Eskişehirspor 1 - Fenerbahçe 3
STSL 09/04/2011



NTVSPOR
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, zorlu Eskişehirspor deplasmanında mağlup duruma düşmesine rağmen Caner, Niang ve Semih'in golleriyle maçı 3-1 kazandı. Çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Sarı-lacivertliler ligin ikinci yarısında oynadığı 6. deplasman maçından da galibiyetle ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta sahasında Bursaspor ile golsüz berabere kalarak liderliği Trabzonspor'a kaptıran Fenerbahçe, zorlu Eskişehir deplasmanında sahaya mutlak 3 puan parolası ile çıktı. Olası bir puan kaybı, sarı-lacivertli ekibin şampiyonluk şansını iyice zora sokabilirdi.

Maçın henüz 8. dakikasında Es-Es, Batuhan ile 1-0 öne geçti. Alper Potuk'un orta sahada hazırladığı pozisyonda sol kanattan Burhan Eşer hareketlendi. Burhan'ın güzel ortasında ise iyi yükselen Batuhan, kaleci Volkan'ı kafayla avladı ve takımını öne geçirdi.

Fenerbahçe beraberlik golünü bulmakta gecikmedi. Kaptan Alex ile verkaça giren Caner, Eskişehir savunmasının da büyük hatasından yararlandı ve sarı-laciverlilere beraberliği getirdiği. Geçtiğimiz hafta Bursaspor maçında sonradan oyuna girip, iyi bir performans sergileyen Caner, bu hafta ilk 11'de çıktığı maçta takımının ilk golünü atarak Aykut Kocaman'ın güvenini boşa çıkarmadı.

Beraberlik golünü çabuk bulan Fenerbahçe, 14. dakikada da üstünlük sayısına ulaştı. Senegalli golcü Mamadou Niang, Alex'in ara pası ile savunmanın arkasına hareketlendi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Batuhan'ın 8. dakikadaki golüne, 10 ve 14. dakikalarda karşılık veren Fenerbahçe'de kaptan Alex, iki asist ile ilk yarının yıldızıydı.

Fenerbahçe, Batuhan'ın kafasından yediği golle geriye düştüğü gibi maçın temposunu oldukça yükseltti. Ancak bulduğu iki golle maçta öne geçen sarı-lacivertli ekip, 20. dakikadan itibaren tempoyu düşürdü.

Kalesinde ilk yarıda iki gol gören Ivesa, 22 ve 28. dakikalarda Alex'in iki kafa vuruşunu muhteşem kurtardı ve farkın açılmasını engelledi.

Fenerbahçe'nin ikinci golünün sahibi Senegalli Mamadou Niang, ilk yarının son dakikasında kaleci Ivesa ile bir hava topu mücadelesinde çarpışarak yerde kaldı. Golcü oyuncu, soyunma odasına sedye ile götürülürken sarı-lacivertli taraftarların adeta yüreğini ağzına getirdi. Ancak devre arasında yapılan tedavinin ardından, ikinci yarıya oldukça sağlıklı çıkan Niang herkese rahat bir 'oh' çektirdi.

Maçın ikinci yarısının ilk 15 dakikasında sahadaki mücadele izleyenlere zevk vermedi. Bu dakikalarda maçtaki tek seyredilesi olay, muhteşem Eskişehir tribünleriydi. Kırmızı-siyahlı tribünler, takımlarının yenik durumda olmasına aldırmadan bir an bile susmadı.

Süper Lig'in ikinci yarısında öne geçtiği maçlarda skoru korumak amacıyla tempoyu düşüren Fenerbahçeli oyuncular, bu akşamda böyle bir oyun sergilediler. İkinci yarıyı rölantide götüren sarı-lacivertli ekip, kontra ataklarla üçüncü golü aradı.

İkinci devrenin ilk önemli pozisyonunda ise maçın ilk golünün sahibi Batuhan'ın kafa vuruşu, bu kez direkten döndü. Eskişehirspor, gol dışında bulduğu en önemli pozisyondan da bu şekilde yararlanamadı.

Ani gelişen Fenerbahçe atağında, Cristian yaklaşık 30 metre topu sürdükten sonra Alex'e bıraktı. Brezilyalı oyuncu harika bir pas ile sağ kanattan hareketlenen Gökhan Gönül'ü topla buluşturdu. Gökhan'ın ortasında da kale sahası içinde Semih'e sadece dokunmak kaldı. Fenerbahçe, sıkıntılı geçen son dakikalarda bu golle rahatladı ve durumu 3-1 yaptı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve konuk takım Fenerbahçe, bu galibiyet ile puanını 64'e yükselterek Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

ESKİŞEHİRSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 3
Stat: Atatürk
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Volkan, Veysel, Diego (Dk. 23 Nadareviç), Alper, Doğa, Erkan (Dk. 62 Ümit), Sezer (Dk. 46 Pele), Burhan, Batuhan
Fenerbahçe: Volkan, Lugano, Yobo, Emre (Dk. 83 Gökay), Niang (Dk. 83 Semih), Alex (Dk. 89 Bekir), Cristian, Dos Santos, Mehmet Topuz, Gökhan, Caner
Goller: Dk. 8 Batuhan (Eskişehirspor) Dk. 10 Caner, Dk. 14 Niang, Dk. 87 Semih (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 30 Erkan, Dk. 61 Sezgin, Dk. 75 Veysel (Eskişehirspor), Dk. 38 Niang, Dk. 66 Gökhan, Dk. 73 Lugano (Fenerbahçe)


1 comments:

  1. birsela dedi ki...

    Daha macin basi, ne oldugunu anlamadan ''Off be cocuklar, off offff''
    Ayy, aman, dikkat.. Hadi.. ve Semih(can).. Ohhh be cocuklar ohhhh... Mac oncesi biraz gergindik acikcasi. Daha 8. dakikada da hakliligimiz kanitlandi ama sonrasi guzel oldu. Bu hafta liderlik zor, GS yatar demiyorum fakat yenemez.. Yine de bu mac cok onemliydi.. Umudumuzu koruyoruz, inancimizi yeniledik.. Haydi Fenerbahcem! :)

Yorum Gönder