Fenerbahçe 1 - Antalyaspor 0
TSL 07/03/2010



NTVSPOR ve Ajanslar
Fenerbahçe, 7 maçlık galibiyet özlemini dindirmek için Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'na çıktı. Rakip ligin iyi futbol oynayan takımlarından biri olan Antalyaspordu. Sarı-lacivertliler bu maçı kazanıp, Galatasaray'la puan farkını kapatmak, Antalyaspor ise en az 1 puan alıp alt sıradaki takımlarla olan puan farkını arttırmak, üst sıradaki takımlara da yaklaşmak istiyordu. Maç bu şartlar altında başladı.

Fenerbahçe son maçlarına göre daha istekli başladı maça. Özellikle bu sezon ligde ilk kez 11'de sahaya çıkan Deivid..Antalyaspor ise sol kanattan Tita'yla etkili olmaya çalıştı. Fenerbahçe ilk gol pozisyonunu 11. dakikada yakaladı. Ceza sahasına yapılan ortada Guiza'nın indirdiği topa Semih vole vurdu ancak top üstten auta çıktı.
Haberin devamı ↓reklam

Fenerbahçe 14. dakikada Guiza ile bir gol pozisyonu daha buldu. Deivid'in pasına hareketlenen İspanyol futbolcunun vuruşunda top sol kale direğinin yanından dışarı çıktı. Guiza 20. dakikada yine Guiza'yla golü kaçırdı. Semih'in çok güzel pasında ceza sahası içinde topla buluşan İspanyol futbolcu topa istediği gibi vuramadı ve Fenerbahçe mutlak bir golden oldu. Fenerbahçe 22. dakikada rakip kaleyi bunalttı, önce Guiza sonra Vederson sonrasında da Semih topu Antalyaspor ağlarına yollayamadı.

Fenerbahçe aradığı golü 33. dakikada buldu. Antalyaspor'un kullandığı serbest vuruşta defans topu uzaklaştırdı. Önce Guiza topu Semih'e aktardı, Semih sol kanattan kaçan Emre'ye aktardı. Emre'nin mükemmel pasında Dos Santos defansın arkasına sarktı ve net bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Sarı-lacivertli takım ilk değişikliğini zorunlu yapmak zorunda kaldı. Kafasına darbe alan Vederson maça devam edemedi ve yerine Mehmet Topuz oyuna girdi. Mehmet girer girmez gole yaklaştı. Topuz, ceza sahası yayında aldığı topa sert vurdu, top üstten az farkla auta çıktı.

Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile kapandı. Fenerbahçe ilk yarıda oldukça istekli bir oyun sergilerken, Antalyaspor özellikle defanstan çıkarken kaptırdığı toplarla kalesinde gol pozisyonları gördü.

İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. Antalyaspor 2. yarıda gol atmak için daha çok bastırırken, Fenerbahçe Guiza'ya atılan uzun toplarla gol aradı.

Fenerbahçe 2. yarının en net pozisyonunu 59. dakikasında yakaladı. Maçın o dakikaya kadarki en etkili futbolcusu olan Emre Belözoğlu çalımlarla ceza sahasına girdi, vuruşunda top kaleci Ömer'de kaldı.

Sarı-lacivertliler 65. dakikada bu kez Deivid'le gole yaklaştı. Brezilyalı oyuncunun ceza sahası dışından sert vuruşunda top önce Semih sonrasında Guiza'nın önünden geçti. Antalyaspor 68. dakikada Jedinak ile gole yaklaştı. Tita güzel hareketlerle ceza sahası yayına kadar girerken, Bilica tarafından düşürüldü. Serbest vuruşu Jedinak kullandı, top az farkla auta gitti.

Daum 69. dakikada tek forvete döndü, Alman teknik adam Semih'i çıkartıp yerine Selçuk Şahini oyuna soktu. Fenerbahçeliler 76. dakikada penaltı bekledi. Emre sol kanattan ceza sahasına girdiği pozisyonda Yalçın'ın müdahelesi sonrası yerde kaldı ancak hakem Bünyamin Gezer bu pozisyonda devam kararı verdi. Bu karar hem tribünlerden hem de Emre tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Antalyaspor gole 82. dakikada çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan taç atışında Veysel 2 kişiden güzel sıyrıldı, ceza sahasının sol çaprazından sert vurdu, top az farkla sağ direğin ordan auta çıktı. Bu pozisyonda Fenerbahçeli taraftarların yüreği ağzına geldi. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe daha çok skoru korumak için mücadele ederken, Antalyaspor gol aradı ancak istediği pozisyonları bulamadı.

Daum özellikle 75. dakikadan itibaren artık takımını skoru korumak için oynattı ve oyuncu değişikliklerini de buna göre yaptı. Alman teknik adam 1-0 sonuçla da istediğini almış oldu. Fenerbahçe bu önemli maçı kazanarak hem galibiyet özlemini giderdi hem de şampiyonluk yarışı için önemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe'de bu galibiyetin başrolünde ise kesinlikle Emre Belözoğlu vardı. Mükemmel bir futbol sergileyen yıldız oyuncu, hem pres yaptı, hem topları dağıttı hem de golün asistini yaptı. Emre 88. dakikada oyundan çıkarken bütün stad tarafından ayakta alkışlandı. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Lugano ve Dos Santos'ta güzel bir oyun sergilediler.

-FENERBAHÇE 1 - ANTALYASPOR 0-

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Deivid, Cristian, Emre (Dk. 89 Deniz), Vederson (Dk. 42 Mehmet Topuz), Semih (Dk. 69 Selçuk), Güiza
Antalyaspor: Ömer, Erhan (Dk. 89 Kerim), Yalçın, Batak, Orhan, Korhan (Dk. 75 Ertuğrul), Sedat, Jedinak, Dos Santos, Necati, Veysel (Dk. 85 Balili)
Gol: Dk. 33 Andre Santos (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 23 Andre Santos, Dk. 26 Vederson (Fenerbahçe), Dk. 42 Erhan, Dk. 80 Batak (Antalyaspor)


0 comments:

Yorum Gönder