Acizlik - Küçüklük - Vicdansızlık



Galatasaray Yönetimi suçluyu buldu. 10 – 15.000 kişilik Abdi İpekçi’de dün gece gözlenen hayvanlığın sebebi şu yukarıdaki kadıncağızmış. Bu kadıncağız hareket çektiği için taraftar kendisine ve Fenerbahçelilere bozuk paralar, yabancı maddeler atmış, fiili saldırıda bulunmuş, küfür etmiş, olay çıkarmış. Hatta kadıncağız bunlara hakaret ettiği için gidip Kinsey’e saldırmışlar. Bu yüzden Galatasaray yönetimine Galatasaray'ın kendini sorumlu hissedeceği bir şey yok. Galatasaray taraftarı “tahrik edildiği” için ne bok yerse meşru. Şimdi bu manyakça, bu ahlaksızca, bu insanın yüreğini sıkan düşünce Serhat Ulueren’ler bilmemneler eliyle kamuya servis ediliyor. En sonunda şirazeden iyice çıkmışlar, “sizin yüzünüzden GS ceza alacak” demişler. Sizin ahlak namına, vicdan namına hiçbir hasletiniz yok mudur?

Tabi bütün bunları bir kişi dahi savunmaya cesaret edemiyor. Dünden beri baktım Fenerbahçeli bloglar kendi içlerinde olayların kritiğini yapmışlar, mesela Lambuja konunun özüne yönelik çok net bir analiz yapmış, geçmişe yönelik meşrulaştırma yolunun nasıl kısır bir döngüye bizleri sokacağını ihlal etmiş. Yetmez. Ayrıca taraftarın da kendi kulübü dahi yapsa, haksızlığa karşı durabilmesi, bir omurgasının olması gerekir. Şu blog dünyasında, Ercan Saatçi’nin 3 sene önce söylediği ve montajda çıkartılması gereken bir laf günlerce tartışıldı. Sayfa sayfa yazı yazdılar. Buyrun Adnan Polat orada, öyle bir açıklama yaptı ki hepimizin suratına karşı ananızı sikeyim diyor. Yazacak bir tane adam var mı? Bunlar yazılmazsa, bunlar eleştirilmezse, bunların ahlaksız olduğu söylenmezse o zaman bu adamlar da bu tip şeyleri yapacaklar. Ne olacak? En sonunda bir kadıncağızı halkın önünde günah keçisi diye oturtup fanatiklerin önüne atacaklar.

Şimdi televizyonda diyorlar ki “sizin yüzünüzden GS ceza aldı.” Hepimiz biliyoruz, görüyoruz çevremizde de var, tuttuğu takıma fanatik bir asker gibi bağlı insanlar dolaşıyor bu ülkede. Bu kadıncağızın adı açıklandı, yüzü belli, televizyona çıkartıldı, televizyonda milyonların önünde olanların sorumlusu olarak lanse edildi, yarın öbürgün manyağın biri bu kadıncağıza bir fenalık yapmayı düşünse bunun vebalini kim alacak? Bu manyağın kulübünün başkanı bu kadıncağızı zaten suçlu ilan etmiştir. Bundan sonrası bir durumdan vazife çıkartma meselesi. Öyle büyük bir hayasızlık var ki şu kadıncağızın hiçbir suçu yok, hiçbir günahı yok, 10.000 tane adamın tasmalarından boşanmasının mesulu haline getiriyorlar.

Bu kadıncağız acilen dava açmalıdır. Galatasaray yönetimi gerçek dışı ifadelerle olayların sorumlusunu bu kadın olarak lanse etmek suretiyle hanımefendinin toplum nezdindeki itibarını açıkça zedelemiştir. Hem hakaret davası hem de manevi tazminat davası açılabilir. Ayrıca kendisini kamu önünde suçlu ilan eden ve hedef gösteren medya kuruluşuna da yaptıkları basın ahlakına aykırı yayın sebebiyle manevi tazminat davası açılabilir. Bütün bunlar yapılmalıdır ve bu rezil adamlar ahlaksızlıkları sebebiyle ceza almalıdır. Olayların müsebbibi Galatasaray olduğunda eleştirmek için kullanabilecek iki kelime bulamayan adamlar bir tane kadıncağızı Fenerbahçeli diye hayvanlığın sorumlusu haline getiriyorlarsa bu vicdansız, bu ahlaksız adamlar bunun bedelini de ödemelidirler.

Şu olayları yazmayan, “bu topa girmeyen”, bir statta olay çıkartan, o olayları sahiplenen ve destekleyen, her şeyin suçlusunu yine bir kadıncağız üzerinden Fenerbahçe yapanlara edecek itirazı olmayanlar bundan sonra gitsinler Kolombiya, Uganda, Barbados liglerinden bahsetsinler. Gözleri önünde Türk spor tarihinin en büyük şerefsizliklerinden biri gerçekleşirken susacaklarsa zaten yapmaları gereken budur. Bir yönetim bütün unsurlarıyla taraftarının yaptığı sportmenlik ve ahlak dışı hareketleri sahipleniyor, bu hareketlerin mesulu olarak orada bir tane kadıncağızı parmakla göstermekten utanmıyor, o kadıncağızı suçlu damgasıyla halkın arasına atıyor, elindeki medyayla bilmem neyle de bunu pompalıyor ve bu insanlar bu ülkede susuyorlarsa artık ağızlarını bu ülke hakkında hiçbir şey için açmasınlar. İnek bokuyla oynayan deliler gibi gidip boklarını ellerini yüzlerine süre süre oynasın, anlatsın dursunlar. Efes maçıymış. Efes maçında taraftar sahaya girdi, maç boyu kendilerini tahrik eden Efesli oyunculara saldırdı, kulüp olaylardan dolayı özür diledi, üzüntü duyduğunu açıkladı, Fenerbahçe 5 maç ceza aldı, Fenerbahçe taraftarına vuran Kaya ise hiçbir ceza almadan devam etti. Fenerbahçe tek bir tane Efes taraftarını parmakla gösterip suçlu budur demedi, Fenerbahçe şu veya bu maçı örnek gösterip bunu unuttunuz mu deme acizliğinde bulunmadı, Fenerbahçe bu olayları sahiplenmedi, benimsemedi ve desteklemedi. Fenerbahçe acizlik yapmadı. Büyük bir kulüp olduğunu gösterdi. Galatasaray Yönetimi ise yaptıkları ile çirkef, aciz ve küçük bir kulüp yaratmıştır, bu küçüklüğe isyan etmeyenler de bu küçüklüğe layik olan küçük adamlardır.



78 comments:

  1. Alper dedi ki...

    Gündüz feneri'nden sonra bu blogda artık bir ömer çavuşoğlu, ercan saatçi, meriç tunca haline geldi.

  2. aethewulf dedi ki...

    yahu alper salak sulak konuşma. olay hakkında söyleyecek bir lafın var mı yok mu? ne ahlaksız adamlarsınız lan? taraftarın olay çıkarmış, yönetimin bırak üzüntüyü fenerbahçeyi suçlamış, hakaret edilen bir kadın el hareketi yaptı diye suçu da ona ihale etme çirkefliğini yapıyorlar, bunlara tek laf etmiyorsunuz da bunu eleştirince ömer çavuşoğlu oluyoruz. bunun adı nedir kardeşim? alçaklık değilse, çirkeflik değilse, bu olay mide bulandırıcı değilse, ne midenizi bulandıracak? ne mideniz varmış, şunu bile kaldırıyor, sizin yerinize de biz istifra etmek zorunda kalıyoruz.

  3. aethewulf dedi ki...

    "“Biz oraya Fenerbahçe taraftarları olarak gittik ama maç boyunca asla rengimizi belli etmedik. Ne alkış tuttuk, ne de başka bir şey yaptık. Sadece maçın son saniyelerinde skor 56-56 iken Kinsey’in attığı şut girmeyince iki elimizi başımıza götürüp ‘eyvah’ dedik. Ondan sonra arkamızda oturan Galatasaraylılar, bizim Fenerbahçeli olduğumuzu anlayıp, üzerimize yağmur gibi bozuk para ve çakmak atmaya başladı. Ben de arkamı dönüp tepki gösterdim. Daha sonra taraftarlar koro halinde küfür etmeye başladı ve yabancı madde yağmuru üç misli arttı."

    http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/12964745.asp?gid=229

  4. Serkan Sağlam dedi ki...

    Objektif, tarafsız, hümanist, gerçekçi bünyelerde rahatsızlık yarattığındandır. Yoktur galatasaray takımında ercan ve türevleri. Asla olmamıştır zaten. 20 senedir aynı martavalı anlatmaktan sıkılmadınız. Neyse biz sizden sıkıldık. Upgrade ihtiyacınız var belli ki. bsg...

    Neyse, arkadaşlar sizden bir ricam olacak. Bu olaylar belli ki uzayacak. Farkında olduğunuz üzere kasıtlı olarak saçma sapan açıklamalar dönüyor ortalarda. Adnan Polat ve avanesi bile bu kadar zekasız, mesnetsiz açıklamalar yapmaz. Elbette bir çıkarları yoksa yapmaz.

    Farkında oduğumuz üzere hafta sonu beşiktaş maçı var. Bu oyuna gelmeyelim. Bilerek yapıyorlar.

    Ricam şu, lütfen beşiktaş maçıyla ilgili de bir kaç yazı girin. Ben kendi adıma, kendi sitemde gireceğim.

  5. Alper dedi ki...

    =) ahlak dersi veren tarafın temsilcisi mağdur kadın maç boyu rengini belli etmemiş, taraftarda maç boyu problem çıkarmamış.
    mağdur kadın maçın sonunda YENİLİNCE dönüp hareket çekmiş.
    taraftarda karşılık vermiş.
    olay bu kadar.

  6. Serkan Sağlam dedi ki...

    Ya seninki nasıl bir beyin arkadaşım. Kadın 56-56 da sahadan çıkartıldı. Bunu da mı bilmiyorsun. Yuh olsun sizin zekanıza...

  7. aethewulf dedi ki...

    alper, osman tamburacı alper, 4. çeyrek bittiğinde maç 56 - 56 idi. kimse yenmiyordu. maçı dahi izlemeden gelip burada konuşuyorsun bir de bize ömer çavuşoğlu filan diyorsun. hiç utanman yok mu lan? bir kadına hakaret ediyorlar, kadın sinirine hakim olamıyor ve bütün olayların sorumlusu haline getiriyorlar. hiç ahlakın yok mu senin? hiç hayatında terbiye namına, onur namına bir şey duymadın mı? biz mi öğreticez bu saatten sonra sana bunları? bilmediğin konuda oturup burada bize hakaret etmeye utanmıyorsun, olayları çıkartanları sahiplenen ve bir tane kadını halkın önüne günah keçisi haline getiren bir yönetime kol kanat germekten utanmıyorsun, yalan söylemekten utanmıyorsun, bir de karşımıza çıkıyorsun. terbiyesiz, ahlaksız diyince hakaret mi etmiş oluyoruz şimdi alper? hıncal uluç alper, kaan kural alper.

  8. Adsız dedi ki...

    @alper
    senin kadar gerizekalısı zor bulunur. olaydan bi haber yorum yapıyorsun. bench arkasındaki olayları görmediği halde 'proveke olduk' diyip sahaya atlayan, sporcuya saldıran gerizekalıdan farkın ne. yoksa sen misin o lan...

  9. Adsız dedi ki...

    Peki, FB seyircisinin alınmadığı bir maçta, bu kandıncağız, senin tabirinle bu hanımefendinin :) nispeten en fanatik taraftarların önünde, yani kendi takımının bench'ini arkasında ne işi var arkadaşım? Bu hanımefendi kimdir? Yönetici eşi dostuysa, neden maçı protokolden izlemez? Farz edelim dediği doğru olsun, maç boyunca hiçbir harekette bulunmamış olsun... (aksine iddialar da var, kime inanacağız?) Ben Kadıköy'de, Genç Fenerliler'in ortasında Galatasaray'ın kaçırdığı bir pozisyondan sonra ahh falan yapsam, kafamı tutsam, oradan canlı çıkabilir miyim canım kardeşim?

  10. aethewulf dedi ki...

    @adsız: sen canlı çıkamazsan ölümünün sorumlusu sen mi olursun güzel kardeşim? fenerbahçe - galatasaray basket maçına gelsen, benchin arkasına otursan, bir pozisyondan sorna "eyvah" desen, fenerbahçe taraftarı sana hücum etse, sonra sahaya inse, sonra gsli basketçilere saldırsa, sonra aziz yıldırım bu olaylar sebebiyle "özür dilemeyeceğini" açıklasa arkasından da seni "tahrik etmekle" suçlasa, olayların müsebbibinin sen olduğunu ilan etse ne dersin aslan kardeşim? fenerbahçe - galatasaray maçından sonra nasıl ağladığınızı biliyoruz, nasıl yeri göğü inlettiğinizi de biliyoruz, o örnekle ne yapardınız sence çifte standartçı, iki yüzlü, şurada yönetimin saçma sapan duruşunu savunacak kadar şirazaden çıkmış yaratık kardeşlerim? osman tamburacılar? bir şey yazarken iki kere düşünün lan? aynısı bana olsa ne yapardım diye bir düşün de ondan sonra şuraya yazın. ne pespaye adamlar oldunuz çıktınız lan?

  11. Alper dedi ki...

    Velev ki izlemedim, skorda falan filandı..
    Burada aldığım ahlak,terbiye,onur dersinden sonra biri bana ve tribünüme hareket çekince gözlerimi kapatacağım.Karşılık vermeyeceğim ;)

    "olaylar ve spekülasyonlar takımımızın sahada gösterdiği müthiş mücadele sonucu aldığı haklı galibiyeti gölgeleyemez."

  12. Adsız dedi ki...

    ben anlamıyorum.dyorki gs liler fener taraftarının maça girmesi yasak o kadının ne işi var diyor. münferit girişlere kim dur diyebilir engelleyebilir nerden bilebilir. Ne tahrikmiş arkadaş!! 19 Mayıs 2007 de 20bin (gazetede yazan rakam) pet bardka atılıyor biton su meşalee neymiş tahrik olmuşlar.Keita Carlos'a yumruk atıyor neymiş Carlos onu tahrik etmiş. Basket maçında bir sürü olay çıkıyor neymiş kadının orta parmağı tahrik etmiş.. Ama Saraçoğlunda bir pet bardak atılıyor dünyanın en hayvan taraftarı fenerbahçe taraftarı oluyor. Hakan Balta'nın gol sonrası taraftara hareket çekmesi bizim taraftarı tahrik edemez ama bir tek 6s liler tahrik olur. 25 Ekimdeki maçta benm 25 kuruşuma akdar alındı.Polis'e dedim abi 25 kuruş kimin kafasın yarar dedim bide koca stad.. yok dedi aldı. Bu adamların bozuk paraları niye alınmıyor ozaman.Anlamıyorum yenseler de ağlıyorlar yenilseler de her maç tahrik ediyoruzz..İyice tahrik edebildiysek tatmin olduysanız ne mutlu bize ozaman!!!

