Kulübü Galatasaraylı Profesyonellere Emanet Etmek


FB TV

Ercan Saatçi'nin bir videosu dolanıyor ortalıkta, olay yaratması normal çünkü Ercan Saatçi geçenlerde Türkiye Türklerindir gazetesinin spor müdürü olmuştu. Küfür ettiği takımın taraftarı da bu müdürlük üzerine protestolar başlatmıştı. Küfürlü video haklılılarını göstermeleri için iyi bir kanıt. Çok konuşulması beklenen bir gelişme, daha da konuşulur. Ercan Saatçi'nin müdürlüğü beni ilgilendirmiyor, görevinden aldırsınlar, hatta Türkiye Türklerindir gazetesi de kapatılsın.

Beni ilgilendiren bu görüntülerin sızdırıldığı yer. FB TV için çekilen bir programmış bu. FB TV'de ilk vukuat değil bu. Daha önce de Galatasaray'ın Avrupa Kupası maçında attığı golden sonra rejiden sevinçle bağıranları duyduk ve eski maçlar kuşağında Galatasaray maçı gösterildiğini biliyoruz. Sonuncusunu hata diye yedirebiliyorsunuz fakat Galatasaray gol attığında bağırmayı ve Ultraslan'ın protestosuna yardım amaçlı görüntü sızdırmayı ajanlıktan başka bir neden açıklayamıyor. FB TV kurulduğu günden beri bolca Galatasaraylı çalıştırdığını biliyoruz. En tepesindeki adam zaten Galatasaraylı. Hafta içi kulübün otoparkını bir kere gördüm, çalışanların araçlarını park ettiği otopark, ilk gözüme çarpan iki tane GS plakalı araçtı. Ercan Saatçi olayı ne olursa olsun, umrumuzda değil. Diğer taraftan bu adamlar sürekli kulübün içinde, gelen giden dosyalara, fakslara ilk elden ulaşma imkanları var. Türk kulüplerinin birbirlerinin transferlerinde araya girip fiyat yükselttiği bilinen bir gerçek, o yüzden transfer işleri bu kadar gizli yürütülüyor. Bu adamların transfer haberi sızdırmadığına emin miyiz? Daha da ciddisi, bu adamların taktik antremanlarından bilgi sızdırmadığına kim garanti verebilir? Bugün Ultraslan'ın protestosuna kaynak sağlayan adam, gazeteci arkadaşları aracılığıyla antremandan topladığı bilgileri de sızdıramaz mı?

Daha önce binlerce kere itiraz ettik bu kulüpte Galatasaraylıların görevlendirilmesine. Her defasında yönetim düşmanı olmakla suçlandık ve profesyonel insanların hangi takımı tuttuğunun önemi olmadığını dinledik. Remzi Dilliler senelerce kulübün orta yerinde görev yaptı. Şimdi basketbol takımına Doğan Hakyemez getirilecekmiş. Futbolcusundan taraftarına herkesin sevdiği ve büyük saygı duyduğu, sağlam Fenerbahçeli Volkan Ballı hangi sebeple olduğunu bilmesek de aktif görevinden alındı, yerine başka bir "profesyonel" getirildi, bir anlamda masa başına çekildi. Bayan basketbol takımının devriminde kaptan ve abla olan Serap Kaptan emekli oldu ve ortalarda yok, Fenerbahçe altyapısının son 20 yıldaki en başarılı sporcusu İbrahim Kutluay aforoz edildi, fakat Remzi Dilliler, Didem Akınlar senelerce bu kulüpte çalışabildi. Gün gelir birisi başkanla alakalı bilgi sızdırır, o zaman görürüz profesyoneli, iş ahlakını. Siz Galatasaraylıları kulübe doldurmaya devam edin.


21 comments:

  1. Schumy dedi ki...

    Bu konu ile ilgili yaptığın çıkarım bu mu ? Ya da yapabileceğin ? Konunun yanlış olması için Ercan Saatçi' nin Hürriyet' te spor müdürü olması mı lazım ? Yoksa Ercan Saatçi' nin Fenerbahçeli ya da şöyle diyim AntiGalatasaraylı kimliği yeterli olamaz mı ? Adam aleni küfür ediyor yahu, hala çıkıp yapılan yanlış demek yerine yok kanalda nasıl olurda Galatasaraylı adamlar çalışır diyorsunuz.

