Taraftar Caddeye



Bugün Fenerbahçe tarihi için çok önemli bir gün. Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan taraftarın, sevgilisini elinden almaya çalışanlara, yargısız infazlara, ahlaksızca yapılan medya manipülasyonuna ses verme zamanı. Bugün 18:00 de bütün kimliklerini bir yana koyup üzerine sarı- lacivert çubuklu formayı giymiş binlerce insan bu sefer kendi tutkularına, kendi hikayelerine, hayatımızı anlamlı kılan renklere açılan savaşa karşı bir ses vermiş olacaklar. Bizden almak istedikleri sadece bir şampiyonluk değil, bizim elimizden bu seneye dair hikayemizi de almak istiyorlar. Yarın sadece yargısız infaza karşı değil savunmamız, Alex diye Arena'daki haykırışımızı, Andre Santos diye 10 kez anonsa eşlik ettiğimiz anı, Dianne'in sevinç gözyaşlarını, Semih'in eşinin dularını elimizden almalarına da isyan edeceğiz. Bir haftadır yoğun bakımda yakınının ölüp ölmeyeceğini bekleyen insan psikolojisine sokulmuş, Denizli'de ve Saraçoğlu'nda bıraktığı gözyaşlarını mumla aratacak hale getirilmiş taraftarın ayağa kalktığını gösterme, dosta düşmana yıkılmadık deme zamanıdır.

Bir haftadır Fenerbahçe düşmanlarının sözde objektif blogger olduğunu iddia edip dar zamanlarda leş kargasına dönüşenlerin, futbol dilencisi pozlarını kenara koyup soytarılaşmış sözde akil adamların, herkes için hukuk diye haykırırken konu Fenerbahçe olunca dümen kıran sözde demokrasi havarilerinin, vicdanları kararmış nefretten gözü dönmüşlerin seslerini duyduk. Biz sevgimizi tutkumuzu haykırarak bu nefret selinin, bu linç cemaatinin karşısında inatla ayakta kalacağız.

İstanbul'da yaşayan Fenerbahçeli arkadaşlar, bugün Fenerbahçe'ye sahip çıkmak sadece şampiyonluğa sahip çıkmak değildir. Bu sezona dair kendi hikayelerinize de sahip çıkmaktır. Bu akşam üstü üzerinize en afili sarı lacivert çubuklu formayı giyip kalpleri Fenerbahçe'yle çarpanların arasına karışın. Bir haftadır içinde bulunduğumuz girdapı birbirimize sığınarak ve kenetlenerek yaralım. Kulübü, beynimizi gönlümüzü kuşatan bu karanlığa karşı 104 yıl önceki gibi bir Fenerin yaydığı ışıkla başlayalım direnmeye.

Torunlarınıza "oradaydım" diyebileceğiniz tarihi anlardan birini yaşamak istiyorsanız, oyuncularımızın emeklerinin yargılanmadan tukaka edilmesine isyanınız varsa, bir haftadır kalbiniz sıkışmış etrafınızdaki ufunet dağılmamışsa koşun caddeye. Metrekareye en çok sevinç ve hüzün gözyaşının döküldüğü, nice zaferi ve hüznü birlikte yaşadığımız caddede bu sefer bir isyanın bir direnişin bir başkaldırının izi kalsın.

Haydi Fenerbahçeli caddeye.


4 comments:

  1. (Süper)Cem dedi ki...

    başarılı!

    Orada olacağım!

  2. omer sisman dedi ki...

    Tatilin amına koyayım, Fenerbahçe'ye bir şey olmasın. Orada olacağım.

  3. rddk dedi ki...

    Konudan bağımsız olarak;

    Bu fotoğrafta niye kimsenin sakalı yok!

  4. Mattt dedi ki...

    Papazincayiri, sana yorumlarimdan dolayi rahatsizlik verdiysem kusura bakma! Son yolladigim yorumu upload etmedin,iki kez gondermeme ragmen, sanirim cinalinin tayfasindan ikaz almis olmalisin. Neyse…

Yorum Gönder