  13. Adsız dedi ki...

    asy deki maça gideyim de iyisimi birazcık tahrik edeyim..

  14. Alper dedi ki...

    İşine gelmiyorsa yorumu yayınlamazsın.Nasılsa otorite sensin =)
    Hakikat derken 74 ün yanındaki 72 mi yoksa olayların sebei "mağdur" kadının hareketinin ortaya çıkması mı?
    Herikisinden de memnunum bir derdim yok ;)

  15. aethewulf dedi ki...

    @alper aciz bir adamsın, izlemediğin maç hakkında yorum yapıyorsun. olayları bilmeden konuşabiliyor, savunabiliyorsun. demek ki hakikat ile ilgili bir derdin yok, ahlaksızsın. şu olaylar üstünden gelen başarı seni tatmin ediyor, seni mutlu ediyor, çünkü küçük ve dar kafalısın. burası da sana göre bir yer değil, asgari ahlak standartlarımız farklı biz seni gibi osman tamburacı estetiği ile düşünen, konuşan, yazan insanlar değiliz. kendi yönetimine dalkavuk, başkasına aslan kesilen yaratıklardan da olmayacağız. o sebeple yalan söylemekten çekinmeyin ahlaksız varlığın burada ancak tiksinti yaratır, sen de bundan haz alırsın, arzuladığın kadar mutlu olduğunu umarım.

  16. frknlbhr dedi ki...

    yaw bu öküz alper de blog yazarımı, eğer öyleyse şu sahaya inen dallamalar okuyordur bunun blogunu...

  17. Adsız dedi ki...

    @alper o kadını rahatsız eden şey 74 ün yanında 72 olamaz çünkü kadın o hareketi maç 56-56 yken yaptı.. maçı izle, en aızndan özetini flnn sonra yaz yorumalrını;)

  18. Adsız dedi ki...

    ''Hepimiz biliyoruz,görüyoruz çevremizde de var , tuttuğu takıma bir asker gibi bağlı fanatikler dolaşıyor bu ülkede''Pvh bu maçla ilgili yazdığın 5 adet yazıyı okuduktan sonra doğrusu sen de o fanatiklerden pek ayırt edilmiyorsun.Sarı kırmızı alçaklık gibi hakaretler küçümseyen yazılar vb nasıl bir ruh hali içinde olduğun belli.Fanatiklik o kadar gözünü kör etmiş ki bu kadıncağız , hanımefendi gibi tabirlerle yapılan çirkin hareketin değerini sanırım aklınca düşürmeye çalışıyorsun.Ki bu kadının önceden sabıkalı olduğu ortaya çıktı.Kendi çevremde gerçekten hanımefendi diyebileceğim Fb taraftarı çok hoş bayanlar var.Eğer bu kadın hanımefendiyse onlar bu dünyadan değil.Aynı şekilde Ercan Saatçinin sinkaflı küfür etmesi önemli değil hem Fb yönetimi için hem senin için.Önemli olan bu görüntülerin nasıl dışarı sızdırıldığı.Peki küfürün 3 yıl önce edilmesi küfür edildiği gerçeğini değiştiriyor mu ya da Saatçiyi mazur görmemizi mi gerektiriyor?Bunun için özür dilemeyen bir Fb yönetimine rağmen Gs yönetimi neden özür dilesin Pvh?Bir tek mantıklı açıklama yap bunun için.Burada yorum yapan Gslilere söylenenlere bakıyorum da gerizekalı , salak , aptal vb şeyler yazılmış.O yazılanları da misliyle iade ediyoruz sahiplerine.

  19. mcD dedi ki...

    "olaylar ve spekülasyonlar takımımızın sahada gösterdiği müthiş mücadele sonucu aldığı haklı galibiyeti gölgeleyemez."

    ulan neden 10 yıldır, size koyduktan sonra ağlıyosunuz ozaman?

    ayrıca senin ve senin gibilerin mantığıyla düşünürsek kulüplerin deplasmana gittiği kulüplerin koltuklarını, psvarlarını kırdıklarında falan ceza ödemesine gerek yok. orta parmak gördük ondan kırdık dersiniz.
    ben fenerbahçeli olmanın, galatasaraylı ya da beşiktaşlı olmamanın sadece bir seçim değil ilahi bir şey olduğuna iyice inanmaya başlıyorum. ya da ne bileyim psikolojiyle ilgili bir şey falan diye düşünüyorum her geçen gün. ne kadar haysiyetsiz varsa aynı takımın taraftarı olur mu arkadaş ya!

  20. Adsız dedi ki...

    Sevgili aethewulf ve diğer Fenerbahçe'li arkadaşlarım,lütfen şu Alper denen salağa daha fazla cevap yazmayın çünkü kendini adam zannedecek bana cevap veriliyor diye.O da diğerleri gibi tipik bir Galatasaray'lı,şeref,haysiyet,dürüstlük gibi değerlerin olmasını beklemeyin....

  21. Adsız dedi ki...

    kuzum alperim.. spekülasyonlar oyununuza gölge düşürmesin elbetteki.. yendiniz tamam ne güzelde.. fb-gs maçında aydının pozisyonu dışında pozisyonunuz yok bireysel hatalarımız olamsa 6-0 ı tarihe gömücez ama siz bizm o oyunumuza gölge düşüremdiniz mi?Eski Bakanlarından şşimdiki yöneticilerinizden Işın Çelebi kendi topuklu yorumunu yapmadı mı 'zorbalıkla maç kazanmak' diye nitelendirme yaparak..Kim neye gölge düşürüyor.. Sizin her maç sonrası yaptığınız şey bu zaten. Osman Tanburacının taşşakalrı (burayı editleyebilirsin sevgli blogyazar) gibi yazıp durmayın

  22. Borges dedi ki...

    Öncelikle sunu belirtelim, bakin daha önce yasanilan olaylarda neler yazmissiniz.

    "Sonraki maçlarda yaşanan hakem rezaletlerine Fenerbahçe taraftarı tepki gösterince ağlıyorlar oldu. Mrsiç adamın yanında yürüdü fauldü, Kaya yerde yatan Solomon'un üzerine yürüdü "aman oğlum sakin haydi oyununa devam et" oldu. Ömer'in faulü kasıtlıydı, Sinan'ın elini kolunu vurmadığı yer kalmadı iyi savunmacı oldu. Ergin her maçtan sonra tribünlere, protokole dönüp el kol hareketi yaptı, maçın stresi oldu. Kaya 3 yaşında çocuk gibi tribüne gelip dil çıkardı, attığı her basketten sonra tribüne kol hareketi çekti hırslı oldu. Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. Size bir, size yalakalık yapan şaşkın kardeşlere iki, sizin iki yüzlü centilmenlik anlayışınıza üç... Fenerbahçe'yle uğraşırsanız her sene böyle olay çıkacak, bunu da not edin bir kenara, belki yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde...

    Yok iyi anlasilmamistir, sunun altini bir daha cizeyim ben.

    "Fenerbahçe'yle uğraşırsanız her sene böyle olay çıkacak, bunu da not edin bir kenara, belki yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde..."

    Bu zihniyette olan insanlarin bu yaklasiminin altinda kavgalar engellensin mi yoksa "aha gs pis gs kaka gs" gibi sidik yarisinin basit bir tezahürü mü yatar ?

    Hadi kandirmayin kimseyi.. Derdiniz kavgalar, onlar bunlar degil fanatizmden gözü dönmüs bünyelerin rakip takima laf sokma telasidir hepsi. Bu yüzden sabaha kadar yazsaniz da bir anlami olmayacaktir en azindan su yukaridaki alintiladigim satirlarin sahibine düsmemistir kavgalarin engellenmesi vesaire..

    Adsiz yollanmisti, ayip olmasin diye ikinci kez gecelim.

  23. Borges dedi ki...

    "Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu."

    "yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde..."

    Oy oy.. Simdi yazilanlari bir daha okuyun. Bu gibi yazilarin yazildigi yere bu insanlar ne gibi tepkiler vermistir ? Bire bir sahadaki kavgayi körükleyen postlar atan yerin insanliktan, kavgalarin anlamsizligindan ve siddetin tribünden yok edilmesi icin nelerin yapilmasi gerektigi konusunda akil vermesi gereken son yerdir..

    Siz en iyisi mi en iyi bildiginiz isi yapmaya devam edin:

    "pis kaka cimbom.. bak nasil laf soktum cimboma."

    ötesine gecmeyin zira sizi ilgilendirmeyen konulardir aslinda..

  24. aethewulf dedi ki...

    @Borges: Şu Rıdvan konusunda külliyat gibi yazı yazdın, doğru yanlış içeriğine girmeyeceğim, sahayı girilmesi ve taraftarın yaptığı olaylar hakkında tek satırın var mı? buraya geliyorsun, efes maçından sonra PVH'nin yazdığından copy paste yapıyorsun, PVH ile farkınızı söyleyeyim onun topa girecek düşündüğünü apaçık söyleyecek cesareti var, sende ise ancak mıymıy o lafları copy paste edip sessiz kalma ahlakı.

    ikincisi, PVH o yazıdan sonra bir yazı daha yazdı, onu da bir oku, bu tip şiddet olayları en nihayetinde bu olaylara mahal verecek güvenlik sıkıntısı, yönetimlerin edilgenlikleri, federasyonda yapılacak değişimler olmadıkça azalmaz. O gün Fenerbahçelilere hayvan diyenleri hipokrat olmakla suçluyordum. Bugün hiçbirinden ses çıkmıyor, hipokrat olduklarını ispatlıyorlar. Açıkça söyleyeyim sen de nazarımda o hipokratlardan birisin. Buralara gelip yorum yazarsınız, açık apaçık bir şekilde Galatasaraylıların yaptığı kötü şeyler karşısısnda da kıçınızın üstüne oturur susarsınız. Fenerbahçe yönetimi şöyle bir olaydan sonra "özür de dilemiyoruz, 19 mayıs 2007deki maçı hatırlayın, taraftarımız ve biz tahrik edildik, tahrik eden de Galatasaraylılardır" gibi bir açıklama yapsa hepiniz senfoni olur, koro olur ilahi gibi ağlayışlarınızdan başka bir şey duyamazdık. Bu olay karşısında mıymıntılar gibi buralara gelip, geçmişten örnekler derceder, okumadıkları, anlamadıkları şeyleri yüzümüze vurmaya çalışır, suskunlukları ile "hata yapmadıklarını" hesap edip, düzgün gözükmeye çalışırsınız.

    Ben açıkça söylüyorum bu blog şayet Aziz Yıldırım veya Fenerbahçe yönetimi şunun gibi bir açıklama yapsa o yönetimi eleştirmekten helak olurdu. Ne diktatörlüklerini bırakırdık, ne despotluklarını ne şiddete yaptıkları övgüyü. Bu şekilde geçmişteki olaylarla kendini meşrulaştıran şiddet eylemlerinin sonunun olmadığını, bir taraftarın anlık güdülerle hata yapabileceğini ama yönetimin olayın üstünden bu kadar zaman geçtikten sonra bu hatayı sahiplenemeyeceğini söylerdik. Fenerbahçe yönetimi efes maçından sonra olan olayları kınadı, Efes'in şampiyonluğunu kutladı, GS maçından sonra sitesinden bir açıklama yaptı, olay çıkartan taraftarları ifşa etti. GS ne yapıuyor kardeşim? Adnan Polat mal gibi sahada çıkan olayları izleyip, sonra racon kesmekten başka hangi açıklamayı yapıyor, siz bu hareketleri meşrulaştırmak için bizi ve sarı lacivert renklere bulanmış her örneği kıçınızdan başınızdan çıkartıyor, buralara gelip yorumlar yapıyorsunuz da bir tane "lan kötü oldu, bu da ayıptır" diye yazı yazabilecek kadar dahi feraset gösteremiyorsunuz.

    Senin ne haddine gelip PVH'ye hesap sormak. Omurga sahibi dosdoğru bir adamdır o, senin gibi ağzını büzünü yaya yaya kıçı üsütne otura otura sessiz kalacağına fikrini söyleme, açıklama ve sonra da o fikri izah etme cesaretini gösterebilmiştir. Üstelik onun sorumluluğunu da almıştır "bende düşünce yok disiplin yok ciddiye almayın" gibi saçma sapan cümlelerin arkasına da sığınmamıştır. Git yüzünü yıka gel, ne yaptığını da ne olduğunu da unutmuşsun sen, kestiğin ahkamların havası çok gelmiş, kendini bilirkişi olmuş zannediyorsun herhalde. Burası yanlış yer, bu konu yanlış konu, burada senin gibiler susmadıkları veya olanları gayri meşru kabul ettiklerini açıklamadıkları her kertede ne kadar ahlaksız ve çifte standartçı olduklarını gösterirler ancak.

  25. Griffith dedi ki...

    Yav siz manyak mısınız?

    Ercan Saatçi'nin ettiği küfür için FB yönetimi neden özür dilesin?

    Ulan ne komik adamlarsınız be :D

  26. birkan dedi ki...

    Borges belirttiğin yazıda kim neyi düşünüyorsa ortaya koymuştur.Bir takım yavşaklar gibi Fenerbahçe taraftarına hakaret edip sonra kendi bin beterini yaptığında kadın tahrik etti dememiştir.Efes olaylarını asla tasvip etmeyen tonla Fenerbahçe taraftarı vardır.Kendine müslüman diye bir deyim vardır bilirsin.Yani şöyle bakıyorum samimi söylüyorum biz haksız yere Adnan Polat'a yükleniyoruz.Şurada güya okumuş etmiş seviyeli blog yazan adamlar maşallah bin beteri.
    Kusura bakma ama sen bile gelip bir takım paragraflar seçip savunma yoluna geçmişsen, bir kabahati kabullenmemişsen bu iş böyle uzar gider.
    Önce her kötü olay Fenerbahçeye mal edildi, şimdilerdeyse deniyor ki siz sanki temizmisiniz.
    Maşallah her zaman zeytinyağı gibi üste çıkıyor Gs taraftarı.
    Ben sizin yerinizde olsam Aziz Yıldırım görevde kalsın diye dua ederim.Onun sayesinde hem suçlayacak birini buluyorsunuz hem de Adnan Polat gibileri a.ı g.tü dağıtıp hiç eleştirilmiyor.Dünya size güzel valla ne diyim.

  27. Borges dedi ki...

    Bak yine sapla samani karistiriyorsun. Benim bir konu hakkinda yorum yapip yapmadigim meselesini halledelim önce:

    Ben maci izlemedim. Izlemedigim bir macin yorumunu yapmadigim icin abuk subuk türlü yakistirmalar yapiyor olman benim degil senin aczinin bir göstergesidir. Benim Balili'ye yapilan irkci tezahüratlar sonrasi attigim post orada duruyor. Galatasarayin yedigi gole dahi sevindim hele ki bu irkci tezahuratlara maruz kalan bir adam tarafindan atilinca.. Postu da orada durur. GS-FB derbisi sonrasi mac yorumu icerisinde sahada cikan yorumlar da orada durdugu gibi.. Sessiz kalma eylemi tamamen senin okumamazligindan ileri gelir, benim sessiz kaldigimdan degildir. Ayni zamanda bu sekilde ses cikarip dosdogru adam olacaksak, kalsin.. Ben almayayim senin dosdogru bilmem ne adamligini.

