Arda Turan Sendromu



"Fenerbahçe'yi durdurmak için yola çıktık" diyerek paraları döktüler, takıma sponsor buldular, sadece Fenerbahçe maçları için WNBA'in en iyi oyuncularından birini getirip bir dahaki Fenerbahçe maçına kadar geri gönderdiler, yıllardır uygulanan play-off sistemi kendileri için değiştirildi ve sezon içindeki 2 galibiyetlere rağmen seriler 0-0'dan başlatıldı. Hiçbiri yetmedi Hacettepe hızır gibi imdatlarına yetişti. Yine beceremediler. Sezon ortasında her şeyini kaybeden Fenerbahçe'ye yine yenildiler. Sebebinin kabak gibi faul olan pozisyonlara faul verilmesi olduğunu düşünüp boşa zırlıyorlar. Bu kafayla daha çok maç kaybedecekler.

Fenerbahçe'yi yenemezler. En büyük sebebi Arda Turan, Işıl Albendir. Çıkıp alakasız televizyon programında "kesseler Fenerbahçe için oynamam" diye şov yapan Işıl, alakasız bir Avrupa Kupası maçından elenip aklına gelen ilk şey Fenerbahçe olan Arda yüzünden yenemeyecekler. Fenerbahçe ismini görünce adrenalin seviyeleri yükselen, bilinçlerini geçici olarak kapatan, takımlarının başarısından çok Fenerbahçe ismine konsantre olan bu oyuncular yüzünden başarılı bir takım da olamayacaklar. Yıllar önce Hasan Şaş'ın itiraf ettiği gibi, "Fenerbahçe maçlarına elleri ayakları titreyerek" çıkıyorlarsa sebebi budur.

Taraftarın içinde bulunduğu ruh halini de kafayı Fenerbahçe'ye takmış oyunculardan farklı tutmamak gerek. Taurasi ve Taylor bir komployla gönderilince şampiyonluğu garanti görüp ilk mağlubiyet sonrası akla, mantığa sığmayan "hakemler akıllı olsun" isyanları çıkaranlar şuursuzlukta oyuncularından geri kalmıyor. Sonuçta "Fenerin uşağı Selçuk Dereli" diye tezahurat yapmayı becerebilmiş bir kitleden bahsediyoruz. Selçuk Dereli gibi bir adama karşı isyan ederken bile akıllarına ilk gelen Fenerbahçe.

Fenerbahçe sadece ismiyle korkutmaya, sadece çubuklu ile yenmeye devam ediyor. Bu kafalarını değiştirmedikçe daha fazla mağlubiyet yaşayıp kabak gibi faul pozisyonlarına "böyle faul olmaz yeeaaaa" diye zırlamaya devam edecekler. Nevriye'nin toplam 2 ribaunt aldığı maçın ardından "ribaunt mücadelesinde faul yapıp avantaj sağlıyor" diyerek hakemden şikayetçi olacaklar. Arda Turanlar oynamaya devam ettikçe daha çok kendilerine getireceğiz.

Sırada play-off serisini ismi alfabede daha sonra gelen takım lehine 2-0 başlatma, Cemal Nalga'ya sahte kimlik düzenleyip kadın takımında oynatma ve takım doktorunu Hacettepe'den transfer edip Fenerbahçeli bütün oyunculara Hacettepe'den doping testi yaptırma var. Işıl bu sefer şampiyonluğu tadar belki.


19 comments:

  1. Sosyal_FB dedi ki...

    Işıl'ı maçtan sonra inzibatlar almış, götürmüş. Vatani görevini yapacakmış. Teşekkürler Işıl, her nerede ne halt ediyorsan.

  2. Fırat dedi ki...

    Asıl Arda Turan sendromu bu değil. Asıl Arda Turan sendromu tüm fenerlilerin, Arda ve Işıl için içten içe ''keşke bizim de böyle bir oyuncumuz olsa'' diyip de birbirinize bunu itiraf etmeye çekinmesidir. Asıl Arda Turan sendromu her olaydan sonra Arda'ya ve Işıl'a laf atma çabası içine girmektir. Sonuçta fenerbahçeyi sevmediklerini söylediler, rahat bırakılmamalılar. Her maçta fenerbahçe lehine çalınan taraflı düdüklerin sesini bastırmak için daha yüksek sesle 'hakkımız yeniyor' diye bağırmak asıl sendrom. Basketbolla çok ilgili birisi değilim malesef. Ancak bu yazılanların hepsi doğru bile olsa futbolda bunun bin beteri fenerbahçe lehine yapılıyor güzel arkadaşım. Gelin bir sonraki maçınızı tarafsız gözle izlemeye çalışın, sizlerden isteğim budur.

