Alex Baskı Yapmadığından Çok Gol Yiyoruz



BJK maçı Alex varken 1-0, Alex yokken 0-1. Şimdi ligde oynanan 5 maçın Alexli ve Alexsiz istatistiklerini veriyorum.

Alex sahadayken
Dakika: 286
Atılan Gol Sayısı: 9
Yenilen Gol Sayısı: 2

Alex yokken
Dakika: 164
Atılan Gol Sayısı: 2
Yenilen Gol Sayısı: 6

Ortalama istatistikler şöyle:
Alex sahadayken 31 dakikada 1 gol atmışız, 143 dakikada 1 gol yemişiz.
Alex yokken 82 dakikada 1 gol atmışız, 27 dakikada 1 gol yemişiz.

Neyse, aynen devam.


26 comments:

  1. whoisit dedi ki...

    Bunda Alex değişikliklerinin son dakikalarda yapılıyor olması da önemli. Maçların sonlarına doğru takımın temposu çok düşüyor.

  2. ben buradayim dedi ki...

    whoisit,
    ne biçim bir tespit bu yahu? ikinci devre emre (ki kesinlikle kaPTan filan değil ama herif iyi) ve sonra alex oyun dışı. giren oyuncular inanılmaz, vallahi inanılmaz! stajyer denilen Zico şimdi Aykut denilen stajyer yamağını görse keşke...

  3. PVH dedi ki...

    Trabzon macinda 75'te oyuna girdi, Kayseri'de 45'te cikarildi. Zaten soylemek istedigim "Alex ciktigi icin gol yiyoruz" degil, cok gol yememiz Alex'in varligina baglaniyordu. Baski karsisinda bu kadar sinmemizin nedeni Alex falan degil, isterseniz super pres yapan 8 tane defansif orta saha koyun; futbol, futbol zekasiyla oynanan bir oyun.

  4. Fabio Luciano dedi ki...

    hadi alex baskı yapmıyor ya da klişe tabirle koşmuyor diye çıkardık oyundan.eyvallah.e peki kardeşim rakibin sağında esas yerinde ilk 11 başlamadı diye üzüldüğün sarı kartı cebinde ibrahim üzülmez var.niye stoch'u almazsın ki oyuna.boş alanın tillahı var orada.ya bu stoch kontratak topçusu deyip yedek başlat sonradan oyuna alcağım de saygı duyalım.en lazım olduğu anda oynamazsa ne zaman oynayacak?

    tamam aykut hocaya saygımız sonsuz ama 5 yaşında çocuğun gördüğünü görememesi benim ilerisi için olan umutlarıma ket vurdu bu akşam.

    bu takım iyi takım dostlar.bu takım 4-4-1-1, 4-2-3-1, 4-3-3 aklına gelecek her sistemi oynar.bu takımın kadrosu ligin en iyi kadrosu.ama kondisyon ve oyun zekası yerlerde.alex'de olmayınca hepten kayboluyor o zeka.eskiden iyi kötü pas yapardı takım şimdi o da yok.başarılı pas sayısında ilk defa bir takımın biiz geçtiğini gördüm uzun bir aradan sonra.

    ha bu maç ilk yarı 4 olurdu,hakem eyyamın kralını yaptı oraları ayrı.

    bir de bu takımda ilk önce alex'in adı yazılır kadroya nokta.

    bir de emre'nin niye çıktığını çok merak ediyorum.sakat mı yoksa oyun icabı mı?

  5. PVH dedi ki...

    Emre sakatliktan cikmistir diye tahmin ediyorum, baska bir ihtimal veremiyorum, cunku anlamlandiramam gercekten. Taktik icabi falan ciktiysa bosa konusuyoruz zaten.

  6. Fabio Luciano dedi ki...

    valla neredeyse ben de inşallah sakatlanıpta çıkmıştır diyeceğim.tövbe tövbe.

