Sizin Ne Olduğunuzu Çok İyi Biliyoruz


Olaylar

Objektif, tarafsız bakabilenlerden bekliyoruz. Kendisini otorite sananlardan bekliyoruz. Daha iki hafta önce maç oynanmamalı diyen "takım tutmayan yazarlardan" bekliyoruz. Efes maçında siz yaptınız diye kıvırmayacak kadar dürüst olabilenlerden bekliyoruz. Maçın ortasında olanlardan sonra maç oynanmamalıydı yazabilecek birisinin çıkmasını bekliyoruz. Taraftar salondan çıkarılmalıydı diyebilecek birisini bekliyoruz. Aslında kazanamazdık ama ortamı gererek kazandık yazabilecek birisini bekliyoruz. Bunu hep yapıyoruz, bizim basketbol taktiğimiz bu yazabilecek birisini bekliyoruz. Kazandık ama bu maçı konuşmak boş yazabilecek birisini bekliyoruz. Daha iki hafta geçmeden söylediğiniz hiçbir şeyi inkar etmeden, adam gibi aynılarını yazmanızı bekliyoruz. Boşuna bekliyoruz çünkü sizin ne olduğunuzu uzun süredir iyi biliyoruz...



26 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Bu kadar olur hakkaten;
    1.Polisin kafası mı yarılmadı,
    2.Oyuncuya taraftarlar mı saldırmadı,
    3.Sahaya yabancı madde mi atılmadı,
    4.Ortam mı gerilmedi,(bizim seyircimiz ortada yokken)
    Olayın verilecek cezalar boyutunu da merakla bekliycez bakalım neler olacak.
    Merak etmeyin aynısını yapan kaya peker ceza almaz ama Kinsey yarından itibaren asılır çünkü biz FENERBAHÇEYİZ, sorun sizin için bu.

  2. PVH dedi ki...

    Adsiz, derdim verilecek cezalar bile degil, hic ceza verilmesin hatta, cok ciddiyim. Daha iki hafta once futbol macindaki olaylardan sonra cikip "bu mac oynamamaliydi" yazanlari bekliyorum ben, sadece onlari bekliyorum.

  3. Adsız dedi ki...

    Yahu bunun fenerbahcesi, galatasarayi mi var? ozellikle "Bosuna bekliyoruz cunku sizin ne oldugunuzu uzun suredir iyi biliyoruz" falan yazmanin hic anlami yok.
    Ulan sanki bir taraf cennetten dusmus melekler, otekiler de cehennem yaratiklari tovbe tovbe.

  4. Alper dedi ki...

    "objektif, tarafsız" bakabilerek maçı yazabilseydiniz karşılığını beklemeye de hakkınız olurdu.

  5. PVH dedi ki...

    Bizim oyle bir iddiamiz olmadi. Kendilerini oyle addedip bizi suclayanlardan bekliyoruz sadece. Kivirmayin. Ayrica bu yazilik rica, okudugunu anlamayanlar yorum yazmasin, kimse GS taraftari canavar, biz melegiz yazmadi, alakasi bile yok.

  6. Adsız dedi ki...

    Hayret birsey ya, yazalim o zaman, mac yarida kesilmeliydi, daha once buna benzer olaylarin yasandigi maclar icinde yapilmasi gerektigi gibi. Buna ek olarak bu isi yapanlarin teker teker kim olduklari ortaya cikartilip ceza almalari lazim Besiktas taraftarinin aldigi ceza gibi. e ne olduk biz galatasaray taraftari simdi? bizim ne oldugumuzu simdi daha iyi mi biliyorsunuz?

  7. Schumy dedi ki...

    O orta parmak kaldıran hanımefendiye ne oldu acaba ? Olayları onun tetiklediği hakkında bir fikrin var mı ? Kavga, hır, gür sizin işiniz. Derbiden önce en Emrah oyuncunuzu maçın Galatasaray adına kilit adamlarından birinin üstüne salarsınız. Samiyen'de maçın son dakikalarına doğru gereksiz bir yere oyuncumuza vurursunuz, kaleciniz çıkar orasını burasını tutar. Sonra gelir sizin ne olduğunuzu biliyoruz yazarsınız. Merak etme bizim de fikrimiz değişmedi. Hislerimiz karşılıklı yani.

  8. Griffith dedi ki...

    Fenerbahçe forması giyiyor diye 6 yaşındaki çocuğa bile tahammül edemeyen adamlardan kıvırmamalarını beklemek saflık olur.

