Alternatif "Lugano Başlattı" Kavgaları


volkan lincoln kavga

"Önce o başlattı Lugano"nun Türkiye'de çıkardığı tüm kavgaları albüm haline getirdik halka sunuyoruz. 1820'den beri çıkan hemen her kavganın başlatıcısı olan Lugano Türkiye'nin spor ve siyaset tarihini nasıl çizdi? En yakın arkadaşı 20 sene sonra hakkında neler söyledi? O olmazsa Dünya nasıl bir yer olurdu? İşte bütün bu sorulara cevap arıyoruz.

1934 kavga

İlk kavga görüntüleri 1934'ten. Görüldüğü gibi Lugano kavgayı çıkarıp uzaktan izleyip kıs kıs gülüyor. O zaman Lugano'yu Almanya'dan bir takımın istediği iddiaları vardı ve Lugano'nun ligi erken bitirmek için bu kavgayı çıkardığı söyleniyordu. Fakat dedikodulara göre o zamanlar Yahudi olan Lugano Almanya'daki gelişmelerden dolayı bu transferden vazgeçmişti ve 80 senedir ülkemizde top koşturuyor, arada Müslüman ve Budist oldu, şimdi Mormon olarak futbol hayatına devam ediyor.

4 kırmızı

Galatasaraylı oyuncuların Kadıköy'de 4 kırmızı kart gördükleri maçtaki olayların fitilini de Lugano yakmıştı. İddialara göre Lugano Kaptan Bülent'in kulağına "Lincoln sana cücük hareketi yaptı olm gördüm ben taaa burdan gördüm" diyor. Bülent "sana ne lan benim oyuncum değil mi sever de döver de" diyor, ortam geriliyor, kavga çıkıyor.


Burada cezalı olduğu için stada seyirci kılığında girip futbol adına çirkin hareketler yapan Lugano'yu görüyoruz.

yangın

Bu karede bir Galatasaray-Fenerbahçe maçında rakip taraftarların arasına provokasyon için girdiği iddia edilen Lugano Nevruz kutlamaları bahanesiyle yangın başlatıyor ve en öne geçip hiçbir şey olmamış gibi davranırken görülüyor.

su

Burada basın mensubu kılığına giren Lugano gizli bölmeye yerleştirdiği otomatik su fırlatma makinasını ilk kez denerken görülüyor.

rambo lugano

Profesör de olsa futbolcu da olsa her Fenerbahçelinin Rambo Okan olduğunu kanıtlayan bir fotoğraf. Rambo Okan'dan aldığı taktikle gece stada girip reklam panolarının altına saklanan Lugano maç sırasında saha görevlisi kılığında ortaya çıkıyor ve Lincoln'ün sesini taklit ederek Volkan'ın evdeki şirin sincabına sövüyor. Volkan ve Lincoln'ün kavgası başlatıp kenardan izleyen yine o. Bu kare "ooooooo olm kavgada söylenmez" şeklinde klasik tekniklerle gaz verirken...

lugano mecliste

Maçlardan arda kalan vaktinde siyasetle ilgilenen Lugano'nun bir vekil konuşurken kürsüye yediği fıstıkların kabuklarını atarak başlattığı kavgadan bir kare. Bu konuda uzmanlaşan Lugano hemen barışsever gibi görünüp kavgayı ayıran adamlar arasında yer alabiliyor.

Bu arada başlattığı İkinci Dünya Savaşı, Küba Füze Krizi, Kıbrıs sorunu, petrol krizi gibi olaylara yer sıkıntısı nedeniyle yer veremedik. Böyle adamların oyuna daha birinci dakikadan kartla başlaması lazım.


13 comments:

  1. Sosyal_FB dedi ki...

    Arabistanlı Lawrence Lugano'dur. İnanmayan resmine baksın.

  2. Olgu dedi ki...

    İddialara göre Lugano 1 Mayıs'ta yine alanlarda olacak. Emekçiler Lugano'nun oyununa gelip, Taksim diye diretmesin. 77 Mayıs'ında onun başlattığı kanlı arbedeyi unutmadık.

  3. medgallis dedi ki...

    yapma pvh..
    sabah sabah beni bu denli guldurmeye ne hakkin var?
    umarim nasrettin hoca'nin torunu oldugunu dusundugum su cografyanin bireyleri gerekli mesaji alip biraz dusunurler. 'edep yahu' derler kendi kendilerine.

  4. Lord Ricko Joel dedi ki...

    bu ülkeden, bülent korkmaz ın lugano yu çirkeflikle, oyunu bozmakla suçladığı an ayrılmalıydık. geç kaldık.

