Kaprisli Diktatörden Geline Beşi Bir Yerde



Aziz Yıldırım'dan demokratik ya da insani bir hareket gelmesi konusunda zaten pek ümidim yok ama bu sefer padişahımız kantarın topuzunu fena kaçırmış. Bugün çeşitli gazetelerde Volkan Demirel'in düğün listesine bizzat müdahale edip "o gelirse ben gelmem " diye rest çektiğini öğreniyoruz.

Bunu diyen erkek tarafının huysuz yengesi ya da kız tarafının cadoloz görümcesi değil. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı futbol takımının bir oyuncusunun düğün davetiyesine burnunu sokup, kimi davet edip etmeyeceğini de şahitlik yapmama santajıyla Volkan'a dikte ettirmiş. Evlenecek yaşa gelmiş ama düğün listesini kendi kararıyla alamayan kalecimiz de yeni padişahın uyarısıyla önceden davet ettiği eski padişahı konuk listesinden çıkarmış. Neresinden baksan elinde kalacak bir doğu tipi despotizm örneği.

Bu ülkedeki yönetici tipinin yaygın ama uç bir örneği Aziz Yıldırım. Oyuncuların her haltına karışarak kendi otoritesini gülendirdiğini zanneden bir despot. Bir ara Türk oyuncular kendileri değil menajerleri görüşmeye geliyor diye de delirmişti padişahımız. Yabancı oyuncuların menajerleriyle kanka olan, Juan Figer' i içimizden biri yapacak kadar içselleştiren başkan Türk oyuncuların transfer görüşmelerini menajerleriyle yapma söz konusu olunca kıyameti koparıyordu. Geçen yıl Semih'in opsiyon uzatma meselesinde oyuncuya meta muamelesi yapmadan çekinmeyen ,Ömer Aşık mevzusunda yine asabiyet krizlerine giren yüce başkan nedense yabancı oyunculara karşı çok daha müsamahakar.

Volkan örneğinde bir kez daha görüyoruz ki futbolcular da ne kadar bol sıfırlı sözleşme yaparlarsa yapsınlar iş, haklarını aramaya geldiğinde, temel haklarını savunma söz konusu olduğunda, asgari ücretle çalışan insanlardan bile daha çekimserler. Volkan çıkıp "bu benim düğünüm istediğim adamı çağırırım başkan sana ne" diyemiyor, bunu dese hayatının kayacağını düşünerek. Milyonlarca insanın örnek aldığı mahalle aralarında her çocuğun top oynarken ismini söylediği bu adamların bu kadar da zavallı duruma düşmelerine hakikaten üzülmemek elde değil. Kendi düğünü için inisiyatif alamayan bir adamın yan toplarda ya da oyun içinde inisiyatif kullanabileceğini düşünmek çok iyimser bir beklenti olmuyor mu?

Kendi hayatları, sözleşmeleri, kariyerleri, düğünleri hakkında bir sözü olmayan adamlardan bir futbol aklı, saha içi erdemleri de önemseyen bir fair play duruşu bekleyebilir miyiz?


14 comments:

  1. Sekhranikos dedi ki...

    Bu başkan kalkıp bir çay koysa pek güzel olur. zamanıdır artık.

  2. Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

    Kendi düğünü için inisiyatif alamayan bir adamın yan toplarda ya da oyun içinde inisiyatif kullanabileceğini düşünmek çok iyimser bir beklenti olmuyor mu?

    Kendi hayatları, sözleşmeleri, kariyerleri, düğünleri hakkında bir sözü olmayan adamlardan bir futbol aklı, saha içi erdemleri de önemseyen bir fair play duruşu bekleyebilir miyiz?


    ne alaka konuyla? napması gerekiyordu? nikah şahidi olan insana düğüne gelme senin yerine her fırsatta kulübe hakaret eden ali şen gelecek mi deseydi? saçmalamayın

  3. PVH dedi ki...

    Ali Sen Kulube ne hakareti etmis? Varsa boyle bir sey goster, vardir bir gazete linki falan. Boyle agir sacmalayan adamlarin buraya gelip sacmalamayin yazmasi da ayri bir komik.

  4. Sosyal_FB dedi ki...

    Daha da komik olan şu ki Ali Şen'in tırnağı kadar Fenerbahçe'ye faydası olmamış adamlar "hakaret etti" falan diyor.

    Neymiş, Volkan inisiyatif alacakmış? Neye göre? Kime göre? Aziz Yıldırım'a karşı alsın da sezon sonunda "Bunu da al" diye babayı göstersinler diye mi?