    Galatasaray Lisesi' nden her sene hep Galatasaraylı insanlar mı mezun oluyor sanıyorsun ? Geçenlerde kulübünüzde basın yayınla alakalı mı tam hatırlamıyorum ama müdür olarak bu mevkiye atadığınız insan Galatasaray Lisesi mezunu.

    Neyse sorun o değil, Ercan Saatçi yayın müdürü değil federasyon başkanı bile olsa bu hakaretin cezasını çekecektir. Bu öyle arkadaş arasında nasıl koyduk ama demeye benzemez, tribünde açılan pankarta da benzemez.

  2. PVH dedi ki...

    Evet bu konuda yaptigim cikarim bu, sana mi soracagim ne cikaracagimi? Liseden mezun olmakla rakip taraftari kulupte calistirmanin ne ilgisi var, Galatasaray Lisesi, futbol kulubune eleman yetistirmek icin mi kurulmus? Bu kadar kasmayin her yazimizda bir kusur bulmak icin, iyice sacmalamaya basladiniz.

  3. birkan dedi ki...

    PVH ben katılmıyorum Gsli çalışan meselesini kendisine ezik diyen Demirörene destek olan Aziz düşünsün.Gerçi gerizekalılar bunu sanki tüm Fenerbahçelilere dedi diye algılamış kendi ezikliğini ortaya çıkarmış neyse.O salaklara Demirören müstehak.
    Saatçiyi günahım kadar sevmem şunu diyeyim toplumumuz şizofren ruh hastası olmuş ulan olum siz değilmisiniz NKFVAS diyen bu şekilde kendi babasını akrabasını işin içine katan ve bunu diyenlere tepki göstermeyip kanıkasayan? Hani analar kutsaldı anaya küfür cinayet sebebiydi?
    Embesiller birde diyorki müdür olmuş bunu diyemez çıkmış Gs'ye küfrediyor, Gs nedir kurum, Gsliler demiyor.
    Bunlar kendine müslüman kendileri kıçıyla dağlar devirsin birşey yok başkası köpeklerine hoşt desin yandım anam derler.
    Kendi sahayı savaş alanına çevirir Luganoya küfreder sonra Fenerbahçe stadında terör var kahraman Keita..
    Benim görmek istediğim ne NKFVAS ne Saatçi ama sizler birini seçtikten sonra Saatçiye de katlanacaksınız.

  4. Unknown dedi ki...

    yalan mı söylemiş ercan saatçi=)

  5. valresnick dedi ki...

    Galatasaray Lisesinden mezun arkadaş koyu bir Fenerbahçeli.

    Ama hakkaten konu ilginç; yani bir yazı yazdıktan sonra birisi çıkarımdan sorumlu devlet bakanı gibi bitiyor.

  6. Val Resnick dedi ki...

    Bir de ortam da 3GSli, 2 Fenerli bir Bursaspor'lu videoyu beraber izledik ve hepimiz çok güldük.
    Metin Özülkü'de gayet kibar küfür etmiş.
    Etmeselermiş daha iyiymiş tabi.

  7. pennyilkay dedi ki...

    ulan kendileri hepbir ağazdan her maçta her ortamda daha da çirkinleşmiyorlarmış gibi burda vasfı konumu her ne olursa olsun "off the record" bi durumda adamlar Gs kurumuna küfür etti diye ayıp oluyo, asılması lazım kesilmesi lazım oluyo...

    şu son bir haftadan beri galatsaraylılar tarafından yaratılan ortam artık miğde bulandırmaya başladı herkes ciddi anlamda aklını başına devşirsin ne kompleksli ne nefret kin dolu insanlarmışsınız..

  8. mcD dedi ki...

    aslında amaç böyle bir adamın müdür olamayacağını belirtmekti sanırım ama onları kendi taraftarları bile anlayamamış görünen o ki. taraftar gruplarının anlatmaya çalıştıkları şeyi bile biz anlatmak kalıyoruz taraftarlarına buda üzücü bir durum tabi.
    neyse, o yüzden çıkarılmış bir videoydu, bilmiyorum etkiler mi etkilemez mi ercan saatçinin hayatını ama zaten yazı da anlatılan bu değil.
    ön yargıyla balıklama atlarsan konuyo böyle saçmalarsın işte. yapmayın, bi okuduğunuzu anlayın bi çay için 2 dolaşın gelin...

