Semih Özsoy'un Aydın Örs'ün Yöneticisi Olduğu Bir Basketbol Dünyası



Hâlâ devam ediyor mu, bilmiyorum. Eskiden bir 066 masal servisi vardı telefon idaresinin.

Öyle bir hatta bile, 6 - 7 yaşındaki çocuğu bile, telefon başına koyup başlıktaki masalı dinletsek, ilk cümle bitmeden telefonu kapatırdı, "Oha ulan o kadar da değil" diye.

Ama o kadar işte. Daha doğrusu o kadardı. Yaşandı, bitti zevzekçe...

Basketbol şubesinin başına, mahmutusluca lisanında "CEO" diye okunan ancak dünyadaki benzerleriyle bir olmayan o mevki düşünüldüğünde sene 2007 idi. Bir CEO olacaktı. Her yetkiyi haiz olacaktı. Ama antrenör seçemeyecekti. Çünkü koç seçilmişti. Bu nasıl baş, bu nasıl taraktı, anlaşılamadı. Aydın Örs, bir adam kere adama yakışanı yaptı, Turgay Demirel - Mahmut Uslu ikilisinin döndürdüğü dümene uymadı ve Fenerbahçe'den ayrıldı.

Sene olmuş 2012... Değişen bir şey yok. Fenerbahçe basketbolunun başında "hesapta" başkan yetkisinde bir Aydın Örs var ama her ne hikmetse "başkanın da başkanı" yetkisinde bir Semih Özsoy bulunuyor. Fenerbahçe başkanı da herhalde bu çizelgede "başkanın başkanının başkanı" konumunda.

Bu acayip şemaya tüy diken bazıları, Fenerbahçe camiasını her dönemde kaz gibi yolmayı kendine şiar edinmiş Tolga Tuğsavul ile beraber Basketbol Şubesi Başkanı'ndan habersiz antrenör aramaya başlamışlar. Bir adam, eğer hakikaten adamsa, hele ki adı Aydın Örs ise kendisine karşı yapılan bu ikinci hatayı yapanın yanına bırakır mı? El cevap, bırakmaz.

Velhasıl-ı kelam... Güle güle, Aydın hocam. Hakkını helal et. Sen aslında bunlara hiç güvenmeyecektin de işte, adam kere adamsın, Fenerbahçe'yi çok seven insansın diye geri geldin. Canın sağ olsun. Bu sana edepsizlik yapanların hepsi unutulur. Sen sadece yüzüncü yıl şampiyonluğunun yüzü suyu hürmetine bile yüz yıl unutulmazsın.

Not : Fenerbahçe'de korkudan ya da yalakalıktan "Semih Özsoy basketboldan ne anlar?" diye soramayacak onlarca meşhur ve medyatik (!) insana da şimdiden selam olsun. Kendilerinden en kısa zamanda "Semih Özsoy, Denver Nuggets'ın başına geçse, yedi kere üst üste şampiyon olurlar" temalı yazılar bekliyoruz.

.

4 comments:

  1. Gürkut Gürsoy dedi ki...

    Aydın Örs sene boyunca etliye sütlüye dokunmadı. Sene başında transferlerde etkindi ancak kötü gidişte hiç sorumluluk almadı. Bence, bu sene olan bitene "bana ne benden uzak" mantığı ile yaklaşması kendi kariyerine kendisinin verdiği yaradır. Aydın Örs son görevi kabul etmeyecekti. Hadi etti, o zaman aktif olacaktı. Şimdi "benden habersiz hoca arıyorlar" deme hakkı yok. Aydın Örs geçen sene vardı ancak yoktu. Önce bunu gururuna yedirmemesi ve bırakması gerekirdi. Semih Özsoy'un olduğu şubeye gelmeyi kabul etmesi ve kendisini her fırsatta satan şube direktörünü şubede tutması affedilemez. Giderse yolu açık olsun. Son senemize yazık etti.

  2. Unknown dedi ki...

    Inanilacak gibi degil . Aydin hoca'ya ikinci kez ayni seyi yapiyoruz. Tamam sezon icinde cok pasifti,gidisata mudahale etemedi-ettirilmedi ama bu yapilacak sey degil. Zaten hoca da istifasini vermis. Yolu acik olsun, hakkini helal eder mi acaba...

    Yazik, gercekten yazik

  3. Dr Hasan Batuk dedi ki...

    Bu çok yanlış oldu.. Kulubün vefasızlıklarına bir başka çarpıcı ornek. Aydın Ors geldiginden beri özellikle Avrupa hedeflerinin tutmadığı bir gercek ama bu ornek insana, gercek fenerbahçeliye bu yapılanlar kabul edilemez..

  4. gökmen dedi ki...

    Bir "ADAM" daha kayıp gitti ellerimizden..

Yorum Gönder