Plaka Kardeşliği



Nüktedan Başkan, gönül adamı Sadri Şener'in de belirttiği gibi Türkiye'nin dörtte üçü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve dış temsilciliklerin üçte ikisi, Sahra altı Afrikası'nın yarısı ve North Carolina Endüstri Meslek Lisesi 11/A öğrencilerinin tamamı Trabzonspor'un şampiyon olmasını istiyor.

1950'lerin sonunda Demokrat Parti'nin her gece radyodan katılanların isimlerini neşrettiği Vatan Cephesi gibi her geçen gün birisi daha doğru yolu bulup Trabzon'un şampiyon olmasını isteyen cepheye katılımını gururla açıklıyor. Bugün Meclis başkanı da sanki hükümet (yürütme) yeterince renk vermemiş gibi Trabzon'un şampiyonluğunu arzuladığını belirtmiş. Yargı da ilerleyen günlerde Fenerbahçe'ye verilmeyen penaltıları Anayasaya uygun bulup Trabzon'un şampiyonluğunun laikliğe aykırı olmadığını falan açıklayabilir, belli olmaz.

Trabzonspor da bu karşılıksız sevgi karşısında mahcubiyetini bir yana bırakıp yavaş yavaş kendisine ilgi duyan kişiye kompliman yapmaya başlayan yeni ergenler gibi davranmaya başladı. Trabzon maçı için şehre gelen Bursaspor kafilesini "Son şampiyon Trabzon'a hoşgeldin" pankartıyla karşıladıkları haberini aldığımızda insanoğlunun değişim gücüne bir kez daha hayret ettik. Bordo-mavi ve kırmızı-beyaz renkleri dışında gördükleri bütün renklerin üzerine saldıran, taşla sopayla kafile karşılayıp, taşla sopayla kafile uğurlayan bir taraftar profilinden Mevlana hoşgörüsüne geçis yapmış bir taraftar profiline dönüşüm. Heyhat ne mübarek bir ilerleme.

Madem herkes bizi destekliyor biz de onlar için bir şeyler yapalım diye kafayı plakayla bozmuş tribün ahalisinin nabzından da kuvvet alarak plaka numaralarıyla birlik ve beraberlik gösterisi yapmak ve ilkokul müsameresi yaratıcılığında bir gösteri sergilemek de Trabzon'a yakıştı. Skorbord 28'i gösterdiğinde Şampiyon Giresun 51'i gösterdiğinde "Şampiyon Ordu", 53 gösterdiğinde" Şampiyon Rize" 55 geldiğinde "Şampiyon Samsun" yazarak aynı ligde mücadele eden bu dört takıma da aslında "ben onu değil seni seviyorum" mesajını verdiler çapkın bir yeniyetme edasıyla.

Fenerbahçe'ye karşı mücadele ediyorsak herkesi yanımıza almalıyız, herkes zaten bize yardımcı olmalı inancıyla, bütün rakiplerle dost ve kardeş olduklarını hatırladılar birdenbire. Herhangi bir vergi dairesinden "geçen yıla ait bir borcunuz yoktur" temiz kağıdını alamamaktan şikayetçi Bursaspor'un "borcumuzu ödemek istiyoruz" iradesine uygun tecelli eden bir oyun ve sonuçla son altı engelden birini daha geçmiş oldular.

Bu hafta kardeşlik ve Anadolu dayanışması inşa edilecek kent Eskişehir olacak. Trabzon yerel basını Eskişehir'in ilk Anadolu isyancısı olduğundan bahisle Orta Anadolu'ya saygılarını yollayacak, Eskişehir'in plaka numarasının Roma mitolojisinde neyi işaret ettiği araştırılıp 26'nın 61'le kardeşliği vurgulanacak. Trabzonspor "bir lokma bir hırka" felsefesinin futbol versiyonu olan tek farklı bir galibiyetle Eskişehir'den dönünce de ertesi hafta Gaziantepspor'u "Kadıköy Mücahitleri Trabzon'a Hoşgeldin" pankartıyla karşılarlar artık herhalde. Bu gidişle Trabzon kenti, her hafta rakipleriyle aslında kardeş olduğunu keşfedip güzellemelerle hoşgörü başkenti haline gelecek Mayıs sonuna kadar.