  3. aethewulf dedi ki...

    futbolda bin beteri fenerbahçe'ye yapılıyor derken fenerbahçe'nin rakiplerinden bir tanesinin diyelim barcelona'dan transfer ettiği oyuncu hakkında doping raporu düzenlenip, daha ikinci test yapılmadan kurul başkanı tarafından "kesin ceza alır" diye beyanatta mı bulunuluyor? diyelim bu oyuncunun futbol oynaması mı yasaklanıyor? diyelim fenerbahçe yönetimi ve en büyük taraftar grubu bu olaylara mı yollama yapıyor? diyelim fenerbahçe bir futbol maçına iki günlüğüne messi'yi getirtip sonra geri mi gönderiyor? diyelim fenerbahçe oynaması yasak bir oyuncuyu bir başka takım arkadaşının formasıyla mı oynatıyor?

    bütün bunların utanç yükü fenerbahçe üstünde mi? diyelim bir fenerbahçeli futbolcu avrupa maçından sonra "galatasaray kına yaksın" diye mi konuşuyor?

    futbolda daha dün fenerbahçe takımını dayaktan geçirdiler hakemin gözü önünde ne anlatıyorsun? haftalardır yaşamadığımız rezalet kalmadı sonra "tarafsız gözle izlemeye çalışın"

    bu tarafsızlık adını verdiğiniz şey neden hep fenerbahçeye gayri ahlaki, gayri insani ve haksız bir şekilde saldırmaktan mürekkep? tarafsız değiliz arkadaş, son derece taraflıyız ve haklıyız.

    halep oradaysa arşın burada buyrun gösterin söylediklerimizde yanlış ne.

  4. PVH dedi ki...

    Off, psikolojik analize bak. Facebook sayfasinda Fenerbahce yerine Fenev yazan Isil gibi oyuncu istiyormusuz. Ardanizi da, Isilinizi da Emre B.nuzu da basiniza calin.

    Laf atiyorlar Arda'ya :(((

    Sizde nasil bir karakter vardir ki su sezonda bile "Fenerbahce lehine yapilan haksizlik" diyebiliyorsunuz? Insanda biraz utanma olur, efendi gibi sessiz kal, uzuntunu yasa bari. Bu kadar arsizliga pes artik.

  5. Ilgaz dedi ki...

    firat sen tarafsiz gozu falan birak, normal bir gozle izlemeye calis maclari, gotunle degil. dunku macta fener'in lehine calisti hakem demek icin harbiden dangalak olmak lazim

  6. Serdar dedi ki...

    İnsan her gün yeni bişey öğreniyor . Bi fenerbahçeli olarak ardayı , ışılı kendi takımımda görmek istiyormuşum.

    ardanızı da ışılınızı da alın , bizim gökhanımız birselimiz var!

  7. Fırat dedi ki...

    aethewulf ve PVH
    Dünkü maçtan bahsetmedim ama dünkü maç haricindeki neredeyse bütün maçlardan bahsettim. Kusura bakmayın, sizin yerinizde olsam ben de rahatsız olurdum bu durumdan ama inatla size haksızlık yapılıyormuş gibi konuşmanız çok ilginç. Arda o yorumu yaptıysa bunda fenerbahçe taraftarının hiç mi payı yok. Durup dururken mi söyledi bunları. Sizin bu uğraşmalarınız yüzünden olmuş olamaz mı? Hiç mi ihtimal vermiyorsunuz buna gerçekten? Arda kötü fener iyi. Bu mu anlayışınız gerçekten? Yapmayın..

  8. PVH dedi ki...

    http://papazincayiri.blogspot.com/2009/03/yine-kotu-adam-biz-olduk.html

    Buyur oku, kim suclu, kim degil, kim kasiniyormus.

  9. Fırat dedi ki...

    Satır satır okudum ve dediğini anlıyorum. Eleştirdiğim aslında bu anlayış zaten. Fenerbahçe taraftarı olmaktan çok anti gs ci olmak veya Galatasaray taraftarı olmaktan çok anti fb.

  10. PVH dedi ki...

    Yahu ne diyorsun anlamiyorum Firat.

    4 ay boyunca "Kadikoy'e geliyoruz, bayrak dikecegiz, namusunuz gidecek" diye insanlari kiskirtip daha 2. turda elenince dalga gecilmesini anti gs olarak mi tanimliyorsun?

    Bu kadar sey uzerine Arda'nin aklina ilk gelenin Fenerbahce olmasi cok mu normal? Fenerbahce nefreti uzerinden sporculuk yapmayin konulu bir yazi zaten bu, laf gargarasina dondu iyice.

