Fenerium'un Yeni Ürününü Kaçırmayın, Üzülürsünüz.



Maraton tribün girişi önünde dizilmiş, gazdan kıvranan Fenerbahçe taraftarına gülerek bakan polisler...

Dün akşam şahit olduğumuz bu görüntü benim için Galatasaray'ın Şükrü Saracoğlu'nda kupa kaldırmasından daha üzücüydü.

Fenerbahçeliler, bu kez adliye önünde değil, her maç koşarak geldikleri yerde polisten işkence gördüler ama narin yerini "yönetici" koltuğuna koymuş bir tek kişi çıkıp da "Yetmedi mi bu taraftara yaptığınız?" demedi, diyemedi.

Hadi, 3 Temmuz'un ortaya çıkardığı o "Aman Taksim'e çıkmayın, bak başkan kızar haa" tiplerini ya da "Sakın siyasilere bulaşmayın, bak süreç aleyhimize işler haa" oynaklarını bir tarafa koyalım. Onların tabiatı o. Kendini ringin bir ucundaki iplerden, diğerine sallayan Amerikan güreşçileri onlar.

Ben üç şeyi merak ediyorum:

1. Fenerbahçe halkının ekserisi, bu yönetime "yönetim" muamelesi yapmaya devam edecek mi?
2. Önümüzdeki kongrede kürsüden çıkıp bu korkaklara "Allah layığınızı versin" diyecek kimse olacak mı?
3. Kongre günü salon dolaylarına taraftar gelirse, yine geçenlerde olduğu gibi Fenerbahçe Yönetimi (!) çevik kuvvet otobüslerini çağıracak mı?

Fenerium'a bir öneri ile kapatalım. Gaz maskesi satın, paranın anasını bellersiniz. Teşekkürler Fenerbahçe yönetimi. Taraftarını her nerede düdüklüyor ya da düdüklettiriyorsan...

15 comments:

  1. cengo dedi ki...

    "narin yerini "yönetici" koltuğuna koymuş bir tek kişi çıkıp da "Yetmedi mi bu taraftara yaptığınız?" demedi, diyemedi."

    Bu yönetime bunun hesabını biz sormalıyız. Yazıklar olsun demek istemiyorum çok ağır lafları hakediyorlar. Aman şirketlerinize bir şey olur. Rezil insanlar.

  2. Adsız dedi ki...

    ister yanlış anlayın ister yanlış anlamayın ama son 4-5 yıldır ölen bazı insanlar için üzülmüyorum. örneğin bir çatışmada ölen bir polis için üzülmüyorum. çünkü onlar da öldürdükleri insanlar için üzülmüyor. örneği HRANT. bir adamı arkasından vuran bir şerefsize zaten emniyet kucak açmıştı. hoş o şerefsizi de polis denenler yutiştirmemmiş mi?

    bana polis şehit oldu dediklerin de onlar şehit değil diyorum. polisin ne mal olduğunu yine gördük. söylenecek çok şey var ama bu vatan şerefsiz dolmuken ne desek boş.

  3. The Secret dedi ki...

    Uzun zamandir takip ederm blogu... bence artk zamN yonetimin dwgisme zMani. Bastan asagi. Fenerbahce padisahlik rejimi ile yonetilmiyor. Akp yonetiminden farkimiZ kaldimi...

  4. Zamane Delisi dedi ki...

    Çemberin Dışında Kaldık
    Maç biter bitmez taraftar edasıyla stada giren çevik kuvvet, Galatasaraylı futbolcuları çembere aldı, dışarıda ise şiddeti görecek taraf olan Fenerbahçeliler için şiddet çemberi çoktan hazırdı. Hatta çemberi delenler Kalamış'a kadar takip edildi. Şanslı olanlar tahrikle kurtuldu, şansız olanlar polis tarafından darp edildi. Gözlerimle gördüm tek tek hepsini.
    Maç içinde tribünler sahaya ne bir rakı şişesi, ne çakı ne de kesici delici başka bir alet atmış ama maç sonunda ne hikmetse, tüm tribünler toptancı bir anlayışla haydut, anarşist, terörist kabul edilerek biber gazı bombardımanına maruz bırakılmış. Kupayı o ortamda alabilmek için 40 takla atan Abdülrahim Albayrak, yürütmenin en tepesinden talimat çıkartarak amacına ulaşıyor. Peki bizden sözü geçen tek kişi, kendi stadında 7'den 70'ine varana kadar biber gazı yiyen, şiddet gören taraftarı için tek bir girişim yaptı mı, "ne bu şiddet, bu celal" dedi mi?
    Takımı ligden çekin demenin de bir faydası yok artık, bu anlaşıldı... Yapmaya basiretiniz yok. Ama bari siz çekilin be arkadaş, hak etmiyorsunuz. Taraftarın çektiği eziyeti, medya, 'terör ve polisle çatışıyor' başlıkları altında yansıtırken; biriniz de çıkıp dediniz mi olaylar aslında öyle değil, her seferinde orantısız güç kullanıldı diye. Suriye'de Baas rejimini eleştiren Başbakan, Çağlayan'da olanları, köprüde polis telsizinden geçen anonsları, Saracoğlu'nda kolluk kuvvetinin 50 bin kişiye yaptıklarını görmüyor mu diye.
    Beyaz örtülerle kaplanmış, floresanlarla aydınlatılmış toplantı masalarında otururken Fenerbahçe'nin büyüklüğünden dem vurmayın artık inanmayacağız samimyetinize. Biz biber gazı yerken, siz Fenerbahçe adını kullanarak ihale bağlamaktan, olayın failleriyle pazarlık yapmaktan başka hiçbir şeyle ilgilenmediniz çünkü.
    Biz, tam da bu yüzden her duruşmada Çağlayan önündeyiz. Polisten biber gazı, sizden kazık da yesek...