Bu aralar Trabzon'da saldırıya uğramadan bildiri falan dağıtmak istiyorsanız, "Abi devrim olunca Fenerbahçe şampiyon olamayacak" deyin, başınıza bir şey gelmez.


9 comments:

  1. feneraki dedi ki...

    Eskişehir'in olası puan kazanım durumunda Sadri Şener ve türevleri ortaya tekrar çıkıp Bülent Uygun'un futbol geçmişine girecekler. Ayrıca maçın Cuma günü olması daha şimdiden mazaret olarak ısıtılmaya başlandı Ş.Güneş tarafından. Fenerbahçe-Gaziantep maçının diyeti lafı da dillendirilebilir pek tabi. Zamanın sonrasını gören Nostradamus hürmet görürdü ama Spor toto süper ligde bu tarz öngörüler pek yetenek gerektirmiyor.

  2. Ortega dedi ki...

    Giresun, Samsun ve Rize haftalardır Trabzonspor'a "...olamazsın şampiyon" diye bağırıyor. Giresunspor taraftar grubu sitelerinde açık açık sevmiyoruz sizi yazmış. Hala nasıl oluyor da Türkiye'nin 4'te 3'ü Trabzon'un şampiyon olmasını istiyor anlamadım. Daha aynı bölgedeki insanlar istemiyorken, nasıl olacak bu iş?

  3. juvenal dedi ki...

    olursa bu hafta olur.başkada puan alacak takım yok trabzonspordan.satın alamayacakları bir adamın,asker bülent'in takımıyla oynayacaklar.kendisinden ne kdr hazetmesemde en azından diğer bukelamunlardan olmayacağı kesin.

  4. sayerlack dedi ki...

    Trabzonspor'un yaptığı kendine yandaş yaratmaktır.Bu işlerde acaba spordan sorumlu bakan Faruk Özak'ın parmağı var mı Papazınçayırı.

  5. OsmanNevres dedi ki...

    Olursa Es-Es olur, gerisi yalan olur

    "Son Şampiyon" "Borcuna Sadık" Bursaspor ne oynadı gördük.
    "Feylesof" teknik direktör Tolunay ve "Kanka" başkan Kızıl'ın "cengaver" takımı Gaziantep de o gün ya "formsuz" ya "moralsiz" olur...

    Eskişehir'in kadrosu bu iki takıma göre zayıf ama en azından onurlu mücadele vereceklerdir. Eskişehirspor tirübünleri hala "Bu maçı satanın a... s..." tezahüratını yapabiliyor!!!
    Sahi, hatırladınız mı? eskiden böyle bir tezahürat vardı!
    Şimdi plaka dakikalarında yılışık tezahüratlar, çift taraflı atkılar, "boşver oğlum, iyi para vermişler" diyen yaratıklar doldu her yere.

    Yinede Faruk Özak faktörü unutulmamalı.
    Eskşehirspor'un berbat bir stadyumu ve bir türlü onaylanıp projelendirilemeyen yeni stad uğraşı var.
    Bilmem anlatabildim mi?

  6. gurkan dedi ki...

    Batuhan oynarsa cok buyuk ihtimal macin baslarinda kirmizi kart gorerek macin nasil satilacagini bir guzel gosterir bize. Asker bulent'in akilli kadro secimi yapmasi lazim. ne yazik ki bu mac disinda ts'un puan kaybetme ihtimali yok gibi birsey.

  7. UyAha dedi ki...

    Daha bugün başkanınız ve kaptanınız başbakanı ziyaret etmişken, daha üç gün önce başbakan başkanınıza hediyeler göndermişken hâlâ faruk özak'tan dem vurmanız saçma olmuş

  8. feneraki dedi ki...

    Biz lider olduğumuz zaman basın açıklamaları peşpeşe geliyordu kulüpler tarafından, 2. olduğumuz zaman ortalık neden süt liman?

  9. Adsız dedi ki...

    wikileaks'te de geçiyor http://www.wikileaks.ch/cable/2005/06/05ANKARA3199.html#par7

    Trabzon tayyip için mühim memleket; trabzonlunun mutluluğu da mühim; seçimler şampiyonluğun hemen yanı başı... Komplo mu öngörü mü ben de bilemedim..

Yorum Gönder