Fenerbahçe 1 - Kasımpaşaspor 3
TSL 28/11/2009



Sezona fırtına gibi başlayan, kendi rekorunu kırarak ilk sekiz haftayı galibiyetle kapattıktan sonra geleneksel Galatasaray galibiyetini sayılmazsa düşüşe geçen Fenerbahçenin irtifa kaybı önlenemez bir boyuta ulaştı.
Fenerbahçe sahasında seyircisiz oynanan maçta Kasımpaşaspor’ a 3-1 yenildi.


PAPAZIN ÇAYIRI: Bizim şampiyonluk görmüş takımlar arasındaki maçları isimlendirmekte kulllandığımız, aslında aynı şehrin takımları arasında oynanan müsabakalara verilen isimle; haftanın ‘derby’ sinde Kasımpaşaspor seyircisiz yakaladığı Fenerbahçeye dünyayı dar etti.

Aslında iki şey daha vardı Fenerbahçeli futbolcuların kulaklarına fısıldadıkları: Bizden iki fazlanız var, kontratınızdaki yüksek rakamlar ve seyirciniz. Hele ki ikincisini çıkartın bir ‘hiç’ siniz...

Son cümle oldukça sesli söylenmiş olmalı ki, herkes duydu.

Maç golle başladı. Ki daha dakika dolmamıştı.

1’ de Cenk çok kötü vurdu. Dışarıya giden topu tutmak isteyen Volkan, bunu başaramadığı yetmezmiş gibi bir de topu Gökhan Güleç’ in önüne bırakıverdi. Bayram günü böylesi ikram geriye çevrilmezdi. Gökhan da öyle yaptı: 0-1

3’ te Fenerbahçe ikinci bir golden kurtuldu: Cenk sağ kanattan taşıdığı topla son çizgiye kadar indi ve ortasını yaptı ama kimse dokunamadı.

5’ te sol tarafta topla buluşan Mehmet Topuz Guiza’ yı gördü. Savunmanın arkasına sarkan Güiza başından bu yana kendisinden bekleneni yaptı ve yerden bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1

11’ de ender iyi gelişlerinden biriyle Fenerbahçe vardı sahnede. Mehmet Topuz' un soldan ortasında arka direğe gelen topa Semih' ten önce Ergün dokundu ve Semih’ in topla birlikte ‘gol’ olmasına engel oldu. Semih' in kafasından seken top auta çıktı.

12’ de Fenerbahçe atağında Güiza yine gole yaklaştı ama açısını kaybedince iyi vuramadı, Koray' a çarpan top kornere çıktı. Ardından köşe vuruşunu Alex kullandı, Lugano bomboş pozisyonda topu çok kötü yere vurdu.

15’ te Kasımpaşasporda Murat soldan getirdi ve içerideki Cenk' e bıraktı. Cenk önünden geçen topa dokunamadı.

16’ da bu kez Fenerbahçe atak geliştirdi. Cristian' ın şutu defanstan dönüp Mehmet Topuz' un önünde kaldı. Mehmet Topuz sert vurdu, kalecide kaldı.

17’ de Mehmet Topuz’ un şutundan sonra Kasımpaşa hızlı çıktı. Gökhan Güleç defansın arkasına sarktı ve topu aldı. Gökhan Volkan ile karşı karşıya kaldı. Volkan'ı da geçti ama açısını kaybedince vuruşu yan ağlarda kaldı.

19’ da Kasımpaşaspor atağında Murat Erdoğan savunmasının arkasına çok hızlı sarktı, topu Volkan' dan kurtardı ama öncesinde yan hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.

(Maçın ardından yazılan bu maç yazısında bundan sonraki ofsayt pozisyonları yazılmayacaktır. Zira bir kaç metrelik ofsaytı kaçıran hakemlerin olduğu bir yerde ofsaytı değil tartışmanın konuşmanın dahi manası kalmıyor çünkü.)

20’ de Keller, sağdan taşıdığı topu içeri doğru ortaladı. Cenk kale çizgisi önünde yine dokunamadı ve top auta çıktı

24’ te bu kez de Fenerbahçe tehlikeli geldi. Gelişen atakta kaleye doğru atılan dört şut da defanstan geri döndü.

35’ te Moritz' in sağdan ortasında Gökhan Güleç vurdu, Volkan' dan dönen topa Gökhan Güleç bir kez daha vurdu, bu defa da çizgi üzerinde duvar olan Önder’ e çarpan top kornere gitti.

43’ te Fenerbahçe soyunma odasına üstün gidebilmek için geldi: Roberto Carlos soldan sert ortaladı, defans son anda uzaklaştırdı.

İlk yarı bir dakikalık uzatmanın ardından 1-1 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe Mehmet Topuz’ un yerine Özer Hurmacı’ yı oyuna alarak başladı. Özer Hurmacı’ nın oyuna alınması ne kadar doğru olsa da eğer bir sakatlığı yoksa Mehmet Topuz’ un oyundan alınması o kadar yanlış. İlk yarıda Fenerbahçeyi iten tek oyuncu belki de oydu.