    Kıvıracaklar.Hem de dansöz gibi kıvıracaklar.

  9. PVH dedi ki...

    Aha bir tanesi geldi. Hepsi bunun gibi ismiyle yazsa, adsizligi kendilerine korunak yapmasalar da dokumlerini cikarsak surada.

  10. todor dedi ki...

    caferağa'da ki maçı heyecanla bekliyorum.Eminim benim gibi bir çok Fenerbahçeli arkadaşımda heyecanla bekliyordur.

  11. Adsız dedi ki...

    kendi camiasını bir sevgi pıtırcıkları
    bizi de kavga gürültüyle maç kazanan vahşi ork ırkı olarak gören
    sayın ! üstünel ile çelebi acaba bu maçı izlerlerken ne düşünmüşlerdir.
    Muhtemelen Kinsley nasıl yumruk atabilir diye üste çıkacaklar bekleyin görün.

  12. Adsız dedi ki...

    Hayatta basarilar hocam hepinize. Birbirinizi yiyip durun.

  13. futbolvefenerbahçe dedi ki...

    Ne yazık ki bunları yapanları bir taraftar kisvesine büründürmek büyük hata. Her maç sonu bir öncekini örnek göstererek ilerlemek bizi faciya götürüyor. Yöneticilerin önce adam olması gerekli. Yapılan açıklamalar akıllara zarar. Senin taraftarın mı yoksa benm taraftarın mı daha az vahşi kavgası yapılıyor adeta. Bu zihniyetle ilerlemek mümkün değil. Gerçek bir futbol ve spor sevdalısı olarak her geçen gün ümidim tükeniyor. Bİzlre yazık oluyor başka bir şeye yada kişilere değil.

  14. baho dedi ki...

    bence normaldi bu gece yaşananlar çok bişey olmadı "derbinin tadı tuzu" sınıfında kaldı benim için,ki 2006-2007deki sulu hayvanlık kadar olanlar hariç ben hoş görürüm derbide bu tarz şeyleri

    ama bunu kadıköydeki maçtan sonrada sen söyleyebiliceksin,karı gibi kıvırmıyacaksın ama ardanın adet günüydü üstüne oynadılar ühüüü diye

    kendi evinde olan olayı tahrik ettiler bizi kalıbına sokup,kadıköyde olanlara orospu gibi insan değilsiniz ama çok acıtıyosunuz yhaaaa diye bağarmıcayaksınız

    yada iki sahada olanları lanetliyeceksiniz,böyler yazılar yazdırmayacaksınız pvhye

  15. Adsız dedi ki...

    Böyleleri var işte diyorlar ki
    ''Taraftarı tahrik etti''
    ''Orta parmağını gösterdi''
    Ulan bütün bunları durup dururken mi yaptı?
    Aynı şerefsizliği dümbük hapçı Reziltaş seyircisi de yaptı bayan basket maçında, kızlara habire küfret, sonra kızlar tepki verince bizi tahrik etti.
    Bakın burada mesele spor veya maç değil.
    Bu kadar aşağılık ve rezil savunma anlayışı şu ülkede hayatın her alanında var.Boşuna demiyorlar bu ülkede ne yaparsan yap rezil olmazsın diye.
    Ağzınıza doladığınız Efes maçında sahaya saldıran vandal varya, siz o bile olamazsınız.
    O ne olduğunu açık açık gösterdi, siz burada çakallık yavşaklık yapın.

  16. Tuğberk dedi ki...

    http://atleticobonito.blogspot.com/2009/11/lafla-peynir-gemisi-yurumez-adnan-polat.html

    Şuradaki 2 resme bakın lütfen..Fenerbahçe'nin basket maçlarında yeri geldi Aziz Yıldırım kendi taraftarıyla ters düştü ama asla ve asla tepkisiz kalmadı..Adnan Polat'ın bu akşam olanlar karşısında takındığı pasiflik ve basiretsizliğin altında ne yatıyor..?