    "yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde..."


    "Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. "

    Peki bu posta senin cikan sesin nasildi ? Ses cikarma adamligin bu post karsisinda neredeydi ? Kavga edenleri mangal yürekli olaran itham eden "Dosdogru, süper adam" olabiliyor iken bu absürd tavra karsi cikan bir sesin var midir ?

    GS oldugunda mübarek ceneniz durmuyor, habire yazip yazip duruyorsunuz..

    "Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. "

    Buna cikan sesin var miydi ? Yok.. Ama sözde yazariz, cizeriz.. olursa en cok siz yazarsiniz ama yalan.. Meselenin özü basit: FB-GS sidik yarisi.

    Ben 5-6 gündür post girmiyorum, yollardayim.. Bugün futbloglar icerisinde bu basligi görünce okudum ve siddet karsisinda burasinin gösterdigi tavra sasirdim.. Saskinligimi da sizlerle paylastim sevgili fanatiklerim ;)

    Simdi kimin gidip elini-yüzünü yikamasi gerekir daha iyi anlasilmistir umarim.

  28. aethewulf dedi ki...

    @borges: bahaneye bak maçı izlememiş. youtube da, internet siteleri boy boy görüntüleri var. hiç olmazsa duymuşundur gs taraftarı sahayı bastı, sporcuların üstüne yürüdü, yönetim durdurmak için hiç bir şey yapmadı, çıkan olaylar sonucunda saha efes maçının aksine boşaltılmadı, olaylardan sonra yönetim başkanı özür dilemeyeceğini ilan etti sonra da yönetim yukarıda yer alan açıklamayı yaptı. bütün bunları bilmek ve değerlendirmek için maçı izlemen gerekmiyor, arda'nın önerisiyle "adam ol" yeter.

    PVH senden onurludur, PVH'nin düşüncesini açık edecek cesareti vardır. Senin gibi blog köşelerinde onun bunun yazılarını copy paste edip mıymıymıy siz de böyle demiştiniz geyiklerine sapmaz. Apaçık söyler. Söyledi, onun ne demek olduğunu da bir sonraki yazısında izah etti, ben de süslü hipokratlar karnavalı diye yazı yazdım, blog tayfası kendi arasında da tartıştı, buraya gelen değer verdiğimiz insanlar da eleştirdiler her şey usulüne uygun yürüdü. Midesinden konuşup adammış gibi poz kesmedi, fenerbahçe ceza almasın da demedi.

    Aradaki fark bu hipokrasidir, sen iyi yaptılar demiyorsun ama onu demeye getiren her şeyi diyorsun, fenerbahçeden örnek veriyorsun bizden bahsediyorsun, bütün olayları sayıyorsun, kendini temize çıkartmaya çalışıyorsun. Hem hiç bir yargıda bulunmayıp hem de apaçık ahlaki bir duruş almış gibi değerlendirmek istiyorsun. Bu mümkün değil. Bu ikiyüzlülüğü kimse yemez.

    Bak tekrar söylüyorum taraftar anlık duygular ve güdülerle isyan edebilir, güvenlik güçleri yeterli olmak zorundadır bu insanları zarar veremeyecek bir halde tutmalıdır. Güvenlik güçleri yetersiz olabilir ama yönetimler bu olayları alkışlayamaz, güvenlik güçlerini de, devleti de sorumluluğa çağıracak, bu işi engelleyecek olanlar onlardır. Şayet onlar da bu işlere alkış tutuyorlarsa en büyük mesul en büyük ahlaksızlığı onlar yapıyordur. Bu adamları savunmak, bu adamlara laf söylememek için senin gibi midesinden konuşan objektif tarafsızlar da bu adamlar kadar mesuldur ahlaksızdır. Anladın umarım?

    Bir de Balili'ye yapılan ırkçı ayrımcı hareketlerle bu durum arasında bir fark var, burada hepinizin aklını alan Fenerbahçe'ye karşı yönetimini eleştirmen gerekiyor, hayatında hiç yapmadığın bir şey, ondan zor geliyordur tarafsız..

  29. medgallis dedi ki...

    @borges,
    sana gerekli cevabı aethewulf vermis zaten. ben sadece eklemek istiyorum.
    keşke adını kendine isim seçtiğin büyük yazara layık olabilseydin. en azından adam olsaydın: dürüst, tutarlı, ilkeli.
    sen ki rıdvan(ki bu ülkenin televizyonlarına çıkmış futbolu en iyi bilen, en iyi konuşan, en iyi anlatan adamdır) rijkard' a bir eleştiri getirdi diye salyalarını akıtmış bir adamsın. ve sebep sadece sizin teknik direktörünüz diye. rengi sarı kırmızı diye. aynı rıdvan daum, zico ya da aragones' i eleştirirken futbolu iyi biliyordu değil mi?
    bu yazı ya da burada yazılan son yazılar şiddet güzellemesi değil. siz galatasarayla büyüyenlerin takındığı sessiz durumun bir eleştirisi. hiç kıvırmadan söyle bu maçı yazmaya kalktığında 'adnan polat ayıp etti', ' ben özür dilerim', ' çok utandım' diyebilecek misin?
    yani hiç mi ayıp değil bu yapılanlar? elini vicdanınıza koy ve söyle kadıköydeki şiddetse bu ne?
    eğer bunları yapmazsan sana ve klanınızın geri kalanına sorarım: hangi yüzle gelip kopyalayıp yapıştırarak konuşabiliyorsun(uz)? bizzat kendi yazdıkların ortadayken gelip yorum yapabilmekten yüzün(üz) kızarmıyor mu?
    hal böyleyken senin hiçbir biçimde buraya gelip söz söyleme yorum yapma hakkın yok borges. git kendi sayfanda 11freunde' den aparttıklarınla bundesliga incele.
    eğer bu yorumu yazmaya hakkın olsun istiyorsan ilk önce şapkanı önüne koyacaksın ve adnan polat ve camianızı eleştirel gözle değelerlendireceksin, kankan olan renkdaş bloglarına bakacaksın. yüzün kızarıyor mu test edeceksin.
    ondan sonra buraya sidik yarıştırmaya geleceksin. eğer niyetin buysa 'boy'u toplam mesafeden düşelim derim. sana haksızlık olmasını istemem çünkü.

  30. Borges dedi ki...

    Alalalala

    Hakkaten yazik yahu. Su onurlu, bu onursuz, borges onurlu ahah benim arkadasim cok onurlu, bu mudur tavriniz ? Acik bir sekilde, son derece bariz bir bicimde olaylarin yasandigi günden cok sonra insanlari siddete tesvik eden postlari atiyorsunuz, altina bunun olmamasi gerektigini yazamayacak kadar "arkadas" oldugunuz insanin onuru mu burada mesele ? Ben PVH'in ya da bir baskasinin onuruna, onuna bununa dokunmiyorum zaten. Ilgilendirmiyor da lakin bu blogun postu siddete belki de bloglar arasinda olabilecek en kavisli yönlendirmeyi yapmistir, cikip da hala "Borges onursuzsun ehehehe " konumundasiniz. Size mi kalmis benim onurumu ölcmek ? Siz bu ikircikli tavrin altindan cikacak olan "derdimiz siddet degil, Galaatasaraydir" yumurtasini sahiplenin hele.

    Galatasaray yönetimi hatali davranmistir, gerekeni yapmamistir, yanlis bir yol izlemistir dahasi (uzun zamandir) "taraftar" mantigi güderek klup yönetmeye baslamislardir ki bunun öncesi coktur.. Ve inan bana Galatasaray yönetimini elestiren binlerce Galatasarayli vardir, mesele bu degildir, Aziz Yildirim'i da elestiren tonlarca fenerli oldugu gibi. Simdi cok mu onurlu olduk ? gecin bu ayaklari, ben bilmem kac sayfa yazmisim yeri geldiginde yönetimi elestiren vesaire..

    Sizin derdiniz siddet filan degil Galatasaray. Bunu anlayin. Siz sahada cikan olaylar sonrasi siddeti degil Sabri'ye sövme,Lugano'yu koruma derdindesiniz.. Bakin olayli derbi sonrasi sessiz kalan borges neler yazmistir:

    "Sorunlarin merkezine Sabri ya da Emre Belezoglunu, Semih'i yerlestirmek isin kolayina kacmaktir. Sabri de Emre de Semih de Arda da su durumda etkin degil edilgendir. Onlar kendilerinden beklenilen rolleri saha icerisinde uygulamaya calisan insanlardir. Cunku siz o sekilde istiyorsunuz ya da ortlalamamiz budur."

    "Sabri, o hareketleri yaptigi zaman ya da Galatasaray formasini yere serip üzerine iman ettigi vakit sabaha kadar sacmalasa dahi her daim seyircilerin en güzel yerine oturmayacak midir ? Sadece bugün Emre ile dalastigi icin kac Galatasaraylinin sevgilisi olmustur düsündük mü hic ?"

    "Oyunculara bakmayin. Hangi takimin oyuncusu oldugunun hicbir önemi yok. Birbirimizden farkimiz yok. Mesele Fenerbahce-Galatasaray farkliligindan ziyade ülke seyircisinin ortalamasinin futbola ve futbolcuya bakisinin ayniliginda yatar.."
    "Söyle bir ekleme de yapmak isterim. O tribünün cökme tehlikesi eger su an yasadigim ülkede yasansaydi iki hafta boyunca bu tehlikenin olasi sonuclarinin disinda hickimse futbol filan konusmazdi. "allah korusun ya cökseydi" geyiginin disina cikilmayacaktir.. Ve bir gün korumayacaktir Allah, neden korusun, akil fikir vermis size.."
    http://devrimderki.blogspot.com/2009/04/galatasaray-fenerbahce-0-0.html


    Imdi, Dayagi hakettiler, mangal yürekliler var daha orada.. yönetim olmazsa taraftar isini görür diyen bir postun yayimlandigi blogun siddet karsisinda hatali tavir göstermis yönetime en son söz söyleyecek mevkidir. Yalandir cunku, derdi baskadir hepsi de budur.

    BIr baska türlü davranmak istiyorsaniz öncelikle o postu silersiniz. Zira hala orada durur ve bir kac mangal yürekli olmaya aday insan cikarabilir, degil mi ?


    Dahasi.. Irkcilik. siddet ve benzeri konular oldugunda "ya hep fb yapiyor hep fb'nin isi gibi ilkokul veletlerine has fanatik bir tutum izlememistir bu satirlarin sahibi. Derdi Fenerbahce'ye laf sokmak degil siddetin kendisiyledir. Sizin derdiniz ise siddet filan hikaye, Galatasaray yönetimi ,oyuncusu vesairedir.

    Bu kadar yamuk mantik giden bir zihniyetin onur kavrami da beni zaten ilgilendirmiyor, gereginden fazla dillendirerek kendinizi acik edersiniz.
    ...............

  31. aethewulf dedi ki...

    @Borges: Seni ilgilendirmeyen bir şeyi değil eksikliğini taşıdığın şeyi söylüyorum zira ne kadar tekrar edersem o kadar iyi anlayacağını umuyorum, çünkü şurada sana 3 tane bu ağırlıkta yazı yazmasam kendi postunun arasına yazdığın şeyi yazmaya bile tenezzül etmezsin. Bunu da yazsan yazsan tartışmada konum elde etmek, sureti haktan gözükmek için yapmışındır. Neden biliyor musun? Çünkü bunu çoktan yapmış olman gerekirdi, blogunda, şurada burada bu hususta çoktan yazmış olman, bu blogda yorum bölümünde ahkam kesmeden önce o işi bir bitirmiş olman gerekirdi. Yapmazsın, yapamazsın, yapmayacaksın. Sen, seni oluşturan bu temel ilkesizliği değiştiremezsin.

    Sen konuyu PVH sanıyorsun, hayır konu PVH değil, fikir söyleme cesaretine sahip olmakla olmamak, konu inandığını söyleyebilmek ile senin gibi karnından konuşmak, konu inandığı için herkesi eleştirebilecek olmakla sureti haktan gözükmek, konu dik durabilmek ile yamanmak gibi nitelikler arasında ve sen bunların hepsinde sınıfta kalmış birisin.

    Neden bunu anlatıyorum onu da söyleyeyim, çünkü şuraya gelip derdimizin Galatasaray olduğunu iddia eden sen, 3 tane yazı üstüne ancak kendi kulübün halinde mırın kırın bir şeyler yazarken, biz burada aziz yıldırım'ı da emre'yı de eleştiriyorduk. Ha böyle bir yarışa girilecek adam değilsin de, suskunluğun, hiç bir şeye bulaşmaman, şu olaylarda ancak ancak böyle sureti haktan gözükmek için "eleştiri" yapan, konu Galatasaray oldu mu her şeyi yutabilecek, her şeyi savunabilecek mizacınla bir de üstüne "objektif, tarafsız, yorumcu" pozların gelip bizi sorgulamaya yetmez. Mehmet Demirkol'a sinsi diyen, Rıdvan'a hakaret edip sonra "eleştirdim" kıvırtmasını yapan, konu Fenerbahçe veya Fenerbahçelielr oldu mu her şeyi korkunç bir kumpasın parçası, herkesi sinsi, her eleştiriyi edepsizlik olarak yorumlayacak olan sen bu davranışlarınla bugünkü tutumunun da sebeplerini gösteriyorsun.

    O sebeple yuttuğun laflar içinde kalsın, onları söylemiş gibi karşımızda dolaşma, neyi inandığını da suskunluğundan biliyoruz, neye inanmadığını da.

    88 nokta.

  32. Borges dedi ki...

    Aslinda bir sey bekledigim yok, iste gelecek olan cevap budur. Beni bilenler bilir zaten. Kötü de iyi de olan ortadadir. Lakin su da bilinsin:

    "Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. "

    Bu icerigi sahiplenen insanlarin "siddet, su bu" diye yaygara kopardigi bir ortamdir. Sabaha kadar yazin simdi..


    Hadi kalin saglicakla..

  33. aethewulf dedi ki...

    @borges: ahaha red kit lan. süper kahraman. film sonu finalı yaptı haspam. şey yazsa süperdi ama "bugün yorumlamayacağım" kendileri gibi iyi yüzlü davranılmayınca dayanamıyorlar, ruhları kaldırmıyor bunların.

  34. Adsız dedi ki...

    @Borges

    Bugün gelinen noktada Galatasaray yönetimi ya da oyuncusu şiddetin ana unsurları haline gelmişse, belki de Galatasaray'ı kendine dert edinmek sergilenebilecek en doğru tavırdır sayın Borges.

    Zira son "resmi" açıklamaların ardından GS'yi dert etmekle, "şiddeti dert etmek" arasında hiçbir fark kalmamıştır.Keşke siz de biraz dert edebilseniz.

