Fenerbahçe 1 - Beşiktaş 1
STSL 19/09/2011



2010 – 2011 sezonunun ilk derbisinde Kadıköyde karşılaşan Fenerbahçe ve Beşiktaş, karşılaşmadan Niang ve Guti’ nin karşılıklı golleriyle 1-1 beraberlikle ayrıldı.

PAPAZIN ÇAYIRI: Biliyorsunuz, Fenerbahçe için bu sezon sadece bu maç değil, bütün maçlar tabula rasa hükmünde. Kötü gidişe bir son verilecek, her şey gibi lig de bizim için şimdi başlayacak. Nihayet bu sezon Demirören ve şürekasının harcadığı paranın meyvesini toplayacak gibi duran Beşiktaş ise maça herkesi şaşırtarak başladı; takımlar sahaya çıktığında Aurelio kaptan değildi.

Aykut Kocaman' ın planını tahmin etmek zor değildi: defansı orta sahaya yakın kuracak Beşiktaş’ a karşı hayalini kurduğu hızlı hücumları yakalamak ve sonuca gitmek. Beşiktaş ise kalitesi yüksek ayaklarıyla kendi oyununu oynayıp fırsatını bulmuşken Galatasarayınkine benzer bir Kadıköy fobisinin daha oluşmadan önünü kesmek derdinde.

5’ te hücuma çıkarken Gökhan Gönül topu kaptırınca beklenenin aksine kontrada yakalanan Fenerbahçe oldu. İsmail-Quaresma ikilisinin kontrası ofsaytla nihayetlendi..

10’ da Guti’ nin ara pasına Nobre hareketlendi ama Volkan hızlı davranıp bu oyuncuya gol şansı tanımadı.

26’ da o çalışılmış bir korner kaleci Hakan’ ın hatasıyla birleşince Fenerbahçe öne geçti. Alex oratlamak yerine geriye Andre Santos’ a çıkarttı. Onun ortasında Hakan Arıkan topu elinden kaçırdı. Bir yanda Lugano ve İsmail ‘ikili mücadele’ ye girişmişken boşta kalan topu kafayla kaleye dolduran Mehmet Topuz’ un vuruşu direkten dönse de Kara Yılan topu gitmesi gereken yere yollayıverdi: 1-0.

Artık her şey Fenerbahçe’ nin arzu ettiği gibi...

29’ da Andre Santos’ un ortasında Gökhan Gönül kafayı iyi vurabilse Beşiktaş dönüşü olmayan bir yola girebilirdi.

Ekrem’ in sakatlığı yüzünden oyuna dahil olan İbrahim Üzülmez’ le çarpışan kaleci Hakan, sakatlandığında şansızlık diyenler ne tuhaftır ki o ana kadar Hakan’ ın kulağını en çok çınlatanlardı.

43 ve 45’ te Niang ve Dia skoru yukarı taşıma şansını heba ederken, ilk yarının uzatma dakikalarında büyük usta Alex müsait durumda iyi vuramayınca Cenk takımını bir golden kurtardı. Böylelikle ilk yarının skorunu da söylemiş oldu:1-0

Fenerbahçe ikinci yarıya Emre yerine Özer’ le başlıyor .

51’ de oynuyor görünen Beşiktaşın o ana kadar ki en tehlikeli atağı geldi: Guti’ nin serbest atışında İbrahim Toraman kale önünde bir başına ama kafa vuruşu nerdeyse taca çıkacak kadar kötü.

53’ teki kontratakta Dia’nın pası sonrasında ölüm vuruşuna hazırlanan Niang’ın ayağı kaydı.

Beşiktaş baskılı, topla oynama oranı nerdeyse yüzde yetmiş. Ama gol pozisyonu yok.

70’ te Aurello yerine Bobo oyunda. 75’ te ise alkışlarka oyundan çıkan Alex’ in yerine Cristian.

80’ de şansın Fenerbahçenin yanında olmadığı artık resmiyet kazandı: Özer’ in uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dia imkansız denileni başardı: top az farkla aut.

82’ de Quaresma şanına yakışır iki voleyi peşpeşe vurdu. Volkan’ dan dönen topa bu defa Bobo vurdu ama Volkan topu müthiş çeldi.

84’ te Bobo, savunmanın arkasında. Volkan’ ın zamanlama hatası ve tartışmasız bir penaltı. Guti’nin penaltısı, Volkan’ın elinden sekip ağlarda: 1-1.

Sonrasında ne skoru değiştirecek ne de anlatacak bir şey vardı.

Biz Fenerbahçeliler hala ‘lig bizim için yeni başladı’ diyeceğimiz maçı beklerken diğer yandan Yıldırım Demirören önderliğinde sürekli irtifa kaybeden Beşiktaşı da Aurelio’ yu kaptan olarak sahaya sürme komedisine bulaşmadıkları için tebrik ederiz.

Son olarak, maçla alakası yok ama iyi Beşiktaşlılardan Emrah Serbes’ in Behzat Ç. sinin nihayet dizi olarak başladığını biliyor muydunuz? O’ na ve Beşiktaşlıların en güzeline –özellikle gözlerinin göğünde saklı bulutlara- selam olsun.

FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz (88 Gökhan Ünal), Selçuk, Emre (46 Özer), Dia, Alex (77 Cristian), Niang

Beşiktaş: Hakan (42 Cenk), Ekrem (29 İbrahim Üzülmez), İbrahim Toraman, Zapotocny, İsmail, Nihat, Ernst, Aurelio (72 Bobo), Quaresma, Guti, Nobre

Goller: Niang / Guti (p.)

Sarı kartlar: Bilica, Selçuk, Volkan / Quaresma, İbrahim Üzülmez, Ernst


4 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Aykut Hoca nın başarılı olamayacağı bu maçta belli oldu ,fb çok gol kaçırdı ama bjk kadıköy de daha baskın güçtü bjk nin geleceği fb den daha parlak shuster büyük bir hoca Aykut ise değil ...

  2. Corpse dedi ki...

    Aykut'tan teknik direktör olmaz!

  3. Cengiz dedi ki...

    dünkü maç aslında geçen sezonla birlikte düşünürsek fenerbahçe'nin futbolunda eksik olan parçanın bas bas bağırdığının özetiydi. emresiz fenerbahçe üretken olamıyor. modern futbolun ortasaha oyuncusu tanımına uyan, hem rakibe baskı kuracak hem de oyunu geriden kurabilecek tek oyuncu emre o da sezonun yarısını sakat geçiriyor. geçmişte marco ve appiah gibi devamlılığı olan bir değil iki orta saha oyuncumuz varken oyuna çok rahat hükmedebiliyorduk. şimdi ise emrenin sakatlanmaması için dua ediyoruz. hani çok ihtimal veremiyorum ama yönetimin ya da aykutun kafasına saksı falan düşer de ya a2 den ya da ara transferde dışarıdan emreye yardımcı bir adam bulamazsak sistemdi falandı filandı diye tartışmanın anlamı yok. bu futbol denen nane ortasahasız olmuyor işte. hani ben olsam diyeceğim de hadi diyorum paraya kıyar gerekirse transfer bütçesinin yarısını ayırır ne yapar eder muhammed sissoko'yu transfer ederidim. zira bu mevki o kadar önemli bu takım için...

  4. godzi1982 dedi ki...

    el classico:) oldu artık ama yeniden acı günler bizler için

Yorum Gönder