Federasyonun Wild Card Ahlaksızlığı ve Uyuyan Yönetim


Fenerbahçeli olunca her gün başka bir acayipliğe uyanıyoruz, Gregor Samsa’nın bir sabah böcek olarak uyanması gibi her sabah başka bir garipliğin içinde buluyoruz kendimizi. İki gündür CEV’in Şampiyonlar Ligi için wild card’ı son Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe’ye değil de Galatasaray’a vereceği söylentileri artık yüksek sesle dile getiriliyordu, açıkçası her ne kadar Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na bu konularda zerre kadar güvenmesemde bu kadar büyük bir hak çiğnemeye karşı sessiz kalıp bunu kabul edebileceklerini düşünmemiştim. Sağolsun beni bir kere daha yanıltmadılar.

Futboldaki Şampiyonlar Ligi’ne katılmama mevzusunun aynısıyla karşı karşıyayız. SS subayı federasyon başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın CEV’in Fenerbahçe’ye wild card vermeme gerekçelerinin hepsi tamamen uydurma ve karar alındıktan sonra ulan bir şeyler söyleyelim diye söylenmiş sözler. Bu karar Türkiye Voleybol Federasyonun dahli olmadan alınmadı, CEV kafasına göre Türkiye’den şu takımı alayım ben diye karar vermedi, bizzat Türkiye Voleybol Federasyonu başkanının yönlendirmesinin bu kararda etkili olduğunu biliyoruz. İşin daha kötü tarafı Fenerbahçe yönetimi de böyle bir karar alınabileceğini, Federasyon Başkanı’nın tescilli bir Fenerbahçe düşmanı olduğunu bile bile bu kararın çıkmaması için kılını bile kıpırdatmadı.

Çanakkale’deki erkekler play-off finalleri sırasında otel lobisinde Hakan Dinçay’ı görüp yanına gittim. İyi akşamlar dileyip sade bir taraftar olarak sene başında kadınlarda Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna mal olan statü değişikliğine itiraz edip etmediğimizi merak ettiğimi belirtip bu konuyu sordum.
Bu konuda belgelerle açıklama yapacağız, Federasyon Başkanı yalan söylüyor Çarşambayı bekleyin
dedi. Aradan dört-beş Çarşamba geçti ortada bir açıklama falan yok tabi. İkinci soru olarak da bu sene federasyon seçimlerinde Erol Ünal Karabıyık’ı devirmek için birşeyler yapılıp yapılmadığını sordum. Dinçay,
bizim kimsenin koltuğunda gözümüz yok
dedi.
Fenerbahçe’nin koltuğunda gözü olanların koltuğunda da mı yok
dedim bir şey söylemedi.

Şimdi sen 3 senedir seni alaşağı etmek için çevirmedik dolap bırakmamış, değiştirmedik statü koymamış bir adamı ordan indirmek için hiçbir şey yapmıyorsan tutup şimdi "ah bunlar niye bizim başımıza geliyor" diye ağlanıp sızlanma hakkın yoktur.
Erol Ünal Karabıyık CEV’in sunduğu gerekçelere kendisi inanmış mı acaba da bizi gerizekalı yerine koyuyor. Ülke federasyon başkanı olarak bu ne biçim gerekçe diye sormak yerine çok iyi oldu haklı adamlar noktasına gelmesi Fenerbahçe düşmanlığının geldiği nokta açısından ibret verici bir düzey gerçekten.

Fenerbahçe CEV’in belirlediği otelde kalmamış da, yok onların istediği formayla seromoniye çıkmamış da böyle ergen sevgili kaprisi bile olamayacak gerekçelerle Wild Card verilmemesi normalmiş. Ulan bir Allah’ın kulu da demiyor ki iki sene önce Cannes’ın anonsçusu maçı resmen manipüle ederken, Arkas’ın anonsçusu bu yıl Novosibirsk maçında servis atan rakibin kulağının dibinde mikrofonla “İzmir uyuma” diye bağırırken neredeymiş bu CEV. Bırak herhangi bir yaptırımı, para cezasını ilgili kulüplere bir tane resmi uyarı göndermiş mi? Olayın federasyon ayağı rezil ama beklenmedik değil. Bu adamın Fenerbahçe aleyhine bir fırsat bulsa kulübü kapatmayı isteyecek kadar azılı bir Fenerbahçe düşmanı olduğunu cümle alem biliyor peki Fenerbahçe yönetimi bu cinayeti göre göre nasıl suspus oluyor.