  9. Adsız dedi ki...

    Bence cok dogru bir yerden girmis konuya PVH. cunku hangi FBli, makaslanmis bir yeri sizdirir, FBliginden suphe ederim, olsa olsa GSlidir. FB camiasinin icinde ne isi var bu insanlarin. Simdi sorarim arkadaslara, perde arkasinda hicbir GSli kufur etmiyomudur FB`ye? ne beyaz bir takimmissiniz alimallah. gozlerim yasardi.
    fK

  10. OtomatikPortakal dedi ki...

    PVH , çok çok iyi yazmışsın öncelikle. Herkesin ercan saatçiye "yuh lan terbiyesiz,şerefsiz" diye saldırdığı bi videodan sen güzel bir "çıkarım" yapmışsın.Bu gslilerin kesinlikle temizlenmesi gerek.

  11. Griffith dedi ki...

    İçerdeki GS'lilerin temizlenmesi için bence artık çok geç.Yani kulüp bu heriflerin hepsini bugün işten çıkarsa ve kovulanlar mahkemeye gitse Fenerbahçe'nin gerekçesi ne olacak? "Adamlar GS'yi tutuyordu,çıkardık" mı diyecekler mesela? İş hukukunda takım tutmakla ilgili bir madde var mı bir bakmak lazım.:) Kısacası,en başta düşünülmeliydi bu ihtimaller.En başından işe alınmamalıydı bu yaratıklar.Büyük eşeklik gerçekten.

  12. Chemedya dedi ki...

    PVH güzel bir tespit.
    Adnan Polat'tan Aziz Yıldırım'a kadar küfür etmeyen bir kişi bile yoktur özel hayatında. Ancak özel hayatında edilen bir küfürün bu şekilde yayınlanması hem etik değil hem de büyük bir yanlış. Ama bizim medyamızda olabilecek herşeye inanıyorum artık.

  13. koala dedi ki...

    Yani, Galatasaray'a ya da rakiplerine dilediğin kadar küfredebilirsin ama esas sorun bunun sızdırılmış olması.

    Esas sorun, insanların birbirine tahammül edememeyişi ve tahammül sınırlarının terbiyesizlikle eşdeğer olması. Ne çıkarım yaptığınla zerre kadar ilgilenmiyorum, tıpkı benim gibi dandik bir blog yazıyorsun. Yani kamuoyu oluşturabilecek biri değilsin.

    Fakat Hürriyet gibi bir gazetenin spor koordinatörü olmuş birinin; evinde, işyerinde ya da özel hayatında ne söylerse söylesin bunu bir TV kanalında yapması terbiyesizliktir. Herkes birbirine küfrediyor bu ülkede, hepimiz bunu yapıyoruz ancak eğer sen Hürriyet Gazetesi Spor Koordinatörüysen bunu yapmayacaksın çünkü titr'in tuttuğun takımın üstüne geçmiş durumdadır.

  14. PVH dedi ki...

    Ne yiyip iciyorsunuz siz, iyice merak etmeye basladim.

  15. Gürkut Gürsoy dedi ki...

    Bu durum hakkında biraz bende yazayım.
    1- Bu program Kasım-Aralık 2006 da Metin Özülkü'nün stüdyo evinde çekilmiştir.
    2- O dönemde GSTV ye geçme hazırlığı yapan 5 kişilk bir kadro FBTV de çalışmaktadır. Bunların ikisi FBTV de her şeye hakimdir.
    3- Bu ortaya çıkan ezeli rekabet değerlendirmesi (s..k/a... k..k) 100 Fenerbahçeli'nin 90'ının 100 Galatasaraylı'nın ise 99'nun yapacağı muhabbetir.
    4- Kadir Ç. isimli spor yazarı bu konudan geçen senelerde bir yazısında "Ercan S.'nin gerçek yüzünü ben bir videoda gördüm" şeklinde bahsetmiştir.
    5- FBTV de bir fanatik amigo kadar Galatasaray'a bağlı profesyoneller çalıştırmak idarecilik değil HIYARLIKTIR.
    6- Ne yazık ki o dönem FBTV de çalışan o Galatasaraylı iki üst düzey tv idarecisi ve onlarla beraber giden 3 arkadaş FB-GS rekabeti dahilinde bu görüntüyü araklamış ve Ercan Saatçi Hurriyet Spor Müdürü olunca bir kez daha ortaya çıkarmışlardır.
    7- İster Başbakan olun ister top toplayıcı Fenerbahçe Galatasaray rekabeti öyle büyüktür ki ağzınızdan çıkana dikkat edin. Başbakanlıktan da olursunuz top toplayıcılıktan da.
    8- Ercan Saatçi ve Metin Özülkü 2006 da söylemişler. Ben de 2009 da söylüyorum.
    Koyduk mu KOYDUK. Koymak ne demek feci feci KOYDUK.

