Bunların Hesabını Kim Veriyor?



Şu yukarıdaki resim Kayserispor'un ilk golünden hemen önce. Pasın verilme anının fotoğrafı. Golü görmeyen birisine "Bu gol nasıl olmuştur?" sorusunu sorsanız "arka direğe doğru orta yapılmış, en öndeki Kayserisporlu vurmuş" çok daha ikna edici bir cevap olurdu.

Oysa bu golde golü o mavili oyuncu atıyor, hem de kırmızı x işareti olan bölgeden ilerleyip. Sarı ile işaretli olan arkadaşımız Selçuk. Kendisi bu pozisyonun devamında bir ara bu fotoğrafın açısına sırtını dönmeyi başarabilmişti. Ona kızmaya kimsenin hiç hakkı yok. Ben daha Selçuk'u hazırlık maçlarında bile stoper oynarken görmedim. Andre Santos bile oynasa sanırım böyle bir hata yapmazdı. Şu golü yememizin % 100 sorumlusu, tek sorumlusu Aykut Kocaman.

Maç sonu Bilica, İlhan, Bekir sakattı, Selçuk'u oyuna almak zorunda kaldık diyeceğini düşündüm, onu da söylemedi. Göz göre göre şunu yapmış; kadroya Özer, Dia, Gökhan Ünal, Semih'i aynı anda almış ve bir tane bile stoper getirmemiş. Stoperlik pozisyonuyla en ufak bir alakası olamayacak Selçuk da şu tepedeki golü yedirmiş. Bu takım yerel ligde oynayan bir mahalle takımı değil!

Başkanımız her türlü rezilliğin ardından bir şekilde suçu birilerine yıkmayı, saklanmayı iyice alışkanlık haline getirdi. Şimdi teknik adama şu rezilliğin hesabını soracağını sanmıyorum. Teknik adam zaten "tuzağa düştük" diyor, Selçuk'un stoperde ne işi var onu açıklama ihtiyacı hissetmiyor. Zorunluluk durumunda forvet oynayabilecek Dia, Stoch, Niang, Semih varken Gökhan Ünal neden kadroda ama bir tane bile stoper yok onu bize söylemiyor.

Geçen yıl Volkan'dan sonra en fazla ilk 11'de başlayan, bu sene bu haftaya kadar cezalı değilse ilk 11'de çıkardığı Bilica'yı basının gazına gelip tamamen kadro dışı bıraktıysa yazık bu takıma. Bilica yaptığı bariz hatalarla ilk 11 oyuncusu olmadığını kanıtladı ama geçen sezonun geneline bakarsak takımın en istikrarlı adamlarından. Taraftarın, basının çizdiği karikatürlerle oyuncu mu koyuluyor artık kadrolara?

Şu stoper götürülmeme rezaleti yüzünden ikinci devre denenen ve Emre, Topuz, Cristian üçlüsünün nerede ne yapacaklarından zerre haberlerinin olmadığı komik 4-3-3 hakkında yazamıyorum bile. Bu takım hazırlık maçlarında falan denedi mi bu sistemi? Kim nerede oynadı? Bir maçın devre arasında "beyler 4-3-3'e geçiyoruz, Alex zaten el freni" denince oluyor mu bu işler?

Neyse size hayırlı işler. Alex el freni, Bilica kadroda olmasın da isterse 7 tane forvet yedeği olsun, Andre Santos oynamasın da kim oynarsa oynasın, Daum palyaçoydu, şampiyon olamayacaksak da içimizden birisi yapamasın... Karikatür çizmeye, bomboş laflarla konuşmaya devam. Aziz başkanın her yaptığının arkasındayız, yürü be büyük başkan!


5 comments:

  1. aspayze dedi ki...