  35. Adsız dedi ki...

    hehe
    romantik objektif borges şenlendirmiş buraları. riyakarlığını seveyim, sporsevici haspa.

  36. alessandro del piero dedi ki...

    fazla söze gerek yok aslında.. ben bir galatasaraylı olarak şu durumun gayet farkında ve ayrıca memnunum ki, aethewulf ve pvh fenerbahçe camiasına karşılık gelirken borges galatasaray'ı yansıtıyor.

    üstüne yorum yapmanın da fazla anlamı yok easında.. iki blogu da yeterince okuyup gözden geçirdikten sonra neyin ne olduğunu herkes rahatça anlayabilir sonuçta..

  37. arttvendelay dedi ki...

    ya su yorumlari okudukca bi siktirin gidin dememek kacinilmaz oluyor, bu kadar mi kor oldu gozleriniz? yanlisa yanlis demek bu kadar mi zor bu dangalak gs taraftarlari icin?

  38. aethewulf dedi ki...

    @alessandro, maç önlerinde fenerbahçelileri nasıl döveceğini anlatmaktan bıkıp buralarda sözlerini zımnileştirerek gizli kapaklı bir elitizm mi çıkarmaya çalışıyorsun? ne sen ne borges ne adnan polat galatasarayı temsil etmeye layik insanlarınız, o kulüp bu kadar çirkef, haksızlığa karşı bu kadar suskun, bu kadar bencil bir tarihe sahip değil. galatasarayı metin oktay, baba gündüz gibi adamlar temsil edebilecekken size kadar düşmedi o kulüp. siz lümpen ağızlarınız, hipokrat ahlakınızla kendinizden başka bir şey temsil etmeye ehil değilsiniz. olamazsınız, olamayacaksınız da. o sebeple bir zamandır yaptığını yap, sessiz dur, en azından rahatsız edici olmuyorsun.

  39. kenz dedi ki...

    Hakan Balta'nın gol sonrası yaptığı kol hareketinden, Arda'nin geçen sezon F.Bahçe tribünlerine 2 kez yaptığı kol hareketinden biz de tahrik olup sahaya aksaydık, faturayı Balta ve Arda'ya kesecek miydi GSli arkadaşlar?

    Üstelik burda kadın Oğuz'un son saniyelerde kaçırdığı atışa istem dışı üzüldü diye arkadan sözlü ve fiili tacize maruz kalıyor ve sonra o malum hareketi yapıyor.

    Bacak kadar çocuğun üzerindeki formaya dahi tahammül edemeyen psikolojiden, ne beklenir ki?

  40. alessandro del piero dedi ki...

    eyvallah abi, haddimi bilip susmalıyım gerçekten. ekşi sözlükte ya da tarafta yazan aethewulf olduğuna inanabilmek için gerçekten kafasının hoş olması gerekiyor insanın, ya da hakikaten o olabilirsin ki o zaman da işin sırrı tuttuğun takımda gizli muhtemelen. aethewulf iyiydi de fenerbahçeli kimliğini ortaya çıkardığında kötüydü tarzında.

    senin gözünde gözleri bağlı bir fanatiğim ya ben, öğren düşüncelerimi. son maçta yok kadın tahrik etmiş, yok aynıları efes maçında da yaşanmış, yok şu yok bu. hikaye hepsi. esas suçlu olan galatasaray taraftarı ve aynı zamanda sonrasındaki açıklamalarıyla galatasaray yönetimidir. elbette en direkt şekilde tüm suçlular cezalandırılmalıdır. bunu kabul edemeyeceğimizden bu kadar emin oluşunu ancak, asıl suçlu sizin taraf olduğu vakit karşı tarafı pisliklerden örülü göstermekte ustalaşmış bir fenerbahçeli olmana bağlıyorum. işin komik tarafı şu ki, ben daha hiçbir gs'lı blog görmedim ki bu ya da bunun gibi olaylı maçlardan sonra direk fb'yi hedef alıp başlıkta dahi sarı-laciverti aşağılamaya çalışan, sizin ne mal olduğunuzu biliyoruz tarzı genellemeler yapan ve kendini her bir olaydan soyutlayıp sırf galatasaray kompleksi nedeniyle fenerlilerin böyle ikiyüzlü ve ahlaksız davrandığını olduğunu vurgulayan. ama adaletin ve temizliğin temsilcisi bu blog saolsun olaylar ne şekilde cereyan ederse etsin, ya sabri'yi ya adnan polat'ı ya eskinin intikamını ya şunu ya bunu bir şekilde öne çıkararak kendilerinin nasıl haksızlığa uğratıldığını ve karşı tarafın türlü hünerler ve yalanlarla temize çıkmak için yırtındığını söylemekten hiç geri kalmıyor.

    pvh kendi fikrini -şiddete direk davetiye çıkarsa dahi- söylediğinde onurlu ve açık sözlü olurken ben -ki fenerlileri dövmekten bahsettiğimi söyleyerek iftira atmışsın- fenerbahçe ve en azından kendimi bildim bileli temsil ettiği değerlerden nefret ettiğimi söylediğimde düzeysiz birisi oluyorum. doğrudur, düşünebilirsin bunları ama ben yine de seni buradaki değil yıllardır okumaktan ve bir şeyler öğrenmekten keyif aldığım aethewulf olarak tanımak istiyorum. buraya gelip de kendince yorumunu yapan borges gibi birisine de her türlü hakareti hiç çekinmeden edebilmiş olmanı da hiç yakıştıramıyorum.

  41. solo dedi ki...

    ister fenerbahçeli olsun ister galatasaraylı herbirinin derdi zaten diğeri. iki tane yönetici ortamı gersin, taraftar birbirine girsin, sonra bloggerlar da onların bokunu temizlesin, yazık.

  42. Olympos dedi ki...

    Yahu takmayın bu kadar...

    Harbi ezik psikolojisi bu.Ulan 1-2 sene önce burak sezgin denen eleman smaç vurdu deplasmanda bi dünya küfür etti biz daldık mı sahaya?yine 1-2 seen önceydi hüseyin beşokun ağzından köpek gibi salyalar aktı basket atınca biz daldık mı sahaya...?sığırlar bide çıkmışlar efesten örnek veriyolar.ulan fasülye kadar beyniniz olsa olayların oluş biçimlerini değerlendirme yetiniz olsa kızacam size ama bunlara sahip olmadığınız için kızamıyorum da.

    Benim bildiğim tahrik sadece yatakta olur onda da siz iyi tahrik ediyosunuz maşallah her sene her branşta koyup yolluyoruz...

    2.maçta en az +10 fark olur...Siz yine tahrik edersiniz biz yine koyarız size...

    Yazıyı da her Fenerbahçe tartışmasındaki sizin klasik cümlenizle bitirelim...

    " ama bizim uyefa kupamız var "

  43. PVH dedi ki...

    Simdi okudum bunlari,

    Borges, aradan cimbizla cumle cekmek gibi yazilari alip kendi evreninde degerlendirip onlarin oyle oldugunu bize(sevenlerine) inandirmakta da ustasin sanirim. O bahsettigin Efes maci yazisindan sonra bir yazi daha yazdim uzun uzun. O kopyaladigin yazi biraz karikaturlestirilmis haliydi, onun uzerine uzun tepkiler geldi ve daha iyi anlasilmasi icin derdimi anlattim. Kisaca taraftarin bu meseleyi nasil gordugunu, neden olay ciktigini, federasyon sorumsuzluga devam ederse neden olaylarin devam edecegini anlattim. O olaydaki bakis acimin kulubun, yonetimin degil tribuncu taraftarin cikardigini ve tribundeki insanin her durumda o sekilde tepki verecegini yazdim. Bu GS-FB macinda da taraftarin salondan cikartilmamasi adaleti zedeledi, az bir ceza gelirse adaleti taraftar yine kendisi saglamaya calisacak rovans macinda, eger boyle olursa olay cikaran kimseye de bir ses etmem, edemem.

    "Bu olaylar bitsin, biter, cok uzuluyorum ama" diye aglaklik da yapmadim hic, "bu olaylar lutfen cikmasin, artik biz basketbolu cok seviyoruz" diyerek omurgasizlik da. Tribun ne dusunuyor onu yazdim o olaydan sonra, bloglarda tribun icinden gelen, o olaylarin ciktigi yeri bilen pek insan yok cunku. Blogdaki arkadaslar bile anlamadi neden boyle bir sey yaptigimi, onlara da anlattim derdimi. Anlamak isteyen anliyor, bir daha oku istersen.

    En basindan beri ayni seyi soruyoruz "iki hafta onceki futbol maci icin bu mac oynanmamaliydi yazanlar, Fenerbahce bizi hep boyle yeniyor yazanlar, Fenerbahce bizi gerdi yazanlar bu mac konusunda neden Efes macina ornek olarak sariliyor?" Cok acik soru degil mi?

    "en azindan su yukaridaki alintiladigim satirlarin sahibine düsmemistir kavgalarin engellenmesi" yazmissin. O satirlarin sahibi olarak cok acik soruyorum, bir tane kavgalar engellenmeli, ben futbol seviyorum, ben spor seviyorum, kavga kotudur yazdigim yazi goster bana. Goster bir daha yazmayacagima soz veriyorum. Simdi bunun uzerine de "kavga guzelleyicilerle isim olmaz" yazma. Kisa ve net tekrar edeyim, tribun denen yer eger adaletin zedelendigini dusunurse adaleti kendisi saglamaya calisir. Ben senelerce tribundeydim, hic kavgaya karismadim ama tribunun o olaylarda ne hissettigini yazdim.

    Cumlelere yaptigin kendi yorumlarin arkasina siginma, iste hodri meydan, goster nerede bunu yaptigimi senden de ozur dileyip bir daha tek kelime yazmayacagim.

  44. Adsız dedi ki...

    bu blog u uzun süredir takip ediyorum. fenerbahçeliyim. bu blogdaki fenerbahçeli bakış açısından doğruya doğru yanlışa yanlış denmesinden keyif alıyorum. katıldığım düşünceler yanında, katılmadığım düşünceler haliyle çok fazla...

    normal olarak aethewulf'u tanıyorum, çayır onun nihayetinde...borges i ve pvh yi tanımam. hatta pvh nin vaktiyle yazdığı efes yazısını aethe yazdı sanıyordum ve baya eleştirmiştim insanları şiddete teşvik edeceğini düşünerek....hala öyle düşünüyorum...

    aethewulf'un da bu yazıda demeye çalıştığını anlıyorum, galatasaray yönetiminin ve suçunu fenerbahçe üzerine bir şekilde atma kolayxılığından rahatsızlığını dile getiriyor. yazı içerisindeki kadıncağız dışında beni rahatsız edecek çok fazla şey yok. o kadıncağızın pek de kadıncağız aczinde olduğunu düşünmüyorum..borges ile girilen tartışmaya gelince naçizane bu blogun takipçisi olarak size söyleyeceğim şey borges in yazdıkları karşısında kendisini ne kadar acımasız ve manasız eşeltirdiğinizi görmek için yazdıklarınızı bir daha okumanızdır...bu blogda yazılmış en yanlış yazıdır efes maçı sonrasında yazılanlar...daha sonra yazılanlar, yapılan açıklamalar malesefki o yazılanları haklı çıkaramaz ve anlamını azaltamaz, en azından ben okuduğumda üzülmüştüm...

    şimdi, bu şiddet boku her maçta çıkıyor buna bir dur demek lazım bu kadıncağızı da kinsley e tokat atanıda küfre boğmak varken düşülen durum buradaki blog senelerdir ayakta tutan, eli kalem tutan, düşünen insanlara yakışmıyor..

    bence tabi..

    umarım eleştirilerimin bir anlamı vardır...

    saygılarımla...

  45. aethewulf dedi ki...

    @adsız, çok teşekkürler, çok ince ve nazik bir eleştiri yapmışsın.

    bak abi kızdığımı net olarak söyleyeyim, kendi fikrini ifade etmekten korkan insanlara kızıyorum. burada bize gelip "objektif olun, tarafsız olun" diye sayfalarca yazı yazan, rıdvan'ın söylediği bir tane şeyi çarpıtarak onun ne edebini ne ahlakını ne de cehaletini bırakan adamların bunun gibi netameli konulardan nasıl kaçacaklarını şaşırdığını görüyor, yapılan bu haksızlığa kızıyorum.

    biz yazmasak hiç bir şey yokmuş gibi devam edecekleri konulara biz girdiğimizde "siz de objektif olun, tarafsız olun, roberto carlos da şeyettiydi, ercan da meyettiydi" diye götüne götüne konuşan, apaçık bir adaletsizliğı meşrulaştırmak için bin dereden su getiren adamların PVH gibi insanların karşısına ahlak timsali gibi çıkmasından da, onların hipokrasisinden de, çifte standartçı ahlaklarından da, her boku galatasaraya yontan mizaclarından da iğreniyorum.

    varsa bir fikirleri oturup yazarlar değerlendiririz, bu adamların yanında kaan kural bile gözümde bir değer sahibidir. o adam en azından ne düşünüyorsa onu söyleme cesaretine sahipti. iyi kötü, sabahtan akşama eleştiririm, ama adam bir şey söyledi kardeşim. karanlıkların içerisine sığınıp, sessizliğini kendine kalkan yapıp sonra da ahlaklı insan, objektif bilmem ne pozlarına girmedi.

    şu blog diyarında mehmet demirkol'dan rıdvan dilmen'e hakaret edilmedik adam kalmadı, ne sinsilikleri kaldı, ne edepsizlikleri, fenerbahçeli her futbolcu çirkeflikle, ahlaksızlıkla itham edildi, lugano'ydu, emre'ydi, cristiandı en sonunda alex'inden guiza'sına bu adamların yakıştırmalarından kurtulan bir kişi olmadı. adnan polat'ın ve gs yöneticilerinin yaptığı açıklamayı şu ülkede fenerbahçeli yapsa bugün gelip bu götüne götüne konuşan, kendi bloglarında veya mecralarında zırnık ses çıkarmayan adamların korosundan nefes bile alamazdık. keita'nın attığı yumruğu bile "tahrik var" gerekçesiyle meşru ve makul kabul eden bir ahlak çizgisiyle normal, makul düzlemde anlaşamazsınız, değerleriniz ortak değildir, kelimeleriniz ortak değildir. ondan bu heriflerin ne olduğunu söyleyip ifşa etmekten başka bir şansınız kalmaz.

    durum budur.

