Hüseyin Göcek gözüyle Lugano



Ceza sahası içindeki her pozisyonda bacağına sarıldılar, üstüne çıktılar, el ense çektiler, kafa kola aldılar, üstüne tırmandılar. Hüseyin Göcek gözünden 2 metre ileride yapılan bu hareketlere neden sessiz kaldı? Zira onun gönül gözü gerçeği görüyordu, Lugano T-100'müş.

12 comments:

  1. Ahmet Değirmenci dedi ki...

    lugano'nun adam öldürmeye yönelik yapmış olduğu street fighter terk hareketinin de kırmızı ile cezalandırılmamasını yorumlamanızı isterim

  2. PVH dedi ki...

    Ben mesru mudaafa olarak yorumladim. Adalet diye zirlamak icin once adaletli olacaksiniz, yoksa kendimiz saglariz biz onu.

  3. aethewulf dedi ki...

    Yorumlayalım? Evet o pozisyon doğrudan kırmızı kartlık. Lugano o dakika oyundan atılmalıydı. O dakikaya kadar Fenerbahçe'ye 4 adet penaltı verilmeli, Gaziantep'li Emre'nin mutlaka iki sarı karttan oyundan atılmış olması gerekmekteydi. Hakem kötü bir maç yönetti. Verdiği kırmızı kart da hatalıydı, vermedikleri de hatalıydı, futbol katili gibi duruşu vardı.

  4. oguzdag dedi ki...

    Kesinlike aethewulf'a katılıyorum, Lugano'nun kırmızı kartını konuşana kadar, o pozisyona gelene kadar nelerin verilmediğini, eğer onlar verilse idi, Lugano'nun bu pozisyonu yapıp yapmayacağı tartışılmalıdır... Futbol tamamen sonuçlar oyunudur, bir sonuç bir diğerini yaratır...

  5. gurkan dedi ki...

    huseyin gocek'in gs formali resmi dolasiyor internette. size ne sekilde gonderebilirim? bence bu resmi internet sitesine koyun.

  6. aethewulf dedi ki...

    esasında o resim bizde var. sağol :)

  7. can dedi ki...

    lugano'nun hareketiyle, maçta yaşanan herhangi bir hareketi kıyaslamak, sebep göstermek 'ama ondan önce de ...' demek hastalıklı bir düşünce tarzıdır. 'bu pozisyon kırmızı kartlık' demeniz hiçbir şey ifade etmez. çünkü lugano'nun hareketini düğer pozisyonlardan ayıran şey, kırmızı kartlık, sarı kartlık olup olmamasının bir önemi olmamasıdır. çünkü lugano'nun hareketi futbola dair değildir, dolayısıyla kırmızı kart, sarı kart gibi futbol içi kavramlarla açıklanamayacak kadar önemli bir meseledir. bir zihniyet meselesidir. aynen bilica'nın kazdığı çukur gibi. o gün onu düşünebilen insan, yarın kırmızı ışıkta motorsikletliye çarpıp kaçmayı da düşündü. lugano'nun da ileride düşünebileceklerinden korkabiiriz. kırmızı ışıkta motorsikletliye çarpmak, hatadır, kazadır, insana dairdir, hayata dairdir ancak çarptıktan sonra kaçmak, kaçanın insanlığına dairdir ve çok da önemli bir veridir.kornerde birini çekip faul yapmak, hakemin penaltı vermemesi, kartlarda hata yapması, futbola dairdir. yerde yatan birinin bileğine basmak ise, insanlığa dair bir meseledir ve kırmızı karttan çok daha önemlidir. saygılar.

  8. PVH dedi ki...

    Ilk macta Neill Niang'in kaburgasini kirdiginda bunlari soyleseydiniz. Butun mac kirmak icin ugrasip maci bitirmisti bir guzel, amacina da ulasti. Simdi gelip burada bize prensip dersi verirsiniz ancak. Suursuz herifler.

  9. can dedi ki...

    bahsettiğim duruma, neill de, ayhan akman da, volkan demirel de, emre belözoğlu da, emenike karşısındaki ibrahim toraman da, sivok da, zago da dahildir. 'şuursuz herifler' seviyesini de bu duruma dahil görebiliriz.

  10. PVH dedi ki...

    Dahil gorelim bence de. Baska var mi, anlat dinleyelim? Ne yazalim senin keyfinin yerine gelmesi icin. Tosunuma raki da soyleyeyim bence, yaninda ne istersin, balik, kebap? Raki da insana dair degil midir dostum, degil midir? Bence rakiyi da insana dahil gorebiliriz.

  11. UyAha dedi ki...

    "Adalet değerli bir hazinedir. günü geldiğinde herkese lâzım olur"

    bu cümle size bir şeyler hatırlattı mı acaba?

  12. aethewulf dedi ki...

    bence bir hakeminb ir futbolcunun 60 dakika boyunca dayak yemesine sessiz kalması insana dair bir durum değil, daha çok insanlık dışı hareket kabul edilebilecek bir durum.

    lugano'nun hareketi yanlış. söyledik. sen de düşüncelerini aktardın. benim yazım da şununla ilgili, başka hangi yazıları yazmamızı uygun bulursan listele aradan beğenlim.

    (not: pkk bir terör örgütüdür. bir ara bu cümleyi kurmadan konuşulamıyordu)

Yorum Gönder