Güiza'nın Referandum Oyunu Açıklıyorum


(Fenerbahçe'nin bloklar arası kopukluğunu simgeleyen bir Tarkovsky sahnesi)

Şu milli takım işini sevemedim gitti. Dünya Kupası falan güzel de bu elemeler nedir ki? Direkt Dünya Kupası oynansın, herkes bir tur oynasın. Şimdi şu ara olacak iş miydi? 2 haftadır bekleyip duruyoruz, canımıza tak etti, Türkiye saatiyle Cumartesi 18:00 gibi bütün sır çözülecek ama koca 15 gün bunu beklemek zorunda kaldık. Devlet buna bir şey yapsın.

Son gün aldık Yobo'yu, Lugano'nun yanına yazıyoruz, Stoch ve Niang da garanti adamlar. Dia var, Alex var, Andre Santos var hatta Aykut Hoca'nın son demecinde övdüğü Cristian var. Bilica kardeşimiz sanırız bundan böyle GS maçları öncesi ısınmalarda Arda'yı markajla görevlendirilecek, Güiza da üstün okçuluk yetenekleriyle sahaya yabancı madde yağdıracak. (O değil de hakikaten bu tribünde oturan 2 yabancıdan biri sahaya madde atsa ve kamera tespit etse, 1500 TL para cezası + 6 ay müsabakalara girememe cezası verilse ne olacak? 6 ay kadroya da mı giremeyecek? Bir hukukçu bilgi versin de Güiza'ya durumu fakslayayım. Başına bela almasın, iki ok için değmez.) Hoca kimi kesecek diye sıraya girdik bekliyoruz iki haftadır. Cristian'la Alex mi oynayacak, sol bek Caner mi olacak? Dia iyi gibiydi o çocuğu oynatalım. O zaman Alex mi yedek kalacak? Cristian sahadayken Alex kenarda olunca homurdanır abi bu taraftar, ben de homurdanırım bence. 2 haftadır bu sorularla kafayı yastığa koymaktan tarumar olduk. Ne gereği var milli maçın şimdi? Ligler bitince toplayın milli takımları, üç beş maç yapsınlar eleme olsun. Ara mara vermeyin artık.

Güiza demişken, gazetelerin yorum köşelerinde ve antu'da gördüm. İnternetin sonsuz yazma yetkisini sonuna kadar kullanmak isteyen arkadaşlar gayet rahatlıkla "Güiza oynar" demiş ve kadro yapmışlar. Hadi onu da anladım da Alex'i silip Güiza'yı yazmışlar kadroya. Chomsky medyanın yönlendirme gücünü, manipülasyonlarını falan yazıyor ya, yemin ediyorum şu Alexsiz ve Güizalı kadroları görse "arkadaş, CNN'e, NBC'ye senelerce laf ettim, belgeli konuştum, üzerlerine gittim ki benim Allah belamı versin; Türk spor basınının yanında bunların etkisi Amasya TV kadarmış, Batman Postası kadarmış" derdi. Arkadaş tamam koşmuyor dediniz, büyük maçların küçük oyuncusu dediniz, kesilsin bu takım ayaklanır dediniz de adamı Güiza için kadrodan siliyorsunuz. 10 sene sonra isminizi Hürriyet'in 3. sayfasında "anahtarı evde unutmasına sinirlenen U.M., evinin kapısını 12 kilo dinamitle uçurdu" haberinin altında okuruz.

Bir de elde kalanlardan Kazım var. Nerede görsem "abi adam yetenekli ama disiplinsiz" muhabbeti dönüyor. Bu da böyle artık. Eskiden bir şeyi 40 kere söyleyince oluyormuş, şimdi bir forumda 25 kere yazınca, 5 blogda üçer kere bahsedince veya maç spikeri tek bir kere söylediğinde oluyor. Bu son maçta bizim "genç Okan" uzaktan şut çektiğinde "işte özgüveninin kanıtı" demişti spiker, maçtan sonra Okan adı geçen her cümlede özgüven uçuşuyordu. Bizim Kazım da bir ara yetenekli olmuş. Bu konuda spikerleri pek suçlayamam galiba, forum fenomeni bu. Bir Chelsea maçında defansın arkasına koşu yapıp gol attı, adı süratli oyuncuya çıktı, bir Diyarbakır maçında ip gibi vurdu, gol yollarında etkiliye çıktı, yalnız hangi hareketten dolayı iyi adam geçiyor klasmanına kondu tam bilmiyorum. Henry ve Anelka'nın kamuyouna tanıttığı ipod kulaklığını kulağından çıkarmayan oyuncu imajını kendisine uygun görmesinin bir alakası olmalı. "Abi adam kulaklıksız gezmiyor, buna versen topu defansı ipe dizer, döner bir de kendini çalımlar."

Son olarak 12 dev adam için bir şov önerim var. Şampiyon olursak Kerem Gönlüm'e iki bardak çay verilsin, birini içsin birini de kupanın içine döksün. Turgay Demirel EVET yazan bir pankartla sahaya koşsun. Kupayı alıp taraftarlara doğru savursun, herkesin üstü başı çay olsun. Tanjeviç "hepinizin şerefine" diyerek rakı açsın, başbakanımız da bayram bayram alkol alınmasına kızıp istifasını istesin ve Tanjeviç bu şekilde gönderilsin. Gerçekten de şampiyonluğa yakışan, Tarkovsky imgeleriyle yüklü; anlatılmaz, yaşanır bir sahne oldu. Bunu bir düşünsünler.

Güiza'nın referandumdaki oyu da "vurdum ama girmedi" olacakmış. Fax çekip bildirdi, boş durmuyor zaten alet 2 haftadır.


5 comments:

  1. Ortega dedi ki...

    Yaygın bir espri: Bu referandum Guiza'yı gol kralı yapacak mı? O zaman hayır!

  2. Rehavet dedi ki...

    "Başına bela almasın, iki ok için değmez."

    "0 sene sonra isminizi Hürriyet'in 3. sayfasında "anahtarı evde unutmasına sinirlenen U.M., evinin kapısını 12 kilo dinamitle uçurdu" haberinin altında okuruz."

    "Abi adam kulaklıksız gezmiyor, buna versen topu defansı ipe dizer, döner bir de kendini çalımlar."

    bayram neşesi oldu lan, daha ne olsun.. şimdi oturup PVH'ye fax atıcam..

  3. PVH dedi ki...

    eheh eyvallah abi.

  4. Sekhranikos dedi ki...

    Ellerine sağlık PVH şekerlik olmuş..

  5. Burçe dedi ki...

    sdfjsdfklsdf chomsky'i "batman postası" derken hayal edip edip gülüyom.

Yorum Gönder