Fenerbahçe 3 - Steaua Bükreş 1
EL 05/11/2009



Fenerbahçe Kadıköy’ de ağırladığı Steaua Bükreş’ i Andre Santos, Bilica’ nın golleri, Alex’ in sambası ile 3-1 yendi. Konuk ekibin tek golünde Kapetenos’ un adı vardı.

PAPAZIN ÇAYIRI: Daum’ un Avrupayla işim olmaz tadındaki açıklamaları ve grubun ilk maçında Kadıköyde Twente’ ye karşı alınan yenilgi bu yıl ilki düzenlenen Avrupa Liginden umutlu olmamak için yeterli sebeplerdi. Ardından üstüste alınan iki deplasman galibiyeti ile grup liderliği ele geçirilmiş ve biz çubuklu sevdalıları ‘önümüzdeki maçlar’ a umutla bakar olmuştuk. Bu galibiyet ile bir üst tur ‘futbol oyun kuralları içinde' garantilense de dikkatli bakın; matematik bir köşede hınzırca gülümsüyor.

Oyuna ‘top benim’ diyerek başladı Fenerbahçe ve kötü bir ev sahibi olarak ilk dakikalarda rakibine topla oynama fırsatı bile vermedi. Yine de gol olabilirdi dediğimiz ilk atak için beklemek zorunda kaldık.

6’ da Gökhan Gönül ceza alanındaki Kazım' ı gördü, o dışarı çıkardı ama Mehmet Topuz' un vuruşu farklı şekilde auta çıktı.

12’ de Steaua Bükreş tehlikeli geldi: Sağ taraftan Tanese' nin ortasında top Lugano' dan sekti Kapetonos yatarak voleyi vurdu ama top direğin üstünden auta çıktı.

13’ te Alex nefis bir ara pas bıraktı Andre Santos’ un önüne. Andres Santos kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak Zapata erken davranarak topa hakim oldu.

15’ te Lugano Kazım' a uzun bir pas attı, Kazım da topu Andre Santos' un önüne bıraktı, şık çalımlarla üç kişiyi geçip ceza alanına giren Brezilyalı önünün kapanmasına izin vermeden sol ayağının dışıyla uzak kale direği dibini gördü: 1-0

18’ de Steaua presinde top Volkan' a geldi yatarak almak istediği topu elinden kaçırınca top ceza alanını dışına çıktı ama şanslıydı; top rakip oyuncu yerine kendi önünde kalınca ayağa kalkıp topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe tarihine yakışmayan ve sahadaki oyuncuların yapısına uymayan bir biçimde oyunu tutmaya çalışıyor. Eğer Daum’ un yapmak istediği buysa bir tavsiyemiz olacak: golün dakikasına bakmaksızın üç oyuncu değişikliğini de kullansın: Andre Santos, Mehmet Topuz, Kazım çıksın, Selçuk, Vederson ve Deniz girsin.

25’ te Emre presle topu kaptı Mehmet Topuz' a aktardı, onun vuruşunu kaleci güçlükle çeldi. Emre cezaalanı dışından tamamlamak istedi ama Steua Bükreş defansından Ghionea çizgi üzerinden kafayla uzaklaştırdı.

30’ da Fenerbahçe atağa çıkarken Andre Santos' un hatalı pasını kapan Nicolita cezaalanı dışından vurdu ama top farklı şekilde auta çıktı.

36’ da Kapetanos Nicolita’ ya uzun bir pas attı. Bu oyuncunun bomboş durumdaki vuruşunda top üstten auta gitti.

37’ de Daum’ un ‘top tutma dersleri’ ısrarının sonucunu gördük bir defa daha. Dakikalardır topla daha çok oynayan, geriye yaslanan Fenerbahçe defansının boş bıraktığı alanda cirit atan Steaua Bükreşli oyuncular bu defa sağdan geldi. Nicolita ortaladı, Bilica’ nın ıskaladığı topa hemen arkasında biten Kapetanos ayak koyarak beraberlik golünü filelere yolladı: 1-1

43’ te Andre Santos’ un Szkely'ye hareketi hem gereksiz hem de tehlikeliydi. Hatta Emre posizyon sonrasında ‘ne gerek var böyle atraksiyonlara, elini koysan yeterdi’ bile dedi. Avusturyalı hakem de sarı kart göstererek bu hikayeye katıldı.

İlk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

48’ de Cristian’ ın pasında hareketlenen Andre Santos, ceza alanına girerken Marin'in müdahalesiyle yerde kaldı ama hakem devam dedi. Buna itiraz edemeyiz, çünkü buna faul diyecek bir hakem attığımız gole de çok rahat faul derdi. Hatta Kayserispor’ un penaltısı hakedilmiş bir penaltı olurdu.

