Armanın Gururu Küçük Melekler


"Fenerbahçe maça genç takımla çıktı. O zaman Galatasaray da A takımla oynamasın"

Hayır, bu değil. Galatasaray kadın voleybol şubesini Fenerbahçe taraftarı yönetmediğine göre tasarruf kendilerinin.

Ya "Fenerbahçe karşısında senelerdir alamadıkları bir galibiyet için önlerindeki tek fırsat budur" ya "Bizim gençler Fenerbahçe'nin gençleri karşısında iş yapamaz" diye düşünmüşlerdir ya da hepsi birden. Sonuçta 15 yaşındaki kızların karşısına neredeyse tam bir A takım kadrosuyla çıkmakta sakınca görmemişlerdir. Yakışır.

Yakışır yakışmasına da... O zaman, Sayın Orkun Darnel beyefendiye bir soru sormak gerekir. Ne diyordu Çiçek Abbas'ta Şakir, Abbas'a? Hah! Havan kime yabancı?


Maçın başlamasına kısa bir süre kalmış. Ön sırada oturan bir çift, "dürüst insan" yerine koyup soruyorlar kendisine "Neredeyse A takım ile çıkacak gibisiniz. Neden böyle?" diye.

Başlıyor anlatmaya:
"O altyapıdan, bu altyapıdan, şu altyapıdan, bunlar genç, şunlar yıldız, onlar küçük"

Bir soru daha geliyor:
"E, hadi onlar öyle. Deniz ne? Calderon da mı altyapıdan?"

Cevap en katı yürekliyi merhamete sevk edecek cinsten:
"Efendim, oynamayacaklar da, kadroyu doldurmak için sahaya çıkardık da, esasen çok eksiklerimiz var da, Eczacı'nın karşısına bile bir sürü oyuncudan yoksun çıkacağız da"

Sonuç herkesin malumu.

Sonuç deyince skor anlaşılmasın.

3-0'lık kayba rağmen günün kazananı Fenerbahçe kız voleybol takımıdır.

Maç bittiğinde tribünde onları tezahürata çağıran bir taraftarları vardı.

Karşı taraf ise eğdi başını, kimsesiz soyunma odasına gitti. Ha, belki Florya'da karşılayanlar olur. Bilinmez.

Teşekkürler kızlar. Tarih sizi bu rezil sürecin kahramanları arasına yazdı bile.


9 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    önce calderon u oynatmadılar nasıl olsa onsuzda yeneriz diye ,fakar ilk sette durum dengede gidince galiba kaybediyoruz diyerek paniğe kapıldılar ve calderon u oyuna almak zorunda kaldılar .

  2. buraq dedi ki...

    ilk set başa baş gidince calderon u sokup tüm hucumları onun üstünden oynamaları...

  3. gumgumok dedi ki...

    Calderon girince tribünden gs antrenörüne: "Sabri'yi al Sabri'yi" (:

  4. tato dedi ki...

    Allah nasip ederse bu kızlarımızın büyüdüğü zamanı da göreceğiz. Bu sabah televizyonumuzda izledim röportajlarını gurur duydum kızlarımızla.eserinle gurur duy Aziz Yıldırım.

  5. Adsız dedi ki...

    tipik gs mentalitesi gözlerini o kadar karartmışlarki karşılarında 15-16 yaşalrında kız çocugu oldugunu idrak edemeyecek hale gelmeleri benim acımdan hiç te surpriz bir şey degildi; ta ki calderonun oyuna girene kadar şahsen ben olsam böyle bir maçta asla eşit ve dengim olmayan bir maça cıkmayı redederdim hem ahlaki olarak hemde insani olarak ha calderon olmasaydıda yenilebiliridk bu benim açımdan bir sıkıntı degil ama eşit ve adil bir şekilde olsaydı üzülebilirdimde ama bu şekilde bırakın üzülmeyi neredeyse seviniyorum!!!bizim yaşları küçük ama yürekleri büyük sarı meleklerimizin aldıkları her sayıda sevinçten ışıl ışıl parlayan gözlerini ve seslerini duymak benim için herşeyden daha degerli yemişim uyduruktan kupayı hele gs as kadrosuna karşı aldıkları her sayı bizim şeref ve onur sayılarımızdır evet dün kaybettik ama gelecekte bizim kazanacagımız bir kadroyu görmek benim için tarifi olmayan bir mutluluktu evet yenildik ama sonuna kadar kendilerine yakışıan bir gururla mücadele eden kızlarımızla ne kadar övünsek azdır..

    ve gs lıların ''ne yani bebe bebelikle cıkmaya mecburmuyuz kardeşim'' minvalindeki söylemlerinde hadi ordan lan deyim gülüp geciyorum biliyorum bu maç onların tarihinde kara bir sayfa olarak gecti görünürde kazanmış olsalar bile böyle bir durumu ilerde yukardaki sözlerle tarif edebileceklermi şahsen merak ediyorum çünki en azından vicdani duygularını karartmamış gs lilerin içinde büyük bir sikinti olacagını bilmek için müneccim olmaya gerek yok

  6. erimoc dedi ki...

    ya boşuna demiyoruz gassaray yok diye! var olan budur başka bir tanıma gerek yoktur.Gençlerimize bize yaşattıkları bu onurdan dolayı teşekkürler.

  7. erimoc dedi ki...

    ya boşuna demiyoruz gassaray yok diye! var olan budur başka bir tanıma gerek yoktur.Gençlerimize bize yaşattıkları bu onurdan dolayı teşekkürler.

  8. Buki dedi ki...

    bunlarin alayi ezik,utanmadan calderonu aldilar 8-8 olunca mac oyuna ama zaten utanma olsa gs i niye tutsun ki fetocu zihniyet !!

  9. sulozgul dedi ki...

    Maçın kısa,geniş,dar,uzun özeti:Dragan Nesiç 14-14 iken bir antrenör dehası olarak Calderon'u oyuna aldığı an o maçı kazanmıştık.

Yorum Gönder