Utanç Gecesi


Kinsey

Bir umutla birbirinin aynısı geyikleri sırayanları taklit edeceğimi düşünenler hayal kırıklığına uğrar. Şimdiden onlara yol verelim. 2 hafta önce ak dediğimize 2 hafta sonra kara diyecek kadar şahsiyetsiz insanlar değiliz. Derbilerde olay çıkıyor, çıkması normal, bundan sonra da çıkacak. 100 yıldır olan olayları yeniymiş gibi gösterip papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamasın kimse. Bir halt yiyince ceza alıyorsun, o hakkaniyetli olsun başka bir şey istemiyoruz.

Utanç Fenerbahçe yönetiminin utancıdır. Elbette play-off ilk turunu geçeceği muamma olan bir takıma yenilen oyuncuların da kabahati vardır fakat şu maçta suçlanacak en son insanlar onlardır. Kimsenin fiziksel saldırıya uğrayıp, 10 dakika sonra aynı ortamda maça çıkıp tüm konsantrasyonlarıyla maç oynamasını beklemiyorum. Onları bu ortama kurban eden yöneticiler utanacak en başta.

Fenerbahçe basketbol şubesi Tanjeviç operasyonundan sonraki ilk senesinde yalancı bir bahar yaşadı. O operasyonun acıları yeni yeni çıkıyor. Bir kulüp geçmişini, prensiplerini, karakterini inkar edip böyle işlere girerse sonu böyle olur. Kucağında oturduğunuz federasyon sizinle açık seçik dalga geçer ve ses çıkaramazsınız. Dibe doğru yuvarlanan basketbol takımının durumu budur.

Önce Efes Pilsen maçındaki hakem rezaleti. Saha içinde oyuncular bile çıldırdı fakat yönetim gıkını çıkaramadı. Takım doğrandı ve Fenerbahçe yönetimi bunun karşısında sessiz kaldı. Kaya ve dopingçi Kerem'in direkt tribünlere yaptığı hakaretler, ettikleri küfürler cevapsız kaldı, yönetim buna da göz yumdu.

Doping rezaleti ortaya çıktı. Bizzat başkan Aziz Yıldırım bu işin peşini bırakmayacağını söyledi. Kerem'in cezası tüm kurallar çiğnenerek yarıya indirildi. Fenerbahçe yönetimi buna karşı çıkıp konuşmadı bile. Oysa TBF ve Efes Pilsen'i uluslararası kuruluşlara şikayet edip adaletli bir ceza için destek aramaları gerekiyordu. Bununla da ilgilenmediler.

Geçen hafta TBF Efes Pilsen - Banvit maçını yöneten üç hakemini "taraflı" yönetimle suçlayıp 5 maç ceza verdi. Fenerbahçe yine ses çıkarmadı. Taraflı yönettiği TBF tarafından onaylanan hakemlerin neden meslekten men edilmediğini ve sadece 5 maç ceza aldığını yönetim yine sormadan geçti.

Sonunda dün bu beceriksiz, alengirli, çapsız yöneticilik tavan yaptı. Basketbol maçında yaşananlardan sonra takım ve hakemler soyunma odasına gitti. Yöneticin çıkıp herkesin önünde "eğer salon boşaltılmazsa oynamıyoruz" dedi ve 15 dakika sonra takım sahaya çıkarıldı. Böyle bir ortamda hiçbir oyuncunun suçu, kabahati yok. Olan biten yöneticilerin beceriksizliğinden ibaret.

Bu tabloya tepeden bir bakınca Tanjeviç'in hayırlısıyla defolup gitmesinin bu takımı düzeltmeyeceği aşikar. Transferinden oyuncularla ilişkisine, taraftarla iletişimden gelecek planına kadar müthiş bir organizasyon bozukluğu almış başını gitmiş. Basketbolun yönetim kademesi en tepeden en alt pozisyonuna kadar temizlenip düzgün bir yapılanmaya gidilmezse 90'ların sonunda olduğu gibi olacak. Yani takım dağılacak, bütçe azalacak, iyi oyuncular gidecek (ve sonra gittikleri için suçlanacaklar), neticede orta sıralara oynayan vasat bir takım kurulacak. Biz hâlâ Remzilerle, Hakyemezlerle, üç günlük çözümlerle uğraşalım. 2010 masallarını yiyen yöneticilerin ve teknik idarecilerin tek tek istifa etmesi gerekiyordu fakat öyle bir karakterleri olmadığını federasyonun kucağında hoplamalarından biliyoruz.

