Süleyman Seba: Bu işin içine siyaset karışmış


Seba'nın mesajı iki noktada net, 1- suçsuzluğunu bana ispatlasın demiyor, 2- soruşturmanın pek de adil yürüdüğüne inanmıyor. Sanıyorum bir yerlere mesaj gider, belki alkışı kesip soru sormaya başlayanlar da olur.



6 comments:

  1. omer sisman dedi ki...

    sormazlar. fenerbahçe bu yıkıntının altında kalsın da, gerekirse seba'yı da gözden çıkarırlar. ahmet dursun, seba gitsin.

  2. emir.z dedi ki...

    Biz Beşiktaşlılar namuslu ve dürüst olanları temsil ediyoruz. Şikeci, düzenbaz ve hile ile çıkar peşinde koşan diğerlerinin değil.
    'Masum olduğuna inandığımız halde' diğer tarafa yerleştirdiğimiz yeğenine sahip çıktığı için
    bu videodan sonra Süleyman Seba bize bizden olduğunu kanıtlamak zorundadır.
    Artık arınıp temizlenip masumiyetini ispat edene kadar S. Seba'yla aramıza mesafe koyuyoruz.
    Niye derseniz çünkü bize göre 'masumiyetini ispat edene kadar herkes suçludur'
    “Fitbol”da kolpa hareketini biz Beşiktaşlılar başlatalım. Gelin atkılarımıza siyah kurdela, içimizden namussuzlukla suçlananların arkasına ise teneke bağlayalım.
    Bilelim ki o teneke sahibi olan bizler “Fitbol’da Kolpa Hareketi”nin erleriyiz.
    Haydi manifestomuzu birlikte yazalım.
    Ey diğer renklere gönül verenler...
    Var mısınız?

  3. Miles dedi ki...

    @emir yaw arkadaş ne zaman başka taraftarın bir tepikisini,duruşunu,davranışını alkışlamak zor gelmekten çıkacak.Sen inanırsın hala başkanın temiz olduğuna bişey yapmadığına desteklersin (ki belge çıkana kadar öyledir); bi siyah beyaz da çıkar üzerinde gölge kalacağına,yok öyle değildi yok böyle değildi,ben tanımıyorum ,haberim yok demesi yetmez... hee sana sanal gelir bu görüş,inanmazsın ama bu zaten taraftar duruşudur...Adalı istifa etti.şekip de durum ne?

  4. emir.z dedi ki...

    Miles,
    Dediğin sanırım şu: "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, sizinki öyle bizimki böyle. Bu bir taraftar duruşu.. Niye saygı duymayı bilmiyorsun?"
    Bu söylediğine katılmamak mümkün değil. Elbette herkes her konuda aynı şekilde davranmak zorunda değil. Ve zaten ben de Çarşı'yı senin bu söylediğine karşıt bir tutumu olduğu için eleştiriyorum.
    Çünkü yazdıkları metin salt beşiktaş taraftarının duruşunun anlatılması değil maalesef. Fenerbahçe taraftarını şikeci peşinde koşan bir ahmaklar ordusu olarak gösterip, ayar veriyorlar: Bizim ilk anda takımımıza sahip çıkmamızı da şikecilerin peşisıra gitmek olarak damgalıyorlar.
    Ve kendi duruşlarını da bu yargı üzerinden temellendiriyorlar. 'Biz Fenerliler'e benzemeyiz' gibisinden...
    Bu sebeple senin sözlerini aynen renktaşlarına yöneltmek vacip gibi görünüyor: Ey Beşiktaşlılar "yaw arkadaş ne zaman başka taraftarın bir tepkisini,duruşunu,davranışını alkışlamak zor gelmekten çıkacak?"
    Son olarak Miles;
    Sizinkilerin anlaması gereken şu: "Başkalarının günahlarıyla aziz olunmaz, hele ki başkalarının farazî günahlarıyla hiç bir şey olunmaz.."
    NOT: Konuyla ilgili olarak bu blogdaki 'Beşiktaş Taraftarına Mektup' başlığı altında yapılan tartışmayı okumanı salık veririm.
    Bâki selam..

  5. Miles dedi ki...

    @emir z çarşı nın yazmış olduğu ve manifesto diye adlandırılan yazının içinde geçen ve diğer taraftarlar kavramını malesef ortaya çıkaran ifadeler var.Bunlar beşiktaş taraftarı içinde de tartışıldı.ancak unutmayalım ki neticede taraftar grubu yanı baştan bi tarafta,misal çoğu zaman çarşını muhalifliğine "yılmaz özdil solculuğu" denmekte;heh işte bu durumda diğer taraftarlar onun üstüne çıksın,düzeltilmiş halini yapsın,misal çıksın bir taraf arkadaş bu iş böyle olmalıydı desin,daha doğrusu yapsın... manifestonun içinde geçen bazı cümlelere odaklanmak yerine olaylara karşı duruş dikkate alınmalı... yoksa taraftarların içindeki bazı grupları baz alıp onlar şikecilerin peşinde gidiyor demek doğru değil.

  6. emir.z dedi ki...

    Miles,
    Galiba çok hızlı yazmışsın, onun için bazı ifadelerini tam anlayamadım; anlaşılan bu dil ve üslup tutturamama sorunu sadece Çarşı'ya değil, tüm Beşiktaşlılar'a has bir durum:)
    Şaka bir yana, oldukça nesnel ve yapıcı yaklaşmaya çalışıyorsun, umuyorum ki gelecekte taraftar grupları içinden daha makul, daha muteber kişiler çıkar ve senin de dediğin gibi bu kişiler retoriğini her zaman, asıl olması ve yapılması gerekenler üzerine kurar.
    Bunu çarşı da yapsa ultraslan'da ben kendi adıma destek veriririm. Ancak şu aşamada değil.
    Çünkü Çarşı'nın bildirisi kapsayıcı değil ayrıştırıcı, diğergâm değil hodgâm, empatik değik ketenpereci...
    Önce düzeltsinler metinlerini, sonra niye olmasın? Neticede taraftar gruplarının birlikteliğine her zamankinden çok ihtiyaç var şu süreçte..
    Ama mümkün mü dersen.. Türkiye'nin bu taraftar profiliyle -şimdilik- biraz zor görünüyor.
    Kanımca şu süreçte sadece yönetim ve futbolcuların değil tüm taraftar gruplarının da ciddi bir otokritiğe ihtiyaçları var. Biz bu düzenin sahteliğine hangi açılardan bulaştık diye.. Sahiciliğimizi ve samimiyetimizi nerede yitirdik diye..
    Kendi takımımın taraftar kitlesini de bunun dışında tutmuyorum.
    sevgiler..

Yorum Gönder