Fenerbahçe 3 - Galatasaray 1
tsl2009-2010



Fenerbahçe her sezon olduğu gibi 2009- 2010 sezonunda da kendisine ait olan o ‘üç puan’ ı almak için sahaya çıktığı maçta, ezeli rakibini baştan sona üstün götürdüğü bir oyunla 3-1 mağlup etti.

PAPAZIN ÇAYIRI – ‘Altı kasım - altı sıfır’ ı gölgede bırakan ‘dört sıfırlık’ maçı dahi unutturabilecek maçta oluşu değil ama kendisi mucize olan bir gol Fenerbahçeyi senelerce konuşulacak bir galibiyetten etti. Fenerbahçe’ nin baştan sona üstün oynadığı maçta Galatasaray adına tek olumlu şey uğurlu saydıkları mor forma yerine en az çubuklu kadar ‘şık’ olan parçalı formayla sahada olmalarıydı.

1’ de Emre'nin müdahalesi ile Baros yerde kalınca hakem faule hükmetti. Baros bu pozisyonda yerden kalkamayınca sağlık görevlileri sahaya girdi. Adeta maç başlar başlamaz durdu...

3’ de serbest vuruş ancak kullanılabildi. Top Volkanda kaldı.

4’ de Baros'un oyuna devam edemeyeceği anlaşıldı. Bir futbolcunun sağlığını hiçbir gole, üç değil on puana da değişmeyecek olan bizler Baros’ un sakatlığının önemli olmamasını diliyoruz.

6’ da Nonda, Baros' un yerine oyuna girdi.
Aynı dakika içinde Alex' in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta arka direk dibinden çıkmakta olan topu gerilerden koşu yapan Vederson geriye çevirdi. Lugano’ nun dokunduğu top ağlara gitti ama yan hakem topun daha önce çizgiyi geçtiğni söylüyor. Biz onun yalancısıyız.

7’ de Kazım ceza sahasında topla buluştu ve vurdu ama top yandan auta çıktı. Bu auta giden vuruşlarının ilki ve bu vuruşlar yüzünden maç sonunda babasından azar işitecek bilesiniz.

8’ de Fenerbahçeli oyuncular serbest vuruşu hızlı kullandı. Sol kanattan yapılan ortada Kazım kaleci ile başbaşa kaldı ama hakem Bünyamin Gezer, "Servet’ i ittin" dedi.

12’ de topla oynayan oyuncular farklı olsa da Steaua Bükreş maçına hatırlatır bir an yaşadık. Emre yerine Kazım’ la başladı atak: Vederson soldan iyi ortaladı, Roberto Carlos topun üzerinden atladı, Alex kaleye yuvarladı: 1-0
Görünen o ki golü atan Alex değilse de, aktif alanın içinde olan Roberto Carlos ofsayt pozisyonundaydı.

20’ de Galatasaray sağdan geldi. Sabri çok güzel ortaladı ama o noktada Nonda da Ayhan da dokunamadı.
Bu atak Fenerbahçe kalesindeki şu ana kadar ki en tehlikeli ataktı ve biraz da ofsayt kokan bu pozisyonun ilk yarıdaki tek Galatasaray atağı olacağını henüz bilmiyorduk.

26’ da Keita köşe vuruşunu kullandıktan sonra yerde kaldı. Sahaya su dolu pet bardak atan şahsı yakalayıp dövmek isterken, sırtı kendisine dönük Keita’ yı gözünden vurabildiği için tebrik etmek geçiyor içimizden. Sen de yalanmışsın Keita...

Ve elbette seçkin bir takımın seçkin bir oyuncusu olarak adaleti sağlamak ve her şeye uzak şu coğrafyaya futbol dersi vermek misyonunu da saha komiserinin yanına giderek yaptı. Giderken ellerinde top ve kendisine atılan pet bardak vardı.

Sonrasında Keita oyun sahasını izinsiz terkettiği için sarı kart gördü. Oysa ben sezonun en kral transferi saydığım bu adama çoktan kırmızı kartımı göstermiştim.

29’ da Gökhan Gönül’ ün ortasında top Gökhan Zan’ ın müdahalesiyle kornere çıktı. Alex’ in kullandığı köşe vuruşunda topu ön direkte Nonda karşıladı. Ardından gelişen Fenerbahçe atağında Vederson arka direkte sert vurdu, Servet' ten seken top bir defa daha kornere çıktı.

