Platini Adam Olsun A....... S........



Bu lafı da Arda'dan öğrendim. Aşırı milliyetçi biri olarak yabancıların üstüne koşup "Adam ol A.... S...." demek süper bir şey olmalı. Ufak bir sorun, yabancılar bunu anlamıyor. "Look Uefa be clever" gibi bir yöntem daha çok işe yarayarabilir, insanlar en azından kelimeleri anlarlar.. Bu arada aşırı milliyetçilerin böyle bir uyarı görevleri var herhalde. Ne olmamız ve ne olmamamız gerektiğini bu arkadaşlar bizlere bildiriyorlar. Üstümüze koşarak, çeşit çeşit el kol hareketi ve mimikleriyle bizim nerede durmamız gerektiğini tebliğ ediyorlar. İşaret parmağı hep havada. Misal Aşırı milliyetçi Yasin Hayal'in Orhan Pamuk'a akıllı olması telkininde de bu işaret parmağı kritik bir görev üstlenmişti. Cümlenin başlamasıyla senkronize havaya kalkıp bitişiyle senkronize aşağı inmişti.

Fenerbahçeli bir futbolcunun üstüne annesiyle beraber olma isteğini en açık şekilde söylemek suretiyle koşan bir Metin Oktay var bugün Galatasaray'da. Ondan biraz örnek almamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kahraman çocukcağız, üstüne bindirilmiş yüklerle bir kaç milyon dolarlık mücadelesinde kim bilir hangi psikolojide. Üstelik aşırı milliyetçi. Milli takımın Türk biri tarafından yönetilmesini isteyecek kadar milliyetçi. Tabi insan böyle olunca sahada racon kesebiliyor, sahada racon kesince de herkesin hoşuna gidiyor. Gerçi bunları meslek haline getirmiş bir Sabri vardı ama Galatasaray taraftarı bile onun yeteneksizliğini göz ardı edip kendisini bir efsaneye çevirmeye gayret edemedi. Sabri'den ciddi ciddi dünyanın en iyi sağ beki diye bahsedebilecek Galatasaraylılar dahi bunu yapmıyorsa Sabri'nin futbol yaşantısı bittikten sonra hatırlanmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Konuya dönüyorum. Platini adam olsun. A..... S.... Ne laf etmiş lan. Bütün Galatasaraylılar evlerini filan bu lafla süsleyecekler, pankart açacaklar yakında. Mecidiyeköyde gezerken simitçilerin tabelalarında filan bu lafı görmekten korkar oldum. Dediği de şu, Büyük takımlar kazandıkları kupalarla, küçük takımlar yendikleri büyük takımlarla övünürler. Bu hesaba göre Galatasaray Kadıköyde Fenerbahçe'yi yense hiç konuşmayacaklar. Sus pus oturacaklar. Maçın başlamasından önce Mecidiyeköyde toplanan, turlara çıkan, her tarafı dolduran o Galatasaraylılar da herhalde yoklar. Bu kadar önemsemedikleri, alalade olduğunu düşündükleri bir maç için bu kadar zahmete neden giriyorlarsa?

Yukarıda Allah var bir Galatasaraylı çıkıp "Abi valla hayatta lafını etmezdim, Kasımpaşa'yı yendiğimizde ne kadarsa o kadar" dese ona da inanabilirim gerçi. 10 senedir kazanamadıkları için nasıl reaksiyon verdiklerini unuttum. Belki kalp krizi filan da geçirebilirler, hepsi inanamadıklarından evde de kalabilirler. Yani yenseler bile "Yenilmişizdir lan biz" diyebilecek bir hale geldiklerinden lafını etmeyebilirler. Öyle bir travmatik haller, saykotik kafalardalar.

Böyle diyorum da bunlar geçen bizi bir yendilerdi, nasıl seviniyorlar, bu bloglar mloglar nasıl yazılarla doldu taştı. Sonra biz bunlara gene bir koyduk hop gene Platini: "Büyük takımlar ellerindeki tartılarla, küçük takımlar kapakladıkları bakkallarla övünür" A.... S.... Platini. Derbi diye bir şey yok çünkü dünyada. Celtic - Rangers maçında Celtic geçirince, sevinmiyorlar, Madrid Barcelona maçında Barcelona'lılar Real'i kapaklarında tura çıkmıyorlar. Yalanın hası. Bunlarla da Galatasaraylılar kendilerini avutuyorlar anasını satayım, neye üstlerine alınıyorlarsa. Platini Barcelona'yı yendikten sonra 1000 sene konuşan Galatasaraylılara diyor onu, bize filan değil. Karşıdakinin kendisinden büyük ve kendisinin küçük olduğunu kabul edip somut bir olayda üste çıkınca can siparane zıplayan adamın kapağı o laf. Roberto Carlos'a yumruk atan Keita'yı azizleştirmek gibi, viyana kapılarına dayanmıştık olm diyen aşırı milliyetçi kardeşlerimiz gibi.