  7. Erdem dedi ki...

    Alex'in bugün top ayağına ilk değdiğinde dakika 18'di.

    Guti maçta topla en çok oynayan, en çok buluşan futbolcu oldu.

    Bunu başlıktan ayrı bir istatistik olarak alın. Gol yemenin Alex'in basmasıyla falan alakası yok tabi. Ona katılıyorum. Kadroya ilk önce Alex'in adı yazılmaz. Nokta?

  8. PVH dedi ki...

    Niang topa dokundugunda dakika kacti?

    Tum gunahi adama yikmak icin daha neler diyeceksiniz cok merak ediyorum. Niang'a kasten pas vermiyor diyenler var antu'da, onlara yanasin, arkayi besleyin.

  9. wildbunch dedi ki...

    Emre sakatlandı. İlk yarının son 10-15 dakikası zorla sahada kaldı. Emre'nin yokluğu, geçen sezon da problemdi. Bunları anlarız, anlamaya çalışırız. Onsuz takımın oyununun bozulduğunu biliyoruz zaten. Bunu halletmek gerekir önce, değil mi? Bu da takımın gelişimini e iyileşmesini engelleyen bir zaafiyet değil mi?

    Ama yok. Problem Alex. Alex tartışmasını başlatan, Alex ile oynanması gerektiğini savunanlar değil. Aykut Kocaman. Artık sahadakini görmüyor, kafasındaki savaşın peşinde. Geriye düşünce Alex'i çıkar, skoru tutmak için Alex'i çıkar.Hepsi bu. Falsosuz tek bir basın toplantısı yok. Teknik direktör saygınlığını yerle bir ediyor.

    Alex'in yerine tercih ettiklerinin, maç ve takıma katkıda Alex'ten fazlası yok. Hizasında da değil. Yani savunduklarının altı bomboş.

    Bıktırdık belki, hani Zidane'dan bahsetmiyoruz ama. Mesut'a döneceğim yine. Sociedad maçında, Real hakimiyeti kaptırınca silnidi.Yoktu. Hayalet gibiydi. Top ayağına çok az geldi. Zira o ne kadar tek top, ayağında az top tut zihniyetiyle oynarken, Ronaldo veya diğerleri o kadar eveledi,geveledi, ezdi, hücumu bir iki kez daha pasa dönderecekken şut çekti. Mesut ara pasları,verkaçları kovalarken attığını geri alamadı, alanlar ona atamadı.

    Demirkollar ve diğerleri, Alex'i ağırlık-koşmama-basmama ile suçluyor. Öte yandan modern futbol tanımını "basit oynamak" diye veriyor.

    Alex kadar topu basit oynayan, ayağında az tutmaya çalışan, hızlandıran, hiçbir an şişirmeyi ve boş vurmayı düşünmeyen, atacak uygun adam yoksa da mevcut pozisyondan en faydalı işi çıkarmaya çalışan 2. isim yok Türkiye liginde.

    Mesut'u övdükleri "basit oyun"un profesörüne, takımı bozan isim muamelesi yapıyorlar.

    Aykut Kocaman da hemfikir.

    Herşeyi geçtim. Alex'i falan. Bir futbol takımının eksilerini-istediği oyunun oynayamamasını tek futbolcuya bağlamak,buna adı gibi emin olmak ve tüm sorunların onunla çözüleceğini düşünmek, futbol aklının olmadığını gösterir.

    Aykut Kocaman, peşine takıldığı yorumcularla, kahvede futbol muhabbeti yapan adamlar gibi.

  10. Fabio Luciano dedi ki...

    alex varsa alex oynar bu kadar basit.bu adam bu kadar tartışılacak bu kadar itin bi yerlerine sokulcak birisi değil ki.6 sene önce ne idiyse şimdi de o.isterse ilk topla buluştuğunda dakika 89 olsun.ben o top o adamın ayağına gelince rahatlıyorum.içim ferhalıyor.siz eğer selçuk ile topuz'dan memnunsanız diyecek bir şey yok.çok iyi koşuyorlar.hem top rakipteyken de süperler.

    adamın daha size yaranması için ne yapması gerekiyor anlamıyorum.

    iki üç kötü sonuç alınca merak etme o guti'ye de derler ya abi adam iyide yaş gelmiş 33-34 top ayağındayken var topsuz oyunda hiç yok demeye.