    şu yukarıda yer alan alessandro daha bir zaman önce fenerbahçeli taraftarları nasıl maç önünde döveceğini ballandıra ballandıra anlatıyordu. ne zaman bizim bloga girse "objektif, tarafsız" bilmem ne diye cümleye başlar "senin sözlükteki aethewulf olduğuna inanamıyorum" diye bir yerlere bağlar. anlamamış, ben riyayı sevmem. ben kardeşim bildiğim adamlarla, son derece tırttan konularda dakikalarca tartışırım, inandığım bir şey varsa ikna edilene veya ikna edene kadar o fikri savunurum. tabi onlarla ortka bir lisanımız, ortak bir dilimiz vardır ve o adamlar da şüphesiz yanlış gördüklerine doğru diyecek insanlardan değildir. şimdi bu adamlar, kendi takımlarına yazacak bir yanlış olduğunda ağızlarını açmaya korkanlar, gelip burada bizlere had mad bildiremez. önce kıldıkları namaz kaç rekat onu söylesinler hangi camiinin imamı olduklarını bilelim. böyle ne namazda var, ne cumada, vaaza geldi mi halife osman adamlardan haz da etmiyorum, bu insanların yanım da yöremde bulunmasını da istemiyorum.

    efes maçı hakkında da kırılmışın, bak görüyorsun hipokrat değiliz, hipokrat olanların hesabını kesmeyi unutmuşun, onu da hak hanemizde biliriz.

    sevgilerimle,

  46. Adsız dedi ki...

    Yazı gayet net hala tersine yorum yapanlarda harbiden anlamsız hareketler içerisindeler.

  47. Borges dedi ki...

    Borges, Ridvan Dilmen ve Mehmet Demirkol'ün yani sira basta Hincal Uluc ve onun Fenerbahce'ye bakis acisi olmak üzere Kucuk hakanindan Osman Tanburacisina kadar cokca yazarlari elestirmistir. Dahasi, bunlarin pek coguyla bire bir iletisime gecmistir. Demirkol, yetmemis televizyonda bu "hakaret dolu yazi" diye adlandirdigi elestirileri cevaplamis, üzerine "haksiz ama güzel yazi" diye bitirmistir. Burada Serhat Ulueren'den Kucuk Hakan'a kadar pek cok Galatasaryli yazar da söz konusudur ama aethewulf caresizlikten bunlarin fenerbahceli olanlarini ayirip kendi yaptigini bir baskasina yikma derdindedir. Zira bizim yorumlar ortadadir.

    Borges;

    Alex De Souza, Ümit Özat, Tuncay Sanli, Daum ve daha nice Fenerbahceli hakkinda olumlu yazi yazmis, Galatasaraysözlükte alex icin güzel seyler yazacak kadar "korkak"tir. Aethewulf yine caresizlikten isi carpitmakta ve isi inatla "kendinden bilmesi" nedeniyle GS-FB rekabetine indirgemektedir. Zira taraftarlarindan, fanatiklerinden destek bekler.. her sey de biraz bunun icindir.

    Keza;

    Yazar borges basketbol konusunda yazi uzun zamandir yazmaz. Olayli efes macinda herkes birbirine ve daha cok fenerbahceye gecirir iken borges blogunda ve sözlükte bununla ilgili tek yazi yoktur. Icerisine hakim degilim, seyretmiyorum ve diyebilecegim bir sey yok. Bugün tersi durum yasansa da yine de ses cikarilmamistir olaylarin icerigine dair. Hatta surada dahi cok genel yorumun disina cikilmamistir. Sevgili Aethewulf, buradaki edebi sessizligi bir bütün olarak almayip sadece bu konuda "Bilincli" olarak sessiz kaliyormusum gibi göstererek olaylari yine "acizliginden" carpitirak baska sunma derdine düsmüstür.

    Korkaklik siddet konusunda olabilecek bakin olabilecek en acik sekilde siddeti körükleyen posta karsi ses cikaramamaktir. Korkmaktir. Arkadas hatri üzerine mangal yüreklilerin daha fazla olmasina göz yummaktir. Samimiyetsizliktir. "hakedenlere mangal yürekliler cevabini verecektir" sözünü burada hala israrla yayimlanmasina ses cikaramamaktir. Bu korkakligi nasil ki diger insanlara haksiz yere "korkak" demeye götürüyorsa keza sürekli yapilan fenerli o yüzden kötüleniyor sacmaligi da yine ayni sekilde kendi eylemlerinin bir disavurumudur zira bilirsiniz.. Alex hakkinda yazdigim on tane fenerbahce forumunda yer almistir.
    Bizler sürekli seyrettigimiz maclar hakkinda yorum yaptik. Sabriyi elestirdik, Arda'yi elestirdik.. Lugano'nun babasi dahi onu elestirir iken burada inatla fanatizm güdülüyor, bir de insanlari kendi yaptiklari eylemlerle suclama derdine düsüyorlar, anlamak mümkün olmadigi gibi anlatmak da pek mümkün degil zira yine carpitacaktir. Siz bunlari bosverin, acin bloglari, sözlügü filan okuyun.

    Simdi birileri:

    "yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde..." ""Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. " söylemlerini dile getirdigi icin siddeti körüklüyor yargisindan cok "ne kadar samimi" yaklasimi görüyorsa kusura bakmayin.. Sizin onurlu, samimi veya daha abska kavramlariniz beni pek ilgilendirmiyor. Mesele ne kadar samimi oldugu degil ne kadar tehlikeli bir yorum oldugudur. Bu yoruma sessiz kalisinizin ardinda yatan korkakliktir, samimiyetsizliginizdir. (Borges)

  48. Borges dedi ki...

    PVH:

    Eger ben cimbizla laf cekiyorsam o zaman cimbizi atalim ortadan, yazilan post budur.

    "Türkiye'de basketbol maçlarının bilet fiyatları 5-10 TL arasında iken Efes Pilsen'in 50 TL'ye bilet satması çok normaldi... Fenerbahçe tepki olarak olmayan Efes taraftarına bileti 100 TL yapınca olay oldu. İlk iki maçtan sonra Ergin Ataman hakemleri, federasyonu suçladı, normaldi... Sonraki maçlarda yaşanan hakem rezaletlerine Fenerbahçe taraftarı tepki gösterince ağlıyorlar oldu. Mrsiç adamın yanında yürüdü fauldü, Kaya yerde yatan Solomon'un üzerine yürüdü "aman oğlum sakin haydi oyununa devam et" oldu. Ömer'in faulü kasıtlıydı, Sinan'ın elini kolunu vurmadığı yer kalmadı iyi savunmacı oldu. Ergin her maçtan sonra tribünlere, protokole dönüp el kol hareketi yaptı, maçın stresi oldu. Kaya 3 yaşında çocuk gibi tribüne gelip dil çıkardı, attığı her basketten sonra tribüne kol hareketi çekti hırslı oldu. Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. Size bir, size yalakalık yapan şaşkın kardeşlere iki, sizin iki yüzlü centilmenlik anlayışınıza üç... Fenerbahçe'yle uğraşırsanız her sene böyle olay çıkacak, bunu da not edin bir kenara, belki yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde..."

    Simdi bu postun icerigi tribünlerin sesi vesairesi olarak yorumlanamaz. Ortada cok acik bir mesaj var. Yönetimin sesi cikmiyorsa bir kac mangal yürekli.. Hakedilen dayak.. Olay cikaran kitleye övgü ve daha bu kitleyi olusturma adina güzellemeler.. Burasini okuyan fanatikler buradan yola cikip mangal yürekli olma ihtimali yok mudur ? Bunlar umrunuzda degil daha cok..

    Siz bu konuda tutarli olabilirsiniz lakin siddet konusunu kendisine dert edinen insan öncelikle bu postun iceriginden ve verdigi tehlikeli mesajdan baslayacaktir ise. Burada sesini cikaramayanlarin, buradan bu sekilde ses cikmasina mani olmayan insanlarin bir baska yerde siddetten, tutarli olmaktan bahsetmesi ayiptir. Bir baskasini da siddet üzerinden yargilamasi da ayni sekilde.. aaaa

    Siddet ile sorununuz mu var ? Bu postu silmek ile baslayin aciklama derdine düsmekten degil. Öncelikle birbirinizi bu konuda ikna edin ki böyle postlar sonucu mangal yürekli sayisinda bir artis görulmesin. Buradan sonra yan sokaklara gecebilesiniz.. Ama derdiniz siddet degil, Galatasaray ve daha cok bu konu üzerinden Fenerbahce fanatiklerine güzellenme.. PVH'in böyle bir derdi yoktur bizzat kendisi fanatiktir zaten.. Kendi icerisinde tutarlidir ama tehlikelidir de.

    Ben burada varolan capsiz yakistirmalari asla kendime dert etmiyorum aksine kim neyse ortadadir. Adlandirma, hakaret etme, sifat takma on yasindaki veledin de yapabildigidir altini dolduramadiktan sonra.. Bu yüzden kim embesil, onursuz ya da salaktir ortadadir. Ben isem bu zaten görülüyordur, birileri söyledigi icin degil yazilarin iceriginden kaynaklidir. Simdi hepsi burada, okuyan yargisini koysun, hepsine de eyw...

  49. PVH dedi ki...

    Borges, yaziyorum anlamiyorsun, surekli ayni seyi copy paste yapiyorsun. Kisa bir soru sorayim, onu cevap ver ona gore tekrar baska cumlelerle aciklayayim bari. PVH fanatiktir, tehlikeli bir adamdir gibi enteresan fikirlerini ondan sonra yine konusalim.

    Efes macinda o olaylar neden cikti, ne vardi arka planinda, neler oldu, olay cikacagi onceden tahmin ediliyor muydu, neden ediliyordu? Taraftar neden oyle bir tepki verdi, ben neden tutup bunlari yaparsaniz yine o taraftar sizi tepeler yazdim?

    Ben bilmem, izlemedim diyemezsin, sabahtan beri ayni ornegi veriyorsun. Ben yorum yapmadim o konu hakkinda diyerek isin icinden cikilmiyor. Su yukaridaki soruma cevap ver ben yine tehlikeli bir psikopat olarak senin diger meramlarini da aydinlatacagim.

  50. Borges dedi ki...

    PVH:

    Ha$a.. Tehlikeli psikopat tanimi beni asar. O postun icerdigi fikirler tehlikelidir dahasi akabinde dile getirdigin yaklasimlar, olay cikmamasini istemeyi aglamak olarak ifade etmen gibi benzer yaklasimlar tehlike dogurur. Lakin tehlikeli bir insan, psikopat vesaire degil. Fanatik oldugunu, Fenerbahce adina olumsuz her yazinin seni kizdirdigini filan bahsedebiliriz. Lakin psikopat, tehlikeli insan yorumu yoktur, öyle anlasilmissa da bu sekilde düzeltmek gerekir.

    Soruna gelince;

    Yanlis anlamazsan ayni seyleri söyleyecegim. Benim burada yaptigim yorumlar siddet temasi üzerinden verilen ve verilmeyen tepkiler dogrultusunda samimiyetsizlik. Bunun isiginda düsündüklerim. Galatasaray maci tek basina incelenmesi gereken öznel bir durum degil. Alisamiyendeki mac ya da kadiköydeki durum.. o gün oynanilan derbilerin tamaminda cikan olaylar. Derbi sonrasi yazilan mac analizinin icerisinde de belirttim: Emre dün bizdeydi bugün Fenerbahcede. Mesele takim, Lugano-Sabri farki degil, taraftarlarin futbola bakisidir.

    Sen o taraftar onu yapar demedin sadece. Onu yapacak "mangal yürekli" taraftar dedin.. Ayni zamanda "dayagin hakedilmesi" gibi bir yorum da söz konusu. Ve bunlar oldukca tehlikeli yorumlardir..

  51. PVH dedi ki...

    Peki Borges Kaya'nin o seri boyunca her mac onunde, sonunda taraftara neler yaptigini biliyor musun? Buna federasyonun, Efes yonetiminin, Fenerbahce yonetiminin nasil yaklastigini biliyor musun? 2 hafta boyunca tum Fenerbahce ortamlarinda insanlarin neler yasadigini biliyor musun? Insanlarin neden boyle bir eyleme kalkistiginin, sicillerini, kariyerlerini tehlikeye attiklarinin farkinda misin mesela? Neden "hak etti" yazdigimi, neden bu olaylara yetkili insanlar goz yummaya devam ettikce cesareti olan bir takim insanlarin sirazesini kaybedecigini yazdigimi biliyor musun? O yazi yazildigi gun bile bunu bilmeyen onlarca insan vardi, yine boyle uzun uzun anlatmistim.

    Surada olan sey su, sen orada "dayagi hak ettiler" ve "bunlar yine olur, birileri cikar sizi yine kovalar" yazdigim icin tehlikeli bir sey yaptigimi soyluyorsun. Oysa yaptigim sey iki hafta boyunca birikenin patladigini soylemekti ve bu olanlara yine goz yumulursa yine isyan cikacagini insanlarin gozune sokmakti.

    Sen bunu olaylarin oncesini, sonrasini bilmeden, ne anlattigimi sadece kendi anlamaya calistigin gibi anlayarak ona sariliyorsun Borges. Hatta dedigin gibi olsun biz hic konusamayalim, hic bu iki yuzlulugu insanlara soylemeyelim ama o zaman senin yaptigin ne oluyor.

    Benim yazdigimi "tehlikeli" olarak nitelendiriyorsun ve bu yuzden bizi sucluyorsun. Burasi 1000 kisinin bile okumadigi bir yer. Oysa Galatasaray teknik direktoru daha iki hafta once "maci gererek kazandilar" diyor, Haldun Ustunel "her sene yaptiklari sey, tahrik ederek kazandilar" diyor ve daha dun Adnan Polat "Fenerbahce'den ozur dilemem" diyor. Bunlar cok ust duzey yonetici olduklarindan mi daha az tehlikeli? Bunlar da gozunu hirs burumus tehlikeli bir fanatik mi? Eger oyleyse buna sessiz kalmak cok daha ciddi bir sorun degil mi? Bir kulubun bir numarali adami bu neticede.

  52. Borges dedi ki...

    Böyle seyler olsa da taraftarin yaptigini hakli göstermek tehlikelidir. Kaya,Arda,Sabri ya da bugün deginildigi üzere orta parmagini gösteren kadin.. Bu gibi eylemlerden tahrik olmak ciddi bir sorundur. "tahrik olmaya düzülen övgü" de Tahrik etmek de tehlikelidir. O post icerisinde yapilan yorumun tehlikesi de cok net görülebiliyor. Bunun disinda Galatasaray yönetiminin yaptigi tam da bu konu üzerinden yanlistir ya da olmasi gerektigi gibi degildir. Meseleyi cözme yerine taraftar mantigi güdülmesidir lakin burada konunun icerigi degil samimiyeti tartisiliyor.

    Mevzubahis konu iki üc oyuncu ise onlari kovalim ve ülkede siddet bitsin ama bu sefer basit bir taraftar orta parmagini göstererek gerecektir ve bu sorun hic bitmeyecektir zira meselenin özü oyuncularin mac icerisinde sergiledigi tutum degil, onlardan kendilerine güc alip kimi eylemleri kendilerine hak gören ve GOSTEREN kitlelerdedir. Mesele iki üc oyuncu degil milyonlarca taraftarin icerisinde bulundugu futbol kosullaridir. Burada Federasyondan basina kadar bu kosullarin olusmasinda sorumlu olan üzerine gidilmelidir lakin samimi olalim..

    Simdi tartisma iki farkli yöne kayar.