    '' i love you tota ''


    :)

  5. fatih dedi ki...

    15 sene sonra sivas'ın şampiyonluğa oynayabileceğini öngören lugano madımak ta yangını başlatarak sivas halkının prestijini de sarsmıştı.

  6. Adsız dedi ki...

    LUGANOSUZ FENERBAHÇE DEFANSI DÜŞÜNÜLEMEZ..

  7. Adsız dedi ki...

    bjk taraftarlarının geçen hafta yolu kapatmaları polisle çatışması ne oldu ceza geldimi

  8. çayırlarda sadece futbol oynanmaz dedi ki...

    destekleyin yine yapsın lugano...
    ama tabi sizin istediginiz bir daha yapması, bir daha yapılması. Lugano ve ya bir başkasının bir galatasaraylıgı dövmesi, kanatması olayının vukuu bulması. Dolayısı ile bunları yapan insanlara bloglardan meydanlardan, nitelikli niteliksiz her türlü destek, her türlü "yanındayız tota" imajı sizin lehinize.

    Çünkü burnu kanlı yerde yatan bir galatasaray futbolcusu sizin sonsuza kadar sahip olamayacaklarınızı artık kanıksamış bir degerler bütününü temsil ediyor.

    Sizin Galatasaraya verebileceginiz tek zarar kanayan burunlu emre aşık. Bunu da yapabilecek tek deli lugano. Tabiki bunları görebilmenin degeri paha biçilemez sizler için. O yüzden bu imkanı korumanın tek yolu mizah ve yazın gücünüzü totayı koruyan ürünlere harcamanız.

    KOLAYLIKLAR DİLERİM

  9. medgallis dedi ki...

    cayirlarda futboldan baska 'sey'lere de yer acan arkadasim bu yaziyi sahip oldugun degerler butunune ithaf ediyorum.
    baskaninizla beraber ikinci yarinin basindan itibaren sizi yaristan koparmaya calisanlardan hesap sormaya davet ediyorum.
    ayrica sadece bu kadarini anlayabildiginiz icin tebrik ediyorum.
    'ediyorum' lar redif.

  10. Adsız dedi ki...

    offff bu ne ya. çatladım gülmekten.hoşuma gitmeyen tek şey. luganoya giydirilen 6s forması :D

  11. PVH dedi ki...

    Bu yazidan "destekleyin yine yapsın lugano..." sonucunun nasil cikarildigini anlamak icin bir saattir kafa patlatiyorum. Hangi mental surec bu sonucu cikarmistir, hangi baglantilar kurulmustur, hangi noronlar bu ise bulasmistir? Fenerbahce'nin Gs'ye verebilecegi tek zararin Emre'nin burnunu kanatmak olabilmesi iddiasi da cok komik durdu. Daha dun forumlarinda insanlar "iyi oynasak da, kotu oynasak da yeniliyoruz, hep yeniliyoruz, neden Allahim" diye isyan ediyordu bayan basket macindan sonra.

  12. Adsız dedi ki...

    bak dostum sonsuza kadar sahip olamayacaklarınız
    demişsin ama bu bahsettiğin değerlerin ne olduğunu açmamışsın..fenerbahçenin gs ye verebileceği bütün zararları burada yazıya dökmek istemem zira tarihteki bütün skorları yazsam buradan bizim köye yol olur...ama sana bir güzellik yapıp bu seneki zararları hatırlatıcam..5 bayan voleybol maçında 5 fenerbahçe galibiyeti,2 erkek voleybol maçında 1 fenerbahçe 1 gs galibiyeti,erkek baskette henüz 2. yarı maçı oynanmadı ama ilk yarıda kendi evinizdeki maçı kazanmıştınız bu büyük başarınızı gözardı edemem,bayan baskette oynanan 5 maçta 4 fenerbahçe galibiyeti 1 gs galibiyeti,futbolda 1 fenerbahçe galibiyeti 1beraberlik..olayın özeti böyle tabi bunlar skor olarak verdiğimiz zararlar bir de işin psikolojik zararları var onlar için de bir psikologla görüşmenizi öneririm..luganoyu desteklemek konusuna gelince yıllarca çirkefliğinden ödün vermeden gs de oynayan bülent korkmazı siz baştacı edip üstüne bir de büyük kaptan diyorsanız luganoyu desteklememize laf edecek en son camiasınız..selametle..

  13. Son_Silahsor dedi ki...

    Dün bu yazıyı gördükten sonra bugün de Twitter'da ve Ekşi Sözlük'te çok konuşulan şu fotoğrafa denk geldim: http://yfrog.com/ke5r3fyj

    Bence bu konu için enfes bir resim.

Yorum Gönder