Fenerbahçe'nin voleybol şubesinin nasıl yönetildiği son üç aydır muamma. Universal ile sponsorluğun ne olduğu belli değil, koç gitti hangi koç gelecek o belli değil, CEV'le ilişkileri güya düzenleyecek Violet Duca'nın nerde olduğu belli değil,şube yöneticisi Hakan Dinçay transferini görüşeceğiz ama Kim'e ulaşamıyoruz diyor kız aynı gün Twitter'de takım arkadaşlarıyla yemek yerken resim paylaşıyor, taraftar tepki göstermesin diye oyuncular fazla para istiyor diye hedef gösteriliyor Ve bunun üstüne böyle skandal bir kararla wild card alamıyorsun. Kimse yok 3 Temmuz, yok şartlar şöyle düşmanlar şöyle falan bahaneleri bulmasın. Futbolda Şampiyonlar Ligi’ne katılmamayı bir katakulliyle kaybetmişsin, bu konularda ne kadar dikkatli olman gerektiğini biliyorsun kalkıp da Federasyonu aradan çıkarıp CEV başkanı Meyer'e bir telefon açamıyor musunuz arkadaş. Avrupa Şampiyonu’nun bir sonraki sene Şampiyonlar Ligi’ne katılamayıp lig dördüncüsünün gitmesi nerde görülmüş şu kararın alındığı bir yerde Fenerbahçe yöneticisiyiz diye utanmadan nasıl insan içine çıkacaksınız?

Takım Trabzon’da linç olmaktan kurtulur emniyete teşekkür edersiniz, Avrupa Şampiyonu olur havaalanında biber gazı yer tek kelime etmezsiniz, CAS davasına namus davası deyip ülke çıkarı diye geri çekersiniz, polis, provokasyonla 55.000 kişiyi gazlar, polisle işbirliği yapmaya hazırız dersiniz, hem Fenerbahçe’ye operasyon yapıldı deyip hem bizzat operasyon yaptığını iddia ettiğiniz adamların yakınlarını yönetime alırsınız, ilk icraat olarak Zaman Gazetesi’ne koşup cemaate barış mesajları veren bir yöneticiyi Divan Başkanı yaparsınız.

Size nasıl güveneceğiz bu kulübün haklarını koruma konusunda Allah aşkına ?

Taraftar gecesini gündüzüne katmış, mitinglerde helak olmuş,coplanmış, biber gazı yemiş, varını yoğunu kulübe adamış kazancının %10 unu kulübe vergi olarak ödeyeceksin deseler onu bile seve seve kabul edecek konumdayken Fenerbahçe’nin menfaatlerini korumakta bu kadar korkakça davranmayı Fenerbahçe tarihi affetmez. Fenerbahçe’nin çıkarlarıyla ülkenin çıkarları tamamen ayrıldı artık. Biz biber gazı yiyenlerin çıkarını savunun istiyoruz, siz biber gazı atanlarla kolkola girmekten çekinmiyorsunuz. Hepinize yazıklar olsun.



11 comments:

  1. samael dedi ki...

    Fatih sana kızıyoruz mızıyoruz ama güzel yazı yazıyorsun. ;)

    Eline sağlık.

  2. Cengiz dedi ki...

    evet arkadaşlar sözün bittiği yerdeyiz. biz düşmanı sürekli dışarıda arıyoruz ama bu işin yegane sorumlusu sorumsuz yönetimdir. son şampiyon olarak wild card'ı bırak birinci sıradan adını yazdırman gereken bir turunuvaya ergen kız bahaneleriyle katılmana engel olacaklar sen de çıkıp "efendim görüşmelerimiz sürüyor" diye resmi siteden açıklama yapacaksın. şu kulübü GS'li biri yönetse daha kötüsü olur muydu?

  3. cengo dedi ki...

    Beni yanıltmadılar demişsiniz fakat her sefer olduğu gibi yine yanılttılar :)

  4. cengo dedi ki...

    Harika bir yazı. Yazıklar olsun demekten daha ağır şeyler söylemek istiyorum. Anlamadığım nokta Fenerbahçe gibi devasa bir güç arkanızdayken bu kadar korkak ve aciz nasıl olabiliyorsunuz? Yuh ulan.

  5. caliskan dedi ki...

    Super bir yazi olmus. Elinize saglik

  6. alde dedi ki...

    Bahsettiğin belgeli melgeli janjanlı açıklama yapıldı zaten ama yapan Federasyon.

    http://www.tvf.org.tr/index.php?haber=5567

  7. ersoy dedi ki...