  5. Griffith dedi ki...

    Adam evleniyor yahu.
    İnsiyatifin kralını almış işte.:)

  6. Rehavet dedi ki...

    konu tamamen dağılacak ama bunu bir yerlere iliştirmeliydim. magazin gündemine ilişkin ankaragücü taraftarından dakika ve skor alıyoruz:

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/38356/fatmagulun-sucu-ne---ankaragucu-taraftari

  7. Serhan dedi ki...

    Bana göre bu olay tamamen Aziz Yıldırım ve Volkan Demirel'in özel hayatıdır. Fenerbahçe Spor Kulübüyle alakası olmaması gereken bir durumdur.

    Bu olayın bana göre benim bir arkadaşımı düğünüme davet edip, onun bana kavgalı olduğu başka bir kişiyi göstererek "abi o gelirse kusura bakma ben gelmem, nikah şahitin olamam" demesinden hiç ama hiç bir farkı yok.

    Burada kimseyi savunmak değil derdim, yanlış anlaşılmasın. Bana göre Spor kulübü yada Futbol takımıyla ilgisi olmayan özel bir meseledir bu.

  8. tozlu parkeler dedi ki...

    Ali Şen'i sevmem ama Ali Şen karakoldan taraftarı alırdı Aziz Yıldırım taraftarı karakola aldırıyor.
    Bu fark bile yeterli benim için.

  9. Adsız dedi ki...

    aziz yıldırım diktası sürdüğü sürece fb taraftarı mutsuz olmaya malesef devam edecek ...

  10. Sekhranikos dedi ki...

    Kulüp başkanlığını hepsini geçtim bir adamın bir başkası için o ordaysa ben gelmem demesi "lise kızı modu:on" olmuyor mu???

    Bundan rahatsız olmuyormusunuz kardeşler. Düğün vs önemi yok. o gelirse ben gelmem nedir ya?

    Ali Şen'in hakareti olarak bende merak ediyorum Fenerbahçeye hakareti ne olmuş?

  11. Erdem dedi ki...

    ali şen kulübe falan hakaret etmedi,etmez de. aziz yıldırımla araları yok sadece. görsem selam vermem falan demişti sene başı. tabi işin içinde ne mevzular vardır biz bu kadarını biliyoruz.

    düğünle, yan topun ne alakası var? empati kurun biraz. 2 dakikalığına volkan olun. bakalım siz ali şen'i çağırıyor musunuz? bekara karı boşamak kolay.

  12. fenerlihüseyin dedi ki...

    Fenerbahçe Başkanına "yalancı" " yolda görsem tanımam , selam vermem " demek hakaret değil demek ? Tabii Fenerbanhçe Başkanı başka şey Fenerbahçe başka !
    Ayrıca Aziz Yıldırım Volkan'a şahit olduğu için gelmeyeceğini söylemiş , detayı şurada : http://chemedya.blogspot.com/
    Aziz Yıldırım'ı sevmemek başka şey de , Ali Şen'in bizimle(taraftarla ) benzer gerekçelerle Aziz Yıldırım'a kızdığına inanıyor musunuz gerçekten ?

  13. PVH dedi ki...

    Hangi gerekceyle neye kizdigi cok da umrumda degil. Bir futbolcunun dugunune mudahil olabilme hakkini kendinde gormesi bir sorun. Volkan'in kendi dugunu, istedigini cagirir. Varsa bir sorunun ayri masalarsa oturulmak istedigini soylersin, dugunde de selam vermek, yanina gidip konusmak zorunda degilsin. Adam zaten yolda gorsem selam vermem demis, gelip seni rahatsiz edecegi yok. Baskaninizi savunmak icin cok zorluyorsunuz ama olmuyor, sunun savunulacak bir tarafi yok.

    Ali Sen'e gore de Aziz Yildirim borclar konusunda yalan soylemis, eski bir Fenerbahce baskanina iftira da Fenerbahce'ye hakarettir, Aziz Yildirim'i yuce divanda yargilayalim.

  14. Sekhranikos dedi ki...

    Yalancıya yalancı demek hakaret değildir fenerli hüseyin kardeşim.

    Adamın veripde tutmadığı sözleride mi unuttun mubarek. nerde 3 dünya starın, nerde avrupada kupa? nerde 3 sene üstüste şampiyonluk.

    Hafızaları refresh ederken bufferı silmeyin sonra MIB deki düğme modu gibi hiç yaşanmamış oluyor. Sizi geçtim bana yazık oluyor:)

Yorum Gönder