Galatasaray'ın Utanma Sınırı Nerde Başlar?



Gerçeklikle ilgisi kesilmiş Galatasaraylılar Caferağa'daki finalin üç ve dördüncü maçları öncesi gsbasket.org'un girişine ilk ve ikinci maçın hakemlerini koyup altına da bir uyarı metni koymuşlar.

Maddeler de şunlar:

1-"Nevriye her ribaunt mücadelesinde faul ile kendine avantaj sağlıyor box out bu değil" (Nevriye son maç sadece 2 tane ribaunt aldı, birinci maddede yer alacak kadar faulle kendisine avantaj sağlayıp pivot olarak sadece 2 ribaunt almış, normalde 0 ribauntla tamamlaması lazım herhalde.)

2-"Angel ile Matoviç oyuncularımıza küfredip tahrik ediyor" (İlk maç Matoviç'in faulünden sonra Matoviç arkası dönük saçını toplarken arkadan kafasına vuran Fowles ve üstüne yürüyüp iten Augustus meğer tahrik olmuşlar, e yani faul yaptıktan sonra arkasını dönüp saçını toplamak Amerikan kültüründe ağır hakaret ve tahrik demektir, Matoviç'in bu hareketinin cezası diskalifiye olmalıydı değil mi Galatasaraylı arkadaşlar?)

3-"Fenerbahçeli kısaların fazla adımları sayılmıyor, hücum faullerine göz yumuluyor" (Büyük Galatasaraylı dünyanın en iyi oyun kurucusu Işıl gibi kısalarımız olmadığı için bizim kısalar sürekli steps yapıyor ama hakemler çalmıyor ne yapalım Işıl'a sahip olmadığımız için ancak böyle dengeleyebiliyoruz oyunu. Hücum faul repertuvarından seçme eserler veren Catchings'e çalınmayan faulleri ne yapacağız peki? Harakova'nın tepesine çıktığı pozisyonda savunma faulü çalan hakem kararına ses yok mu?)

4- Özellikle Amerikalı oyuncularımızı pasifize etmek adına çok kolay faul çalınıyor. (Özellikle ikinci maç topa baskı yapıyoruz diye döverek savunma yapan ama buna rağmen hiç biri faul problemine girmeyen Galatasaray'ın Amerikan oyuncularına kolay faul çalınıyormuş. Oysa iki yıl önce final serisini 0-0 başlatıp geçen yıl 0-0 başlaması gereken yarı final serisini 1-1 başlatıp Galatasaray'a kıyak geçen federasyon bu sene de Galatasaray uzunlarına basketbol değil rugby kurallarıyla oynama serbestisi tanıdı herhalde, isyan o yüzden.)

Bu sene yaşanan bunca kepazeliğe rağmen hala utanmadan mağdur edebiyatı yapan, yıllardır Federasyon'un ittirmelerine rağmen şampiyon olamayıp bu sene Hacettepe sponsorluğunu da devreye sokan ve yine Caferağa'da şampiyonluğu kaybetme korkusuyla yüz yüze gelen insanlara azıcık utanma duygusu diliyorum.

Hakemlerden dert yanan geri zekalılara maçları FİBA hakemleri yönetince durumun ne olduğunu görmeleri için Euroleague'deki iki maça bakmalarını önerelim. O maçların hakemlerini de Aziz Yıldırım almıştı herhalde. Sert savunma yapmak ile rugby kurallarıyla oynamak aynı şey değil basketbolu sadece siz bilmiyorsunuz, Catchings'in iki maçta tek bir teknik faul bile almaması skandaldır, Caferağa'da göreceğiz bakalım şu tahrik olan Amerikalıları aynı hareketleri yapabilecekler mi.

Yıllardır federasyon tarafından kollanıp "Fenerasyon" nutukları atan yüzsüzlere bir kez daha hak ettikleri sonu göstermek için yarın 20:30'da sesini feda etmeye hazır her Fenerbahçeliyi Caferağa'ya bekliyoruz. Sonuç ne olursa olsun bu pisliğe bulaşmış basketbol düzeninde her türlü rezilliğe, kumpasa karşı mücadele eden Kraliçelerin yanında olalım.


7 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Hakemleri de Hacettepe atasin, o zaman mutlu olur bunlar. Hatta Birsel ve Nevriye'ye doping testi yapsin Hacettepe, yoksa bunlar yine beceremeyecek sampiyon olmayi.

  2. Ortega dedi ki...

    Hala utanmadan böyle ağlamalar...

  3. BlueRaven dedi ki...

    galatasaraylı ağlayışı

  4. Okulacik dedi ki...

    yine zaten hep...

  5. Adsız dedi ki...

    sarayın sultan ları blog unu gördük ağızlarındaki bakla çıktı , bugüne kadar çok tarafsız görünen bir arkadaş olan aras , bir anda şamp. heyecanıyla tüm içindekileri döktü , GS lıları iyi tanıyoruz ve şaşaırmıyoruz .

  6. birsela dedi ki...

    Macanın Papazı ben de simdi okudum, ben de sasirmadim.. Sizin o bloga yazdiklariniza da imzami atarim. Yildik artik bu duygu somurusuyle mac yorumlamalarindan.. teknik Direktorsuz, para almadan, borc icinde, beyni kanayarak, sakat sakat oynayip kazanirlar; saibeyle kaybederler. Ve hala bu arabesk tavirlarinin en cok kendilerine ve spora zarar verdiginin farkinda degiller.. Yazik..

  7. Unknown dedi ki...

    sarayın sultanları bloğunun tarafsız olduğunu ben de düşünüyordum.diana olayında diana hakkında yazdıklarından dolayı bir özür dilemesini bekledim.o da mehmet demirkol ve diğerleri gibi ben niye özür dileyim dedi.bir de bu son yazı tam oldu.

Yorum Gönder