Kasımpaşaspor 2 - Fenerbahçe 6
STSL 27/09/2011



Spor-Toto Süper Lig 6. haftanın kapanış maçında tarihinin son Ali Samiyen deplasmanına çıkan Fenerbahçe, ev sahibi konumundaki Kasımpaşaspor’ u Şahin ve Ersen Martin’ in gollerine Alex(2), Emre ve Niang’ ın üçlemesiyle yanıt vererek 6-2 mağlup etti.

PAPAZIN ÇAYIRI: Sezona istediği gibi başlayamayan Aykut Kocaman’ ın Fenerbahçesi, aynı dertten muzdarip Yılmaz Vural’ ın Kasımpaşasporu karşısına çıkarken tıpkı rakibi gibi, 'sezon bizim için yeni başladı' demek arzusundaydı.

Kasımpaşaspor’ un henüz galibiyeti olmasa bile Yılmaz Vural’ ın en çok çalıştığı dersin Fenerbahçe olduğunu sokaktaki çocuk bile biliyordu.

Maç futbolun savunma yönünü unutmuş orta sahalarla başladı. Her iki takım da orta sahadaki boşluktan kale önüne iniyordu.

6’ da ceza alanı önüne inen Kasımpaşaspor iki stoperin arasına çalıştı. Geçen yıl oyuna girer girmez Fenerbahçe ağlarını bulan Şahin topu köşeye bıraktı: 1-0

13’ de bu defa Volkan geçen yılı hatırlattı izleyenlere: kalenin bir adım önünde Ersen Martin’ i çalımlamaya kalktı. Ersen Martin topa ayak koydu ama top kaleyi bulmadı.

14’ te Young Boys maçında, bu sezon böyle çok gol atarız, dediğimiz pozisyonun aynısında Emre kendisini Murat’ la karşı karşıya buldu. Ama kaleci Murat’ı geçemedi. Alex’in kullandığı kornerde Ersen Martin’ in kafa karışıklığı Fenerbahçeye ligde otuz sonra hafta penaltı kazandırdı. Otuz koca hafta...

Rehavet’ in de dediği gibi bu penaltı geçen senenin son haftalarına denk gelseydi acaba ne konuşulurdu? Para, şike...

15’ te Alex yüzde yüze biradım daha yaklaştı: 1-1

21’ de Niang’ ın baskısı, Emre' nin yayın önünden yaptığı klas plase doksanı buldu: 1-2

24’ te kanat değiştiren Dia sağdan rakip kaleye aktı. Ortaladığı topta Kara Yılan kale önünde bomboştu. Ofsayt için yan hakeme baktı ama gerek yoktu: 1-3

25’ te yine iki stoperin arasına çalıştı Kasımpaşasporlular: Top Bilica’nın içinden geçti, Lugano’ dan sekti, Ersen Martin önüne düşen topu ağlara astı: 2-3

Maçı anlatan spikerler 'yirmi beş dakikada beş gol atılırsa doksan dakikada iks gol atılır' doğru orantısını hesaplamaya çalışırken ilk yarı 3-2 Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarı sahada Andre Santos ve Bilica’nın yerine Yobo ve Caner vardı.

Takımlar ikinci yarıya yavaş başladı. Maç daha da sıkıcılaştı. Bir ara baktım Rehavet bilgisayarda iş yapıyorum ayağına yengeye çaktırmadan kızlarla çet yapıyor. İçimden diğer bilgisayarı açıp king oynamak geçse de baktım türkçe matbu bir gazete var masanın üzerinde onu okudum. Nerede bu evet- hayır kavgasında birbirini yiyenler? Onları uzun zamandır internette de göremiyorum.

64’ te Alex orta bekleyenleri ters köşeye yatırdı. Topu hemen Dia’ nın önüne bıraktı. Dia soldan indi, kale önüne yerden ortaladı. Kara Yılan sadece dokundu: 2-4.

71’ de defansın arkasına sarkan Keller’ in yakın mesafeden kafasını Volkan’ ın müthiş kurtardı.

80’ de Gökhan’ın ara pasında sağdan ceza alanına giren Kara Yılan, bu topraklardaki ilk üçleme fırsatını vuruşu kaleye paralel gidince tepmiş oldu.

83’ te Şahin’ in ikinci golüne üst direk izin vermedi. Dönen topta kaleci Volkan Gökhan Güleç’ ten daha başarılıydı.

90’ da Alex kaptığı topu nefis ortaladı: Kara Yılan üçledi: 2-5

90+5’ te Alex daha da büyüdü: 2-6

Kesin olan tek şey Kasımpaşaspor’ un en doğru zamanda Fenerbahçeye rakip olması. Başka bir takım defans ve orta saha zaafiyeti daha iyi kullanır üstelik Fenerbahçeye geri dönüş şansı tanımazdı. Kendi adıma bol gollü galibiyete sevindim ama Kara Yılan’ ın üçlemesi ve Alex’ in ligimizde her iki yüze de daha yakınlaşması başka güzel.