    PVH'nin postu kendi icerisinde misal bir yöneticinin aciklamalarina kiyas ile cok daha tehlikesizdir. Lakin ortami gerdiler sözü ile PVH'nin icerigi birbirleri ile özdeslestirilemez. Benim meselem de PVH tehlikelidir degil, bin degil on kisiyi de etkileyecek bir yorum olsa da buna sessiz kalip onaylayanlarin bir baska yerde sesini cikarma hakki var midir ya da ne kadar samimidirler ?

    Zira burasi.. Olaylarin hemen hemen hepsinde sorumlu Galatasarayli futbolculari, yöneticileri göstermenin disinda siddetsizlige dair bir acilimi olmadi. Aksine okuyan insan inanin sorunu kendinde degil bir kac Galatasarayli futbolcuda ya da yöneticide görecektir, yine diyoruz Emre klup degistirdiginde karakter degistirmedi.. Neyse odur, mesele de Emre degil Emreleri olusturan futbol kosullaridir. Bir entry de (ntdrl) o gün oynanilan dört karsilasmanin hepsinde olay ciktigindan bahsediyordu. Hepsinde Kaya mi vardi, hepsinde oyuncular mi sorunluydu ? Galatasaraylilar miydi ?

    PVH'nin acilimi blog icerisinde kucuk bir kitleyi etkiler. Ama inanirim ki buraya topladiginiz fanatik kesimden mutlak birisi o yorumdan etkilenip mangal yürekli olma adina adim atmistir. Olmayacagini iddia edebilir misiniz ? Ki elestiri bu yoruma sessiz kalan insanin bir baska yerde ne sekilde ses cikarmaya hakki olup olmadigidir. Kardesim de olsa benzer bir yorumu borges blogundan insanlara sunamaz. Olursa da benim sesim cok yerde kisilir.. Mesele daha cok budur. Samimiyetsizligin bir göstergesi konumundadir toplam tehlikenin olusmasindaki kucuk rolü degildir mevzubahis konu.

  53. PVH dedi ki...

    Birincisi evet bu blogun siddetsizlige dair bir acilimi oldu, daha yukarida takip etmiyorum demissiniz onlari da o yuzden kacirmis olmalisiniz. Ustelik o acilimlar sizin gibi susarak degil yazarak yapildi. Benim yazdigim bir mesaj uzerinden genelleme yapmaya devam ediyorsunuz, size kosullari, sebebi, sonucu hepsini siraladim. O gun oynanan dort karsilasmanin birisinda Ankaragucluler Fenerbahce macinda olay cikardi digerinde Galatasaraylilar. Oysa siz olaylarin ne oldugunu bilmeden Fenerbahce'ye mal etmissiniz bile.

    Sizin yaptiginiz israrla sunu yapmak "siz siddete bugune kadar destek verdiniz ve sadece Galatasaray'i karalamak icin kullaniyorsunuz". Hayir degil. Tepki verdigimiz seyler adaletin adaletsizligi, medyanin iki yuzlulugu ve tarafliligi, bize "objektik olun biraz" diye hakaret edenlerin kendi pisliklerini bile Fenerbahce'ye mal etme cabalariydi. Yukarida da ayni sey var. Bu olayi da Fenerbahce uzerine yikmaya calisan Serhat Uluerenler, Kaan Kurallar var. Iki hafta once "bu maci oynatanlar utanmaliydi" yazip basket macinin tamamlanmasina ses etmeyenler, Fenerbahce yoneticisinin yaptigi aciklamaya atifta bulunup Fenerbahce'yi haksiz gosterenler var.

    Sizin yaptiginiz da az cok ayni. 2 yildir yaziyoruz, bir tane yaziyi aliyorsunuz, orada ne oldugunu, ne demek istedigimi, nelerin tepki cektigini anlatiyorum, buna ragmen hicbir baska ornek, model sunmadan "siz surekli kendi yaptiginiz siddeti mazur gorup sadece Galatasaray'i suclamak icin bunu kinayan insanlarsiniz diyorsunuz. Yok boyle bir sey yalan. Futbol macinda sahaya madde yiganlari kim mazur gordu, ne zaman gordu, ispat edin?

    Siz de Ridvan'a "Galatasaray'a sinsice saldiran bir edepsiz" demissiniz. Birisi sokakta bundan etkilenip Ridvan'a kezzap atsa buna ufak ya da buyuk katkiniz yok mu o zaman? Borges blogunda kardesiniz degil ama siz sunmussunuz bunu. Kotu, yeteneksiz dememissiniz, ahlaksiz, edepsiz demissiniz iste. Inanirim ki bloga topladiginiz fanatik kesimden birisi o yorumdan etkilenip Ridvan'a yumruk atma planlari yapmaya baslamistir. Olmayacagini iddia edebilir misiniz? Bu yorumu yapan insan omru billah sussun bir daha bir kisi hakkinda, bir eylem hakkinda konusmasin, yorum yapmasin. Sesi kisilsin...

  54. Sekhranikos dedi ki...

    İşin geldiği noktaya bak yahu. Ülkede etik ve sair hiç bir değer kalmamış. Bir kadının hareketini bahane edip işleri normal gören bir kitle. Yapılandan utanç duyulmadığı açık. Ardalar hakan baltalar bırakın parmağı kol hareketi çekerlerken tribüne sahaya bile girilmediği halde vahşet idi. Hay renklere bağlanmış gönüllerinize!! Sokayım öyle gönüle. Yahu zormudur utanç verici demesi?! Ayıp edilmiş demesi! Hele bir bayana olmamalı denmesi! Bu ülkede Analar artık bu tarz mı çocuk yetiştiriyor! Allah bilir karılarınızı kızlarınızıda dövüyorsunuzdur! KAdına el kalkmaz ki bu kişinin kendi kadını hakkındadır, başkalarının eşine anasına kızına saldırmaya utanmıyormusunuz! Tecavüz denen işin sadece cinsel dühul olduğunumu sanıyorsunuz! İstediğiniz kadar alçalın, kudurun, sefilleşin emin olun dünyada sizden daha alçak daha sefil daha kuduruk tipler mevcuttur. O konuda da zirve olamassınız ve gün gelir kıldan tüyden bahanelerle sizin de analarınıza, kızlarınıca, eşlerinize tacizde, saldırıda bulunuverirler sonrada Antalya sapığı gibi "Gülümsedi, tahrik oldum, verecek sandım" deyiverirler! dünya bu malum ekseni etrafında döner durur!

    Allah ıslah etsin!

  55. sampi dedi ki...

    Sorun #1: Dayaklik hareketi (seyirciye dil cikarma, el kol hareketi vs.) cezalandiracak hakem/federasyon olmamasi, yapanin yanina kar kalmasi.

    Sorun #2: Kimsenin alttan almamasi. Dayaklik adami dovmek normaldir. Dayaklik adami dovmemek, kendine hakim olabilmek buyukluktur.

    Sorun #3: Sorumlulugun reddedilmesi. FB yonetimi olaylar gectikten sonra kinama erdemini gostermistir. GS yonetimi bunu yapmayarak taraftar pozisyonu almistir. Tahrik hafifletici nedendir en fazla, ama suc sabittir. Sahte sarisin arkadas ortami germis olabilir. Oturup macini seyretmek yerine gerilmeyi tercih edersen, olay cikarirsan suclu sensindir.

    Sorun #4: PVH, Aethewulf, Borges. Kiz arkadaslariniza guzel ic camasiri alin. Gerilimi alir. Yoksa da tornistan. Birbirinizde ne ahlak biraktiniz, ne haysiyet, ne onur. Biraz sakin.

    Sorun #5: Sozun ozunun carpitilmasi. PVH'nin gorusunu "taraftari azdirirsaniz, suru psikolojisiyle olay cikarir. Azdiran adami cezalandirip olay cikmasini engellemelisiniz. Engellemezseniz gurultu patirti cikar, cikmaz diyenler yalan soyluyor" olarak algiladim. Hakli bence. Aethewulf diyor ki "ulan bir kere de sorumluluk alin, hep suclu karsi taraf olmaz ki". Katiliyorum. Borges'in cevap "tepki hakli bile olsa olay cikarmayi gerektirmez, ayiptir, siddet legit bile olsa uygulamamak gerekir". Orhan Gencebay'e selam ederek onu da hakli buldum o konuda.

    Sorun #6: Sorun #4'e geri don. 1. keyif icin, 2. uyumak icin.

  56. moneywise dedi ki...

    Sanirim bu blogdaki ozellikle basket macindan sonraki postlarda anlatilan seyin IKIYUZLULUK oldugunu anlamamak icin hala ikiyuzluluk yapiliyor.

    Borges'in yazilarini okur ve begenirim kendisini de zeki ve hatta dunya gorusu olarak kendime yakin olarak gorurdum(yasca daha buyuk olsam da).Lakin o da hala nicin ve neden gs'li bloglarin hicbirinde (en azindan benim takip ettigim belli baslilarda) Gs yonetiminin elestirilmediginin,futbol macindan sonra vahset diye ciglik atanlarin su anda nerde olduklarina cevap vermek yerine papaza sarmis.

    yahu diyelim ki papaz bir psikopat hatta serefsiz ikiyuzlu bir adam.Bu gs'li blogcu ve yazarlarin basket macindan sonra yaptiklari ayibi temizlemeye yeter mi?Papazin got olmasi onlarin got olmalarini mesrulastirir mi?

    Soru ve Asabiyetin sebebi acik degil mi?

    Nerde 2 haftadir Kadikoy'u guatemala kampinda benzetenler?

    Buna bir cevabiniz yoksa Papazin ya da benim got olmamin blog okurlarina,sporda kardeslige bir faydasi yok.

    BIZ GOTUZ PEKI SIZ?

  57. Chemedya dedi ki...

    Bayağı bir tartışma ortamı oluşmuş burada. Ancak bu ülkede ne yazarsanız yazın ne söylerseniz söyleyin zihinlere empoze edilen şeyleri değiştiremezsiniz. 2 hafta boyunca Saraçoğlu'nda yaşananlara vahşet denildi. Gerçekten de bir Fenerbahçeli olarak biri sahaya birşey attı mı çıldırıyorum. Ancak 2 sene önceki sulu maçı bir kenara bırakın ondan önceki senelerde benim de gittiğim bir maçta sahaya atılan koltuklarla herhalde bir ilçe stadının tribünleri tamamen koltuklu hale getirilirdi (0-1 Nobre) Bu ülkede Galatasaray'ın her yaptığı bir şekilde normalleştiriliyor ustaca. 2 hafta önce sahaya tek koltuk atılmadı. Çünkü biz Fenerbahçeliler ödümüz kopar kulübümüzün malına birşey olur diye. Hasta adamlarız biraz. 5-10 zibidi sahaya pet bardak ve çakmak attı. Maalesef bunlar isabet etti. Maçın içindeki gs tahrikleri maalesef ki göz ardı edildi. Maç öncesi tahrikleri bir yana bırakın Hakan Balta'nın attığı golden sonraki tahrikleri bile pazar günkü kadının "tahrik"inden çok daha ağırdı. Ama bunlar konuşulmadı. Orada tahrikler göz ardı edildi. Abdi İpekçi'de ise tahrik edilen aslında kadındı. Tek yaptığı 56-56 olduğunda vah demesi. O zaman siz Kadıköy'e geldiğinizde bizim tribünlere yaptığınız haraketlerle bizim o stadı başınıza yıkmamız gerek. Bu mantık kötü bir mantık. Biz yaptık, oldu mantığıyla bu iş çözülmez. Bizim Efes maçından sonraki özürümüz bile bugün inkar ediliyor. Resmi site orada duruyor. Gidin bakın. O gün de Fenerbahçe taraftarına ağır tahrik vardı. Ama benim gibi "fanatik" bile tahriklere karşın otokontrolünü sağlayamayan o taraftarı kınadı. Çünkü siz Galatasaraylıların anlayamadığı birşey var. Fenerbahçeliler takımlarını gerçekten de çok sever. Sizin düşünemeyeceğiniz kadar sever. O gün Fenerbahçe'ye zarar verilmesi bizi tahriklerden daha çok üzdü. Keşke o olaylar olmasaydı. Ancak Pazar günü olan olaylar o kadının tahriki sonucu olmadı. O kadın sadece bir bahaneydi. Bunu siz daha iyi bilmelisiniz. Buradan sonrasını kafanıza iyice girsin diye büyük harflerle yazmak zorundayım. 2 HAFTADIR GALATASARAY TARAFTARINI TAHRİK EDENLER GALATASARAY YÖNETİCİLERİ VE GALATASARAY MEDYASIYDI. Amaçlarına da ulaştılar. Çünkü siz Fenerbahçe değilsiniz. Sizin kaybedeceğiniz çok fazla değer kalmamış.

  58. Borges dedi ki...

    Kucuk bir ayrintiyi büyütmüyorum ve aksine ortada varolan mantik ülke genelinde de isler. O postun yazilmasina neden olan hissiyat nedir? Bunun altini kazin, ülkede siddetin hicbir zaman durmayacagini görebilirsiniz. Neden yazildi ? Fenerbahceye ne olursa olsun laf söyletmem arkadas mantigi . Bu mantik her yerde oldugu icin kimse meselenin özüne inemiyor, birbirlerini suclama ya da kendisini koruma derdinde. Almanya ile varolan en önemli fark budur. burada benzer bir mesele oldugunda -ölüm,irkcilik, siddet- futbol geri plana itilir ve yöneticiler kendi taraftarlarina kizarlar en cok.. Taraftarlik rafa kaldirilir ve hemen cözümlere gecilir.

    PVH icin fanatik dedim zira Fenerbahceyi her seyin üzerinde görüyor.. Ben kendi takimimi görmüyorum. Bunu da postlarla destekliyorum. Irkcilik oldugu vakit rakip takimin benim kaleme gol atmasini sevincle karsiladigimi belirtiyorum neden ? Cunku bu degeri futbolun üzerine koyuyorum.. Buradan takimima yüklenilmesi aci veriyor belki ama takimimi sekillendirme, dogru yola götürme adina da seviniyorum cikan ve cikardigim her elestiriye.. Taraftarin görevi kosulsuz destek degildir ayni zamanda takimina varolan kimliginin mikro ölcekte de olsa bir parcasini yansitmaktir. Atsin Balili kalemize golü diyoruz.. Bir insani etnik kimliginden/mezhebinden/dininden dolayi hor görmenin ötesine gecmesin futbol.. Siddet oldugu vakit stadyumlarin icerisinde "buradan Galatasaraya laf mi gelir" endisesini tasimiyoruz.. Bugün benim takimin yöneticileri bunun derdinde.. Aksine Aziz Yildirim bunu elindeki gücü nedeniyle yavas yavas cok da tutarli olmasa da beceriyor. Gecmise göre daha iyi cikislari mevcut. Siz siddet yahut irkcilik gibi benzer konular oldugunda takimi/taraftarligi geri plana itebiliyor musunuz ? Demirkol'un degindigi gibi "hain" olmayi göze alabiliyor musunuz ? Kesinlikle hayir derim.. Yönetimi elestirmek ya da hali hazirda taraftarlarin nefret bagladigi Emre'ye gecirmek degil mesele.. Bu güzellemeleri aldiginiz taraftara ragmen yazabiliyor musunuz bir seyleri ve koyabiliyor musunuz degerlerinizi takimin önüne ?