34’ te Kazım ile Servet' in mücadelesinde Servet yerde kalınca yan hakem faul dedi. Bu pozisyonda Kazım, hakeme itiraz etti. Haklıydı...

36’ da Gökhan Gönül ile Elano arasında yaşanan gerginliği hakem Bünyamin Gezer saha dışındaki mesleğini hatırlatır tarzda çözüverdi.

39’ da Volkan’ ın biraz ilerde olduğunu düşünen Ayhan ceza sahası dışından şansını denedi, Volkan ise bunu foto muhabirlerine poz verme fırsatı olarak kullandı.

41’ de Kazım için bir kez daha ikili mücadelede faul düdüğü çaldı. Hakem yanlışında inat ediyor.

43’ te Kazım’ ın baskısı sonucu Leo Franco' nun kısa düşen topunu Alex aldı ve düzelttikten sonra şutunu attı ama eminiz topa vururken başka şeyler hayal etmişti. Kötü yeren giden topu Leo Franco çeldi ve hatasını telafi etti.

44’ de kazanılan köşe atışını Fenerbahçeli oyuncular önceden çalıştıkları şekilde kullandılar. Alex’ in pasında topu alan Vederson topu arka direğe ortaladı. Lugano doğru yerdeydi; kafa vuruşunda yerden seken top üst direğe çarpıp auta çıktı.

45+2’ de en az 5 dakika uzaması gereken ilk yarıyı Bünyamin Gezer köşe vuruşunu kullandırtmadan bitirdi.
Fenerbahçe: 1 – Galatasaray: 0

48’ de Roberto Carlos’ un kullandığı serbest vuruşta Gökhan Zan’ ın karşıladığı top Kazım’ın önüne düştü ama vuruşu üstten auta gitti.

49. dakika Mehmet Topuz, geriden gelen pasa hareketlendi. Servet' in kontrolüne alarak auta çıkarmak istediği topu Mehmet Topuz Servet' ten hızlı davranarak kaptı. Topla ceza sahasına girdi ve topu geriden gelen Kazım' ın önüne bıraktı Kazım' ın vuruşu bir defa daha üstten auta gitti. Oysa golde Roberto Carlos’ un yaptığını yapabilir, topun üzerinden atlayabilirdi. Hemen arkasında Alex vardı çünkü.

52’ de Fenerbahçeli oyuncular Galatasaray yarı sahasında baskı uygularken Leo Franco' nun pası yine kısa düştü. Topu alan Alex bir yandan Mustafa Sarp’ ı da sürükleyerek ceza alanına girdi. Cezaalanına girerken yalnızdı; çünkü penaltı olmasından korkan Mustafa Sarp Alex’ i bırakmıştı. Ama korktuğu başına geldi Leo Franco Alex’ i düşürünce ve Bünyamin Gezer yer yüzündeki her hakemin yapacağı gibi penaltı dedi.
Ama her insan gibi Bünyamin Gezer de biricikti. Ve diğer meslektaşları gibi olmadığını Leo Franco’ yu sarı kartla cezalandırarak(!) gösterdi.

53’ de Alex kendisine yapılanı affetmedi: 2-0

55’ te bir mucize gerçekleşti. Evet, mucize çünkü bu gol gelmeseydi Galatasaray’ ı neyin beklediğini maçı seyreden herkes biliyor...

Arda’ nın kullandığı köşe vuruşunda Servet’ in kale önüne indirdiği topa Volkan’ ın müdahalesi yeterli olmayınca topu önünde bulan Hakan Balta topu ağlara yolladı. Mucizevi gol sonrasında ne yapacağını bilemediği için eline koluna sahip olamadı haliyle. O’ na İslam Çupi’ nin söylediklerini hatırlatmak isteriz: ‘ o eli Fenerbahçe lavobona sokar sonra..’

56’ da Arda’ nın yerine Kewell oyunda.

59’ da Fenerbahçe tehlikeli geldi. Vederson' un sert şutunda Leo Franco son anda çeldi.
61’ de Lugano’ nun kötü ününden faydalanmak isteyen Nonda bu oyuncuyla girdiği ikili mücadelede kendini yere bıraktı. Hakemi aldatmaya yönelik bu hareketin sonucu sarı kart.

Galatasary bu dakikalarda Fenerbahçe yarı alanına daha kolay giriyor. Ama ataklar henüz tehlike yaratmış değil.

