Kupaların Kupası Eurochallenge Kupası


Voleybol

Burcu Hakyemez NTVSPOR'da Burcu kontenjanından voleybol programı yapan eski bir voleybolcu. Arada sırada Ntvspor'un internet sitesinde de yazı yazıyor. Kendisi eksik olmasın 12 Mart Cuma günü bir yazı yazmış; başlığı "Galatasaray ve Fenerbahçe Acıbadem'in Avrupa başarısı".

Burcu Hanım için Şampiyonlar Ligi ile Eurochallenge Cup arasında pek bir fark yok, yani ikisi de aynı derecede büyük başarı. Kendisinin hakkını yemeyelim Galatasaray Fenerbahçe'den daha zorlu rakiplerle oynadı da yazabilirdi. İki takımında voleybola yatırım yapması bu başarıyı ve voleybola ilgiyi getiriyormuş Burcu Hanım'a göre. Bunu bir kez daha belirtelim Challenge Cup'daki final four'la Şampiyonlar Ligi final four'unun bırakın aynılaştırılması aynı yazıda bile bahsedilmesi ayıptır. Futbolda Şampiyonlar Ligi'yle Balkan Kupasını aynılaştırmakla eşdeğerdir. Burcu Hanım hem yazının başlığında hem içeriğinde bu saçma aynılaşmayı yaptığı gibi takımların isimlerinden bahsederken de hem başlıkta hem yazıda Galatasaray'a öncelik tanımış.

Burcu Hanım'ın bahsettiği gibi tüm gözler önce Eurochallenge Final Four'una çevrilecekse Galatasaray'ın olası bir şampiyonluğu Fenerbaçe'nin finalistliğinden daha başarılı olarak lanse edilmeye başlanacaktır o zaman. Geçen seneki Uleb Cup şampiyonluğunda olduğu gibi medya nasıl sanki bu ülkede bayan basketbolunu domine eden Fenerbahçe değilmiş gibi bir anda Galatasaray'ı 3. sınıf bir kupa kazandığı için baştacı ettiyse bu sene de aynı taktik voleybolda uygulanacak demek ki. Burcu Hanım da ilk tuğlayı koyarak bu güzelim manipülasyon sürecinin harcını koymuş olmuş bu yazıyla. Kardeşinin oynadığı takım inanılmaz zor takımların oynadığı birinci sınıf ülkelerin varını yoğunu ortaya koyduğu Eurochallenge kupasını alacak kolay değil, heyecanlanmakta haklı kendisi.


6 comments:

  1. sebastien dedi ki...

    Bu konuyu yıllardır anlayabilmiş değilim. Aynı yazarlar yıllar önce Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'e katılım hakkına sahip değil iken Eurocup'ta Final Four oynamış ve bunu küçümsemişlerdi. Yine geçtiğimiz sezonlarda Fenerbahçe bayan basketbol takımı Euroleague'de Final Four oynamasına rağmen Galatasaray, Euro Cup şampiyonu olunca Galatasaray'ı Avrupa'nın en büyüğü ilan etmişlerdi. Hal böyle iken bugünkü durumda da birisinin çıkıp Euro Challange'ı Indesit Şampiyonlar Ligi ile bir tutacağını bekliyordum. Bu da maalesef kalitesini gün geçtikçe kaybeden NTV Spor'un Voleybol uzmanından geldi. Tespitinizde sonuna kadar haklısınız.Bundan böyle bizde yazılarınızı takipteyiz.

    edisonascimento.blogspot.com

  2. Corpse dedi ki...

    Kendi kendilerini kandırıyorlar ancak.. Avunadursunlar.. Gerçekler demek ki canlarını daha çok yakıyor..

  3. Unknown dedi ki...

    Galatasaray takımında oynayan Deniz Hakyemezin ablası Burcu Hakyemezden de başka bir yazı beklenemezdi açıkcası.Elma ile armut bile denilmeyecek kadar garip bir yazı.Amaç iki takımada başarılar yazısı gibi gözüksede FENERBAHÇE ACIBADEM'in başarı portresine sığdırılan bir Galatasaray gerçeği olmuş.Indesit Şampiyonlar ligi ile Eurochallenge arasındaki fark FENERBAHÇE nin her 2 maçtada Galatasaray'a set vermeden yenmesinden daha da büyüktür!

  4. NYG dedi ki...

    "Indesit Şampiyonlar ligi ile Eurochallenge arasındaki fark FENERBAHÇE nin her 2 maçtada Galatasaray'a set vermeden yenmesinden daha da büyüktür!"

    Daha başka birşey denemez sanırım...

  5. alde dedi ki...

    Fenerbahçe'nin geçen yıl CEV CUP'ta bir üçüncülüğü var bir de ki yarı finalde Asystel'le eşleşmese final oynaması garantiydi. Bu yıl CEV'de Eczacı'nın çeyrek finalde veda ettiği ve Galatasaray'ın o Eczacı'yı bu yıl 3 maçta da yenemediği düşünülürse başarının boyutu ve Challenge'la arasındaki fark anlaşılabilir.

  6. DenizEr dedi ki...

    GSnin borc almasi bile torenlerle kutlaniyor bu ulkede... gerisi yalandir...

Yorum Gönder