    Hala yukarıda Kadıköy'de ki maçta Cristian-Arda muhabbetini örnek gösterenler var..Ya arkadaş maçtan 1 saat önce Galatasaray taraftarı eşofmanla sahayı gezmeye çıktığında Arda'nın yaptığı artist artist hareketleri o maçta olanlar bilir..Arda 'adam' olsa , birazcık aklı olsa Cristian ile orada münakaşaya girmez..Neyse ya bu konuşmayı uzatırsam daha 100 tane şey yazarım..En çarpıcı örnekler kupada Alex'in frikiği ile yendiğimiz maçta , maç sırasında Orhan Ak , Hasan Şaş , Sabri , Necati ve klasik Galatasaray ekolünü sahaya yansıtan oyuncuların hareketlerinin altında yatar..

    Galatasaray , Fenerbahçe'yi görmeye dayanamaz..Bu psikolojisini her zaman Fenerbahçe ve Fenerbahçe taraftarına paslamaya çalışır..Her maçtan önce msn iletileri doldurulur , maç günü stres ve sinirden el ayak titrek , Fenerbahçe kazanır ve ' Sizin zaten tüm seneki amacınız bizi yenmek - Kasımlar sizin olsun Mayıslar bizim ' falan gibi boş laflarla kendilerini kandırırlar..

    Ha şimdi nolucak , Abdi İpekçi'de rövanş olucak elbette..2 sene sonra Fenerium Arena oldu mu 2.Saraçoğlu dalgası başlayacak bi 10 senede o salondan çıkamayacak Galatasaray..

  17. Green Lantern dedi ki...

    Bu akşam o salonda it kopuk sürüsü vardı, basketbol seyircisi değil....

  18. ben buradayim dedi ki...

    O adı bile olmayan arkadaşlara tek soru:

    Seyirci azdı, küfürler, yabancı maddeler, sahaya girmeler, oyuncu yumruklamalar, yani durum rezalet. Kimse inkar edemez.

    Ve GS'nin anlı şanlı koca başkanı Adnan Polat orada. Bu adam bunları engellemek için ne yaptı?

  19. OtomatikPortakal dedi ki...

    Seyircinin o kadar olaydan sonra tribünden çıkarılmaması büyük skandaldır.Maçı gsye vermek için güzel bi hamleydi.
    Maç sonrası taraftarına teşekkür eden gsli yöneticiler ve antrenörlere de selamlarımı gönderiyorum.Siz busunuz işte.

  20. steven_stiffler dedi ki...

    Bir de Kaan Kural'ın ağzından salyalar akıta akıta "Suçlu Fenerbahçe" tripleri yok mu,çıldırtıyor adamı.

    Seyirciyi dışarı almamak maçın gidişatına etki etmiştir.Maç boyu geride olduğumuz maçta,son dakikalarda hem psikolojikman hem de oyun olarak üstünlük sağlayınca olay çıkması kaçınılmazdı zaten.

    Gergin ortama rağmen iki takım oyuncuları da düzgün bir maç oynadılar.Birbirlerine karşı abartı bir harekette bulunmadılar.

  21. todor dedi ki...

    bu maçta yaşananlara ne "kaliteli" medyamızın "kaliteli" dansöz yazarlarının ne yazdıklarını arşivleyip, ligin ikinci yarısındaki maçta çıkacak olaylardan sonra yazacaklarıyla karşılaştıralım. nasıl olsa bu maçın bir rövanşı olacak....

  22. tozlu parkeler dedi ki...

    Bu olaylar misal Galatasaray-Beşiktaş maçında çıksa suçlu yine Fenerbahçe addedilecekti.
    Olayları çarpıtmayın, o kadının yaptığı el hareketi olaylar başladıktan, o kadın, yanındakileri ve benchteki oyuncular ve teknik kadro kafasına çakmaları, taşları yedikten sonra yapılmıştır.
    Her zamanki gibi medyatik dezenformasyon olayları Fenerbahçe'nin üzerine yıkmaya çalıştı ve schumy gibi düşünsel faliyetleri bünyesinin çok derinlerine işlemiş kişiler bu zokayı hemencecik yutup olayları o kadının tetiklediğini söylemeye başladılar.
    He bu sırada NBA'de 30-40 maç cezalar veriliyor Kinsey'de 40 maç ceza almalı diyenler var onları da öncelikle NBA'de ve bizim ligimizde senede kaç maç yapıldığını öğrenmeye davet ediyorum.

  23. victor orbis dedi ki...

    Bütün Fbliler toplanmış ne kadar centilmen bir takım olduklarını konuşuyorlar.Türk'ün Türk'e propagandasından sonra Fblilerin Fblilere propagandası ve ortak masturbasyon.Evet biz de sizin ne olduğunuzu biliyoruz.Hepiniz Ercan Saatçisiniz bu maçta o parmak hareketini yapan kadınsınız.Adımızı da saklamıyoruz!!!!!