47’ de Kasımpaşa ikinci yarıya da golle başladı. Cenk İşler soldan aldığı topla ceza sahasına kadar sokuldu ve plase bir vuruşla topu Volkan'ın altından ağlara yolladı: 1-2

50’ de Semih soldan aldığı topu kale önündeki Güiza' ya yerden ortaladı, Güiza dokunamayınca mutlak bir gol kaçtı.

54’ te defansın arkasına sarkan Güiza topu önünde buldu ama defans hızlı davranarak Güiza' dan önce müdahale etti ve tehlike sona erdi. Hatta bütün defans Güiza’ dan daha hızlı hareket etti.

55’ te Kasımpaşa bu kez sağ kanattan geldi. Murat Erdoğan ceza sahasına girer girmez sert vurdu, Volkan son anda çıkardı.

56’ da kornere giden bir top için hakeme itiraz eden Gökhan Güleç sarı kart gördü.

57’ de Cenk' in ceza sahasına attığı ara pasa Gökhan Güleç hareketlendi ama Önder zamanında müdahale ederek topun Gökhan' a gelmesine engel oldu.

63’ te Fenerbahçe kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu Alex kullandı, Tolga' nın müdahalesiyle top kornere çıktı.

Kelimenin tam anlamıyla 'sessiz sedasız' geçmeye başlayan maça Daum’ un müdahalesi geç de olsa geldi.

71’ de Roberto Carlos’ un yerine Deivid, Selçuk’ un yerine Vederson oyuna girdi.

74’ te başının üzerinden giden topa yetişemeyeceğini anlayınca elle müdahale eden Keller sarı kart gördü.

Daum’ un yaptığı hamleye Yılmaz Vural cevabını gecikmeden verdi.

74’ te Murat Erdoğan’ ın yerine Ertan, hemen ardından Gökhan Güleç’ in yerine Özgür oyuna girdi.

76’ da Alex kullandığı serbest vuruşta Tolga boşa çıktı ama hakemin düdüğü ‘faul yüzünden oldu’ dedi. Tolga bu pozisyonda kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

80’ de Moritz' in uzaktan vuruşu üstten auta gitti.

81’ de Moritz oyundan çıkarken, yerine Şahin girdi.

82’de defansın arkasına atılan topa oyuna yeni giren Şahin hareketlendi. Kaleci Volkan' ın çıkmakta geç kaldığı pozisyonda topu elinden kaçırınca Şahin önünde kalan topu boş kaleye yuvarladı: 1-3

83’ te Fenerbahçenin ikinci yarıda duran toplar dışında kaleye gelebildiği ilk pozisyona şahit olduk: Alex' in indirdiği topa Deivid çok sert vurdu, üzerine gelen topu Tolga son anda çeldi. Ardından kullanılan köşe vuruşunu defans uzaklaştırdı.

84’ te Kasımpaşa' da Koray sarı kart gördü.

86’ da Güiza ceza sahasında topla buluştu ve vuruşunu yaptı, Tolga yatarak kontrol etti.

89’ da defansın arkasına sarkan Semih kaleciyi de geçtikten sonra vurdu ama vuruşu yan ağlarda kaldı.

90+2’ de Deivid kafa ile ceza sahasına indirdi ama o noktada Fenerbahçe' den kimse yoktu.

90+3’ te Cenk yine defansın arkasında Volkan' ı bir kez daha geçti ama açısını kaybedince takımı dördüncü golden oldu.

90+4’ te Semih kaleci ile karşı karşıya kaldı ama Kasımpaşaspor defansı faulle karışık vurmasına engel olunca vuruşu üstten auta gitti.

Hakemin son düdüğü Yılmaz Vural’ ın Fenerbahçeye karşı aldığı on altıncı galibiyeti ilan ederken, Kasımpaşaspor 3-1’ le haklı bir üç puanı hanesine yazdırdı.

FENERBAHÇE – KASIMPAŞASPOR: 1-3

Stad: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Hüseyin Göçek, Erhan Sönmez, Cemal Bingül

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Lugano, Roberto Carlos (71 Deivid), Güiza, Alex, Cristian, Önder, Selçuk (71 Vederson), Semih, Mehmet Topuz (46 Özer Hurmacı), Gökhan

Kasımpaşaspor: Tolga, Moritz (81 Şahin), Ergün, Sedat, Barış, Gökhan Güleç (76 Özgür), Koray, Murat Erdoğan (74 Ertan), Yekta, Cenk, Keller

Goller: Güiza (5) / Gökhan Güleç (1), Cenk (47), Şahin (82)

Sarı Kartlar: Gökhan Güleç, Keller, Koray



0 comments:

Yorum Gönder