  11. Erdem dedi ki...

    34 yaşındaki Alex'in oyunu ile Mesut'u karşılaştırmayın artık rica edicem. Alex oyunun hücum yönünde Mesut kadar hareketli olsun varsın onun haricinde bir adım bile atmasın.

    Beni Alex düşmanı gibi gösteren, Alex olmayınca Fenerbahçe'yi yok sayan anlayıştır. Bu ikinci döneminde yedek kalan Baljic'i kamera gösterince baliçi sok baliçi sok diye küfreden taraftarları anımsatıyo bana. Alex yokken gol atamıyorsak sorunu Alex'i oyuna sokmakla değil, Alex'siz de gol atmayı başarmakla çözeriz. Alex de kaymağımız olur. Daha ne diyim...

  12. Erdem dedi ki...

    Şunu da söyleyelim Aykut Kocaman takımı Daum kafasında oynattığı sürece Alex tartışması bitmeyecek. Ne zaman ki bu takım ilerde oynamaya başlayacak o zaman Alex'ten faydalanacağız. Bu şekilde Alex'in topla buluşması için dakikaları saymaya devam edeceğiz.

  13. PVH dedi ki...

    Bu olanlar da bana isler kotu giderken Alex'in suratini zoomlayan ve dakikalarca `bak nasil caresiz` sovu yapan lig tv yonetmenlerini hatirlatiyor. Ustelik bu sefer kufur eden (metaforlu burasi, kimse kufur etmiyor korkmayin), sorun olarak goren sadece taraftar degil takimin basindaki teknik adam. `Hayir sorun o degil, teshis hatali` diyoruz ve her seferinde baska bir bahane duyuyoruz. Bu yapay sorunu yaratan da biz degiliz, verdigi anlamsiz demeclerle hocanin kendisi.

  14. wildbunch dedi ki...

    Lincoln de bir üst gömlekti değil mi? Şimdi de bakıyorum komşunun Guti'si kaz olmuş (ki beğenirim Guti'yi). Diğerleri bu tip orta sahalarla oynayıp övülürken, Fenerbahçe 1 sene daha sabredemediği oyuncusunun yerine bakıp ağlayacak. Biz de temeli olan takımın her tarafını aynı anda bozmanın, tüm radikal değişikilikleri aynı anda yapmaya kalkmanın saçmalığını ispatlamak için develere hendek atlatacağız. Develer bile atlayacak, ama Fbliler asla.

  15. nadas dedi ki...

    İşin birde şu tarafı var Alex'in çıkarıldığı maçlarda ne takım savunmasının direnci artmış ne de onun çıkışıyla sahada basamadık yer bırakmayan bir takım çıkmış ortaya. Guti, Alex çıktıktan sonra da çok kolay topla buluştu sahada istediğini yaptı. Alex çıktıktan sonra Selçuk ve Mehmet'in iyice savunmaya gömülmesiyle oyunun Guti'yi rahatlatacak biçime girmesi de
    işin başka yönü.Alexsiz takım rakip orta sahalara nefes aldırmasa bir nebze anlaşılır bir tartışma olacak bu benim için ama hem takımın şeklinde ve enerjisinde bir değişiklik olmuyor hem de takım aklını ve yaratıcılığını kaybediyor.


    Alex'in aslında bütün bu tartışmalarda-lehinde ve aleyhinde olanlarca- kabul edilen ve kabul edildikten sonra aslında tartışmayı bitirmesi gereken bir özelliği var: Fenerbahçe'nin rakip tarafından korkulan,önlem alınan,savunma planlarının üzerinde yoğunlaştığı birinci oyuncu. Sadece sahada var olması bile taktik olarak kullanılabilecek avantajlar sağlar.

