Steaua Bükreş 0 - Fenerbahçe 1
EL 22/10/2009



Fenerbahçe en iyimser çubuklu sevdalılarının bile beraberlik beklediği maçta ilk altmış dakikayı ev sahibi tadında oynayarak, Güiza ve Semih’ in yokluğunda santrafor oynayan Kazım’ ın ayağından kazandığı golle Steaua Bükreş’ i deplasmanda 1-0 yenip İstanbul’ a grup lideri olarak döndü.

PAPAZIN ÇAYIRI – Bir yanda Daum’ un aylar önce ifşa ettiği gönlünde yatan aslanın lig olduğuna dair beyanat, bir yanda geçtiğimiz hafta sonu alınan mağlubiyeti rekor stresi kadar Steaua Bükreş maçını yok sayıp önümüzdeki hafta sonu oynanacak Galatasaray maçına bağlayanlar...
Üstelik Alex ve Güiza’ nın yokluğunda Semih de yok. Ama ‘Biz Fenerbahçeyiz’ diyen Gökhan Gönül var. Hastası olduğumuz Özer Hurmacı var.


Maça iyi başlayan taraf Fenerbahçe. Fenerbahçeli oyuncular iyi top yaparak oyuna hükmediyor. Fenerbahçe pozisyon bulmakta zorlansa da S. Bükreş sahasından çıkmakta zorlanıyor.Yine de ilk tehlikeyi yaratan Steaualılar.

9’ da Bilica topla gereksiz yere oynayınca Szekely topu kaptı. Aynı oyunucunun ara pasında topla buluşan Kapatenos sağdan ceza sahasına girip yerden sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.

11’ de Fenerbahçe bir kontra atakla daha karşılaştı: Emre’ nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen topu S. Bükreş defansı çıkardı. Ardından Szekely defansın arkasına koşu yaptı ama Volkan zamanında çıkarak topu kontrol etti.

18’ de Özer , ceza sahasına yaklaştı, yerden sert vurdu, top direğin dibinden dışarı çıktı. Bu poziyon öncesinde Emre’ ye faul yapan Bicfavli auta giden topun ardından sarı kartını gördü.

25’ te Kazım'ın pasında Mehmet Topuz uzak mesafeden sert vurdu, top üstten auta gitti.

26’ da Kazım orta alanda aldığı topla ceza sahasına kadar çalımlarla ilerledi ve yerden sert vurdu, kaleci çıkardı. Ardından Mehmet Topuz vurdu kaleci bir kez daha çıkardı. Sonra top bomboş pozisyonda Andre Santos' un önünde kaldı. Ama mahir sol ayak yerine sağ ayağına geldi top: gol yerine aut.

28’ de Lugano, ceza yayı üzerinde Kapatenos' u düşürünce S. Bükreş serbest vuruş kazandı. Ve Lugano sarı kart gördü. Aklımızda Gaziantepspor maçının son dakikası ama top barajdan döndü.

30’ da Mehmet Topuz ceza sahası üstünde topu çekti ve yerden çok güzel vurdu ama kaleci aynı güzellikte kurtardı.

33’ te Kazım ara pasına iyi hareketlenip güzel vurdu, kaleci son anda çeldi. Ardından top Andre Santos' un önünde kaldı. Top bu defa sol ayaktaydı ama sonuç aynı: aut.

36’ da S. Bükreş' te Golanski Özer'e yaptığı sert müdahalede sonrasında sarı kart gördü.

Kırklı dakikaların başı... Üst üste korner kullanıyoruz. Ama sonuç yok.

43’ te S. Bükreş' te Onicas oyuna girdi, Bicffvli oyundan çıktı.

45+1’ de Bilica topu uzaklaştırmak yerine saklamayı tercih edince topu kaptırdı.Ceza alanına gelen topa Szekely vuramayınca defansımız uzaklaştırdı..

45+2’ de Kazım' a topsuz alanda yaptığı hareket nedeniyle sarı kart çıktı.

48’ de Kazım' ın pasında sağdan Mehmet Topuz hareketlendi, ceza alanına girerken vuruşunu yaptı ama kaleci Zapata rahat bir şekilde hakim oldu.