Hakkaten ha. Aşırı milliyetçi diyince aklıma geldi, Arda bu durumlara ne diyor acaba? Adam ol adam diye üste koşa koşa, parmaklar, haller. Yerli Messi.


17 comments:

  1. SsemihH dedi ki...

    dostum milliyet ve onu copy/paste yapan gazeteler dışında bu oyuncunun bu lafı ettiğine dair bi kanıtın varmı??
    Allahın brezilyalı çirkefini korumak için bu kadar çirkinleşmek hiç yakışmıyor.
    Ve bütün gün boyunca şuradan sidik yarıştırır gibi anlamsız yazılar yazdın peş peşe merak ediyorum yaşını kültürünü IQ'nu felan.
    Fenerli olmak aklı başında birini bu kadar etkileyemez canım yok yok.

  2. aethewulf dedi ki...

    Ssemih, görüntüler var, gazete haberleri ve referans verilebilecek başka kaynaklar var. Senin söylenmediği yönündeki saçma sapan ve hiç bir delili olmayan inancından başka bir şeye karşı, Arda'nın görüntülerini ve bu haberleri tercih ederim. Bir futbolcuya brezilyalı çirkef filan diyen, söylenmişe söylenmemiş diyecek kadar kendini kaybetmiş kimsenin de sallamadığı bir adamsın, gelmiş burada IQ yaş kültür testi yapıyorsun.

    vurduğumuz yerden ses geliyor onu anladık ama sencileyin teneke çıkmasına üzüntüm, bari biraz dolusu gelsin.

  3. PVH dedi ki...

    Platini bu sozu ne zaman soylemis? Ben bir turlu bulamadim Ingilizcesini. Fransizcasi da olur. Ben bulamadim, birisi bana bu sozun kaynagina link verebilir mi? Turkce olmasin ama.

  4. SsemihH dedi ki...

    aethewulf Mümkünse o videoları yada tv kayıtlarınıda koy şurayada biraz olsun inandırıcılık kat yazına.
    Daha 3-5 saat öncesine kadar böyle bir haber yoktu ortalıkta ne zamanki milliyet denen kolpa site bu lafı ortaya attı senin gibi IQ'sundan ciddi anlamda şüphe ettiğim kişiler bunu sahiplendi.
    Ve evet o baroni denena dam çirkefin önce gideni.
    Biraz olsun karakteri olsaydı 9 maç boyunca en ufak bir tatsızlık çıkarmayan adam durup dururken ardaya sataşmazdı.
    Ve Brezilyalıların nasıl birisi olduğunu R.Carlos'dan biliyoruz. Real madrid döneminden beri hemde ;)
    O yüzden bana Brezilyalı futbolcuların ahlaklarını sakın ha sakın savunmaya kalkma altından çıkamayacağın bir şey üstlenmiş olursun yoksa ;)
    Ve ya bunuda söyle evet bunuda iddia et nasıl olsa brezilya paf takımına dönmüş bir kulübün savunucususun. bende güzel bir şekilde mat edeyim seni hiç önemli değil.

    Objektif yazılar yazman temennisiyle.
    takip edicem burayı.

  5. PVH dedi ki...

    Al sana link Semih

    http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=63064

    01:02 itti orospu cocugu diyor ayhan'a
    01:34 anani s.... diyor parmak sallayarak

    simdi adamsan ozur dile bir daha da terbiyesizlik yapma.

  6. aethewulf dedi ki...

    tane tane gideyim.

    1- buraya gelip de bize iqun ne kadar kültürün nedir diye hakaret lisanıyla konuşan adamların takip edeceği yer burası değildir. çengelköyde tarla değiliz zira, her hıyarı bağrımıza basalım.

    2- http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=63064 videosunu açarsın 1.33'den itibaren izlersin. burada söylediği sözün arkasında oturduğu koltuktan başka desteği olmayan bir adama karşı ciddi bir gazeteye durumu aksettiren ve ogün orada olan bir basın mensubuna itimad ederim. kafası çalışan adam da bunu yapar, ona buna hakaret edip ondan sonra da "o olay öyle olmadı yeaaa" diyen hıyara değil.

    3- brezilyalı futbolcular senden ahlaklıdır. çünkü olmuşa olmamış diyecek kadar gözü kararmışı, yumruk atılmasını normal bulacak kadar kafası karışmışı bulunmaz.

    4- ardanın karakterini bilmem de sencileyin birini kendisini savunmak zorunda bırakıyorsa kefil olacağım biri değildir. gördüğümüz de zaten bunu göstermiyor. o sen ve senin gibilerle yaşadığı kapalı devre evrende kalsın, kadıköye geldikçe kutusunu açalım.

  7. arttvendelay dedi ki...

    gordun mu videoyu semih? adamsan ozur dile ama senin gibilerden adamlik beklemek abarti olur

  8. fatih dedi ki...

    metin oktay ın formasını verdiğin adamdaki polat alemdar izlerini övüp daha sonra brezilyalı futbolcuların ahlakına laf etmek de nefis bir türk milliyetçiliği örneği. arda forvet arkasında oynamayı kaldıramıyor milliyetçi sağa koysun riijkard kendisini yerini yadırgamasın milliyetçi kardeşimiz.