    çıldırmamak için ellerimi kafamın arasına aldım, yazıyı okudum. ellerimi açsam aklım uçacakmış gibi hissettim.

    bu adamlar Fenerbahçe düşmanı, tamam. adamlar bizim kulübe cuma günü "sizi almayacağız" diye haber yollamış. cumartesi, pazar tatil, birşey yapamadın eyvallah. pazartesi günü ne yaptınız be insafsızlar. bugün salı, bomba geldi elimizde patladı. böyle olmamalıydı, gerçekten yazık. ha; uğraştında beceremedin mi, yaparsın bir basın toplantısı anlatırsın durumu. bu taraftara gazete köşelerinde işkence çektirmezsin.

    yeni seçim oldu, görev dağılımı bile yapılmadı demesin kimse. eğer durum buysa biz kurum olamamışız demek ki. bu tür büyük kurumlarda devamlılık esastır. o yoktu, bu yeni geldi diye savunma yapacaklarsa eğer daha büyük skandaldır. işte o zaman ( en azından şahsen ben ) kelle isterim.

  8. Adsız dedi ki...

    fenerbahçe yönetimindekiler taraftarın yaptığının çeyreğini yaparak organize olabilseler, şu yaşadığımız skandal ve kepazeliklerin hiçbiri yaşanmazdı... kardeşim sizden artık para isteyen yokkk... fenerbahçenin hakkını sonuna kadar savunup, fenerbahçenin hakkını gasp etmeye kalkan elleri kırmanızı istiyoruz...

    ünal karabıyığın yaptıkları ortadayken nasıl olurda CEV konusunda başınızı kuma gömerde beklersiniz ??? sezon başında saçma sapan bir playofff kararı verildiğinde nasıl olurda arkanızdaki milyonlarca taraftara rağmen bu tescilli fenerbahçe düşmanı ile birşey yokmuş gibi devam etmeye çalışırsınız ???

    Artık biz taraftarın hissiyatını düşünen yönetim istiyoruz... yazıda da belirtildiği gibi CAS davasını 3 temmuzdan bu tarafa bize yapılanlar ortadayken nasıl olurda çekersiniz ??? Bu konuda uefanın bir ceza vermesi durumunda FENERBAHÇE taraftarına nasıl hesap vereceksiniz ??? Yönetim değişti demekle bu işten sıyrılamazsınız... dua edinde uefadan bir yaptırım gelmesin... cas davası konusunda aziz yıldırımda suçludur... avrupa şampiyonu olan bir takımın CEV'E çağırılmaması ve onun öncesinde ligi namağlup bitiren br takımın engellenmesi aynı adresi gösteriyor... ünal karabıyık... şu karardan sonra ÜNAL KARABIYIĞI o koltukta oturtmaya devam edecek fenerbahçe yönetimine yazıklar olsunnnnnn.... taraftar elinden geleni yapıyor... daha ne yapsınnn... aciz yönetim istemiyoruzzz... fedekarlık gösteren yönetim istemiyoruzzz... boyun eğen yönetim istemiyoruzzz... illa aklınızı başınıza almanız için TARAFTARIN maddi desteği çekmesini mi bekliyorsunuz ???

  9. Signature dedi ki...

    Şeyden o ya,Fenerbahçe tüm federasyonlarda belirleyici güç olup federasyon değil de fenerasyonlara sahip olduğumuz için o.Yoksa yok GS lobisiymiş,yok anti Fenerbahçeymiş bunlar tamamen bizim komplo teorilerimiz.O yüzden saçmalamayı keselim,bunların hepsi şike yüzünden zaten yönetim de bildiği için bişey yapmıyo.Şimdi yönetim bişe dese üstünü kapattıkları olayı açmakla tehdit edicekler !!11!!

  10. Griffith dedi ki...

    Avrupa şampiyonu çıkaran Türkiye dahil diğer ülke takımlarına 1'er wild card verilirken Azerbaycan'dan 2 takıma wild card verilmesi de önemli bir ayrıntı. Karabıyık buna bile seyirci kalabildiğine göre Azeri vatandaşı falan olmalı.

  11. byzkaya dedi ki...

    Karabıyık sene boyunca 3-5 set vermiş takımı 1 haftada play off oynatıp, şampiyonluğumuzu organize bir şekilde çalan, FB tekrar Şampiyon olmasın diye düşünüp yandaşlarıyla (Futbolda UEFA'da Lütfi ve İlhan'ın yaptığını) CEV'de yapan DALLAMA'nın önde gideni bir GAY'dir.NOKTA

Yorum Gönder