Tehlike


FB-BJK
(fotoğraf: www.fenerbahceliyiz.biz)

Gökhan, Cristian, Alex ve Güiza hâlâ kart sınırında. Galatasaray maçını kazasız atlattılar fakat Ankaraspor küme düştüğü için gelecek maçımız Beşiktaş'la. Kayserispor maçında bu dört oyuncudan birisi sarı kart görürse 13. haftadaki Beşiktaş maçında oynayamayacak. Yetmiyormuş gibi bir de Bilica disiplin kuruluna gitti, normalde bir maçtan fazla ceza almaz ama bu kurulların kararlarına da belli olmuyor. Türkiye Kupası maç takvimini bilmiyorum, eğer Beşiktaş maçından önce kupa maçımız varsa Beşiktaş maçında oynar fakat bir maçtan fazla ceza gelirse Beşiktaş maçında o da yok.

Fenerbahçe önce Kayseri deplasmanına gidiyor, sonra evinde Bükreş maçı var, sonraki hafta Ankaraspor'u ağırlayacaktı fakat tatil yapıyor, sonra Beşiktaş deplasmanı var. Eğer bir maç saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası alırsa Kasımpaşa maçına denk geliyor, bu durumda Bükreş maçından sonra evimizde oynayacağımız ilk maç 16. hafta Ankaragücü maçı oluyor. Yani Galatasaray'ın kabadayısına sinirlendiği için Fenerbahçeli futbolcuların, hakemlerin, görevlilerin de bulunduğu bir yere doğru para fırlatan bir akılsız yüzünden Fenerbahçe'nin yaklaşık 1 ay kendi taraftarı önüne çıkamama ihtimali var. Bu akılsızı tebrik ediyoruz. Stadın her köşe başına yerleştirilen kameraların da sadece başkanın sevmediği pankartları açanların tespiti için kullanılması tam bir rezalet. Böyle durumlarda kulüplere ceza vermek problemi çözüyor olsa büyük takımlarımız senede 3-4 maçı taraftarsız oynuyor olmazdı. Madde atanların tespit edilip mahkemeye çıkması, adam yaralamaya teşebbüsten yargılanmaları gerekiyor. Evinin balkonundan yolda geçen insanlara taş atandan bir farkı yok bunu yapanların. Onlar neyle suçlanacaksa bu adamlar da aynı şeyle suçlanmalı. Ancak bu şekilde gözleri korkacak ve bu saçmalıklara son verecekler. Bu cezaları verenler artık şunu anlasın, kulübe ceza vererek binlerce masum insanı cezalandırıyorlar. Bu adamların umrunda bile değil kulübe verilen ceza.

Kayserispor maçına gelecek olursak futbolcuları bilmiyorum ama taraftar 24 saat sevinç, 24 saat üzüntü prensibini ihlal etti. Daha 22 hafta var, puan farkı da 20 değil sadece 5. Hâlâ Galatasaray maçıyla uğraşıyor herkes, umarım futbolcular kurtulmuştur o psikolojiden. Daum'un Kazım'ı forvette oynatmaya devam etmesini beklemeyin. Son basın toplantısından sonra kendi ağzından duyduk "Forvetlerim Semih ve Güiza'dır, hazır olmadıklarından Kazım oynadı" dediğini. Muhtemelen Mehmet'i kenara alacak, Kazım'ı sağa çekecek ve Güiza ile başlayacak. Solda da yine Carlos-Vederson oynar. Kazım'ın sağda oynaması yine takım savunmsana büyük zarar verebilir, göreceğiz. Yerçekimini reddetmeyip toplara yerden vursa forvet oynama şansı olurdu ama şu durumda Daum'un düzenini değiştirmeyeceğine neredeyse eminim.

Sadece Kayserispor deplasmanı için değil fakat hava topları meselesine bir çözüm bulmak şart. Hücum yaparken havadan hiç hakimiyetimiz yok zaten, bu sene Lugano'nun golü dışında tehlikeli kornerimiz bile yok. Savunmada da bütün hava toplarına rakip vuruyor, nereyi tuttururlarsa şansımıza. Galatasaray maçında ortada hiçbir şey yokken gol yedik bu yüzden. Hücumdaki etkisizlik bir yere kadar idare edilse de savunmada telafi edilmez sonuçları olabiliyor. Pozisyon almada mı bir hata var, oyuncuların zamanlaması mı sorunlu bilmiyorum, buna çare bulmamız gerek artık.


5 comments:

  1. flyingdupe dedi ki...

    2 maç seyircisiz, bilica ya 3 maç ceza verilmiş.

  2. Fabio Luciano dedi ki...

    2 maç seyircisiz bilica'ya 3 maç geldi pvh bu arada...

    çirkef tolunay'ın çirkef kayseri'si desem yeterince endişelerine ortak olur muyum?

  3. Fabio Luciano dedi ki...

    bir de hakan balta'nın açık açık 3-4 kez "a... koyarım senin" dediğini bir tek ben mi gördüm niye kimse bahsetmiyor bu mevzudan.yoksa o da kerem gibi efendi bildiklerimiz kontejyanından mı yararlanıyor?tv görüntülerinden çatır çatır cezayı basanların kumandasında sadece fb mi yazıyor?

  4. Griffith dedi ki...

    Hava toplarında pozisyon alma ve zamanlama mevzusunda özellikle Bilica çok sıkıntılı bir adam.Yediğimiz golde,topun Servet'e atılacağı kabak gibi ortadayken dahi o ilk kafayı vurduran adam Bilica.Önceki maçlarda da benzer hataları çok yaptı aslında.Takımın boy ortalaması da sıkıntı yaratıyor tabi.

  5. linguisticsfc dedi ki...

    peki ya andre santos? bu adam yedek kulubesinde daimi mi bundan sonra? dunga aday kadroya da çağırmamış. bu arada cezalar can sıkıcı, ne şiş yansın ne kebap mantığıyla verilmiş yine cezalar, hayret bişiy!

Yorum Gönder