64’ te Fenerbahçe yine soldan geldi. Vederson ve Kazım paslaşmasının ardından top Roberto Carlos'a ardından yine Vederson' a geldi. Vederson ortaladı, Alex de Kazım' a indirdi. Kazım' ın vuruşu yine üstten auta gitti.

65’ de Keita sağdan içeri girerken çok kötü bir pas verince Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırdı.

Bu dakikalarda Galatasaraylı oyuncular ikinci gol için bastırıyorlar ama henüz pozisyon oluşmuş değil.

72’ de yorulan Kazım oyundan çıktı, yerine Guiza girdi. Kenara alınan Kazım yedek kulübesinin arkasındaki tribünden maçı takip eden babasından azar işitmekle meşgul.

74’ te Keita sezon başından bu yana sandığımız adam olmadığını bu maçta ikinci defa gösterdi bize. Roberto Carlos’ a attığı yumruk sokak kavgalarında bile atılmayacak kadar öfke doluydu. Bünyamin Gezer bu defa kartın rengini doğru seçti. Aynı pozisyonda Roberto Carlos ise saru kart gördü.

76’ da Alex oyundan çıktı, yerine Andre Santos girdi.

78’ de Galatasaray, ceza sahasının yaklaşık 10 metre dışından kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Galatasaray' da serbest vuruşu Elano kullandı, Volkan çok rahat bir şekilde aldı.

79’ da Gökhan Gönül sağdan harika ortaladı, Guiza kaleye çok yakın mesafede ve bomboş pozisyonda zoru başardı: aut.

82’ de Elano oyundan çıktı, yerine Aydın girdi..

86’ da Bünyamin Gezer' i alkışlayarak protesto eden Ayhan sarı kart gördü. Oysa kendisine yapılan faulün ardından top Galatasaraylı oyuncularda kaldığı için hakem pozisyonu avantaja bırakmıştı.

87’ de futbolun adaleti ‘ o kadar da değil’ dedi. Mustafa Sarp aldığı topu Nonda' ya verdi. Nonda da yeniden Mustafa Sarp' ı görmek isterken kötü bir pas verdi ama o noktada Roberto Carlos' un ayağı kayınca top Aydın' ın önünde kaldı. Aydın’ ın müsait pozisyonda vuruşu çok kötüydü: aut.

90+1’ de Fenerbahçe hızlı atağa kalktı. Andre Santos geriden aldığı topla ilerledi, kaleye kadar sokuldu ama vuruşunu Leo Franco kornere çeldi.

90+2’ de Vederson oyundan çıktı, yerine Selçuk girdi.

Aynı dakika içinde Fenerbahçe ceza sahasının 7-8 metre kadar dışından serbest vuruş kazandı. Paslaşarak kullanılan serbest vuruşta Andre Santos ortaladı, Guiza’ yı aşan topu dışarı çıkmadan yakalayan Mehmet Topuz yerden ortaladı Guiza topukla dokunarak topu ağlara yolladı. Bu ‘Madjer golü’ ile şimdi skor:
Fenerbahçe:3 - Galatasaray:1
Tıpkı maç sonunda skor tabelasının yazdığı gibi..

FENERBAHÇE-GALATASARAY: 3-1

Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Gencerler, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Lugano, Roberto Carlos, Mehmet, Emre, Cristian, Vederson (90+2 Selçuk), Alex (86 Andre Santos), Kazım (72 Güiza)

Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Servet, Gökhan, Hakan, Mustafa, Ayhan, Arda (57 Kewell), Elano (82 Aydın), Baros (5 Nonda), Keita

Goller: Alex (12, 53 pen), Güiza (90+3) / Hakan (55)

Sarı Kartlar: Roberto Carlos / Keita, Leo Franco, Nonda, Ayhan

Kırmızı Kart: Keita


2 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Hay eline saglik medgallis, muptelasi olduk mac yazilarinin. Fotograf da pek guzelmis, macin adami icin 4 oyuncu oner deseler hic dusunmeden sayacagim 4 isim de ayni karede. Ayagina saglik Cristian, eline saglik Bilica (o bilir hangi eline saglik oldugunu).

  2. fatihk dedi ki...

    Bu resim maç sonrasına mı ait, yoksa gollerden birisinin sonrasına mı ?

Yorum Gönder