51’ de keşke sol taraf olsaydı ve Alex penaltı noktasına sert bir orta yollasaydı dediğimiz bir pozisyonda Kazım'a yapılan faulü Alex sağ taraftan kullandı, bel hizasından ceza alanına gönderdiği topa Bilica uçarak kafayı vurdu ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1

53’ te Alex’ten samba: kendi yarı sahasında aldığı topla bir kaç hareket yaptı ve ben ‘sanırım bu samba olmalı’ diye düşündüm. Bunun bir de golle biteni varmış, henüz bilmiyordum.

54’ de Kazım ‘coca cola kid’ olup Alex’ ten rol çalmak istedi: Gökhan'ın pasıyla ceza alanına giren Kazım rakibini nefis geçti, sıfıra kadar inip ortasını yaptı ama Zapata boy ve el avantajını kullanarak Alex' in üzerinden topa sahip oldu.

55’ te Kapetanos' un ara pasıyla Szkely solda topla buluştu ve Roberto Carlos' u geçti ama kötü vurdu.

63’ te Tanese çıktı yerine Karpatların Yattarası D. Moreno girdi.

65’ te rakibinin kazandığı serbest atışı kullanmasını geciktiren Mehmet Topuz sarı kart gördü.

66’ da Szekely'nin yerine Surdu oyuna dahil oldu.

67’ de Fenerbahçe için bir defa daha samba zamanıydı. Alex kendi yarı sahasından aldığı topla bir kaç Steaua Bükreşli oyuncuyu geçti ve ceza yayının önünde iyi vurdu:3-1
Bu sambaya ellerinden geldiğince eşlik eden, Alex’ i seyretmeyi tercih eden Steaualı oyunculara ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.

69’ da Kazım hakemin İngilizce bildiğini unutup itirazlarını arttırınca sarı kart gördü.

70’ de Fenerbahçe de iki oyuncu değişikliği birden: Kazım ve Emre oyundan çıkarken Özer Hurmacı ve Güiza oyunda.

72’ de Alex bu kez inanılmaz bir gol kaçırdı. Cristian’ın pasıyla ceza alanına giren kaptan, bomboş iki arkadaşı varken kalecinin üzerinden aşırdı top az farkla auta çıktı. Sanırım burada suçu Şükrü Saraçoğlu’ nun bir türlü düzelmeyen zemininde aramak daha mantıklı olur.

73’ te Steaua Bükreş'te Bicfalvi'nin yerine Golanski oyuna girdi.

Oyun artık bitmiş gibi. İki takım oyuncuları da kalan süreyi tüketmeye oynuyor artık.

77’ de Karpatların Yattarası Dayre Moreno cezaalanı dışından çok kötü vurdu.

79’ da Özer Hurmacı Güiza’ ya mükemmel bir pas attı ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı; değildi.

82’ de durup duruken heyecan yaşadık. Nicolita sağdan ortaladı, uyku ile uyanıklık arasında bir yerlerden dünyaya dönen Volkan elini şöyle bir uzattı, Roberto Carlos seyretti ama top auta çıktı.

84’ te Mehmet Topuz' un sağdan ortasını Alex göğsüyle indirdi Güiza' nın rövaşatası kaleciden döndü yardımcı hakemde bu güzel ana ofsayt bayrağı ile dahil oldu. Olsun en azından seyretmesi zevkliydi.

85’ te Alex alkışlar arasında yerini Selçuk' a bıraktı.

Maç bitti: 3-1

FENERBAHÇE-STEAUA BÜKREŞ: 3-1


Hakemler: Thomas Einwaller, Roland Heim, Norbert Schwab (Avusturya)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Lugano, Roberto Carlos, Mehmet, Cristian, Emre (70 Özer), Andre Santos, Alex (85 Selçuk), Kazım (70 Güiza)

Steaua Bükreş: Zapata, Marin, Baciu, Ghionea, Rada, Szekely (66 Surdu), Toja, Bicfalvi (72 Golanski), Nicolita, Tanase (63 Moreno), Kapetanos

Goller: Andre Santos (15), Bilica (51), Alex (67) / Kapetanos (38)

Sarı Kartlar: Andre Santos, Mehmet Topuz , Kazım


2 comments:

  1. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Statta boşluklar göze çarptı.Bu da normal çünkü bilet fiyatları hala aynı 66 tl idi .Konumuz o değil.İlk yarı oynadığımız futbol bence iyi değildi,ikinci yarı daha baskılı oynadık.Alex yine kendini gösterdi.30 metre top sürdü sanırım.Bilica hatasını telafi etti.Maç 4-5 olurdu ama yapamadık.

  2. PVH dedi ki...

    72'deki pozisyon icin aynisini soyledim aethewulf'a. Zemin yuzunden gol olmadi. Alex gidiyordu, top gidemedi. Boyle bir takima, boyle bir stada yakismiyor bu zemin, duzelemedi gitti.

Yorum Gönder