Twinkie, Chewbacca, Kerem Gönlüm


Kerem Gonlum

Twinkie içi kremalı, yağda kızartılmış bir kek, Chewbacca Star Wars'taki ayı, Kerem Gönlüm de Efes Pilsen'deki oyuncu. Bunların birbiriyle ne ilgisi var, üçünün de ünlenmiş savunmaları var. Twinkie Defense yani Twinkie savunması, Chewbacca Defense yani Chewbacca savunması ve Kerem Gönlüm savunması, Kerem Gönlüm Defense henüz yok çünkü ünü evrensel boyutlara ulaşamadı ama yakında o da olacak ve Türkiyemizin gururu olacak.

Twinkie savunmasını geçen seneki Milk filmini izlediyseniz oradan biliyor olma ihtimaliniz var. Eski senatör, muhafazakar Dan White, süpervizör Harvey Milk ve vali George Moscone'u katlettikten sonra mahkemesinde bu savunmayı kullanıyor. White'ın avukatlarına göre akıl sağlığı yerinde olmasına rağmen eşinden soğuyan, işini kaydeben White o aralar çok fazla fast food ve kola tüketiyor. Böyle olunca da depresyona giren White'ın aklı uyuşuyor, o da cinayet işliyor. Üstelik White cebine ekstra mermi koymuşken, binaya girmek için bodrum katında açık pencere aramışken. O derece uyuşturmuş yani fast food adamın beynini. Twinkie savunması işe yarıyor, White 5 sene ceza alıyor sadece. Tabii eğer sıkı bir punk dinleyicisi iseniz bu hikayeyi seneler önce biliyor olurdunuz. Punk'ı ergen müziği sayarak kendine entel havası verenlerin aksine, The Clash, Bad Religion, Dead Kennedys'i hakkıyla dinleyen bir insan Harvey Milk'in hikayesini, Pol Pot'ı, V for Vendetta'da ilk isyanın neden Brixton'a çıktığını bilir. Nereden geldik buraya yahu, ha evet, Dead Kennedys ünlü "I Fought the Law" şarkısına yeni sözler yazarak Twinkie savunmasını anlatıyor. I fought the law and I won diyor.

Chewbacca savunması da South Park'ın icadı. O.J. Simpson'un cinayet davasında avukatının kullandığı teknikle dalga geçiyorlar. Kısaca şöyle ilerliyor

...Sevgili jüri, neden bir Wookiee, 2.4 metrelik bir Wookiee, bir 60 santimlik Ewoklarla Endor gezegeninde yaşamak istesin? Bu hiç akla, mantığa uyar mı? Ama daha önemlisi, bunun bizim konumuzla ne ilgisi var? Hiç... Baylar, bayanlar, bunun konumuzla hiç ilgisi yok. Akla, mantığa sığmıyor! Bakın savunma yapıyorum ve Chewbacca'dan bahsediyorum, hiç mantıklı yanı yok... Eğer Chewbacca Endor'da yaşıyorsa müvekkilim suçsuzdur.


Chewbacca savunması da kazanıyor.

Sırada Kerem Gönlüm savunması var. Olay ilk çıktığından beri dinliyoruz, Kerem iyi çocukmuş. Hatta iddialar doğruysa federasyondan yetkili bile şunları söylemiş

Kerem Gönlüm çok iyi bir çocuk. Onun kişiliğini iyi biliyoruz. Detaylı bir araştırma yapıldı. Sağlık Kurulu bu raporu bize sundu. Bu cezanın 1 yıl olması gerekebilir. Ancak Kerem’in sicilinin temiz olması, iyi bir savunma yapmış olması ve kendisinin bu süreçteki iyi hali 6 aylık bir cezayı getirir. Son dakikada ekstra bir şey olmazsa ceza 6 ay olur. Yüzde 90 bu böyle... Toplantının sonucu hafta sonuna kadar belli olur. En geç haftasonu açıklarız
Taraftarı, gazetecisi, yöneticisi, başkanı, hocası ilk günden beri Kerem'in çok müthiş karakteri olduğunu, asla, katiyen kasıtlı yapmamış olacağını söylüyor. Bu olay ilk çıktığında buraya gelip "bu madde bitki çayında bile var" yazan bir yorumcu da vardı. Bu Kerem nasıl ulu, nasıl yüce bir şahsiyetse doping yönetmeliği bile çiğnenip sadece 6 ay ceza verilecekmiş. Neden? Çünkü Kerem'in sicili temizmiş. Gören de her sene 80 tane basketbolcu dopingle yakalanıyor sanacak. Sicili temiz değilse, yani ikinci kere dopingle yakalanıyorsa zaten ömür boyu men alıyor sporcular, Dünya'nın, Endor'un, Ay'ın her yerinde her spor dalı için geçerli bu kural. Fakat Kerem için geçerli değil. Çünkü Chewbacca Endor'da yaşıyor.

İyi çocuk Kerem'e bir şarkıyla selam gönderelim, belki bizi Endor'da ağırlar. Şarkı diyor ki "The law don't mean shit if you've got the right friends". bakalım Kerem arkadaşlarını iyilerinden seçebilmiş mi.


Drinkin' beer(ekstra dark, katinli) in the hot sun
I fought the law and I won
I fought the law and I won

I needed sex and I got mine
I fought the law and I won
I fought the law and I won

The law don't mean shit if you've got the right friends
That's how the country's run
Twinkies are the best friend I've ever had
I fought the law and I won
I fought the law and I won

I blew George & Harvey's brains out with my six-gun
I fought the law and I won
I fought the law and I won

Gonna write my book and make a million
I fought the law and I won
I fought the law and I won

I'm the new folk hero of the Ku Klux Klan
My cop friends think that's fine
You can get away with murder if you've got a badge
I fought the law and I won
I fought the law and I won
I fought the law and I won
I am the law
So I won, ungh!



2 comments:

  1. Sosyal_FB dedi ki...

    Bu gidişle doping yapıldığı için Kerem'e ceza verilmesini isteyenler "Sexual Harrasment Panda" bölümündeki gibi ceza görecekler.

    "Since the defendant is under age and has no monetary resources, it is the judgment of this court that 50% of Stan Marsh's belongings are to be handed over to Eric Cartman immediately."

    "under age" yerine "efendi" koyalım. Stan Marsh yerine "Fenerbahçe" yerleştirelim, Eric Cartman da Kerem Gönlüm olsun.

    Kerem delikanlılık mevzuunda Cartman'la yarışamaz ya, neyse...

  2. Adsız dedi ki...

    Kerem'e geçmiş ve gelecek kariyeri ve iyi hali(!) sebebiyle ceza verilmemesi hatta kendisi bu olayla gereksiz yere meşgul edildiği için bir özür dilenmesini bekliyorum ben .

    Eskiden sinemalarda satıcılar dolaşırdı gazoz şişesine açacağı vurarak . Çın çın sesleri arsasında "Alaska ... frigo" diye de müşteri toplamaya çalışırlardı .
    Basketbol federasyonumuzdan önümüzdeki sezondan itibaren soyunma odası koridorunda Cathine srvisi bekliyoruz , kariyerli temiz sicilli çocuklar için .
    Fenerbahçe'nin önerdiği " hedef test" in adını bile anamayan sayın federasyon da bundan sonra tası tarağı toplayıp anadolu holding bünyesinde verilecek odasında faaliyetine devam etsin . Toplu alımlarda indirim de yaparlar belki satıcılar . Ne de olsa küresel ekonomi...

Yorum Gönder