    Once "Kiskaniyorsunuz, Arda gibileri istiyorsunuz" dedin simdi tamamen alakasiz "siz anti gs taraftarisiniz" mi diyorsun?

  11. 78ers dedi ki...

    "Kusura bakmayın, sizin yerinizde olsam ben de rahatsız olurdum"

    2006'da rahatsiz oldunuz mu Firat Bey, veya bir sezonda 19 penalti atarken yuzunuz kizardi mi? Sabri Dia'nin ustunden ucarken neler hissettiniz? Alelacele degistirilen final statusunden veya bir gecede Turk yapilan Didier Six'den rahatsizlik duydunuz mu?

    Siz bizim yerimizde degilsiniz, olamazsiniz da.

  12. Fırat dedi ki...

    Bu olay olmasaydı bu iki takım taraftarı birbiriyle dalga geçmiyor muydu? Niye bu olayı milatmış gibi görüyorsun ki? Evet öyle diyorum alakası da var. Arda gibi bir değere sahip çıkmalıydı herkes. Ve her kim varsa onun gibi. Ama yaşadıklarından sonra söyledikleri için daha da uğraşıyor, daha da rahatsız ediyorsunuz. Bu mu alakasız?

  13. Fırat dedi ki...

    78ers arkadaşım niye fenerbahçe yıllar yılı ezilmiş gibi konuşuyorsun ki. Öyle olmadı sen de biliyorsun. Evet sizin yerinizde olamam çünkü ben herhangi bir şeye böyle körü körüne bağnazlık derecesinde aklımı mantığımı kapatacak kadar bağlanmadım.

  14. PVH dedi ki...

    Ne miladi, ne dalga gecmesi? Arda neden deger? Neyine sahip cikalim? Fantastik bir mantik orgusu var, anlayamiyorum artik. En bastan "haksizlik" ithami sonrasi ciddiye almak kabahatti.

  15. Sosyal_FB dedi ki...

    Evet, şahsen ben, Birsel dururken Işıl'ın Fenerbahçe'ye gelmesini çok istiyorum. Çünkü kendime ve tuttuğum takım olan Fenerbahçe'ye garezim var.

    Bir de şu "Işıl gibi kendini takımına adamış oyuncu" tanımına hastayım.

    Zamanında yazmıştım, buraya da geçeyim:

    "En büyük hayallerimden birisi... Hangi takımdan olduğu fark etmez; hani şu "kefen giyerim de o formayı giymem"ciler var ya. Onlardan bir tanesini alıp, önce uyutup, sonra yıkattıktan sonra, kıçına pamuğu tıkıp, kefenleyerek, tam gömülürken uyandırmak.. Bakalım ne diyecek? Fenerbahçeliyse Galatasaray formasına, Galatasaraylıysa Fenerbahçe armasına oracıkta yüz rekat nafile kılmazsa bir şey bilmiyorum."

    Bırakın bu işleri.

  16. 78ers dedi ki...

    Saydigim olaylarda rahatsiz oldunuz mu olmadiniz mi, soru buydu gayet basit. Hani bizim yerimizde olsaniz rahatsiz olurmussunuz ya, o yuzden sormustum ama konuyu saptirarak gerekli cevabi vermissiniz zaten. Daha da fazla soylenecek bir sey yok.

  17. Adsız dedi ki...

    Galatasaraylıların kafası bu kadar çalışıyor iste. Birsel gibi bir oyuncu elimizdeyken Işıl gibi bir kazmayı isteriz öyle mi?? Ya da gökhan gönül gibi bir cengâver varken Arda Turan gibi bir ruhsuzu(gs liler kendi söylüyor). Bence tam tersi Firat bey. Siz Birsel ve Gokhan gibi oyuncularınız olmadıgı için hasetinizden çatlıyorsunuz. Çok değil ya birazcık utanın artık. Fenerbahce nefretinin kompleksinin düşmanlığının da bir sınırı olmalı artık.

  18. H.C.T dedi ki...

    Yahu Işıl dediğin Aliço'nun maç başına 1+ isabetli şut atanı... Birsel ve Esmeral gibi 2 tane canavar point guard dururken Işıl'a imrenme veya hasetle bakacak Fenerli'nin aklını seveyim ben.

    Işıl'ın Arda'nın vıcık vıcık popülizm kokan Galatasaraylılığına mı imrenecek mişiz? Ne mutlu ki sağa sola yılışmadan Fenerbahçeliliğini yaşayan Birsel,Gökhan Gönül,Gökay gibi sporcularımız var. Işıl'a bir Arda'ya iki...

  19. candan dedi ki...

    http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/38768/isil-albenden-carpici-aciklamalar

    Bu kafadaki oyuncuyu ne yapayım allasen!

Yorum Gönder