sadece,hoşunuza gitsede,gitmesede.Konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok,iyi günler...

  38. Turan dedi ki...

    @gattuso08

    Şimdi bununla ne alakası var. O biletleri biletix mi basıyor. Biletix'in tercihi demişiz çok önemli birşey değil demişiz gelmiş link veriyorsun hala. Verdiğin linklerde yurt dışındaki maçların biletleri. Ne egosu ne tatmini...

    @aethewulf

    Galatasaray'ın biletlerini de Biletix basıyor ama bu yıl itibarıyla söylersem deplasman takımlarının da logosu var biletlerde. Yani en azından benim elimdeki bletlerde var. Demek ki Biletix farklı uygulama yapıyor.

    Neyse bu kadar uzatılacak mevzu da değil zaten.

  39. Olympos dedi ki...

    Puhaha... :D

    Tertemiz bi gol olmuş...Bu gol çıkmazda... :D

    Benden sana tavsiye önce birkaç kez araştır sonra konuş ezber yazma anladın mı...?

  40. Fritz dedi ki...

    aethewulf baştan sona haklı şu postla, her ne kadar galatasaray taraftarını böyle her boktan nem kapar, nemi yedikten sonra da sanki fenerbahçe bilmemkaç milyon adamın bir araya gelip voltran misali etrafa kötülük dağıtan tek bi organizmaymış gibi genellemelere sevkeden mevcut fb yönetim zihniyeti olsa da (resmi siteden maç öncesi koymalı çıkarmalı mesajlar, gene resmi siteden kupa maçı öncesi "dua edin de fark atmayalım" içerikli maç önü yazıları ve gene resmi siteden galatasaray elendiği an uefa finaline biletiniz bizden babuş kampanyaları, vs.)sonuna kadar haklı. eğer ki "fenerbahçe böyle utanmaz bi kulüptür işte bakın biletleri nası basmışlar" diye ciddi bi itham ve genellemede bulunacaksan araştıracaksın be abi. zart diye aklına ilk geleni yazıp sonra da ne biliyim ya ööle gibi gelmişti demek hem kendini hem de bloglarda sözlüklerde de olsa yazı yazma işini fazla hafife almak olur.

    fakat gel gör ki ben de bu yazının başlığına takıldım. tamamen haklı bulduğum içeriğe atılan "kibir" başlığı çok tuhaf kaçmış çünkü eğer ki bu ülke sporunda birileri kibirle suçlanacaksa bunun bayrak sallayanın 80 sonu dönemlerden itibaren ali şen - aziz yıldırım kırması zihniyetin vörşipırlarının olduğu da çok net ortada senelerdir. kompleks diyin, eziklik diyin, denyoluk diyin ama kibir demeyin çünkü cumhuriyetinizin kalbidir kibir kurumu, o olmadan durur.

  41. solo dedi ki...

    Şuraya bak ya iki tane kahvehane ağzı konuşan adam yetiyor ortalığı bulandırmaya, yok bütün dememiş, genelleme yapmışmış. Ben de bütün galatasaraylılar bilmem nedir diye genelleme yapayım o zaman, tanıdığım en büyük galatasaraylı olan babam ne olacak ama. Hiçbir dayanağı olmadan, özrü kabahatinden beter, çıkar özür de dilemedim der, deme kardeşim zaten, önce git türkçeni düzelt, benden sana ilk ders; dahi anlamında "de" ayrı, soru eki olan "-mi" ayrı yazılır. Buralar sana göre değil koçum git gazete sayfalarında birbirine küfreden isimsizlerden ol sen.

  42. WarBlood dedi ki...

    Solo sen bana nerde yazıp yazmayacağımı söyleyemezsin.Beğen yada beğenme,düşüncelerimi söyledim.Kimseye hakaret ettiğimide düşünmüyorum.Ama sen çok bilmişliğinle kendi çapında bana hakaretler ediyorsun,bana türkçe öğreteceğine önce,kendi üslubuna çeki düzen ver.

  43. solo dedi ki...

    Üslub benim kimse karışamaz ama Türkçe hepimizin.

Yorum Gönder