    Imdi mevzubahis konu siddet ve bakin biz neler diyoruz yukarida vardir. Yok birbirimizden farkimiz bizim diye yaklasim gösteriyoruz. Sabri kakadir Lugano aslandir degil. FB-GS taraftarlari türkiyenin cok buyuk bir kesimidir yahu.. Birisi sorunsuz olsaydi zaten isler bu kadar kötü olmazdi. Sabri'ye mac icerisindeki ortami gerginlestiren tavirlarindan dolayi seyirci daha fazla sempati göstererek ona yol bicildiginden ve her seyin basinin taraftar oldugunu dile getiriyoruz.. Yönetimin dahi düsündügü siddeti yok etmek degil taraftari mutlu etmek. Ben Siddet, irkcilik gibi degerler karsisinda taraftarlari ve tarafliligimi düsünmüyorum. Baska bir konu olsaydi burada GS-FB geyigi dönecekti ki sabaha kadar da döndürürdüm bu cok baska.

    Yorum yapan arkadaslar hala daha siz Galatasaraylilar filan diyor. Yahu durum ortada iste. Ali Samiyende yasanilanlari gördük keza Kadiköyde durum farkli degil. Bu iki klubün bu taraftarlarinin birbirlerinden ayrildigi nokta maalasef bu konuda cok yok. Cözüm ya hepsini kapsar ya da hepsini dislar. Bir tarafin iyi veya kötü olmasindan dolayi bunlari yasamiyoruz daha cok bu toplamindaki görüntünün yansimasidir.. Burada yapilan ise hep bir taraf.. Zira sorun siddeti yok etmek degil taraftara yönelik cikarimlar ve gaz almak.. Bir de ridvan konusu var tabii..

  59. Borges dedi ki...

    Türkiye Hirvatistan ile bir mac oynadi. Bu macin yorumunu ben avrupada birbirlerinden farkli on bes yazardan okumusumdur. Ne ilginctir ki dünyanin en iyi yazari Ridvan ile dünyanin geri kalani uyusmuyor zira Ridvanin Terim'e yaklasimi bellidir ve o zaman ridvan üzerine post attik, egildik. Akabinde Rijkaard'i elestirmesi degil elestiri icerisinde varolan bilindik temalari islemesi nedeniyle sorun cikardik. Adam Rijkaard'in kariyerinden girip cruyff ve michels'den cikip varolan oyun felsefesini algilayip türkiye sartlarina uyarlasa ve daha icerikli acilimlar sergilese sesimizi cikarir miydik sevincimizden ? Zaten bilse elektrigi yeniden kesfeder gibi farkli bir degisiklik yapmiyor yargisini koymaz ki ? Güntekin her iki cümlede bir düzeltmese bunlar olmaz. Iki forveti koymadi diye siradan teknik direktör diye yaftaladi on macin sonunda.. Elestiri daha cok Iki adim ileriye gecemeyecegimizi görebildigimiz icin.. Ben miydim tek elestiren ? Banu Yelkovanindan sununa bununa kadar elestirdi. Ki neden elestirilemesin ? Sampiyonlar Ligini üc yil önce alan ve dünyanin belki de en muhtesem takimini insa eden adam elestirilebiliyor da Ridvan niye elestirilemesin yahu ? Rijkaard hem futbolculuk kariyeri hem de teknik adamlik olarak ridvandan on bes gömlek yukarida. Kim kimi elestiremez ki ? Daha da önemlisi icerdigi fikre katilip beni yanlis bulsaniz sorun yok da fenerbahceli oldugu icin yine destek vermeniz ayni sekilde.. Derdiniz Fenerbahce zira..

    Ben hele ki yazar konusunda klup ayrimciligi yapmam. Altan Tanrikulu'yu hala okuruz.. Lakin Hincal Uluc'undan Kucuk Hakanina ve Ercan Saatcisine kadar olan isimleri farkli bir kategoriye koyariz. Demirkol'u elestiririm lakin onun konumu da yukarilardadir.. Dahasi sevdigim yazarlar genelde de Besiktaslidir... Fenerbahceli oldugu icin ekstra bir motivasyonum yok yahu.. Dahasi ben kiziyorum Daum'a yapilan su Yilmaz Vural muamelesine.. Siz bizzat kendinizden yola cikip bana ulasiyorsunuz ve sizde ne varsa hepsini bana yikma derdindesiniz ama az buz degil 2 bine yaklasan post ve bir o kadar da sözlükte yazip ciziyoruz, acin bakin..

    Ridvanin icerigidir benim derdim, hangi takimi tuttugu degil. O Nonda'yi deli gibi övdügü vakit ona yakistirdigi sifatlardir, futbola bakisidir. Hala daha su dönemde Terim'in kendisini nasil motive ettiginden ve yabanci teknik adamin bunu yapamayacagindan bahsederken ki gerikalmisliginadir. 80'lerin ridvanlari degil günümüzün Elanolaru, Keita'lari piyasadadir. 11 oyuncunun ücü degil neredeyse 8'i yabancidir diye uzayip gider.. Ve fakat bunlar futbolun icerisindedir. Cehaletini kendisi belirtmekten cekinmiyor, biz ne diyelim ? Elano ve Keita ülkeye ayak bastigi vakit yorumlari ortadadir.. Bu tartismayi daha da uzatmak istemem ve eksi sözlükte 6 tane RIdvan elestirisi vardir acin okuyun.. daha da sorun varsa yapabilecegim hicbir sey yok. Fikirler dogru olmayabilir, ben yanlis görebilirim lakin "Fenerbahceli oldugu icin böyle" diyen insana yapacak hicbir sey yok artik...

    Son olarak sevgili PVH, tarziniz cok ho$.. sizinle cok güzel tartisilabilir, konusulabilir kesinlikle. Lakin bu ridvan elestirisi ile zararli addetigim postu bir görmeniz beni üzmüstür. Sizin adiniza üzüldüm.

    bu tartisma da benim adima burada bitmistir zira gereken emek verilmistir.

    Ho$ Kalin..

  60. solo dedi ki...

    bi kere siz kimsiniz ki rıdvan dilmen'in neyi nasıl eleştirmesi gerektiğini salık verecek yazılar yazıyorsunuz, rijkaard şu bu konuda rıdvan dilmen'den beşyüz kat daha iyiyse herhalde rıdvan dilmen de sizden bi iki kat daha iyidir. derdim tabii ki fenerbahçe.

  61. Olympian dedi ki...

    ridvan in cok elestirdigim yanlari vardir. en onemlisi de tutarsizligidir. bir hafta sallar, 3 hafta sonra soylediginin tam tersini soyler. ama bunun kendi icerisinde bir tutarliligi vardir. cunku ridvan, "o" maci yorumlar. sadece o gunku futbol uzerinden degerlendirme yapar. bu yanlistir, degildir, orasi ayri konu. t

    otal futbol falan bilmiyor olabilir ama total futbolu oynayan barcelona yi seyrettiginde, o barcelona da neyin farkli oldugunu, barcelona nin farki nerede yarattigini tespit edebilir. topcu ismi bilmez, avrupa futbolunu, futbolcusunu takip etmez ama iyi futbolcuyu tanir gorunce. ridvan elestirilebilir, elestirilmelidir de ama bu, "ben calistim, futbol kulturu uzerine cok okudum, cok arastirdim, cok zamanimi harcadim" snoblugunun arkasinda yapilmamalidir. cunku ridvan ve onun gibi daha alt sinifa ait insanlar, sadece hakim oldugu, cok yakindan tecrube ettigi konularda da olsa, okumus adamin bir gecede anlattigi seyi, bir cumlede karsisindakine idrak ettirecek ayri bir zekaya sahiptirler.

  62. Adsız dedi ki...

    @Borges

    Bu veya başka bir blogun şiddet konusundaki samimiyetinden kime ne sayın Borges? "Mangal yürek" mevzusunu tekrarlayıp durana kadar,Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin başındaki insanlar ne kadar samimi davranmış, o konuda fikir beyan edin. PVH,Aethewulf ya da siz samimi olsanız ne olur,olmasanız ne olur?


    Efes maçından sonra FB kulübü nasıl bir açıklama yapmış; FB maçından sonra GS kulübü nasıl bir açıklama yapmış.Açın bir bakın.Hangi kulüp yaşanan çirkinlikleri kınayıp elinden geldiğince çözüm üretmeye çalışmış; hangi kulüp taraftarına teşekkür edip boku başkasına atmış, önemli olan bu.Gerisi laf-ü güzaf. Madem şiddet konusunda siz o kadar samimisiniz, üstte yazdığınız o koca koca yazılarda ırkçılığı,Balili'yi,Rıdvan'ı falan anlatıp demagoji yapacağınıza biraz da mertçe bu gerçekleri konuşacaktınız. Öyle 50 paragraf yazı yazıp,satır arasına "GS yanlış yönetiliyor" diye sıkıştırınca da samimi olunmuyor çünkü. Geçiniz bu işleri.Sadede geliniz sadede: Kulübünüzün yaptıklarını mideniz kaldırıyor mu kaldırmıyor mu; biraz da bunu uzun uzun anlatınız. Belki o zaman samimiyetten bahsedebilecek mertebeye erişirsiniz.

  63. Arkhe dedi ki...

    Başlığa bir de sahtekarlık eklense mi acaba..

    http://www.salsabasket.net/2009/11/sok-cemal-almanyada-tufann-formasyla.html

  64. Unknown dedi ki...

    off of.
    birazdan buraları nalga haberi sonrası tufana dönüşecek gibi. ne dersin borges. ben senin yorumlarına yahut fikirlerine değil; blog ahalisinin belirttiği gibi sessiz kalmana tepki gösterenler safındayım. peki şimdi ne olacak

  65. birkan dedi ki...

    Bugün Gsli blog yazarları 2-3 kişi hariç (ki Borges bunlardan biridir) Hıncal Uluçun yolunda gidiyor.Hıncalın mantığı nedir? Bir yarışmada birinci olmak sadece sana bağlı değildir, rakibinin kötü olmasını gerektirir.Rakip kötü değilse mümkünse onu o konuma getir.
    Okumuş etmiş gençler bu şiarla sanki Fenerbahçe Türk filmlerindeki kötü adammış gibi yazılar yazıyor bunu yaparken gayet bilinçliler Fenerbahçeyi kötü göstermenin avantajlarını biliyorlar.Yoksa normalde Fener yönetimini, Aziz ve yandaşlarını çok severler bakmayın.
    En çok Gs şampiyonluğu Aziz döneminde geldi, Uefa bile Aziz döneminde alındı, en kötü zamanlarda hem de 2 sezon diriliş getiren şampiyonluklar Aziz dönemindeydi.Ama bunlar yetmiyor çünkü Gs kötü yönetiliyor, sürekli destek gerekli.Toki'den, Telekom'dan, Bilyoner'den, dikkat ettiyseniz bunlar ya kamuya ait yada özelleştirildiği halde hala kamuya hizmet yapan kurumlar.E bu kötü durumda üstüne üstlük Fener hala öyle veya böyle ayakta kalabiliyor, rakip olabiliyor, o halde saldır Fener'e.Şimdi aklıevvel salağın biri yine gelip aklınca dalga geçer biz paranoyakmışız, herkesi bize karşı zannediyormuşuz.Herkes bize karşı değil aslanım, sorun sizden gelen saldırı ve sizin yaptığınız ittifaklar.
    Gs taraftarı liselilerden Bjk Demirören'den kurtulamadığı gibi biz de Aziz'den kurtulamadık üstelik Aziz'in eli diğer ikisinden güçlü, adam 5 yıldızlı stad, tesisler, yıldızlar derken yapıştı koltuğa.
    Gs'ye liseliler, Bjk'ye Demirören üzerinden saldırılmazken üstüne biz bununlada uğraşıyoruz.
    Yavru Hıncallar Fenerbahçe=Aziz diyebiliyor.
    Bütün bunları şunun için yazdım, bu okumuş etmiş Hıncal çıraklarına nazaran Pvh'nin yazdıkları bana daha samimi geliyor.
    Şiddeti tasvip ettiğimden değil, öyle bir çingenelik ve yaygara varki Aziz bile pıstı, düşünün.Meydanı bulan at koşturuyor üstüne üstlük hesap soramazsın, anti propaganda had safhada.Böyle bir durumda insanın çileden çımaması mucize.
    Umarım Pvh'nin yazdıklarının ana fikrini anlatabilmişimdir Borges, ben onun avukatı değilim, onunla aynı hissiyatta olduğum için onu az çok anlayabiliyorum.
    Unutmaki bu ülkede rakiple uğraşan en son taraftar Fenerbahçe taraftarıdır, sürekli sataşma, en ufak başarısızlığında dalga geçme denemeleri, en ufak bir eleştiri yaptığında avukat çenebazlığıyla susturma çalışmaları rakiplerin yaptıklarından bir kaçı ki buna itiraz edecek olan yoktur sanırım.

  66. Unknown dedi ki...

    Sahtekarligin daniskasi, merakla bekliyorum ne diyecekleri Tufan gorunumlu Cemal icin...Nereden isi Fenerbahce'ye baglayacaklar bu sefer acaba?

  67. solo dedi ki...

    rıdvan dilmen de tartışılır anam babam, tartışılmaz değil, allame-i cihan değil bu adam, ama neyi nasıl yapacağını salık verecek kadar ileri gitmiş bunlar. bari daha önceden siz yazın bu adamın söyleyeceklerini, herşeyin en iyisini biliyorsunuz ya...

  68. PVH dedi ki...

    Borges

    "Siz siddet yahut irkcilik gibi benzer konular oldugunda takimi/taraftarligi geri plana itebiliyor musunuz ? Demirkol'un degindigi gibi "hain" olmayi göze alabiliyor musunuz ? Kesinlikle hayir derim.."

    Sunu yazmaniz en hafif deyimle haksizlik. Sadece bir post uzerinden 2 yildir duzenli mac cikislarina adam topluyormusum muamelesi yapiyorsunuz. Biz polis siddetine maruz kalan Besiktas taraftarini savunup "hain" damgasi yedik. Diyarbakir'in ugradigi her irkci saldiriyi kinayip "hain" ilan edildik. Fenerbahce taraftarinin statta yagdirdigi maddelerin manasini sorguladik yine "hain" olduk. Hincal Uluc'u ugradigi haksizliga karsi savunduk burada? Takip etmediginiz bir blogu yaftalamak bu kadar kolay mi? Size defalarca soyledim, yine soylerim, Efes maci sonrasi butun ihale uzerine yikilan ve kendi kulubu tarafindan bile yalniz birakilan taraftarin hissiyatini yazdim. Hic tribun ortaminda bulundunuz mu bilmiyorum. Gecen hafta GS taraftari bu konumda olsa onlara hayvan diyip kurtulurdunuz o sorumluluktan eminim. Sonra da hain ilan edildim der ve kahraman olurdunuz. Bir daha yazmayacagim, bir tek ornek uzerinden saldiriyorsunuz, onu da kendi istediginiz gibi yorumlayarak.