    8.md yi ister böyle söyle ister videodaki gibi.
    Bu ülkede maç yorumu böyle yapılır. Bundan alınan x..sin gitsin.

  16. Adsız dedi ki...

    Ercan Saatçi'nin yaptığı seviyesizliktir ve konumu ne olursa olsun sadece onu bağlar. Bizim bu konuda bi çıkarım yapmamıza gerek yok. Ancak PVH'nin değindiği konu bambaşka, gsli arkadaşlar konuyu okumamış sanırım. Ve 2006 da kayıt edilen bi görüntünün gelenekselleşmiş Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından sızdırılması manidar değil midir? yine koyduk nesi garip ? :)

  17. Arkhe dedi ki...

    http://chemedya.blogspot.com/2009/11/ercan-saatcinin-kufur-videosu.html

  18. Adsız dedi ki...

    Yapılan yorumları duyan okuyan da sanacak ki memlektte ilk küfürü Ercan Saatçi etmiş .
    Dün akşam Ahmet Çakar üstü yarı açık belirttiği gibi , banttan yada canlı program yapan kim varsa hodri meydan : Kameraların reklama aralarında çektiklerini yada montajda atılanları yayınlasınlar ! Bakalım ne küfürler ediliyormuş .
    İşin tuhafı facebookda gördüm ben bu videoyu ilk ve altında gslilerin yaptığı yorumların bir teki bile küfürsüz değildi .
    Yada sivas maçında tepki göstermiş gs tribünleri saatçi'ye . Merak ettim acaba o tepkide : yazıklar olsun ercan saatçi , hiç. yakıştıramadık , tarzı cümleler mi kuruldu ? Küfüre bu kadar uzak camia kendi başkanı özhan canaydın a kendi tribününden ana avrat küfür etmedi mi ?
    Geçen hafta Fenerbahçe gsyi yenince kaç Fenerbahçe'li koyduk mu koyduk demedi ?
    TErsi olsaydı tüm gs camiası Fener'e koydduuukkk diye tepinmeyecekmiydi ?
    Sözün özü , bir yorumdada belirtilmiş : Koyduk mu? Evet koyduk . Eeeee...

    Neyin davasını güdüyorsunuz ?

  19. Gürkut Gürsoy dedi ki...

    kulüp bizim yorumu okuyup süslemiş püslemiş 2 kasım öğlen yayınlamış. :)

  20. arttvendelay dedi ki...

    kulaklarima inanamadim ercan saatci'yi duyduktan sonra, 32 seneden beri ilk defa bir fener'linin gs hakkinda kufurlu konustugunu duyuyorum...

    tarzi seyler dememizi bekliyor herhalde gs'liler. kafayi mi yediniz olm siz? 3 sene nadasa cekmissiniz videoyu, simdi cikariyorsunuz zamani gelmis diye, sonra da cikip etik davranislar hakkinda atip tutarsiniz.

    fenerbahce'nin gs'ye karsi en buyuk dezavantaji bu tip bizans oyunlarindaki basarisizligidir, bir kere daha ispat edildi

  21. ben buradayim dedi ki...

    Ya eşşek kadar herifler acayip keyifli eşşek muhabbeti yapıyorlar. Bir tek rakı ve meze eksik. Hatta ortam biraz daha gevşek olsa (ki belki yeni videolar falan da çıkarır ezeli/ebediler) keyiften yerlerde debelenecekler baksanıza. Mutluluk nedeni ise galip gelinmiş bir maç yahu! Keyfe bak.

    Asıl Fenerbahçe SK'nün profesyönel yaklaşımını suistimal edip (ulan adamlar size GS'li demeyip iş vermisler be, insaf) amatör amigo zihniyeti ile video mideo çalıp koşup kendi kulübüne götüren ve hatta 3 sene sonra ezici bir yenilgiden sonra hemen ortalığa çıkaran zihniyete, kişilere, kurumlara, takımlara ne bileyim işte, ezik ruh haline filan kızmak lazım. Bu da bize ders olsun, Fenerbahçe bünyesinde tek bir tanesi kalmasın!

    Aslında şu meşhur "Dinner for One" gibi ezeli/ebediler bu videoyu her sene Kadiköy sonrası bir kere daha seyredebilirler doğrusu. Sonuç hep aynı nasıl olsa...

Yorum Gönder