    Yetmişlerin sonunda pabucun pahalı olduğunu anlayan hatta bir daha acaba şampiyonluk göremeyecekmiyiz tedirginliğine giren 8JK ve 6S ciddi bir alt yapı yatırımının yanısıra ekol transfer ederken, en geç 3 yılda bir şampiyon olabilmenin rahatlığındaki Fenerbahçe hiçbir atılım yapmadan 80'lerin ilk yarısını boşa geçirdi. Ardından 8JK ve 6S yaptıkları doğruların semeresini görmeye başladılar ve farklı süreçlerde 2003 yılına kadar ligi domine ettiler. Aykut ve Oğuz Fenerbahçe tarihinin en hazin dönem sayılabilecek bu sürecin tam ortasında ekibimizde yer aldılar. Oğuz imparator, Aykut Kral ama Fenerbahçe acıların takımıydı.
    Aykut KOcaman'ı kişi olarak severim ama Teknik Direktör olarak olumlu bir katkı yapacağına hiç inanmamıştım. Son günlerdeki rezaletlerden sonra zaten böyle bir ihtimalde kalmadı.

    Ama Aziz Yıldırım tüm yanlışlarına rağmen 2003 yılından itibaren o acıların takımı yerine ligi domine eden, şampiyon olmasa da son ana kadar iddiasını sürdüren, ezeli rakiplerine sahayı dar eden ekibin yaratılmasında baş roldeydi. Ama sayın başkanım bir hatada bir kere yapılır. Önce yaptığın yanlışın farkına varıyor geçte olsa düzeltiyorsun, sonra senesi dolmadan aynı yanlışı yine tekrarlıyorsun. Buna ne denir ki?

  2. PIERREMANU dedi ki...

    Kadroya altyapıdan bir tane stoper almayı akıl etmeyen, edemeyen Aykut Kocaman'ın kafası neye nasıl çalışıyordu çok merak ediyorum. Stopersiz kalma ihtimalini düşünen bir tane adam yok mudur o teknik ekipte?

  3. mori kante dedi ki...

    aykutun bence şuan tek istediği şey ikinci yarı alex çıktıktan sonra maç kazanmamız.

  4. Sekhranikos dedi ki...

    Tekrar edeceğim ligin en pahalı 4. büyük kadrosu ile 17 beraberlik alabilmiştir. Yönettiği hiç bir takımda iz bırakmış değildir. Sistem oturtmuş değildir. Bu boyutta bir akılsızlığı -stoper yedeği almama- daha evvel yapmadığı için olsa gerek kariyerine bunuda eklemiştir.

    Daha çok işimiz var Allah verede bişiler olsa ne bileyim kafasına taş düşse değişse öğrense takımı adam etse vs vs:)))

  5. nadas dedi ki...

    golü atanın kazanacağı sıkıcı,yavan bir deplasman maçıydı. topun hakimiyeti, stoch ve mehmet topuz'un etkisiz oyunları nedeniyle karşı ceza sahasına ulaşmazken, sorunu yine alex olarak tespit etti aykut kocaman. mehmet ve christian'ın yan yana oynadığı orta saha daha dengeli ve sağlamken, oyunu rakip ceza sahasının yakınlarında oynamaya başladık fakat alexsizlik yüzünden bu vasat baskı pozisyona dönüşmedi. ikinci yarı altmışa kadar alex'in poziyonunda oynayan emre'ye bakarak-kaç defa,nasıl ve nerede buluşmuş ve nasıl kullanmış- alex oyunda etkin mi değil mi anlamışlardır umarım.
    gole gelirsek santana ile birlikte dönen bir orta saha oyuncumuzun olmaması,alexin çıkışıyla enerjik olacak olan orta sahaya en ironik cevap oldu sanırım. yerleşik halde golü yeseydik stoper zaafiyeti olduğunu düşünebilirdim, kaldı ki savunma yerleşmişken bile orta sahadan sızan adamları kovalamak esasta savunmanın önünde oynayan iki kişinin işidir. christian geriden usulca takip ediyor,emre karede yok.
    kadro ve diziliş ile ilgili eski bir post vardı bu vesileyle kendi kadromu yazayım
    volkan
    gökhan-lugano-yobo-santos
    christian-topuz
    emre-alex-niang
    semih

Yorum Gönder