50’ de karşılaşmada o ana kadar ki gole en yakın pozisyonuna şahit olduk. S. Bükreş' in hızlı atağında Kapatenos' tan önce Gökhan dokundu, top az farkla kornere çıktı. Korner atışından gelen topta ceza sahasında bir karambol yaşandı, Emre son anda uzaklaştırdı.

53’ te Kazım kimsenin beklemediği bir anda sert bir şut attı, kaleci Zapata son anda kornere çeldi. Korneri Özer ile kullandık, kaleci boşa çıktı ama kimse dokunamadı. Ardından açılan topu Carlos aldı, vuruşu üstten auta çıktı.

56’ da S. Bükreş yine kontra atakla geldi. Kapatenos ceza sahası içerisinde çok sert vurdu, Volkan mükemmel çıkardı.

59’ da Fenerbahçe hakettiği golü sonunda Kazım ile buldu. Emre' nin pasında Özer bekletmeden Carlos' u, O da kale önünde bomboş pozisyondaki Kazım' ı gördü. Kazım topu ağlara bıraktı: 0-1

60’ da kaleciyle bir anda karşı karşıya kalan Szekely'nin vuruşunda Volkan mükemmel bir refleksle topu kornere çeldi.

61’ de Kazım' ın pasında topla buluşup ceza sahasına giren Özer' in vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

Steaua Bükreş bu dakikalarda baskısını artırdı...

66’ da S. Bükreş atağında içeri gelen topa Kapatenos kafa ile vurdu, top direkte patladı. Ardından yükseklik kazanan topa Volkan hakim oldu.

67’ de S. Bükreş' te Szekely oyundan çıktı, yerine Moreno girdi. Ve maç boyu sessizliğini koruyan Rehavet ilk yorumunu yaptı: ‘Ulan şitea ne takımmışsın öyle. Altmış dakika top oynamadın. On dakikada anamızı siktin.'

71’ de Daum rakip taraftarı ya da oyuncuları şaşırtmış olabilir ama bizi değil: Özer Hurmacı oyundan çıktı, yerine Vederson girdi.

76’ da Moreno ceza sahası yayının hemen üzerinde yerde kalınca hakem serbest vuruşa hükmetti. Yine Gaziantepspor maçının son dakikası. Moreno serbest vuruşu Ronaldinho stili kullandı, zıplayan barajdaki oyuncuların altından yolladığı top hem yavaş hem de isabetsizdi.

78’ de Mehmet ve Gökhan' ın paslaşmasının ardından Mehmet yeniden topu aldı ve cezasahasına girmeden önce vurdu, kaleci son anda kornere çeldi

82’ de rakibini sert bir faülle durduran Emre sarı kart gördü.

85’ te Kazım oyundan çıktı, yerine Selçuk girdi.

88’ de S. Bükreş' te Toja sarı kart gördü.

89’ da Fenerbahçe’de hücuma dönük son oyuncu olan Andre Santos oyundan çıktı, yerine Ali Bilgin girdi.

90’ da Gökhan Gönül şık hareketlerle ceza alanına girdi, şutunda defansa çarpan top kornere gitti.

90+2’ de Gökhan Gönül her yerde... Biraz önce rakip ceza alanı içinde gol arayan oyuncu şimdi de orta yuvarlak içinde rakibine akıllı bir faül yapıyor: sarı kart gördü.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe Twente’ nin Sheriff’ e yenilmesiyle liderliğe yükseldi.

STEAUA BÜKREŞ-FENERBAHÇE: 0-1

Hakemler: Douglas McDonald, William Conquer, Graham Chambers (İskoçya)

Steaua Bükreş: Zapata, Golanski, Baciu, Ghionea, Rada, Szekely (67 Moreno), Bicfalvi (43 Onicas), Toja, Nicolita, Kapetanos, Surdu

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Lugano, Roberto Carlos, Emre, Cristian, Mehmet, Özer (71 Vederson), Andre Santos (90 Ali), Kazım (86 Selçuk)

Gol: Kazım (59)

Sarı Kartlar: Bicfalvi, Golanski, Toja/ Lugano, Kazım, Emre, Gökhan



1 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Mutluyuz!

Yorum Gönder