  9. Stringer dedi ki...

    ya oyle diyorsunuz ama bunlar bos seyler, onemli olan avrupa'da basari :)

  10. Fabio Luciano dedi ki...

    hakan balta vardı bir de ona noldu?O da bi ara birlerine koyuyordu.3-4 kere saydı hem de.Ama o da efendi çocuktur Kerem gibi değil mi?Yapmaz abisi o da öyle şeyler.

  11. solo dedi ki...

    "Biraz olsun karakteri olsaydı 9 maç boyunca en ufak bir tatsızlık çıkarmayan adam durup dururken ardaya sataşmazdı."
    Bu cümleyi kendine argüman olarak kullanan insanın iq testinden bahsetmesini geçtim haberdar bile olması, ne diyeceğimi bilemiyorum.

  12. aethewulf dedi ki...

    bunlar da meydanı iyi boş bulmuşlar. alenen video kaydı olan, gazetede yer alan olayı "olmamıştır" diyecek kadar uçuk adamlar bize "iq, kültür" soracak kadar kendini kaybetmiş.

    burası tarafsız görünümlü gassaray blogları değil, burası sırf galatasaraylı diye her söylenene eyvallah çekilen, aslansın kaplansın diye gaz verilen bir mecra da olmayacak.

    burası, tarafsız değil, adı papazın çayırı olan yerden fenerbahçe düşmanlığı, fenerbahçe'ye uzanan her yalana eyvallahı beklemeyeceksin. burada yemezler.

    herkese söylüyorum, biz blogumuzu para karşılığı satmıyoruz. bizler burada ahlaka, hakikate inanan ve fenerbahçede birleşen hikayelerimizi hayatla çoğaltan herkese saygı gösteriyoruz.

    net: söyleyeceklerimiz var ve kimseye eyvallahımız yok. hiç bir futbolcuyu kutsal bellemiyoruz, yalnız birileri seviyor diye kimseye yaranmak için lafımızı eğip bükecek de değiliz.

    bu formayı giyen adamlara hele ki etnik tabiyetleri sebebiyle çirkef diyecek kadar kendini kaybetmiş adamlara da pabuç bırakmayacağız.

    buraya gelip de abuk subuk konuşan herkes cevabını alır.

    işine gelmeyen, ben yalan söylerim, fanatikçe kendi cephemden olanı savunmak için hakikati çarpıtırım ve buna tarafsızlık derim diyen de buradan hesap ödemeden dönecek değildir.

    hiç kimse, burada yalan söyleyip başının okşanmasını beklemesin.

    bu kadar net.

  13. Turan dedi ki...

    ''bunlar da meydanı iyi boş bulmuşlar. alenen video kaydı olan, gazetede yer alan olayı "olmamıştır" diyecek kadar uçuk adamlar bize "iq, kültür" soracak kadar kendini kaybetmiş.''

    Bunu diyorsunuz da resmi siteniz olmayan bir olayı olmuş gibi yayınlıyor. Arda, Baroni'nin ayağına bastı diyor. O konuda da 2 kelamınızı duysaydık.

    Neyse tebrikler.

  14. Atilla Nesipoğlu dedi ki...

    bu semih nerde?msglarını mı yayınlamyrsn aethewulf? videoyu izledktn sonra ki düşüncelerini öğrenmk istyrm...

  15. PVH dedi ki...

    Videoyu izlemis, kufur yokmus sadece "adam ol" diyormus Arda. Ekranin icine bakarak utanmadan boyle bir yalan soylese bile onaylardik Semih'in yorumlarini ama Arda kardesini ornek alip yorumlarda kufur etmeye devam edince onaylamadik. Akil hastaliginin da bir haddi var ve bu mecra onu ahlaksizca ortaya dokecekleri bir yer degil. Brezilyalilari asagilayan irkci yorumunu onaylayarak en basta hata bile yaptik, fazlasi zarar, bu kadar yeteri ona.

  16. Puskas dedi ki...

    :) Abi eleştirilemez bunlar yasak bilmiyor musun? 2 senedir dokunulmaz hissediyorlar kendilerini ilginç bir şekilde.Blogları gezin biraz negatif her kelimeye kükrüyorlar.Böyle alenen ruh hastalığı moduna taşımışlar durumlarını zaten.Arda küfür etmez Metin Oktay'dır, Rijkaard total futbolun mucididir yanlış değişiklik yapamaz, Keita Avrupa'nın en iyi kanat adamıdır Carlos'un çevresinden 3 kere dolanarak çalım atar.Sahiplenmek güzel de yanlışa da yanlış demiyeceksin bunlara çünkü kusursuzlardır :)

  17. Adsız dedi ki...

    Her zamanki gibi çok güzel yazmışsın.Bu sene yine iyi Platini yapacak anlaşılan.

Yorum Gönder