Fenerbahçe 0 - Bursaspor 0
STSL 03/04/2011



NTVSPOR
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası, zirve yarışını çok yakından ilgilendiren bir maça sahne oldu. Tam 10 haftadır galip gelerek müthiş bir seri yakalayan Fenerbahçe, Kadıköy'de son şampiyon Bursaspor'u ağırladı. Müthiş mücadeleye sahne olan maç 0-0 sona erdi. Fenerbahçe'de Emre ve Selçuk sakatlığı sebebiyle forma giyemezken, nöbetçi golcü Semih Şentürk maça ilk 11'de başladı. Bursaspor ise, 4-5-1 dizilişi ile kontrollü bir oyun anlayışıyla oyuna başladı.

Maçın ilk 10 dakikası, orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Her iki takımın da ön bölgede yaptığı pres, tarafların organize bir şekilde hücum etmesini engelledi. Maçın ilk tehlikeli atağı 12. dakikada Bursaspor'dan geldi. Ozan İpek'den aldığı pasa bekletmeden vuran Kenny Miller, kaleci Volkan'ı geçemedi. Fenerbahçe, topla daha fazla oynayan taraf olsa da, net pozisyonları bulan taraf konuk ekip olmaya devam etti. 17. dakikada sağdan bindiren Ali Tandoğan içeriye güzel ortaladı. Ozan İpek, çok müsait pozisyonda uçarak kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

Sarı-lacivertliler, maçtaki ilk tehlikeli atağını 43. dakikada geliştirdi. Sol kanatta topla buluşan Andre Santos güzel ortaladı. 6 pas içinde bekleyen Mehmet Topuz iyi yükseldi, fakat aynı güzellikte bir vuruş yapamadı.

İlk yarının son dakikalarında hakem Kuddisi Müftüoğlu, gergin geçen maçın kontrolünü kaybetti. Önce Volkan Şen'e gösterdiği sarı kartla Bursaspor cephesinden, ardından da Semih Şentürk'ün Serdar Aziz tarafından yere düşürülmesine devam kararı vererek ev sahibi ekibin ve tribünlerinin büyük tepkisini çekti. İlk yarı bu tartışmalı pozisyonla sona ererken, Fenerbahçeli futbolculardan başta Alex ve Semih olmak üzere, Kuddisi Müftüoğlu'na büyük tepki gösterdi.

İlk yarının aksine Fenerbahçe ikinci yarıya baskılı başladı. Özellikle Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül'ün bindirmeleri ile sol kanatta Vederson'a zor anlar yaşatan sarı-lacivertliler, konuk ekibi neredeyse 10 dakika ceza sahasından çıkartmadı. 10 kişi ile savunma yapan Bursaspor, baskı altında kaldıkları bu dakikalarda sarı-lacivertlilere gol şansı tanımadı.

51. dakikada Bursaspor defanstan hızlı çıktı. Ozan İpek, topu defansın arkasına koşu yapan Miller'in önüne bıraktı. İskoç golcü, topu kontrol edemeyince Bursaspor mutlak bir gol pozisyonunu harcamış oldu.,

Dakikalar 61'i gösterirken Fenerbahçe inanılmaz bir gol kaçırdı. Defanstan topla hücuma çıkan Yobo içeriye ortaladı. Niang kafayla Alex'e indirdi. Sarı-lacivertli formayla 200. lig maçına çıkan Brezilyalı yıldız uçarak kafayı vurdu, ancak top kaleci Ivankov'un ellerinde kaldı.

70. dakikadan itibaren oyunun kontrolünü tekrar ele geçiren Fenerbahçe, 80. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Niang ceza sahası içinde sırtı dönük topla buluştu ve bekletmeden sağdan bindiren Gökhan Gönül'ün önüne bıraktı. Başarılı sağ bek, topun gelişine çok sert vurdu, ancak meşin yuvarlak santimlerle auta gitti.

Dakikalar 85'i gösterirken sarı-lacivertliler Alex ile öne geçme şansını değerlendiremedi. Gökhan Gönül'ün sağdan ortasına çok iyi yükselen Brezilyalı yıldız, kafayla köşeye bıraktı. Ivankov, adeta uzayarak topu parmaklarının ucuyla çeldi.

89. dakikada Fenerbahçe, ceza sahası içinde endirekt serbest vuruş kazandı. Alex'in dokunduğu topa Cristian sert vurdu, ancak top Ozan İpek'e çarparak kornere gitti.

Geride kalan dakikalar başka pozisyona sahne olmayınca, müthiş çekişmeye sahne olan maç 0-0 sona erdi ve sarı-lacivertlilerin 10 maçlık serisi sona erdi. Bursasporlu Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk ikilisi, defansta mükemmel bir performans göstererek Fenerbahçe forvetlerine gol izni vermedi.


0 comments:

Yorum Gönder