  5. sulozgul dedi ki...

    Sevgili Barış,kalemine sağlık,bukadar güzel özetlenir,tabii anlayana

  6. Dr Hasan Batuk dedi ki...

    Bu arkadasın her olayda yönetime karsı tetikcilik yapması sıktı artık. Yazar birşey olsada yönetime giydirsem fırsatçılığından kurtulmalıdır. Bu üzüntüyü günde Fenerbahçe'nin yeteri kadar dış düşmanı varken, içeriden düşman yaratmak ve hedef göstermek kime hizmet etmektir? Bunun yanıtını bekliyorum.

  7. gumgumok dedi ki...

    Bu yönetimden hiçbir şey beklenmez artık. Hele bugün başbakanın terörist dediği bir kitleyi Nihat ve tayfasının savunacak yüreği olamaz. Savunmak da istemez zaten.
    Dün maç öncesinde, stadta ve maç sonrasında gördüklerim, duyduklarım inanılmazdı. Herkes, ayrı ayrı yerlerde polis şiddeti yaşadı. Polis şiddetini önceki 1 mayıslarda ya da başka protestolarda yaşamış biriyim. Ama ilk defa küçücük çocukların polis şiddetine maruz kaldıklarını ve gözyaşı döktüklerini gördüm. Bunu hayatım boyunca unutamayacağım.

    Yönetim ne kadar suskun kalırsa kalsın; bu sefer şiddeti çocuklar, kadınlar dahil her taraftar gördü. Bunun hesabı polisten de yönetimden de sorulacak. Resmi siteden teşekkür etmekle olmuyor bu işler. 3 temmuz sonrası sizi ayağa kaldıran taraftar, küme düşme müşme dinlemez, sizi indirmesini de bilir.

  8. aksilaz dedi ki...

    okurken ağladım.

  9. erimoc dedi ki...

    Yine bekleyeceğiz ve yine tek konuşabilen Aziz başkan olacak maalesef diğerleri dışarda daha çok mahkum durumda.19 maçtan bi bok çıkaramamış bir topluluk ,palyanço konumuna düşmüşler.Tribünlerde en ufak bi olay yok tetikte bekliyolar bişi olsunda dalalım diye ama tık yok en sonunda bakıyılar olmuyo biz bişi yapalım ve kurgu başlıyo,bence forumlarda ki taraftar kayıtlarından oluşan çekimleri fotoğrafları kullanıp iyi bir sanal alem görseli oluşturulmalı bunlarla yine savunmamızı kendimiz yapmalıyız.Zaten terörist ilan edilmişiz dahası ne olabilir.Adam cepten konuştum verecek kupamızı diyor Sadri sende yokmu cep numarası sende ordan ara sanada verir kupanı.Yüklenin kardeşim yüklenin yüklenince sesi çıkmıyo artık ne biliyorlarsa dünyaya kafa tutuyor ama yüklenenlere gık yok.Başkan isteyenle devam edicem diyor ama o da bir hesap görür ümidiyle bekleyeceğiz.Allah büyük sabır edecez ama nereye kadar...Adam taraftarın karşısında sıkayım mı lan ! sıkayım mı? diye silah doğrultuyor bizimki sıyırmış artık sık ulan diyor sıksana ,Allah koruyor yemiyor sıkmak;zihniyet telsizden almış emri kurşun kullanabilirsiniz demiş zaten aylar önce gaz bombası kesmiyor artık.Allah belanızı versin.

  10. gumgumok dedi ki...

    @bonzo,
    Maçta mıydın renktaş? Neler gördün, duydun anlatsana önce.
    Sonra kime hizmet ediyormuş blog tartışırız.

  11. Sosyal_FB dedi ki...

    Ayrıl da gel Bonzo.

  12. matyapim dedi ki...

    artık klasik lafları bırakalım. yönetim + tff taraftarı uyutuyorlar. namus davamız dediler ülke menfaati diye geri cektiler. ama kimse taraftarım namusunu düsünmedi. 3 temmuzdan beri bizim cektigimizi kimse bir ALLAH bilir. bu kadar yumusak davranmaya gerek yok. artık söz taraftarda. basiretsiz bir yönetimi istemiyoruz.

  13. Dr Hasan Batuk dedi ki...

    Asıl sen ayrıl da gel Canarino. Senden birde gerçek hasımlar hakkında birkaç kelime duysam diyorum.Hedef saptırma..

  14. Sosyal_FB dedi ki...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
  15. aethewulf dedi ki...

    abi saçmalamayın Allah aşkına? siliyorum bu yorumları.

Yorum Gönder