    Alex çıktıktan sonra Fenerbahçe'nin gol atabileceğine biz nasıl inanmıyorsak,rakipler de inanmıyor.Bu yüzden savunma ve savunmaya dönük adamlar oyuna girmekte daha az tereddüt ediyorlar. Bizde takım olarak kendimizi yarı sahamıza hapsolmuş üzerine daha çok adamla gelinen bir takım olarak buluyoruz.

  16. Griffith dedi ki...

    @Erdem

    "Aykut Kocaman bu takımı Daum kafasında oynattığı sürece Alex tartışması bitmeyecek" yazmışsın. Yahu şu oynadığımız oyunun Daum zamanında oynadığımız oyunla tek bir ortak noktası var,o da diziliş. Bak kendi bloguna da istatistiği koymuşsun: Bjk maçında toplam 196 isabetli pas yapmışız. Bjk ise 354 isabetli pas yapmış. Eksik kadrosuna ve bizim sahamızda oynamasına rağmen topla da bizden fazla oynamış. Daum'un takımı pas sayısında bir çok maçta 450-500'leri görüyordu. Üstelik daha kötü bir kadroyla. Sen diyorsun ki, "Aykut, Daum kafasında oynadığı sürece...". Yahu keşke Aykut,Daum kafasında oynayabilse. Keşke o kafa olsa Aykut'ta. Asıl o zaman, Alex'in varlığı/yokluğu önemini yitirirdi.

  17. nadas dedi ki...

    Guti'nin başında da maç boyunca Auerlio olsaydı nasıl olurdu diye düşünmek çok mu zor? Auerlio en iyi bildiğimiz oyuncuların başında gelmeli, Beşiktaş baskısı sırasında kaç kere Fenerbahçe yarı alanına ve ceza sahasına yaklaştı.

    Madem Guti- Alex kıyaslaması yapılacak, Guti'nin maç boyunca özellikle Emre çıktıktan sonra Fenerbahçe ceza sahası civarlarında bile ne kadar kolay top aldığına bakılsın.

    Bu arada böylesine lüzumsuz, faydasız bir adamı kontrol etmek adına Auerlio gibi bir oyuncusunun hücuma katkı vermemesini umursamayan Schuster hata yaptığını umarım anlamıştır!!!!!!!
    Schuster modern futbol bilseydi umursamazdı Alex'i

  18. godzi1982 dedi ki...

    Aykut un oynatmak istediği stochlu dialı nianglı 4-3-3 te alex pek bir varlık gösteremez ancak özellikle bu maçta böyle bir sistemlede oynamadık alexi çıkarıyorsun bari stochu sokta oyuna kontraatakları değerlendirelim yok illaki christian gazmasını oyuna alıp gol yemeyi bekleyecek

  19. godzi1982 dedi ki...

    Özer de fıs çıktı tek ümidimiz sağkanadımız artık

  20. aspayze dedi ki...

    @Griffith

    Vallahi söylenebilecek herşeyi birkaç cümlede söylemişsin. Aykut Hoca'ya eğer teknik direktör diyorsak Daum futbol tanrısıdır.

  21. Erdem dedi ki...

    @griffith

    istatistikler beşiktaş maçı için geçerli, genele bakarsan fenerbahçenin aykut kocaman yönetiminde çıktıgı maçlarda topa sahip olma ve pas alışkanlığını devam ettirdiğini görürsün.

    daum kafası evvela dizilişle başlıyor elbette. topa sahip olmak, ayakta hızla dolaştırmak, 1e1 ve 1e2 varyasyonlar, defansı önde kurmak vaatlerini göremedik henüz. benim şikayetim bu. daum dizilişi, "kısmen" daum felsefesi ile bu kadar işte. bu takım son 5 senede 1 kere şampiyon oldu diyen ben değilim aykut kocaman. destekliyorum ve değiştirmesini istiyorum. daum dönemini asla mumla aramıyorum. farkımız bu.

