Basketbol Nasıl Yönetilmez



Galatasaray taraftarının aptallıkları yüzünden Tanjeviç yine gündemden düştü en çok da bu yüzden olay çıkaranlara kızıyorum. Sonuçta bu maçta olay çıkacağı belli .10 yıldır "sürdürülebilir yenilgi" tezini ısrarla güncelleyen bir takım 20 yıldır Abdi İpekçi'yi ilk kez bir basketbol maçında doldurmuş, asabiyet ve kompleks bir yerden sonra devreye girmiş ve taraftar eline ne geçiyorsa atmaya başlamış olaylardan sonra ise Galatasaray yöneticileri taraftara teşekkür ederken coach Okan Çevik seyirci arkalarında böyle olursa başarılarının devamlı olacağından bahsediyor. Daha iki hafta önce Kadıköy'de terör ortamı yaratmakla suçladıkları kulübe karşı terör ortamı yaratan taraftara övgüler düzülüyor.

5-6 maç ceza verilir Galatasaray'a şimdi, zaten federasyon burnuna kadar pisliğe batmış durumda. Öyle kökten şiddeti önleyici hiç bir ceza veremez kimseye. Dünya Şampiyonası düzenlenecek ülkenin en önemli salonunda her maç 24 saniye ve skorboard bozuluyor, muhtemelen tarihte ilk kez bir basketbol salonu içerisinde yüzme şampiyonası düzenleniyor, bu kaos organizasyon düzenini yaratan Federasyon'dan oyunun saygınlığını yeniden kazandıracak bir hamle, karar beklemek ne saf bir iyimserlik.

Maça gelince Fenerbahçe'nin guard pozisyonunda oynayan Greer ve Mrsiç 50 dakikada toplam 4 asist yapabilmişler. Takımın nasıl bir organizasyon problemi çektiğinin en net göstergesi. Gricek zaten daha öncede belirttiğimiz gibi bitmiş, hiç bir hayır gelmeyeceği çok açık. Herkes Fenerbahçe'nin uzun avantajından bahsediyor, kağıt üstünde böyle bir avantaj var kabul de Fenerbahçe'nin uzunlarının bitiricilik vasfı neredeyse sıfır. Semih her pozsiyon miss-match olsa ve post-up pozisyonunda topla buluşsa da bunlardan asla sayı çıkaramıyor. Ömer zaten faul yapıldığı anda etkisizleşen bir uzun , Oğuz 'da felaket bir yüzdeyle hücum edince uzun avantajı diye bir şey söz konusu olmuyor.

Gelelim kısa rotasyonunda çoklu alternatifi olan takıma. İstikrarlı dış şutu olan da yok takımda. Mrsiç en etkili şutör; ona da pozisyon içinde hazırlanan bir set doğal olarak her Tanjeviç takımında olduğu gibi yok. İlk uzatmanın bitimine 6 saniye kala bir takımın koçu niye mola almaz çok merak ediyorum. Topu yarı sahaya taşıyabileceğinden hala habersiz mi acaba Tanjeviç, ya son 3 saniyedeki hücuma ne demeli aldığı molada o hücumu çizebiliyorsa ancak mola almadığı için kendisine kızmak anlamsız olacak gerçi. Maça derbi atmosferini bilen ve bu maçları seven Ömer Onan'la başlamamak, maça müthiş başlayan Ömer Aşık'a çat diye kemendi atıp rotasyon kurbanı yapmak akıl alır gibi değil. Adam her maç kendini aşıyor. Bir takım hangi türlü maç kaybedebilirse hepsini deniyor Tanjeviç.

Basketbol federasyonunun oyuncağı olmuş Fenerbahçe'nin basketbolunun başındaki kifayetsiz muhterislerden kurtulmadıkça bu takımdan hiç bir şey olmayacak. Fenerbahçe sahaya çıkmayacak diye bir açıklama yapılıp 10 dakika sonra sahaya çıkıyorsanız böyle bir durumda koçumuzun kararına göre oynayıp oynamayacağımız belli olacak gibi abuk bir açıklama yapıyorsanız başınıza gelen her şey mübah o zaman. Bu yönetim de bu koç da ve bazı ruhsuz oyuncularda bu kulüpte olmayı hak etmiyor.

Not: Kaan Kural ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim onca olaydan sonra çıkıp gazetedeki yazısının başlığını "O Kadın Fanatikleri Nasıl Tahrik Etti" diye atan adama nasıl objektif diyeceğiz. Fatih Söylemezoğlu'nu babasına bile kuralı uygular diye yüceltip Fenerbahçelileri bilgisizlikle şuçlayan adam yine faturayı gizemli ve Fenerbahçeli "o kadın" a kesmiş. Utanmadan hala oyunu seviyorum falan palavraları atma bari de biz de ona göre okuyalım.


6 comments:

  1. Chemedya dedi ki...

    Güzel bir konuya değinmişsin. Maalesef ki bu olaylar nedeniyle konuşulması gereken şeyler konuşulmuyor. Mesela ilk uzatmanın bitmesine 6 saniye varken neden Tanjeviç'in mola almadığını ve 6 saniyede basket bulunabilecekken neden Ömer'in topu salladığını konuşabilirdik. Ama bu ülkede gündem yaratan insanlar herşeyi Fenerbahçe'ye yontmaya bayılıyor. Şu olayların sorumlusunun bile Fenerbahçe olarak gösterilmesi nasıl bir holiganizmin ürünüdür? Spor medyası kulüplerin kapalı tribünleri gibi olmaya başladı...

  2. Bozkurt K.Yılmaz dedi ki...

    veya kinsey'in niye uzatma periyodunda süre alamdığını ?

  3. Serkan Sağlam dedi ki...

    bak ahmetcim, şu anda hıncal karşısına mehmet aslan'ı almış konuşuyor. mehmet aslan seyircilerine verilen bireysel cezalardan bahsederken, ilk olarak ağzından fenerbahçe çıkıyor ama hemen değiştirip beşiktaşa dönüyor ve wolfsburg maçından sonra demirören'in verdirdiği cezaları konuşuyor. hemen ardından selçuk derelinin aziz yıldırıma karşı kazandığı davayı konu edip olayı yine fenerbahçe'ye çeviriyor.

    böyle adamlar bunlar işte. çıldırmamak elde değil.

  4. Serkan Sağlam dedi ki...

    Neden alamadı Bozkurt? Kavga olayı yüzünden mi? Tanjevic yüzünden mi?

  5. Adsız dedi ki...

    Tabi o kadının el kol hareketini yok sayın. Her türlü tahrikleri yapın sonra olay çıkarıyoruz. Madem site yapıyorsun objektif yazmaya çalış bari. O kaşalot hanımefendiden de bahset.

  6. PVH dedi ki...

    Objektif diyen 3000. yorumcuya playstation hediye ediyorduk. 23:14 adsiz, tebrikler. Bizimle iletisime gerecek playstation 3'e sahip olabilirsiniz, yaninda fifa 10 da hediyemiz, objektif maclar yapmaniz dilegiyle.

Yorum Gönder