KASIMPAŞA: 2 - FENERBAHÇE: 6

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez

Kasımpaşa: Murat, Keller, Erdi, Barış, Ergün, Hüseyin , Sarmov, Yekta, İbrahim (46 Korhan), Şahin, Ersen Martin (80 Gökhan Güleç)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica (46 Yobo), Andre Santos (46 Caner), Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Dia (81 Stoch), Alex, Niang

Goller: Şahin, Ersen Martin / Alex(2), Emre, Niang(3)

Sarı kartlar: Ersen Martin, Ergün /Lugano, Niang


8 comments:

  1. Sıradanbirblog dedi ki...

    Aykut Kocaman'ın bu sene yaptığı transfeler, önceki yıllara göre maliyet ve kalite açısından çok başarılı.
    Dia, Stoch ve Niang hücum anlamında Fenerbahçe'ye çok büyük katkılar yapabilirler ve görev aldıkları maçlarda yapıyorlar. Ancak anlaşılmaz bir şekilde geçen sene takıma önemli katkılar yapan oyuncular kötü performans sergiliyorlar.
    Geçen senenin büyük bölümünde bazı dalgalanmalara rağmen takıma katkı yapan Alex ve Blica bu yıl çok kötü oynuyorlar.
    Elbette Alex için yıllar geçiyor ve Bilica'da her zaman hata yapardı, ama bu yıl bunun ötesinde kötüler.
    Ve gelinen nokta, artık Bilica için çok geç. Alex ise 6 haftadır takıma ihanet edicek kadar kötü oynuyor. Geçen senede koşmazdı diyenlere özel olarak söylüyorum. Geçen yılın yarısı kadar oynasa idi, Avrupa'da devam ediyorduk, ligdede ikinci idik.
    Bu oyuncunun geçmişine bakarak onun üstüne Aykut Kocaman'ı eleştirenlere yazoyorum.
    Geçen seneden bir kaç maçta Alex'i izleyin.
    Son 5 yıldaki katkılarını asla unutmayacağız, ama bu yıl takımımızı sabote ediyor. Çünkü takımımızda onun şimdiki seviyesinin üstünde yıldızlar var. Geçen yılda Emre vardı ancak aldıkları roller çok farklı olduğu için, Emre'den yararlanıyordu. Şimdi Stoch, Niang ve Dia var. Fenerbahçe Alex'in rahatı kaçmasın diye Nobre'lerle devam edemez. Geldi Pier'den bayrağı aldı ve hizmet etti. Şimdi yardımcı ve tamamlayacı rolü kabul eder ve oynar. Yada yarttığı efsaneyi karalar.
    Aykut Kocaman.
    Paranın ve profesyonelliğin ötesinde,
    bizim gibi
    bizim gibi
    bizim gibi
    Fenerbahçeli.
    Dia 7 milyon euro, Stoch 5.5 milyon Euro, Niang 8 milyon Euro. Komisyonsuz temiz transferler.
    Popülerite ve para için değil,
    samimi ve Fenerbahçe için kararlar.
    Onun adı Aykut Kocaman.
    Kıskananlar, talihsizlikler, sakatlıklar ve yönetim engellemez ise,
    gelecek 5 yıl,
    yıllarca unutulmayacak efsane bir takım,
    efsane bir hoca
    izleyebiliriz.
    Fenerbahçenin bu potansiyeli var.
    Ve artık bu potansiyeli gerçek bir Fenerbahçeli yönetiyor.
    Onun adı Aykut Kocaman.
    Bu böyle biline...

  2. PVH dedi ki...

    ok.

  3. turkuaz0707 dedi ki...

    Gülesim geldi. ( Yazıyla Nokta)

  4. ALİ VW dedi ki...

    "Fenerbahçe Alex'in rahatı kaçmasın diye Nobre'lerle devam edemez." bu ne simdi?

    alex'in ne kabahati var? kayseri'ye yedek stoper goturmeyen alex mi?

    sacmalama da sinir yokmus onu anladim.

  5. PVH dedi ki...

    Bastan asagi suclamalarla dolu bir yorum zaten, en hafifi Nobreli kisim olmus. Guiza'nin aldigi toplarin hepsini kalecinin kafasina nisanlamasinin sebebi Alex'in o sekilde ayarlayip pas vermesi, boylece butun forvetleri harcayacak ve Nobre yeniden getirilecek. Iste herkesten gizlenen plan bu, buyuk bir sir aciga kavustu.

    "Alex ise 6 haftadır takıma ihanet edicek kadar kötü oynuyor. Geçen senede koşmazdı diyenlere özel olarak söylüyorum. Geçen yılın yarısı kadar oynasa idi, Avrupa'da devam ediyorduk, ligdede ikinci idik."

    Bu iyice komik, bu sene ligde kaybedilen 2 mac var, Trabzon ve Kayseri, Alex birinde son 10 dakika oynadi digerinde mac 0-0'ken devre arasi cikarildi.

  6. Sekhranikos dedi ki...

    brrrrrrrrrr

  7. Ortega dedi ki...

    Kaç gündür bu tarz esprilere kıl olsam da, bu kez benim yazasım geldi. Alex'in suçu ne? arkadaş...

  8. Sekhranikos dedi ki...

    Lan bu aykut olmasın??? vay uyanııık medyayı bağladı blog camiasını bağlama peşinde.

Yorum Gönder