Maçtaki olaylarla ilgili olarak da, maçın taraftarlı devam etmesi gelecekte olacaklar için yol verdi. Şimdi gelecek cezaya göre ikinci yol da verilir. Çok ceza verilmezse bizim için daha iyi olur. 2-3 maç ceza uygun. 5 maç taraftarsızdık 2 maç daha taraftarsız oynarız. Yalnız biliyorsunuz Fenerbahçe taraftarı olay çıkartmaya karar verirse ana haberleri işgal eder. Artık federasyon da ne kadarına yol verecek, bunu düşünüp kendisi tayin etsin. Kinsey kardeşimiz de o maçta oynamasın, tribünde yanımızda olsun.


9 comments:

  1. A . A dedi ki...

    zaten normal maçlarını 150 kişiye oynuyor gs, e şampiyonluk iddiası da yok.

    boşuna 3 maç 5 maç yazmayın 15 maç da verseler bir zararı ya da yararı yok galatasaraya'a.

  2. Unknown dedi ki...

    yönetici ve hatta oyuncu bazında birileri basiret devşirmezse kendine biri ölecek, onun cenazesinde birleşecek taraflar. bi 3-5 sene idare eder, sonra yine başa sarar... gidişat iyi değil...

  3. gattuso8 dedi ki...

    kinsey tribunde yanimizda olsun basimizin ustunde yeri var. ama bu ulkede hukuk fener lehinde de isleyebiliyorsa, kinsey'e para cezasi bile vermemeleri gerekir. cunku emsal olarak gecen seneden kaya ve ergin ataman var. bizimkiler efeslilere saldirdiginda kaya ve ergin de onlara vurmustu, para cezasi bile almadilar.

    son paragrafi bence daha iyi yazabilirdin cok muglak ifadeler iceriyor. seyircisiz oynama cezasini alacak olan gs, 5 mac taraftarsizdik 2 mac daha taraftarsiz niye biz olduk?

  4. tozlu parkeler dedi ki...

    Federasyonun vereceği cezalarla zerre ilgilenmiyorum. Sorunumuz yazının üçüncü paragrafında çok açıklıkla yazdığın ''geçmişini, prensiplerini, karakterini inkar edip federasyonun kucağına oturmakla ilgilidir'' başka kulüpler federasyonlarla angajmandan ve bu sayede sağladıkları avantajlardan mutluluk duyabilir ama biz bu durumu utanç hanemize ilk günden yazmış ve bu durumun her daim karşısında olmuştuk.
    Kaldı ki bu durum 3 yıllık gerilemenin temel sebeblerinden birisidir.

  5. Adsız dedi ki...

    Kaya kendine saldıran adamdan kendini koruyor yani nefsi müdafa. Ancak Kinsey tribündeki bir taraftara koşup yumruğu çakıyor. Aradaki farkı görmemek için fenerli olmak gerekiyor heralde!

  6. Chevic dedi ki...

    gattuso8
    kyaslamana ve objektif olamayan kafanı ezeyim(!), dieycektim ki tipik bir fenerlisin.. :/

  7. aethewulf dedi ki...

    hahahaha kinsey tribündeki taraftara saldırıyormuş. hayır adsız, kinsey tribündeki taraftara saldırmadı, galatasaray adasını ak47 ile basıp etrafa ateş açtı. aynı anlarda sahanın ortasında olup kinsey'in üstüne yürüyen kırmızılı gs taraftarı ile arkasından koşup gelip vuran grili gs taraftarı ise esasında yoktular, onlar tribünde tespih çekiyorlardı. bi siktirin gidin yahu? objektif götünüze koyayım.

  8. aethewulf dedi ki...

    aethewulf dedi ki...
    @chevic, lan neyle neyi kıyaslayacağız? kaya sahaya inen adama vurdu mu? vurdu. ceza aldı mı? almadı. kinsey sahaya giren adama vurdu mu? vurdu. o halde kayanın aldığı ceza kadar ceza almalı.

    ama olm sizin ahlakınız yok ki? sizlerin inandığınız bir değer bir kural yok ki? galatasaray yaptıysa her zaman haklıdır ve doğrudur, başka takımlar yaptıysa her zaman haksızdır ve kötüdür. ahlakınız bu kadar

  9. valresnick dedi ki...

    başka takımlar yaptıysa değil, fenerbahçe yaptıysa kesin haksızdır.

Yorum Gönder