Bir Bayrak, Bin Hikaye


Fotograf Galata'dan. Galata Mevlevihanesi'nden aşağıya doğru inerken sağdaki metruk binalardan biri. Kimbilir içinde, dökülen pencere sıvalarında, harap olmuş kiremitlerinde hangi hikayeleri barındırıyor. Belki 6-7 Eylül de kitlesel linçten kurtulmak için evine Türk bayrağı asmış bir Rum aile yaşadı burda, belki 1970'lerde artık azınlık olmanın yükünü taşıyamayacağını hissetmiş ve torunlarının yanına Los Angeles'e taşınmış bir Ermeni.Belki 80'lerde Doğu'dan gelip günlük inşaat işi bulup bu kaderine terkedilmiş binada kaldı 3-4 işçi. Kırık dökük bir hüzün barındıran metruk terkedilmiş ve hiç bir yaşam belirtisi gözükmeyen bu evde muhtemelen 2001 deki şampiyonluk sonrası çıkmış ve üzerinde "efsane geri döndü" yazan bir Fenerbahçe bayrağı sallanıyor. Rengi solmuş, yağmur sularıyla kimbilir kaç kez ıslanmış kurumuş belli değil, kim tarafından ne zaman asıldığı da . İçinde en ufak bir hayat belirtisi gözükmeyen, kimbilir en son insan sesinin ne zaman yükseldiği içinde kimbilir hangi hikayelerin olduğu ama artık sessizliğe mahkum olmuş bu terkedilmiş evin penceresinde Fenerbahçe bayrağı hala sallanmaya devam ediyor. Bugün kulübün 105. sene-i devriyesini bu resimle kutlayalım. Bu bayrak ve ülkenin dört bir yanındaki Fenerbahçe bayraklarını, aynı hikayenin peşindeki binlerce sarı lacivert düş sahibi çocuğu, bu formayı kutsallaştıran Fenerbahçe emekçilerini selamlayalım. Yaşa Fenerbahçe.

6 comments:

  1. akiper dedi ki...

    Büyük Fenerbahçe taraftarının 'doğum günü'nü kutlarım. Eline objektifine sağlık.

  2. gerilerden gelen kemalettin dedi ki...

    eline sağlık Fatih.
    Bence o evde hala hayat var, zira pencerede bir saksı fesleğen göze çarpıyor. Bayrak da bu sene yaşatılanlara inat orada dalgalanmaya devam ediyor.

  3. 2Os dedi ki...

    gercekten sembol olabılecek bır anlam ıcerıyor. bana bır kac ay once cıkan haberı hatırlattı; hızmet dısı kalan ve ardından zıyarete acılan bır cezaevının (ulucanlar olabılır mı?) en buyuk kogusunun gırıs kapısı uzerınde 70-80 lı yıllara aıt bır FENERBAHCE posterı bulunuyordu....

  4. srcntrk dedi ki...

    şu an pardon filmine dönmüş türk futbolunda güzel ve anlamlı bir fotoğraf - sembol...

  5. TANGO dedi ki...

    Hocam blogunuz benim için çok özel. Ancak bu yazı biraz zorlama olmuş. Çünkü pencerede görünen saksıdaki bitki de yeşil. Yaşam belirtisi var yani :) Kaldıki Fenerbahçe'nin olduğu yerde her zaman bir ümit vardır yaşama dair deyip toparlayalım. Saygılarla

  6. everestmylord dedi ki...

    sayfadaki resmi göremiyorum. sanırım çok tıklandığı için sınırı aştı. tazelemek mümkün mü? başka sayfalarda da aynı sorun.

Yorum Gönder