    @ebru basit oynamak topu hızla, en kestirme ve yaratıcı biçimde oyuna sürmektir. zor iştir, meziyet ve futbol zekası gerektirir. elbette Alex buna uygun futbol zekası ve meziyetlerine sahip. Uyguladığını da gördük. Yaşıyla birlikte iyice düşen temposu "basit oyun" kavramını biraz cristian, biraz maldonado çerçevesine çekti. Bunu kabul ederseniz üstünüzden büyük bir yük kalkacak emin olun :)

    Alex’i en son top sürerken gördüğünüzde kaç metre ilerledi? Kayseri maçının ilk yarısında kaç kez topla buluştu ve bu topla buluşmaların arasında kaçar dakika vardı? Son 5 sezonda Alex’i sağ ya da sol çizgide topu taşırken ya da oralardaki boşluğa kaçarken kaç kere gördünüz? Benzettiğiniz Mesut Özil üzerinden cevaplayın isterseniz.

    Ben bu soruları soruyorum ya Alex ya hiç diyenlere, beni tatmin edecek cevaplarınız varsa memnuniyetle dinlerim. Derdim Alex'in kovulması değil, Alex'siz Fenerbahçe'nin nedense düşünülemiyor olmasıdır.

  22. Andre dedi ki...

    alex i oyundan alabilecek cesareti gösterdiği aykut kocaman KOCAMAN olacak. oyuncu değişikliklerinde ve tercihlerinde de başarı olsa bu takımdaki kodro süper . Alex elbette oynamalı ama 90 dakka alex için fazla . alex oyundA olmayınca ben bir fenerbahçeli olrak huzursuz oluyorum gol yolları tıkanmış gibi oluyo çünkü alex gibi pas atan bir oyuncu yok ama istatistikler ne derse desin alex varken defans olarak zornaıyoruz maçı izlediğinizde hissediyosunuz bunu alex 90 dakka oynamaz oynar ama çok koşan bir defansif orta sahamız mı var aykut kocaman tamam alexi kessin ama bu selçuk hangi akla hizmet oynuyor yahu bunu çözün ....

  23. Sekhranikos dedi ki...

    Pas yaparak oynayın beyler, arkadaşlar geri gelin.

    TD olma yolunda hızla ilerliyorum. bu arada selçuk 1 sene daha oynarsa FB de TD olma hakkını ve efsaneleşme hakkını otomatik elde ediyor. Permit gibi birşey bu sanırsam!

    Grupçuluktan dolayı kovulmuş bir adamın takımdaşlıktan ve takım oyunundan bahsediyor olmasına ne deniyordu?

    Oyun tutmaktak, bol pas yapmaktan bahseden bir adamın kendi evinde rakibinin yarısı kadar pas yapıyor olmasınada aynı şey deniyordu galiba!

    Adam gibi adam Aykut Kocaman. Tez zamanda soyadımın kafiyeli bir hale getirip adamlık hakkımı otomatik kazanmak istiyorum. olmuyor böyle!

  24. AFIADOR "Korelmis Kalemleriniz için" dedi ki...

    "Adam gibi adam Aykut Kocaman. Tez zamanda soyadımın kafiyeli bir hale getirip adamlık hakkımı otomatik kazanmak istiyorum. olmuyor böyle!

    sekhranikos sen cok yasa emi

  25. Unknown dedi ki...

    bu takımın kağıt üzerinde ki kadrosu kesinlikle budur;
    volkan
    g.gönül lugano yobo caner

    m.topuz emre

    i.dia alex stoch

    m.niang

  26. selman ertaş dedi ki...

    aleks baskı yapıyormuş. ha ha ha hiç güleceğim yoktu.

Yorum Gönder