Efes Pilsen Haddini Aşıyor


Efesliler

Efes Pilsen sessizliğini bozmuş nihayet. Ancak herkesin kendilerinden beklendiği üzere mantıklı bir açıklama ve savunma yerine saldırmaya ve Fenerbahçe'ye had bildirmeye kalkmış Tuncay Özilhan. Konuşmanın en ilginç yeri Türk Baketbolu'nun 100 Yılı kitabını çıkarıp Fenerbahçe'ye tarih dersi vermek. İnsan bunu yaparken utanır ama Efes Pilsen çoktandır utanma eşiğinin 5 mg ötesinde.

Fenerbahçe 100 yıl önce vergiden düşmek, reklam yapmak, ihracat yapmak için falan kurulmadı. Padişah jurnallerine, işgal kuvvetlerine, savaş şartlarına rağmen kuruldu, büyüdü ve Fenerbahçe oldu. Efes Pilsen diye bir şirket olmadan önce de Fenerbahçe'de basketbol oynanıyordu ve Efes Pilsen diye bir şirket kalmadığında da Fenerbahçe'de basketbol oynanıyor olacak.

Tuncay Bey Fenerbahçe kendi dopingli sporcularına baksın buyurmuş. Türkiye'nin en fazla lisanslı sporcusu olan kulübünde elbette ki bireysel doping vakaları oluyor ve olacak. Fenerbahçe Efes Pilsen gibi 15 kişilik bir oyunucudan sorumlu değil. O sayının 100 katı sporcusu var her branşta. Hangi Fenerbahçeli dopingli çıkan oyuncunun ardında kulüp olarak durmuştur Fenerbahçe? Gizem Papila dopingli çıktığında maske takıp "Gizem Gönlümüzde" diye pankart mı açmıştır Fenerbahçe taraftarı?

Burak Hascan dopingli çıktığında Burak'ın iyi niyetinden karakterinden dem vurup neredeyse peygamber ilan eden bir Fenerbahçe yönetimi mi olmuştur? 15 kişilik bir "spor kulübü" olan Efes Pilsen de iki oyuncudan alınan numune de de aynı maddeye rastlanacak ama biz hesap soramayacağız, bir açıklama beklediğimizde ise bize haddini bildirme girişiminde bulunacak Bay Özilhan.

30 senedir Türk basketboluna çivi çıkmamış bir adam çıkıp utanmadan Fenerbahçe'nin yapacağı salona göz dikiyorsa ve aynı şartlarda biz de yaparız diyebiliyorsa 30 senedir neredesin diye soramayacak mıyız? 1995 yılında kendisiyle yapılan röpörtajlarda salon sorusu sorulduğunda arsa bakıyoruz demişti Tuncay Özilhan, sene 2009 hâlâ arsa bakıyorlar. Ne nitelikte nasıl bir arsa alıyorlar acaba? Organik tarım mı yapacaklar, uzay üssü mü kuracaklar 14 senedir bulamadıkları arsaya? 30 senedir yapmadıkları salonu kaç sene sonra yapacaklar acaba? Efes Pilsen Fenerbahçe'ye tarihle had bildiremez Bay Özilhan.

Efes Pilsen bir şirket bilançosudur; son tahlilde yıl sonunda aktif ve pasifleriyle değerlendirilir Fenerbahçe tarihin bizzat kendisidir yıl sonuyla ya da yüzyıl sonu bilançosuyla değil aşkla anlaşılabilir ve hiç bir şirketin bir aşka had bildirmesi düşünülemez.


13 comments:

  1. ygtylmz dedi ki...

    4.hafta Efes Pilsen - Fenerbahçe maçında yaşanacakları şimdiden merakla bekliyorum . Kocaeliden o maça geleceğiz .

  2. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    İlk yorum benden gelsin,bu adam ne yaptığını bilmiyor açıkçası bunu kafası güzelken mi söyledi acaba diye düşündüm.Sert cevap verilmesi gerekir öyle susmak olmaz.Ama yüz verirsen böyle olur işte.Bu açıklamaya sert bir tepki gelir umarım.

