Alan Boşaltmak


Krasic

Guiza'nın beceremediği işleri konuşurken iki forvetli sistemde forvetlerin hareketli olması gerektiğini; sağa, sola, geriye koşularla kendilesini boşa atmalarını gerektiğini söylemiştik. Dünkü CSKA-Manchester maçında Krasiç'in attığı gol bunun dersi gibi olmuş, insan izlemeye doyamıyor. Bilgisayarda her işi beceriyorum fakat video editing hem zahmetli hem yetenek isteyen bir iş, hâlâ öğrenemedim, o yüzden yine kare kare aldığım fotoğraflardan anlatayım. Önce golü gösterelim


İlk fotoğrafta pozisyonun başlangıcı. 4 numaralı dairenin içinde Krasiç var, topu gerideki boş adama atmış. Hücum hattındaki dairelerin hepsinde görüldüğü gibi bütün hücumcuların yanında bir markajcı var.

Krasic gol 1

Şu anda topa sahip oyuncunun pas atma opsiyonu yok. Sağ kanattaki adama verebilir, ya da ara pası deneyebilir ama ortadaki bütün oyuncuların pas yolu kapalı, çok zor olur. Bu sırada okla gösterdiğim oyuncu (emin değilim ama Dzagoev gibi gördüm) önündeki boşluğa koşarak pas opsiyonu yaratıyor.

Krasic gol 2

Burada iyice ileri çıkmış durumda, markajcısını da yanında getirdi. Yeşil üçgen bölgesi bomboş şimdi. Krasiç de önündeki defansın dalgınlığını kullanıp hemen oraya harekete başlıyor. O bölgeyi boşalmasının temel sebebi Dzagoev koşusu.

Krasic gol 3

Dzagoev pas opsiyonu olmak için koşuyor ama topa dokunmayıp üzerinden atlıyor. Necid'e pas oluyor, o da Krasic'e verecek.

Krasic gol 4

Bu golde topa dokunmadan, golü atan Krasiç ve asisti yapan Necid kadar payı olan, Dzagoev '90 doğumlu. Biz de her hafta 30 yaşındaki adamımız iki tane olumlu hareket yapacak diye ruh hastası olduk.


5 comments:

  1. Griffith dedi ki...

    Güiza'dan artık ne gol,ne asist,ne de alan boşaltma bekliyorum.Topu 1-2 saniye saklayıp isabetli bir pas versin,vallahi razıyım billahi razıyım.Emre bile ikili mücadelelerde ufacık boyuyla fiziğini Güiza'dan çok daha etkili kullanıyor.İtiyor,kakıyor vs.Bunu yapabilmek için üst düzey top tekniğine ya da yüksek oyun zekasına gerek de yok ki. Gülizar ayağındaki topu rakibe vermeye dünden razı.

  2. Adsız dedi ki...

    Biz de o koşuyu yapacak bir forvet olsa da Güiza isimli arkadaşımız topu o şekilde önünde bulsa da gol yapabileceğinden emin değilim .
    Bu tipte kaçırdığı bir sürü gol var zaten .

  3. Arkhe dedi ki...

    Dzagoev'in ilk gol de muhteşem.

  4. Chemedya dedi ki...

    Modern futbol bu işte. Kezman'ın en iyi yaptığı işlerden biri bu alan boşaltma işiydi. Gol gerçekten de muhteşem.Krasiç zaten bizim maçlardan hatırladığım bir oyuncu. Bize karşı da harika oynamıştı.

  5. DenizEr dedi ki...

    Kezman'i da ariyoruz artik gercekten... hic olmazsa hirsli bi tipti, takimi atesliyordu...
    golleri kacirip kucuk emrah bakisi atmiyordu...

Yorum Gönder