İngilizinki Can Değil mi?



Yukarıdaki fotoğraf 2008'deki Aston Villa - Portsmouth maçından. Hakemin kafasına maçın son dakikalarında madeni para atılıyor ve bir açılma oluyor. Tedavisi yapılıyor ve maça devam ediyor. Merak edenler için uzun hikaye şurada. Hikayenin devamında şu oluyor

Villa fan charged for coin toss Kısaca şöyle diyor

Yardımcı hakemi yaralayan 43 yaşındaki John Billington suçlu bulundu. Federasyon zanlının hayatı boyunca stada girmekten men edilmesini kararlaştırmış ve Aston Villa kulübü bulunması için her türlü yardımı yapacağını söylemişti.
Bu arada Aston Villa'ya bu olaydan dolayı ceza verilmedi.

Bugün Gaziantep'te maç tatil edildi. Yardımcı hakem kafasındaki yarığı tedavi ettirip görevine devam edemedi. Bizimkilerin canı İngilizlerden daha tatlı. Üstelik taşı atan elini kolunu sallayarak evine gidecek. Üstelik bugün parasını verip maça giden Antepliler maçı yarısında terk etmek zorunda kaldı. Üstelik Gaziantepspor taraftarı 3-4 maç takımını izleyemeyecek.

Neden? Okulun camından bir adamın kafasına kocaman bir taş atsam okulun kapısına kilit vurup tüm öğrencilere disiplin cezası verilmez. Ben tutuklanırım ve "adam öldürmeye teşebbüs"e varacak ağırlıkta suçlamalarla yargılanırım. Tribünden yaparsanız ise ceza falan almıyorsunuz, olur da alırsanız 6 ay stada girmeme ve 1500 TL para cezası. Takımlara saha kapatma cezası verildiği için o hesabı gördüklerini düşünenler asıl suçluyu aramaya zahmet etmiyor zaten. Bu işten kurtarma olasılığınız çok yüksek.

Üstelik mesela bir Fenerbahçe taraftarıysanız her hafta GS taraftarı arasına girip hakemin kafasını kırmaya çalışmanız çok anlamlı oluyor. Cezayı tüm GS kulübü almış oluyor. Daha önceki örneklerden gördüğümüz üzere sizin ceza alma olasılığınız da çok düşük. Neden olmasın?

Hakemden sarı kart isteyenlerin sarı kartla cezalandırıldığı ligin ülkesi burası. Artık kimseye de garip gelmiyor bu benimsenmiş saçmalıklar.


5 comments:

  1. Sekhranikos dedi ki...

    Burası Türkiye, yohh ööle!

  2. gumgumok dedi ki...

    çok güzel bir konu. En çok nefret ettigim seylerden biri, para verip kombinemi almis ve tribünde en ufak bir taskinlik yapmamis biri olarak, baskalarinin marifeti yüzünden 3-4 maç stadta olamiyorum. Bu is, futbolun özünde taraftarlik bilincinin yattigini ögrenmekle çözülür. Yüzlerce kamera koyup o tasi atan kisiyi bulmakla da çözülmez.

  3. Furkan Zengin dedi ki...

    Geçen yıl bizim yönetim GS maçında sahaya madde atanları tek tek emniyet'e verdiğinde, yönetim taraftarı satıyor olmuştu. Aslında olması gereken buydu, Avrupa'da yapılan da bu, bu işi kim yapıyorsa kanun çerçevesinde cezalandırılır.migros tribününde 3 tane serseri, kişisel mastürbasyonunu yapacak, sahaya bir şeyler atıp kendini rahatlatacak diye ben niye peşin para verip aldığım kombinemle maç izlemekten mahrum kalıyorum. Adamı alırsın içeri, ömür boyu men edersin spor müsabakalarından, yaralama varsa kasten adam yaralama ile ilgili kanun ortada açarsın kamu davasını, yargı verir cezasını. Kulübe de okkalı bir para cezası kesersin, daha dikkatli olsunlar diye. Ama biz de " öğrenciler olmasa maarifi ne güzel idare ederdik" mantığı her yerde olduğu için, edebiyle hatta ve hatta ailesiyle maç izleyen adamın hakkını 2 tane serseri böyle gasp eder. sahayı belediye havuzuna çevirirler tatil yok, kafası yarık halde orta sahada 5 dakika dikilen hakem maça devam edemiyor ama. Hey yavrum hey eyyama gel.

  4. Diego dedi ki...

    taraftarına sahip cikmayana da sovuyoruz, kulubune sahip cikmayana da...
    ama en cok federasyona :)

  5. PVH dedi ki...

    Taraftara sahip cikmak derken sanirim sapla saman karismis.

    Yonetimin taraftar tutumuna ornek verirken onumuzde cok net olaylar vardi. Hemen aklima gelen iki ornek

    1. "Deplasman macina munferit gidilebilir" denmesine ragmen Inonu stadina giren Fenerbahceliler sahaya bir sey atmamasina, rakip taraftara saldirmamasina ragmen polis zoruyla cikarildi ve buyuk kismina cezalar verildi. Yonetim buna alkis tuttu.

    2. Gecen sene acilan bir pankart nedeniyle cikan kavgada UNIFEB, Vamos Bien gibi gruplardan olayla hic alakasi olmayan insanlar sadece polisin keyfi nedeniyle ceza aldi, yonetim bu karari destekledi.

    Bir insani yaralamaya tesebbus eden taraftarla su yukaridaki ornekleri bir tutup "yonetime de kiziyoruz, taraftara da" denmesin lutfen.

Yorum Gönder