  24. Adsız dedi ki...

    pvh selam, saracoğlundaki futbol maçı oynanmamalıydı. dünkü basketbol maçının ise uzatmaları seyirci boşaltıldıktan sonra oynanmalıydı.

    fenerbahcenin asıl problemi maçın 40 dakikalık bölümünde, her hangi bir olay olmamışken, çok daha az bütçeli bir takıma üstünlük sağlayamamak...

    siz busunuz, biz buyuz muhabbetinin içi çok boş maalesef, her iki tribündede hem futbol hem basketbol maçı seyrettim ve iki tarafın da çok ufak nüanslar dışında birbirinden farkı yok.

    egemen

  25. Adsız dedi ki...

    ...Geceyi Asayiş Şube Müdürlüğünde geçiren kadın seyirci Ayşe Demet K'nin, ''el'' hareketini, ''yüzüne atılan bozuk paranın canını acıtması üzerine sinirlenerek yaptığını'' söylediği öğrenildi. Ayşe Demet K'nin, 15 Haziran tarihinde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker takımları arasında, play off serisi 6. maçında da tribünde çıkan olaylar sırasında aktif olarak rol oynadığı belirlendi.Sahaya inerek Fenerbahçe Ülker takımı oyuncularına tokat attığı görüntülerden anlaşılan Erdim C'nin de ifadesinde, ''galeyana'' geldiğini öne sürdüğü bildirildi...(bu bir haber)

    bir spor salonu; içinde hemen hemen hepsinin üzerinde aynı renkler olan binlerce insan...(renk: sarı-kırmızı ya da sarı-lacivert ne fark eder?)

    şu yukarıda yazanların hepsinin gerçekte fenerbahçe-galatasaray sorunu olmadığını, bunun başka birşey olduğunu anlayamayıp, burada içindeki şiddeti hala karşısındakine kusmaya çalışan tüm fb li ve gs li arkadaşlarıma sormak istediğim şey şudur aslında:

    öyle önlemler alındı ki herhangi bir gs-fb, fb-gs maçında ne sahaya yabancı madde atılabildi, ne edilen küfür duyulabildi, ne de sahaya birileri atlayıp ona buna saldırdı ya da kaleye koşarak gol oldu. sadece ve sadece; eğrisiyle doğrusuyla salt "oyun" vardı sahada(hepimizin istediği şekilde?!), tribünde ve ya ekran başında da "siz" vardınız, diyelim ki... içinizdeki öfke,kin,nefret,adına her ne denirse densin, birilerine yöneltme ihtiyacı duyduğunuz bu olumsuz duygu,içinizdeki bu karanlık yan karşılık bulamayınca, öksüz kalınca o zaman ne yapacaksınız? bir düşünün? o zaman bize eski olaylı maçlarımızı geri verin mi diyeceksiniz? yoksa tamam artık herşey geride kaldı artık medeni insanlar gibi?! takılacağız aramızda mı diyeceksiniz? varsın adnan onu demiş olsun aziz bunu demiş.varsın a.s.y.de 1 ton su atılmış olsun, ş.s. da kafaya madde.(yanlış anlaşılmasın asla olaylı maçı savunduğum yok. savunduğum şey içinizdeki nefreti yok etmeden hiçbirşeyi kazanamazsınız) aslında kazanan,haklı olan tarafın siz olduğunuzu düşünseniz de öyle olmadığınızın farkına varmanız çok zaman alacak ya da hiç farkına varamayacaksınız. varsın gs2-fb 0 olsun varsın gs 0-fb3 olsun...

  26. Unknown dedi ki...

    schumy denen okudugunu anlamaktan, gordugunu yorumlamaktan aciz yaratik: senin de kafana dakikalarca para atayim, anana avradina kufur edeyim, sonra sen o parmagi kaldirmazsan madalya takarim sana.

    bu kadar kor olamaz insan, hala arda olayinda kalmissiniz, gercekten insan degil hayvansiniz hepiniz

    @victor orbis: evet hepimiz ercan saatci'yiz gerekirse, hepizini de ercan'in dediklerini yaptik. ve de hepimiz o kadiniz, o parmakla da ne yapacaginiza kendiniz karar verin

Yorum Gönder