    Ridvan'i sadece "elestirmemissiniz", edepsiz de demissiniz. Banu Yelkovan demeyin simdi burada. Insana hakaret etmek de siddete yonlendirir. "Edepsiz" de hakarettir. Bugun Ridvan'a kufreden insanlar varsa sizin de sorumlulugunuz var diyerek yirtabilirim o zaman bu isten. Bu durumda bir daha siddete, kufure karsi yazamazsiniz, sizin mantiginiz bunu soyluyor.

    O kadar kelime yazmaya emek harcadiniz, su yazilarin asil konusunu hep iskaladiniz. Bu da ne kadar "hain", ne kadar takiminizi her seyin ustunde gormediginizi gosteriyor bize. Sagolun.

  69. Borges dedi ki...

    Yunanistan-Ukrayna macinin arasindan yazdigim icin kisa olacaktir. Bugün mac günü, gece biter ancak ve vakit de olmaz.

    Ben dediginiz dogrudur, gördüklerimin ortalamasindan anladigimi yazdim. Görmediklerim, okumadiklarim belki cok farklidir. GS maci sonrasi yapilan yorumlar, GS sabridir vesaire gibi yanlis anlamayin ama fanatiklere has uslupla yazilmis yazilar vesaire..Tek tarafli ve konunun özüne odaklanmaktan ziyade rakip takimi asagilayici tanimlamalar vesaire.

    Bunun disinda gördügüm ve burada yayimlanabilen postunuz.. En azindan ben okudugum-gördügüm postlardan bahsediyorum siz okumadiginiz bir postun yorumunun yorumundan yola cikip "sunu demissiniz" diyorsunuz..

    Bu tartismada söylenilecek baska bir sey yoktur. Kesip atmak degil derken -yunanistan golü atti- daha baska bir sey kalmadi anlaminda.

    Ben derdimi anlattim, sizi de dinledim. Dediginiz gibiyse o zaman siz de kendinizi bir sekilde ifade ettiniz. Sorun sanirim kalmamistir..

    Edepsizlik gercekten bu kadar büyük hakaret mi oldu ? Olabilir, uzun zamandir ülkede yasamiyorum cok sey degismis olmali.. Kavramlar, sifatlar vesaire.. Edepsiz dedigim icin mahkemeye bile cikabilirim bir ihtimal..

    Yazdiginizi ve daha da önemlisi benim Ridvan hakkinda yazdiklarimi lütfen bir daha okuyun.

    Tüm göndermelerinize, cakilan selamlarin hepsine Eyw ;)

    3.Kez ho$ca ;)

  70. PVH dedi ki...

    Yahu amma da uzattin olacak ama "GS maci sonrasi yapilan yorumlar, GS sabridir vesaire gibi yanlis anlamayin ama fanatiklere has uslupla yazilmis yazilar vesaire" ve "Bunun disinda gördügüm ve burada yayimlanabilen postunuz" demissiniz. Fakat bir oncesinde "irkcilik gibi benzer konular oldugunda takimi/taraftarligi geri plana itebiliyor musunuz? Cevabim hayir" diye bir sorunuz var oncesinde. Simdi sizin cikarim yaptiginiz sey bu GS maci sonrasi yazilanlarsa ve surekli ornek verdiginiz Efes maciysa irkcilik nereden cikti? Neresinden buldunuz bunu?

    Ben tekrar soyle yazayim "Kendi takiminiz mavzu bahis oldugunda irkciligi mesru gorursunuz". Simdi bunu yazmissiniz acikca, ben uzerine yorum yapmayacagim. Sinsi, edepsiz falan hic kaliyor bunun yaninda, gercekten haraket degil onlar. Su yazdiginiza defalarca bakin, bir daha bakin. Bu nasil bir itham, klavyem mi surcmus diyeceksiniz? Bir insanin belli bir konuda dair irkciligi hos gorur oldugunu iddia etmek cok cok kuvvetli bir kanit lazim degil mi? Sadece kendi kanimiz yetiyor mu buna?

    Fuenlabrada - Barcelona macini izliyordum, Barca 7-0 onde, cok rahat alacak bugun de. Bunu yazmadan edemedim, gercekten uzucu.

    Siz de hoscakalin.

  71. solo dedi ki...

    okuduk okuduk siz sesinizi çıkarmayın diye yorum yapmasını bekliyorsunuz, rıdvan derken aynı rıdvan'dan bahsediyoruz değil mi, hani dilmen olan? en azından satır başlarını verseniz, çok edepsizsiniz. bi de selam çakalım.

  72. PVH dedi ki...

    Hoscakalin yazinca literal olarak algilandi herhalde. Acikca "irkciligi hos gormekle" suclandik ve bu konu hakkinda kanit, ornek, fikir duymadik. Boyle bir ithami edepsizlik, ahlaksizlik, sinsilik, cirkeflikle suclardim ama bunlar benim lugatimda hala hakaret, ulu orta yapmayacagim. Boyle agir bir suclamayi yapip arkasindan doldurmayan insanlarin yazdigi binlerce satir da cok kiymetli olmuyor nazarimda. Olan alessandro del piero gibi iki cumle kurmaktan aciz, cahil, zayif karakterli groupie'ye oluyor. Uzun uzun miymiylanan yazilari, mesnetsiz ithamlari gorunce cosup cosup kendilerinden geciyorlar.

  73. Bolat dedi ki...

    Galatasarayli bloglarin bu objektif ve önceligi akla veren imaji özellikle cizilmeye calisilan bir görüntüydü. Seyhleri Aceto'nun pesinden giden, birbirleriyle güzel güzel paslasan, aralarina da suya sabuna dokunmadan yazilar yazan bazi Fenerbahceli ve Besiktasli bloglarin da bulundugu bir cemaatlesmis yapi olusturmuslardi.

    Bu sezon ise bu "objektif" yazarlarin, yani Galatasarayli olanlarinin, yüzlerindeki maskelerin tek tek düserek ikiyüzlülüklerini ortaya cikardiklarini görmeye basladik. Bu kutlu hadisenin gerceklesmesine yol acan motivasyon, takimin basina Rijkaard, yardimciligina Neskeens ve kadroya kaliteli iyi yabanci oyuncularin katilmasi idi. Zira zaten kibir düzeyi ve ego siskinligi had safhada dolasan bu camianin bu hamlelerden ötürü orgazmik zevk yasamamalari ve ortaligi kasip kavuraracaklarina olan inanclari kacinilmazdi. Degilmi ki ayni camia gecen sezon kazanilan bir Berlin ve Lizbon karsilasmalarindan sonra UEFA'yi alcaz kesinlikle demekteydi.

    Lakin bogazin öte yakasindaki ezeli düsman yine oyunbozanlik yapti. Galatasaray alip basini gidemedi bir türlü. Bu canlarini cok sikti. Sene basindaki Aziz Yildirim'in "3 sezon üstüste sampiyonluk" vaadi ve bu amacta harcanan paralar da huysuzlastirdi onlari.

    Bu objektif ve evvela futbolu sevenler, Aziz Yildirim'in medyayi dizayn etmeye basladigini, verilmis olan 3 sampiyonluk vaadinden dolayi isleri cok siki tutucagini ve bu amaca ulasmak icin ne türlü pislik varsa yapacagini sene basindan yazmaya baslamislardi bile.

    Ama esas sirazeden ciktiklari an 10. Haftadaki Fenerbahce-Galatasaray karsilasmasiydi. Baslarindaki Surinamli yüzünden öyle bir gazlamislarki kendi kendilerini ve öyle bir beklentiyle dolmuslarki bu sezonki maglubiyeti hazmetmeleri cok daha zor oldu.

    Rakip kaleye bir kez dahi gidemedikleri karsilasmanin sonucu icin dahi hakemi sorumlu tutabildiler, sahaya atilan maddelerden dolayi kendi maclarinda olanlari unutarak ve dahasi o zamanlarki sessizliklerini hatirlamadigimizi sanarak macin baslamamasi gerektigini söylebildiler. Ugranilan hayal kirikligi öyle bir öfkeye birakmistiki yerini; hazimsizliktan agladiklarini okuyabiliyordunuz bu objektif ve öncelikle akla yer veren yazarlarin mac sonu yazdiklarinda.

    Fenerbahce baskanina "güya" futbolumuzu kirletiyor diye sövenler kendi baskanlarini- ki cirfeklik konusunda Fenerbahce baskani onun eline su bile dökemez- yüceltmekte veya onun yaptiklarina sessiz kalmaktalar her zaman.

    Ayni utanmazlikta Galatasaray-Fenerbahce basketbol maci sonrasi cikan olaylari "biktik su derbilerde yapilan islerden, aldigimiz zevki engelliyor, sevdigimiz oyunu cirkinlestiriyor" yollu olaylarin öznesine deginmekten özellikle kacinan, güya igneyi iceriye de batirdigi imajini veren, ama Fenerbahce-galatasaray futbol karsilasmasindan sonraki verdikleri tepkinin dozaji ve üslubuyla karsilastirildiginda ikiyüzlügünün icine apacik sindigi belli olan yazilar yazdilar. Yani yapmaya calistiklari kurnaz bir sekilde cikan olaylardan her iki tarafi da sorumlu tutarak, "objektifiz" biz diyebilmek icin hem kendilerince mevzii kazanmaya calistilar; hem de esas sorumluya hicbir laf etmeden ortadan sivistilar.

    Imdi...

    Gelinenin bu noktada Galatasarayli bloglarinin bu ahlaksizliklari karsisinda Papazin Cayiri'nin adeta kalemiyle savas vermesi ve bunu en yüksek perdeden yapmasi onlara karsi olan sevgimi ve saygimi her vakit yükseltmekte. Galatasarayli bloglarin ve okurlarin hosuna giden yazilariyla suya sabuna dokunmayan yazilar yazan Aceto imitasyonu Fenerbahceli bloglara ugurlar olsun, benim icin zerre kadar itibarlari yok. Su hali Murat Belge'nin Radikal'den Taraf'a gecerken resmettigi siyasi hale benzetiyorum. Bu sene mücadele cetrefilli ve karsimizda kibir katsayisi tepede bir camia var. Bu durumda Papazin Cayiri gibi bloglarin varligi icimi serinletmekte ve onlarin yanlarinda huzur bulacabilecegimi düsünmekteyim.

    Tesekkürler arkadaslar.

  74. Borges dedi ki...

    PVH:

    Isi cigrigindan cikariyorsunuz.. Kim burada kimi irkcilikla suclamis yahu ? Milyon tane satir arasinda siz irkcisiniz diye bir tabir mi vardir ? Olmayan anlami cekip aliyorsunuz sonra da aciklama bekliyorsunuz.. Ben irkcilik konusunda taraftara hos gelmeyecek aciklama yapiyorum -bu benim örnegim- yeri geldiginde.. Siz de benzer bir konuda siddet karsisinda mangal yürekli deyip taraftari gazlandirmak yerine onlara ragmen aciklama yapin ya yapmayin konu.. Bunun neresi siz irkcisiniz anlami tasir ?

    Önce psikopat adam tahlili, arkasindan bana irkci dedin.. Yani su postun üzerinden hakli cikmak icin türlü türlü olmayan anlam cikariliyor, hepsine cevap mi vereyim oturup ?

    Yapilan köylü kurnazligidir. Icinizi rahatlatacaksa eger kimseyi irkcilikla suclamadim. Bu blogda böyle bir sey görmedim. Yanlis anlasildiysa da yine de düzeltiyorum lakin böyle bir sey ben zaten dememistim ama bitmez bu.. Simdi burdan bir anlam cikarip onu cürütmem istenecektir ki bu konu hic bitmez.. Kusura da kalmayin.. Saatlerce yazacak durumum da yoktur.

    Simdi son vurusunuzu yapin da kapansin artik..

  75. PVH dedi ki...

    "Siz siddet yahut irkcilik gibi benzer konular oldugunda takimi/taraftarligi geri plana itebiliyor musunuz ? Demirkol'un degindigi gibi "hain" olmayi göze alabiliyor musunuz ? Kesinlikle hayir derim.."

    irkci dediniz demedim zaten, nerede demisim? irkciligi hos gorursunuz dediniz. Su yukaridaki kopyaladigim o anlama gelmiyor mu? Koylu kurnazligi falan degil, ben mi uydurdum bunu?

  76. solo dedi ki...

    yapılan yorumda "irkciligi hos gormekle" tabiri kullanılmış, kimse ırkçılıkla da suçlanmamış, hep kendi yazdıklarınızın dikkatlice okunmasını istiyorsunuz kendiniz yorum yaptığınız yorumu bile dikkatlice okumuyorsunuz ya da işinize böyle geliyor. yapılan köylü kurnazlığıysa eğer sizin yaptığınız şark kurnazlığının yanında solda sıfır kalır. olayları çarpıtıp çarpıtıp ortaya koyuyorsunuz, belli ki eli kalem tutan bir insansınız ama bu kadar yazı yazıp hala bişey anlatamamanız başka bir komedi, nerden tutsak elde kalıyor.

  77. Borges dedi ki...

    Düzeltelim o zaman. Irkcilik veyahut herhangi baska bir mesele üzerinden tüm insanlar Feneri alaya alip dalga gecerse yine fenerin sahipsiz oldugunu dile getirmek icin her türlü etik degerden vazgecip böyle postlar atmaz misiniz ?

    Siddet söz konusu oldugunda tüm insanlar bir klube yüklendiginde oturup siddeti normalize eden, hakkidir onlarin siddet gibi ifadeler kullandiniz.. Feneri sahipsiz mi sandiniz diye cikis yaptiniz.. Konunun ne oldugu önemsiz, fenere yüklenilme derdine düstünüz daha baska derlerin icerisinde olmaniz gerektigi yerde..

    Bugün benim takimim inanilmaz bir kepazelik icerisine düstü. Insanlar dalga geciyor ki daha fazla dalga gecilsin, daha fazla yüklenilsin ki böyle bir sucun basit bir sekilde gecistirilemeyecegi ögrenilsin, bundan sonrakilere ders olsun, böyle uygunsuz, kanunsuz isler yapanla sonuna kadar dalga gecilsin.. Rezil rusva olsun..

    Anlatilmak istenilen budur. Mesele bir dönem o kluple iliskisi olan insanlarin eylemlerinin savunulmasi ya da sahipsiz kalmasi degil daha abska degerlerin orta yerde sahipsiz birakilmamasidir.

  78. solo dedi ki...

    hiçbir kulüp hiçbir etik değerden daha önemli değil ama etikten bahsederken bunu etik yollarla yapılmamasıdır biz fenerbahçelilerin derdi. kimin kimden ne farkı var fenerbahçesi, galatasarayı biz beş kardeşiz birbirimize benzeriz.
    öyleyse kuralların konulması lazım, misal; belden aşağı vurmak faul, ama kimsenin çuvaldızı kendine batırdığı falan yok.

Yorum Gönder