TFF'ye Açık Mektup



Bu durumu haketmediğinizi biliyoruz. Güle oynaya yapılan bir seçimden sonra mutlulukla göreve geldiniz, bombayı kucağınızda buldunuz. Öyle, böyle. Bomba kucakta. Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli kararını verecek ve bu mesuliyet sizin üstünüzde.

Durum malum. Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin ve diğer bazı şahısların suç amaçlı örgüt kurarak şike yaptığı iddia ediliyor. Zorluk şurada, haklarında bir mahkeme kararı yok.

Ama TFF'nin bir karar vermesi lazım.

Yapılabilecek üç şey var,

1- Delilleri incelemek, mevcut delillerden hareketle şike olduğuna kanaat getirerek Fenerbahçe'yi küme düşürmek.

2- Delilleri incelemek, mevcut delillerden hareketle şike olmadığına kanaat getirerek her şeyi aynen devam ettirmek.

3- Bir mahkeme kararı verilene kadar bekleme kararı almak. Masumiyet karinesi gereği, suç sabit olmadığı gerekçesiyle her şeye normalde nasıl devam edecekse öyle devam etmek.

Şimdiden söylüyorum. Yarım yamalak bir kararı kabul etmeyeceğiz. Şayet Fenerbahçe'nin şike yaptığı hükmüne varıp küme düşürmezseniz bunun adı eyyamdır. Mevzuat açık, şike yapıldıysa kulübün bir alt lige düşürülmesi gerekir. Aynı anda hem şike yapıldığını kabul edip hem de düşürmemek yalandır. Hem Fenerbahçe'nin hem de sizin alnınız üstünde asla silinmeyecek bir damgadır.

Çünkü şike yapıldığını kabul edip küme düşürmezseniz bu şu demektir:

Ya deliller şikeyi ispatlamıyor ancak üstünüze kurulan baskı çok büyük kaçmaya çalışıyorsunuz,

ya da deliller şikeyi ispatlıyor ancak üstünüzde kurulan baskı çok büyük gereken cezayı veremiyorsunuz.

Her halükarda adaletsizdir. Her halükarda bu adaletsizlik sizin eseriniz olacaktır.

Bu eyyam yolunu seçmezseniz, geriye yukarıda sayılan 3 yol kalıyor;

İlk iki yolda, delilleri inceleyeceksiniz, bunları hukukçularınıza danışacaksınız, şayet bu deliller sonucunda şike olduğuna veya olmadığına karar verirseniz gerekçenizi çok iyi hazırlamak zorundasınız.

Delillerden şike olmadığına kanaat getirirseniz bu zamana kadar bunun aksini düşünmek üzere koca bir kamuoyu hazırlandı, tek tek izah etmek, tek tek fas etmek zorundasınız.

Ancak işiniz hala zor. Mahkeme safahatı içerisinde yeni deliller çıkabilir, daha önceden öngörülmemiş bulgulara ulaşılabilir. Geleceği de görmek zorundasınız.

Henüz iddianamesi bile yazılmamış, soruşturma safhasındaki bir ihtilafta hüküm verme hakkını kendinizde bulursanız bu hüküm mahkemeyi de bağlayacak. Siz şike yapılmadığına kanaat getirirseniz daha iddianame bile hazırlanmadan bu soruşturmayı sona erdireceksiniz, siz şike yapıldığına kanaat getirirseniz daha iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilip edilmeyeceği bile belirsizken, daha dava bile açılmamışken ceza vermiş olacaksınız.

Bu şartlar altında acele etmeden, baskıya göğüs gererek, mahkemeyi ve adil yargıyı bekleyerek karar almayı talep etmek, mahkeme kararı olmadan karar vermeyeceğiz demek de zor.

Ama adil.

Ve iyi bakın biz yalnızca adalet istiyoruz.


5 comments:

  1. ege dedi ki...

    Adaletiniz buysa kirin kalemi ve kume dusurun bizi!

    Sizin yalanlarinizla, dezenformasyonununzla ugrasmaktansa
    yukleriz sirtimiza acimizi ceker gideriz Bank Asya'ya.

    Bastan sona skandal bir surecte medya, devlet ve polis el ele
    zaten bizi kume dusurdunuz, biz degil siz kaybettiniz!!!

    Tarih sizi affetmeyecek.

  2. Dr Hasan Batuk dedi ki...

    ağlaklar heryerde konuşmaya başladı.. ligin gerçek marka değerinin hangi takım olduğunu ve o takım giderse kurulan bu kapitalist ekonomik düzenin nasıl çökeceğini gördüklerinden hep bir ağızdan şampiyonluk geri alınsın, şampiyonlar ligine gidiş engellensin, bilmem kaç eksi puanla başlansın yani hep türlü bela yine fenerbahçeye yüklensin ama bize birşey olmaması için aman ha düşürülmesin diye zırlıyorlar..
    ULAN BURADAN SESLENİYORUM: DÜŞÜRMEYEN NAMERTTİR..

  3. Mattt dedi ki...

    Radikalde m.a. aydinlarin roportajindan,
    “…Aydınlar, Sarı-Lacivertli yöneticilerin olayın kulübü bağlamayacağı ve Fenerbahçe’ye ceza verilemeyeceğini söylemesi üzerine “Sizin söylediklerinizle benim savcılık ve emniyette yaptığım görüşmelerde aldığım bilgiler çok farklı. Hak, hukuk, adalet var” şeklinde konuştuğu belirtiliyor…”

    Pardon nasil yani sayin aydinlar?!
    Sen ne demek istiyorsun aldigin bilgiler cok farkli diye?
    Yani simdi de savci ve emniyetin iki ayri dosyasimi varda yoneticilerimize ayri size ayri telden caliyorlar?!
    Yani bunlar bu kadar dansozmu?!
    Yani Turkiyede alicingoz hukuku mu varda bu dansozler durmadan kiviriyor?!

    Yaaww su delliler neymis de bizden saklaniyor!! Bizimle dasak gecmeye sendemi basladin Brutus?!
    Daha dun bir, bugun iki…

    Su bahsettigin hak, hukuk ve adaletten ikibucuk kilo istiyomm ustaa…
    Bu gunlerde her cakalin koltugunda bunlardan satiliyor amq, mumkunse curukleri kakalamayiniz…

  4. juvenal dedi ki...

    ortada hiçbir şey yokken 3 tane kendını buyuk zanneden takımın m.a. aydınların kapısında yatmasından belliydi bir şeyler olacağı. hiç mi düşünmedin be adam bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü demedin mi? ortada yargısız bir infaz var. 6 gündür hiçbir somut delil yokken fenerbahçenin küme düşürülmesi için imamın ordusu yandaş,yalaka,şerefsiz medyasınyla dört koldan çalışıyor. bu kararı fenerbahçeliliği herkesçe malum birine aldırarak kamuoyunda aklanmak istiyorlar.

  5. Mitya dedi ki...

    Selam millet. Skandal patlak verdiginden bu yana medeniyetle iliskim minimal seviyedeydi. Bir sorum olacak: emniyet 19 macta sike yapildigini bas bas bagiriyorsa ve bu maclarin icerisinde trabzonspor'un 5-6 tane maci da yer aliyorsa nasil oluyor da trabzonspor'dan hicbir yonetici ifade vermeye cagirilmiyor? Birseyler mi atlamaktayim?

Yorum Gönder