  3. skiptomylou dedi ki...

    Efes Pilsen bir şirket bilançosudur; son tahlilde yıl sonunda aktif ve pasifleriyle değerlendirilir Fenerbahçe tarihin bizzat kendisidir yıl sonuyla ya da yüzyıl sonu bilançosuyla değil aşkla anlaşılabilir ve hiç bir şirketin bir aşka had bildirmesi düşünülemez.

    Yazının sonu çok güzel ve vurucu olmuş.

    Ellerine sağlık.

  4. Adsız dedi ki...

    Efes kapakla şişe arasına sıkıştı . "Bay Özilhan " bile şirket imajını bir kenara koyup bu açıklamayı yapıyorsa perde ardında müthiş bir savaş yaşanıyordur . Sadece Türkiye'ye has bir savaş .
    "Bay Özilhan" çizmeyi aşmaktan bahsetmiş . Narkotik bir madde 2 oyuncusunda birden çıkan bir klübün "patronu" için üzerinde düşünülecek şey aşılan çizmeler değil mızrakları almayan " çuvallar " olmalıdır.
    Kendilerinin sazı eline alması ve savunmaları göstermektedir ki yaşanan süreç "Bay Özilhan" ve yardakçılarının açık ettikleri doping organizasyonunun saklanamaz , örtbas edilemez durumdadır .
    Umarım bu süreç basketbolun 6s'ini ebediyen parkelerden uzaklaştırır ve şişe ile kapağın arasına sokar yeniden.

  5. Adsız dedi ki...

    tek kelime ile süper yazmışsın..

  6. Pınar Çetin dedi ki...

    en ucuz ilaçları toplayıp sahaya atıcam Fenerbahçe-Efes maçında.. Kafalarına değil ama ayaklarına.. Bağımlılar..!

  7. Tarjeta Amarilla dedi ki...

    noktayi koymussunuz...savas daha yeni basliyor, ozilhan'in konusmasini dinleyince nedense Erkan Can'in Gemide filmindeki "kan alirlar kamil" sozleri geldi...

  8. Sekhranikos dedi ki...

    Nefisss olmuş ellerine sağlık.

  9. Murat YILMAZ dedi ki...

    Beslenspor, Çukurova, Tuborg, Eczacıbaşı'na ne olduysa Efes'e de bir gün aynısı olacaktır. Fakat Fenerbahçe Türk sporunda her zaman var olacaktır. Yavuz hırsız moduna ancak onlar gibi pişkinler girebilir. Terbiyesizler!!

  10. Serkan Sağlam dedi ki...

    Canımsın...

  11. olympian dedi ki...

    tuyler diken, gozler yasli.

  12. Adsız dedi ki...

    Ben bu blog-yorum olayini anlamamaya basladim. Tamam sinirlendiren sözler gelmis Özilhan'dan ama 15 kisilik spor klübü ne? türk basketboluna civi cakmamak ne? Sacmalamis acikca özilhan ama bu yazi da bir o kadar sacma olmus. Efes'den bahsediyorsunuz, basketbol icin son dönemlerde yetistirdigi onlarca isim var. Avrupa kupalari ve final four lari var... 15 kisilik kulüpmüs. Sacmaliga karsi sacmalik! Bravo!

  13. PVH dedi ki...

    Efes Pilsen 15 sporcudan sorumlu, Fenerbahce binlerce sporcudan. Fenerbahce'de cikan bireysel doping olaylarini engellemek cok zor, oysa Efes'in su anda gercekten sadece 15 tane profesyonel sporcusu var ve ne yiyip ictiklerine kadar kontrollerinde. Buna ragmen Fenerbace doping olayina raslanan hicbir oyuncusuna sahip cikmadi bugune kadar cunku bireysel oldugunu ve takima zarar verdigini de biliyordu. Bunda anlamayacak ne var? Sacma sapan yorumlar yazmayin.

Yorum Gönder