Dörtte Dört



Bir gün önceki "zafer havası"nın etkisinde bir gün önceki aç ve saldırgan ruh halinden sakin ve yumuşak bir hale bürünmüş şekilde başladık maça. Porto Riko "run and gun" oynayan, sahadaki herkesin çatır çatır şut atabildiği bir takım. Savunmada herhangi bir dirençle karşılaşmadıkları ilk bölümde çok kolay sayılar buldular. Sahadaki beşten tek verim alabildiğimiz oyuncu Ömer Onan oldu bu bölümde. Barea'yı savunurken araya 10 da sayı sıkıştırdı. Hidayet'in son saniye basketiyle kötü oynadığımız ilk çeyreği geriye düşmeden 19-19 eşitlikle kapatttık. İkinci periyot Ömer Aşık'ın faul çizgisindeki problemi yüzünden sayı bulmakta zorlandık. Transition hücumu çok iyi oynayan Porto Riko'ya karşı bir türlü adamları bularak geri koşamayınca fark 8'e kadar çıktı. Lee ve Vassalo her pozisyonda önce şutu düşünen adamlar oldukları için hiç düşünmeden pozisyon gelir gelmez potayı buldular.

İkinci periyot sonunda skorbordda 37-30 Porto Riko üstünlüğü gözüküyordu. İkinci yarıda ilk hücumda üçlük yedikten sonra 7-0'lık bir seriyle farkı biraz aşağı çektik. Savunmada canlanamasak da hücumda sayı üretip farkın çok açılmasını önledik. Peiryodun sonlarına doğru Kerem Gönlüm üzerinden yaptığımız hücumlarla farkı iyice azaltıp son saniyede Semih'in faulleriyle son periyoda sadece bir sayıyla geride girdik. Dördüncü periyodun başında alıştığımız savunma sertliğini yakalayınca hücumda da tempomuzu bulduk. Hidayet ve Ersan'ın da devreye girmesiyle 12 sayı öne geçtik. Maç sonu oynama konusundaki zaafımız bu aşamada tekrar ortaya çıktı. 6 sayı öndeyken Ersan'ın 40 saniye kala kaldırıp attığı şut affedilir cinsten değildi. Son iki-üç dakikasına 10 sayı önde girdiğimiz bir maçı son topta kazandık. Arjantin'e kaybedilen hazırlık maçından pek de ders almışa benzemiyoruz. İlerleyen turlarda stresin daha da yüksek olduğu ve yakın giden maçlarda bu maç sonu krizimiz çok daha pahalıya mal olabilir bize. Maçı getiren iki oyuncumuz kenardan gelip hücumda inisiyatif alan Kerem Gönlüm ve hem savunmada hem hücumda çok ciddi bir katkı yapan Semih Erden. Ersan'ın 13 sayı 13 ribauntu da dikkat çekici ama sondaki affedilmez hatası az daha herşeyi berbat edecekti.

İç-dış dengemizi iyi sağlayamadık bu maçta. 32 ikilik atışa karşı 31 üçlük denemişiz. Ömer Aşık'ın beklenenden daha az verimli olması en önemli etken burada. Faullerde de bir Ömer etkisi söz konusu, yakın maçlarda bu fauller başımızı ağrıtacak yine. Savunmada konsantrasyon sorunu çekmediğimiz her maç her rakibe karşı yüzde 50 şansımız var. Finale kadar ABD' ile karşılaşmadan Yeni Zelanda - Slovenya - Sırbistan ya da Arjantin yolundan finale kadar gitme ihtimali var. A grubunda Brezilya'nın ikincilik şansını yitirmesinin de bizim avantajımıza olacağını düşünüyorum. Çeyrek finalde Brezilya ile karşılaşmaktansa Slovenya'yla oynamayı tercih ederim. 2006 da ikinci turda Slovenya'yı geçip çeyrek finalde Arjantin'le oynamıştık. Bu turnuvada da çeyrek finalde Slovenya, yarı finalde Arjantin gelme ihtimali bir hayli fazla. Bugün maçlar bittikten sonra daha net hesap kitap yapabiliriz.


0 comments:

Yorum Gönder